Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > navigace pro androida

o Navštíveno 3580x o
o 13.01.2012, 10:34 | Petura
Androiďáci prosím o radu jakou zvolit navigaci pro telefon Samsung S5830 Galaxy Ace?
Požaduji funkčnost alespoň jako nokia mapy, tzn. offline navigace a vše zdarma. Google mapy nevypadají špatně ale požadují online připojení.
Často zmiňovaný Navigon jsem na marketu neobjevil zdarma.
Sygic sice zdarma je, ale někde jsem četl, že to je jen zkušební verze.
O androidu vím prd, ale moji milovaní uživatelé si tyto telefony objednali a sami o tom nic neví a stále se mě ptají co a jak ... :) a fakt nemám čas a chuť brouzdat po různých forech, takže spoléhám na AHC :)

o 13.01.2012, 10:35 | X-sat (M)
Mám Sygic a spokojenost. HTC Wildfire
o 13.01.2012, 10:55 | MiniMike
jako X-sat, ale tedy Sygic je zdarma jen 7dni, pak je zapotrebi si zakoupit mapy, ktery potrebujes...

jen tedy nevim co si predstavujes pod pojmem "vse zdarma"... vse zdarma fungujou snad jen Google mapy a ted Nokia mapy...
o 13.01.2012, 11:08 | Pluto
Igo pro Androida je OK. Mapa jsou na to stejný jako na Igo pro WinCE. Takže map je dost a je to i vše "zdarma" :-)
o 13.01.2012, 11:09 | Pluto
[ Link ]

Pokud se to nehodí, M klidně smažte...
o 13.01.2012, 11:14 | CRK
Mě se to hodí :) nevím, jak ostatním..? :)
o 13.01.2012, 11:14 | hifim@ni@k
Jsem rád že IGO jede i na Androidu. Nic jiného bych nechtěl.
o 13.01.2012, 11:20 | clown
Plutak porusuje pravidla :)
o 13.01.2012, 11:22 | Mr.Scully
Určitě Sygic. Normálně pod Windows Mobile jsem měl iGo jako nejoblíbenější, ale na Androida je to ořezaný až hrůza, nešlo to používat. Sygic je naopak fakt pěknej.
o 13.01.2012, 11:27 | xSam
Pokud chceš něco zdarma, tak Waze, dá se podle toho jet hodně slušně, navíc to hlásí aktuální dopravu. Ostatní kvalitní offline navigace jsou placené. Takže buď koupit, nebo warez.
Používám jak Navigona tak sygic a obě jsou super.
o 13.01.2012, 11:29 | Zdenek (A)
Mam Sygic na Samsung Galaxy Ace. Neni to uplne spatne, ale obcas jsem z toho zoufalej! V Nemecku to funguje, jen kdyz jedu rovne. Jak se priblizi dulezita krizovatka nebo sjezd z dalnice, tak to napise "Cekani na signal". Obcas mi to pripada, jako kdyby to tak bylo schvalne. Obcas musim po zapnuti cekat i nekonecnych 15 minut, nez si navigace najde satelity a zjisti, kde vlastne je. Pokud odbocim jinam, nez si navigace usmyslela, tak se docela dlouho trapi, nez ten sok stravi a najde jinou cestu. I starsi a nejobycejnejsi navigace od TomToma se chovala lepe.
o 13.01.2012, 11:37 | clown
no Sygic re-route fakt moc neumi .., to zname :) a pomerne dlouho .. , proste musis poslouchat a nebo premyslet a koukat na cedule .. :)
to vis .. to neni igo :)
o 13.01.2012, 11:51 | Cenda | Upraveno: 2012-01-13 11:54:17
mam v Xperii Pro Navigon (stejne jako normalni navi, s kterou jsem spokojenej a nechce se mi zvykat na neco jinyho), klasicky warez, ale chodi mi jen s daty - nacita si udaje o satelitech.
Mam ji jen jako nouzovku pro vsechny pripady, jinak v aute vozim normalni navi porad.
o 13.01.2012, 11:53 | Petura
tak je ten sygic zdarma nebo ne?
mapy sosnu odkud? prostě situace je taková, že uživatelé si poručili tyto telefony, firma ale navíc nic nezaplatí a uživatel si sám taky nic do služebního platit nechce a nebude ...
o 13.01.2012, 12:14 | Kamil
Petura - pokud si navigaci nechceš koupit, ale hledáš info, kde ji ukrást, tak hledej na warez fórech. Tohle se tady fakt neřeší.
o 13.01.2012, 12:15 | clown
sygic zdarma neni .. !
o 13.01.2012, 12:15 | Rustapha-659 | Upraveno: 2012-01-13 12:17:53
Skoro zdarma je Be On Road..nová česká?navigace..za 300,- [ Link ]
o 13.01.2012, 12:18 | clown | Upraveno: 2012-01-13 12:19:05
kdyz si to porucili, at se sami postaraj ..
ja taky ve firme do nikoho nic necpu ... :)
kazdej si jede na vlastni triko .., uz pomalu pripravuju dolozku, ze za soft a data na ntb a telefonech si ruci kazdej sam za sebe ..

