Navštíveno 9726x

Zdravim, řešíme teď problém s eshopem a jeho návštěvností/ počtem objednávek. Shop běží rok a půl. Dle google Analytics jsem zjistil, že máme okolo okolo 1600 návštěv měsíčně což je okolo 50 lidí denně. Dle míry okamžitého opuštění 53 % soudím, že je jeden z hlavních problémů v grafice stránek. Problém návštěvnosti vidím nejspíš v SEO, které jak jsem zjistil je také mizerné :-(. Jelikož máme vytvořenou ještě jednu grafiku, která je podle mého soudu mnohem povedenější tak se naskýtá první možnost a to nechat jí webmasterem předělat. (zatím nejsme s tvůrcem eshopu moc spokojeni, ale měnit programátora je asi dost složité, že?) Druhá možnost je na celé se vyprdnout a koupit někde hotový eshop.
Naše požadavky:
- newslettery
- možnost RSS z různých podobně zaměřených serverů
- správa dokumentů (objednávky, faktury atd.)
- diskuze k produktům
- velkoobchodní slevy
- akce, výprodej (myslím aby byla možnost značení u foto)
- možnost propojení s Pohodou
- sledování skladu (nahráním *.csv)
- změna stavu objednávky (zaslání emailu zákazníkovi)
- provedení kvalitního SEO
- propojení zboží, heureka
využili jste služeb některých už vytvořených systémů? můžete poradit někoho z vlastní zkušenosti? Jde mi zatím hlavně o rozhození poptávky abych mohl následně posoudit s tím co mi nabídne ten co nám stránky dělá.
Odkazy na naše stránky sem nedávám kvůli reklamě (i když se jedná o eshop s anténní technikou)
Pokud by chtěl někdo posoudit naše stránky popř. měl k nim nějakou zajímavou poznámku a moderatorum to nevadilo tak sem odkazy dam, popř. pošlu mailem. Díky
Miru opusteni tvori hlavne vyhledavace a srovnavace cen.
aha, myslis jako kdyz nekdo zada vyhledavani a najde nas tam, tak mi to udela jeden pristup? coz to je logicky, diky za osvetu
Podle toho co pises, by novy eshop stal asi celkem velke penize. Kazdopadne na rozumnou radu tady chybi odkaz na ten stavajici eshop a screenshoty na novy design. Pak se da rozumne poradit.
SEO je dnes takova modla, ale slusne onpage faktory ma dnes uz kdekdo. Daleko dulezitejsi jsou offpage faktory, na kterych je potreba pracovat.
To, ze je tam tak vysoka mira opusteni, taky muze znamenat, ze zakaznik prisel a hned nenachazi vsechny informace, ktere potrebuje nebo se na tom webu nevyzna. Staci chaoticke menu a jde pryc...

12.01.2012, 12:10 |
Squere | Upraveno: 2012-01-12 12:12:00
nemyslim si, ze je v nasem pripade chaoticke zrovna menu ale spis bych rekl stranky sami o sobe viz.
[ Link ] odkaz na novou grafiku je zde
[ Link ] Penize to bude stat kazdopadne, to staly i tyhle ale ono predelat grafiku a doplnit funkce jako jsou (zmena stavu objednavek, sprava dokumentu atd.) nebude nic levneho, takze si moc nevyberem :-)
Grafika či přehlednost není dle mě na prvním místě. Máte hodně návštěv a málo objednávek? Třeba je prostě konkurence v něčem lepší. Dle mých zkušeností s e-shopem (provozoval jsem jich od r.2000 celkem 7, 4 jsem pak prodal, 1 zrušil a 2 provozuji stále) jde zákazník po ceně, rychlosti dodávky, poradenství. Jste v těchto parametrech na tom stejně jako konkurence nebo horší/lepší?
Právě že nemáme ani moc návštěv. Cena - mnoho věcí nejlevnější na netu (ale jak to vypada tak asi ne ty spravny) víceméně vše skladem. Poradenství? Nevím jak to myslíš, ke každému produktu máme diskuzi, když někdo vznese dotaz, rád mu zodpovím jeho otázku. Vic nevim jak bych měl reagovat
tak on je to sortimentně specifický shop, tak těžko říct, jestli je 50 denně moc nebo málo. Mám už taky jen specifický sortiment, jen cca 56 návštěv denně a nějakých 180 objednávek za rok. Takže zhruba na 110 návštěv jedna objednávka. Moc nebo málo? Nevím, jako bokovka v pohodě.
Poslední shop, co jsem prodal, měl na 16 návštěv jednu objednávku a cca 65-80 návštěv denně.
Jen takovy postrehy:
- zkratky v navigaci nemaji co delat (krome tech proflaklejch - DVB-T/LCD/LED :) atd)
- diky digitalizaci se lidi naucili pouzivat slovo tuner a ty tam mas prijimac :)
- pokud vis, ze jsi nejlevnejsi na netu, tak to tam nekam napis, nahore je spousta mista
- stejna tak uvest viditelne moznosti dopravy, pokud jsou zajimave pro zakaznika (jak naznacil sestikule, na tohle lidi slysi)
- HP by mela obsahovat hlavne nejnakupovanejsi/nejnovejsi/v akci produkty a ne "tag cloud", odkazy na clanky, atd.. produkty mas az pod tim - clovek musi scrollovat (uz jsem se setkal i s lidmi co nevedi, ze se da scrollovat!)
Vzhledem k tomu, ze by bylo vhodne predelat vzhled/sablony (protoze barvy/dizajn je celkem ok, spis to rozvrzeni), chces pridat funkce a vyznelo to, ze nejsi uplne spokejen se stavajicim programatorem, doporucil bych ti to nechat vytvorit znovu, ale zalezi na tobe.
A me prijde ca 1200-1500 denne lidi, co mam, malo :D
šestikule: to je oproti nam dost dobry :-)
shamania: jakou navigaci máš namysli? myslim že je to taky jeden z hlavních problémů málo sat a DVB-T přijímačů. S tím oknem a nejlevnejsim zbozim je to dobry napad, diky.
Hmm jako dopravu mame jen ceskou postu a osobni predani coz je asi malo, bude to chtit jeste nejcakyho prepravce.
- ta HP by se měla vyřešit hlavně novou grafukou, si myslím.
to Rajdlos: pujc mi nejaké, nejlépe ty co objednávaji :-D
ještě dotaz. máte někdo zkušensoti s firmou in-market.cz ??
Nevim,jestli je to pro Vás důležitý,ale ten 1ní link nemám přes celej displej u mobilu tj.že ta levá šedá část s položkama se mi nezobrazí celá,ale kliknout na ní jde. ten 2hej link je v pořádku na mým Samsungu gt s3650.Většina eshopů mi funguje

