Navštíveno 2971x

11.01.2012, 22:15 |
TROY Dotaz na někoho znalýho
Mám v pronájmu garáž do dubna kde je info, to pak klidně prodloužíme, ale co čert nechtěl paní od který to mám umřela. Mám podepsanej papír že mám pronajatou garáž až do toho dubna.
Nicméně - neznáme nikoho z jejího příbuzenstva tak by mě zajímalo jak to ted bude právně?
Můžou odvrtat zámky a dát si tam svoje a já se nedostanu k autu? Můžou auto nechat odtáhnout apod?
díky za jakýkoliv info
Do doby nez probehne dedicke rizeni se nic stat nemuze,takze bud v klidu,mas dost casu na kontaktovani nekoho z pozustalych za ucelem domluvy.
Na tvem miste bych ale dlouho nevahal.
Nekdo se do te garaze muze dobyvat " v dobre vuli".

11.01.2012, 23:32 |
X-sat (M)
z vyjádření Nejvyššího soudu:
Smrt pronajímatele – obecně
Byl-li zůstavitel pronajímatelem věci – ať už movité či nemovité – bude tato věc zařazena do soupisu dědictví bez ohledu na uzavřenou nájemní smlouvu a dědic, kterému věc z dědictví připadne, vstoupí do právního postavení předchůdce. Nový pronajímatel může takovou „zděděnou“ nájemní smlouvu vypovědět jen v případě, že předmětem je věc movitá. Je-li pronajímanou věcí nemovitost, může nájemní smlouvu vypovědět (z důvodu změny pronajímatele) pouze nájemce. Výpověď však musí nájemce podat v nejbližším výpovědním období, tj. u pozemků patřících do zemědělského půdního fondu a lesního půdního fondu v jednoroční lhůtě, a to k 1. říjnu běžného roku, u ostatních nemovitostí v tříměsíční lhůtě, vždy počítáno od doby, kdy se nájemce dozvěděl o změně pronajímatele. Dohodou však může být stanoveno něco jiného. V případě smrti pronajímatele tedy v žádném případě nájemní vztah nezaniká, naopak trvá dále, pouze jej lze za určitých podmínek ukončit.

12.01.2012, 10:44 |
TROY "že předmětem je věc movitá " - tudíž i garáž předpokládám
Nicméně jak dlouho může trvat to dědický řízení?

12.01.2012, 10:50 |
clown TROY ... treba i roky :) taky se nemusi vubec nikd ok dedictvi prihlasit .. , tak jak to budu muset udelat ja az odejdou nasi .. :) proste nechci dedit dluhy :)

12.01.2012, 10:50 |
clown btw.. neni garaz spis nemovitost, jako barak /byt ???

12.01.2012, 10:51 |
TROY no taky bych řekl,že to bude nemovitost

12.01.2012, 11:33 |
maxov movitost kdyby to byla např garáž v maringotce,jak to stojí pevně na zemi je to nemovitost
Dedicke rizeni standartne trva radove mesice.
Zalezi na meste a tudiz na momentalni vytizenosti notaru v tvem okrese.
Moji pritelkyni na prelomu cervence a srpna zemrel bracha a notar se jim jeste ani neozval.....

12.01.2012, 15:53 |
clown to nam se ozvala ten Komercka, ze u ni deda ma 8t :) Deda zemrel v roce 1984 :)))

12.01.2012, 16:11 |
Kesam Tedka chlapíkovi z práce zemřel otec tejden před vámocema a dneska šel už někam kvuli dědictví.