jako fakt prima, kdyz firemni blb si na nase verejne uloziste ulozi soukrome fotky (coz neni tak zly), ale i pohadky s Tintinem ..
o 13.01.2012, 13:35 | Bucci
Vyzkoušel jsem všechny... doslova (všechny dostupný navi v našich končinách)

Nejlépe pro mě skončil Navigon (bohužel zatím nejede na ICS 4.0.3)
Pak Sygic (kvalitní, ale nemá dost čísel popisných)

IGO bohužel trpí neduhy svých sester (lehké spoždění za aktuální polohou - už od verze 2006) a u Droida pokračuje

Be-on-road neni ani moc nová, graficky se mi nelíbí, u ní je zvláštní, že čísla popisná v mapách má, ale nepřišel sem na způsob jak na ně navigovat

Copilot - fajn a průměr, umí co u mět má

Navitel - nejhorší mapy vůbec (pokrytí ČR)

NDrive - zhruba jako copilot

Google Maps - všichni se tu ohání tím, že jsou on-line, víte ale, že v Google laboratoři v nastavení v mapách můžete nastavit, že si trasu stáhnete přes wifi při plánování a pak jede off-line? Funguje to

Route66 - mě upřímě trochu zklamalo, od něj jsem čekal víc

Garmin, TomTom, Papago, a spol. pro Droida Nejsou

Upozornil bych ještě na Dynavix, kterej měl být uveden pro Androida v prvním čtvrtletí 2011 (před rokem) ale doteď zatim nic... a jsem si jistej, že ten bude mít pokrytí map uplně nejlepší
o 13.01.2012, 13:42 | clown
Bucci.. to Igo se spozdenim ma problemy jen na levnych srackach PNA a tech levnych jebkach, co se tvari jako super MM centrum do auta .. , me takhle zase zlobil na PNA jen Navigon :) a to kvuli tomu, ze to bezelo z pomaly SD karty .. :)

o 13.01.2012, 13:45 | clown
je fakt, ze bych si na androida igo neporizoval .., to fakt tu sygic auru a byl by docasne klid ..

stim Dynavixem nevim nevim .., bejvala to tragedie. Kdyz jsem mel mapy igo 4/2009 a bylo to urcite misto v mape od Teleatlasu (dnes uz TomTom).. tak 1/2010 to v Dynavixu s TA mapama nebylo .. , sice release novejsi, ale obsah kapanek postarsi ..
o 13.01.2012, 14:05 | bassaqq
Za sebe mohu doporučit Navigon 4.0.1 a mapy Q12012. Dnes jsem jí opět zkoušel a vyhovuje mi nejvíc. O pár bodíků za Navigonem bych určitě viděl Sygic (ta je taky fajn, ale víc mi sedí Navigon). nDrive mě docela zklamal, tahal mě všema možnýma uličkama vždycky :) Mám Galaxy Mini s Androidem 2.3.6 a Navigon je jasná volba. Aktualizace map buď přes wifi nebo dokonce funguje i Navigon Fresh či mapy pro normál navigace.
o 13.01.2012, 14:07 | soray
Za mne Sygic - v posledni verzi podle mne best navigace pro droida. Slusna grafika, siroky moznosti planovani a vyberu bodu, dopravni informace a jako bonus solidni cena (ja kupoval ve vanocni akci za 30E komplet Evropu).
Na WM jsem nedal dopustit na IGO, bohuzel ofiko verze pro droida neni a ta neofiko stoji za prd.
o 13.01.2012, 14:35 | Bucci
Clown: nemyslim si, že bych někdy měl low end nebo nějakou totální sračku telefon.

