Navštíveno 1986x

13.01.2012, 13:28 |
Tiler Ahoj, potřebuji koupit wifi router s dosahem cca 20-25m přes dvě zdi, máte někdo nějaký tip? Huawei od O2 to absolutně nedá, koukal jsem na TP-link TL-WR741ND, má někdo zkušenost s tímto přístrojem? Díky
[ Link ]

13.01.2012, 13:30 |
clown za to nemuze Huawei, ale zed :)

13.01.2012, 13:36 |
Tiler Nic neříkám, ale bych rád koupil router, kterej to dá :-)

13.01.2012, 13:39 |
clown kabel + druhe AP .. :)
nebo AP do WDS nekam mezi zdi
ber to tak, ze mas max vyzarovani 100miliwatt .. pokud to neni USA, kde maj 500 ..
a to ze wifi funguje oboustranne nemusim asi zminovat .., takze 5dB antena na strane routeru a 00 hovno v telefonu / netbooku atp tomu moc nepomuze ..

13.01.2012, 14:18 |
Tiler Vím, že po kabelu by to bylo nejrozumnější, ale je to v místě, kde správce budovy jakýkoliv nový rozvod nepovolí :-(

13.01.2012, 14:41 |
Ravo jako clown - obzvlášt ten fakt o OBOUSTRANNÉ komunikaci by si měli všichni co cpou megaantény na routery a pak se vztekají že to je stejně furt nanic i když mají "plnej signál" uvědomit.
to Tiler: a co takhle Powerline (eth. via 230V) nebo nějáká xDSL P2P aplikace (po jakýmkoliv starým dvoudrátu, i klidně ex-telefonu)?

13.01.2012, 14:48 |
clown a pak je jeste jedno pravidlo ..
cela sit, je tak rychla, jak nejslabsi jeji clen ..,
takze tekovej mobil nechanej v predsini, co si taha data je taky dobrej napad :)) proto v baraku dle potreby mam 2 - 3 AP .., abych si to zbytecne nebrdil jinde .. :)
ten Huawei tak spatnej fakt neni .. ty TP nevim .., mam na skrini 3 mrtvolky ze 3, co jsem kdysi koupil misto mrdkoidnich airlivu (ovislink) :)
A nezapomeň na maximální povolený vysílací výkon 20dB u 2,4GHz pásma. Tedy citlivost karty + výkon antény ne aby překročil mez. :)

13.01.2012, 15:15 |
clown Bladej .., no maximalne budou doma sterilni, noo :))) Mozna i sousedi .. :)

14.01.2012, 08:33 |
rcman Řešil jsem v podstatě stejnou věc, a jedinný opravdu funkční řešení bylo druhý AP a teď signál dostatečnej po celém baráku...
Takový prodloužení přes 230V zásuvky jsem měl taky, a to už bylo lepší když mě na notasu svítilila jedna čárka a jakž takž se to připojilo a běhalo to. Jde asi hodně o rozvody elektřiny v domě. U nás je to ještě za krále klacka a opravdu to bylo jako v době vytáčenýho připojení.
Jaký teda použít zařízení jako "repeater" wifi? V přízemí klasika wifi router, ale v 2.patře signal hodně slabej... do 1.patra bych chtěl dát ten "repeater"

14.01.2012, 11:08 |
clown ten rozvod po elektrice ma vic norem a je to lepsi, ale chce to novy rozvody a jistice .., tusim, ze proudoveh chranic, to zabije ..
to se mi vic libi ty domaci rozvody internetu po antennich rozvodech, to je celkem maso :)) az na tu cenu :(
mam 80 let starej barak a dostavovanej s zelezobetonem .. s wifi pomerne problem i skrz patro .., tedy 4m pres strop .., az to budu chtit rozchodit poradne, tak potahnu kabel nepozivanym kominem na vrchni patro :)
zadne nove technologie nam bohuzel za 15 let vyvoje neumozni ohnout signal na 2.4GHz dle vlastni potreby, furt to jsou velke pohlcovace a zrouti signalu .. sice tu jsou ruzne antenni systemy jak se to pokusit udelat .. i za smesne penize .. ale fakt radio je jen radio :)
a 5GHz se zase nehodi do vnitrnich prostor :(

14.01.2012, 11:10 |
clown k repeaterum .., je vam jasny, ze pak celou sit spomalite na pulku .. ???
Takže jedině jako nouzové občasné připojení asi... stačí teda nějakej wifi router co umí AP nebo WDS ??

14.01.2012, 20:08 |
clown ale takhle .. WDS mi v par skladech bezi, zadna velka krec to neni .., samo, ze je to kvuli stabilite shozeny na 11Mbit, ale chodi to :))
kdyz si vzpomenu na nasi sit okolo Berounky, ktera ma 1500 uzivatelu po cca 15 obcich .. , na to jak to bylo bod to bod na 2.4GHz .., to tahda byl cas .., tenkrat to pripojeni bylo jak na gumicce .. :)
dnes uz maj pojitka optikou, kde to slo, kde ne, tak na 802.11a
huawei je desnej shit, kdyz sem poridil O2, tak sem jim ho hned vratil a koupil na aukru Asus a ten ma minimalne o 25% lepsi signal s origo antenou