16.01.2012, 18:59 |
Shr3k | Upraveno: 2012-01-16 18:59:20
Squere: In-market je přemalovaný CS-Cart.
Davados: přesně tohle to dělá i když zmenšíš stránku, tak uplne zmizi menu na strane.
to Shr3k: to znamená, že jde o jednu firmu ale mají dvě domény? administraci eshopu jsem koukal, že mají stejnou. Máš s nima nějaký zkušenosti?
Doporučte nějakou firmu, která se tím zabývá. Co jsem koukal, tak mají víceméně všichni ty fce (moduly) stejný, takže jde v podstatě o kvalitu grafiky a cenu a spolehlivost.

17.01.2012, 23:31 |
Shr3k Viz. CS-Cart.com dělají v rodném městě Lenina, Uljanovsku. In-Market to jen přeprodává, maximálně si tam hodí svoje logo, nebo udělá CSS kód na míru. Jinak jsme to třeba koupili Pasaťákovi na jeho Revilohifi.cz, takže zkušenosti spíš na něho, já bych nebyl objektivní - mám na starost další dva shopy, které jedou v pořádku (shop.tuning-magazine.cz a shop.dynamat.cz). Backend je velmi komfortní a velmi přizpůsobitelný.

17.01.2012, 23:54 |
Tas Shr3k - je takovy problem u popup oken s grafikou (obrazky prodavanych veci)vyresit velikost? Nechapu proc je to tak strasne rozhozeny - konkretne
[ Link ] tady kdyz se vezme velikost popup okna a obrazku jako takoveho tak ten obrazek "fitne" velikost popupu - tak proc sakra musim s tim obrazkem v popupu hybat? Proc popup neni fullscreen (kdyz uz musi byt popup) at zakaznik nemusi mydlit mysi jak silenec, aby si prohledl co kupuje - neberu v potaz to, jak vypada obrazek u shanonu GTR :-D - to si ani pres usilovne "mydleni mysi" neumim predstavit to, co mi prijde postou.
To je jen k te prizpusobitelnosti - treba patrim k minimu lidi, kterym to vadi.
no oni mi nabidli udelat grafiku presne podle toho k cemu bude shop urceny. Co jsem koukal na ten cs-cart tak tam to vypada ze jednou všechno pouze ze šablon. Ty si to kupoval přímo z cs-cart.com? tam jsou totiž ty ceny neporovnatelny s tim co si na to ti naši namastili :-)

18.01.2012, 08:46 |
JR Tak na muj vkus je uvodni stranka preplacana nejakejma odkazama a kdyz vlezu do kategorie, tak mi chybej obrazky produktu.

18.01.2012, 11:18 |
Shr3k | Upraveno: 2012-01-18 11:24:57
Tas: Nevím, neřeším, možná by to chtělo menší obrázek v tom Fancyboxu (aby se vešel i na menší obrazovky). :-D
Napiš ten požadavek na shop@tuning-magazine.cz, já se o ten obsah víceméně nestarám - jen píšu zkušenosti z provozování z pozice hostingu.

18.01.2012, 11:20 |
Shr3k Squere: CS-Cart se dodává s několika desítkami šablon. Já jsem to kupoval přímo. Pro Revilohifi si třeba Pasaťák zajistil grafiku, já jsem mu to rozřezal a obarvil podle jeho předlohy.
jasny, me trosku zarazi ty ceny na origo cs-cart.com, pak ceny na cztku a nakonec inmarket cenove dvojnasob :-) poslal jsem jim dotaz tak uvidime jestli se ozvou. Předpokládám, že pokud se to sežene přímo tak tam něco jako česká mutace neexistuje, že?

18.01.2012, 19:51 |
Shr3k Originál není přeložený, ale jde lehce přeložit.