Je to známej neduh iGO, je to sice lepší než to bejvalo, ale furt to neni ono.

Za mě rozhodně Navigon, ale jak sem řek, aktuálně jezdim na Google Mapách, páč navigon pro ICS prostě ještě neni...

Další věc, proč si lidi proboha kupujou Droida, případně Jablko, když nechtěj data??? Ten systém je stavěnej na tom, že tahá data téměř neustále, bez nich je to poloviční funkčnost....
o 13.01.2012, 14:45 | clown
pac metrousum v praglu uz na data nezbejvaj po manikure money :)
o 13.01.2012, 14:47 | Petura
Kamil: neptám se kde ukrást, ptám se jakou navigaci pro android zdarma, tudíž legálně
o 13.01.2012, 14:52 | Bucci
clown: tak tohle byla trefa do černýho a moc si pobavil :-)

Petura: google maps o jiný nevim
o 13.01.2012, 15:57 | Jindrs
clown: mam sygic aura a zcela gratis a funguju s nim co vysel :)
o 13.01.2012, 16:24 | xSam
Zkus fakt to waze, je to ke stažení na marketu a naviguje to pěkně a zas tak moc dat to netahá.
o 13.01.2012, 16:52 | Kamil
Petura - v tom případě sorry
o 13.01.2012, 17:00 | Rustapha-659
Mám na Jabku Waze,Ndrive(ten bohužel skončil na appstoru kvůli nějakejm sporům s Apple Policy)a Dynavix ... teď jezdim Waze a jsem spokojenej..sice to je online,ale aspoň mám od ostatních Wazers hlášky o policejních hlídkách a o provozu obecně...to považuju za skvělý..! :o)
o 13.01.2012, 19:15 | HIGHTOWER
špatný není iGo, ale osobně nejvíc využívám Waze, je sice online, ale je to bomba, už nesčetněkrát mě vytáhl z kolony na D1! Vyhodnocuje to, zda se vyplatí to objet a je to rychlejší a nebo tě nechá vjet do kolony, ale jen tehdy, kdy se fakt nějak pohybuje a vyjde to rychleji přes kolonu než objížďkou. Fakt parádní navigace, a dat to moc nežere, dal by se na to použít nějaký levný tarif, v pohodě.
o 13.01.2012, 19:21 | HIGHTOWER
Jinak Sygic třeba tady [ Link ] je za dobrou cenu, a neříkejte mi, že dát 1000 a mít doživotní aktualizaci? Ale je pravda, že je to vázané na tel. Když koupíš nový, musíš koupit znova, ale tak tel. člověk má tak 2-4 roky a tak to je pakatel ta cena za to. Navíc před půl rokem byla jen za 650,- ....
o 13.01.2012, 19:24 | soray
Nemusis, pry normalne delaji reregistraci na jiny foun.
o 13.01.2012, 19:32 | shamania | Upraveno: 2012-01-13 19:33:07
13.01.2012, 13:35 | Bucci
Google maps si stahne sice trasu a pak navigace offline, ale jakmile sjedes a potrebujes "prepocitat", tak ti to je k nicemu. Proto je to v Labs.

Jo Waze je zajimavy, dopravni situaci vyhodnocuje podle jinych uzivatelu co ji pouzivaji. Jedou 5km/h na devadesatce = kolona. A myslim, ze se da i komunikovat mezi temito uzivateli, ne? Tedy zeptat se primo na deni..
o 13.01.2012, 19:49 | HIGHTOWER | Upraveno: 2012-01-13 19:53:50
Aha, to jsem ani nevěděl, tak to jsem rád, tak to není vůbec co řešit, pak je to pakatel...
Jj, u Waze je i chat, dá se tam poslat i fotka události, fakt je to komunikativní, informace od lidí přímo na cestě a ne z nějakého webu, kde informace už nejsou aktuální, navíc se tam dá zadat dost informací, co se děje vlastně, i když občas mi tam nějaká fce chybí, neaktuální informace se dají i jiným uživatelem smazat jako neaktuální. Ani fce Doprava od Google, ať implentovaná kamkoli do navigací, není tak dobrá jako Waze. Silnice se dají upravovat na webu, což je taky super.
Jen teď jsem si vzpomněl na jednu kravinu u mě a nevím, co s tím, jednou jsem dal Ztlumit navigaci - slovní pokyny, a od té doby už nejde obnovit tato funkce, dříve to šlo, někdo nějaký nápad, přeinstalovat se mi to nechce :-(
o 13.01.2012, 20:18 | JA
pro mě Navigon, a jelikož jsem utek od Galaxy k Blackberry tak se mi po ní stýská...:-)
o 13.01.2012, 20:33 | Kmoda
Tak já jsem si po malém testování koupil před vánocema Sygic s mapama střední Evropy za akční cenu 19.90 eur a jsem spokojen. Do ted jsem používal navigaci Navon s iGo8,ale co se týká aktualizace map je přece jen 2 roky starý a musím říct že co se týká grafiky map,tak se muže jít zahrabat. Sygic je super. Také se mi líbí doživotní aktualizace map, dobrá podpora od výrobce, takže není co řešit a Navon s iGo8 se válí v šuplíku...
o 13.01.2012, 20:37 | JA
no já měl Sygic pro HTC s Win a vyfakoval mě s aktualizacema a vůbec to byl pěknej šit...možná novej je gud..
o 14.01.2012, 00:44 | clown
Sygic vyfakoval s kdekym ohledne dozivotni aktualizace .. zejmena se vsema lidma, co meli Symbian :) stara aplikace, neumi novy mapy :) pomerne na Sygic webu byl slusnej flame ..

problem pry byl ale jinde, na Nokia App (ovi store)
o 14.01.2012, 08:47 | koren
vsechny navi na androida co jsem zkousel jsou na jedno brdo - nakonec iGo kvuli naprosto nejlepsimu pokryti popisnych cisel. co je naprd, ze pri ztrate signalu screen nezesedne (resp az po dost dlouhy chvili) a vesele simuluje jizdu rovne posledni rychlosti:-/
o 14.01.2012, 08:52 | Dudelina
Jedu Copilot, ale dnes tedy vyzkouším na zdejší doporučení Waze :)
o 14.01.2012, 12:10 | Atrey
u mě frčí iGo na SG2,zatím hodně spolehlivé, ale zkusím Waze i Sygic.
o 14.01.2012, 12:12 | Dave1984
mám sygic a neměnil bych, zatím mě dovedl přesně kde jsem chtěl, to se nedá říci o Igo, které jsem měl předtím...jen u toho sygicu je někdy trochu složitější vyhledávání....ale jinak super!
o 15.01.2012, 10:58 | Dudelina
Po včerejší zkušenosti mě Waze úplně nepřesvědčil.
Je hezký, že jsou tam zprávy od jiných jezdců, ale je to skoro nebezpečný pořád klikat a číst ty zprávy.
Divná věc je i hláška "držte se vpravo" což znamená jak držet se vpravo, tak ale i sjet z dálnice například - to je ale asi o zvyku.

Nevím no...
o 15.01.2012, 14:23 | HIGHTOWER
jj, o zvyku, každá navigace má svá specifika, navíc já se nikdy neřídím jen hlasovým pokynem, spíš pohledem na navigaci, takže u mě vítězí. A nemusíš na to klikat a číst to, po pár dnech víš co a jak znamená a pokud je tam fakt problém, navigace tě vede jinudy, ty přímé informace jsou spíš pro tu navigaci, aby věděla, co má udělat, neb nebezpečí jako třeba odstavené auto nebo mlhu ti řekne slovně nebezpečí a samo ukáže jaké nebezpečí, netřeba klikat :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3257 sekund.