Navštíveno 1782x

Už mě moc nebaví experimentovat, vcelku to leze do peněz. Poraďte něco jemného (zatím chutnal Jameson) v rozumné cenové relaci (řekněme 0.7L/do 500,-kč). Třeba Johnie mi přijde takový palčivý, to ne...

11.01.2012, 20:49 |
JP doporučuju zkusit Jameson Gold Reserve, já alkohol piju max. 2x-3x do roka protože mi nechutná, ale tohle jsme chlastali teď na Silvestra a bylo to podruhý v životě (po tušim patnáctiletý havaně), kdy jsem z toho alkoholu nebyl zhnusenej:D
Jameson Gold Reserve je hodne slusnej blend! Ja ted dostal na vanoce encyklopedii a tip na japonskou whisky
[ Link ]

11.01.2012, 20:59 |
CRK taky Chivas
a nedávno snad byl za 400,- v kaufu, teď snad 550,- a jinak se pohybuje až 1000,-
Jack Daniels a když je příležitost tak silver select .
nedávno jsme koupili Highland Park a luxus teda, akorád krapítek dražší, jinak fakt moc dobrý...teda nám chutná alespoň
jameson mi chutná, z chivase jsem se skoro poblil už po druhým panáku a musel to ředit bigshockem. ještě můžu tullamorku.
Ser na whisky,jdi do kvalitniho rumu typu Zacapa.
Problem je ze to leze trosku vic do penez a ne vsude ho maj.

11.01.2012, 22:34 |
soray Já mám rád Macallana, sice je trochu dražší, ale výbornej.
[ Link ]

11.01.2012, 22:50 |
Pajk Kupuj Irskou, je 3x destilovaná, tudíž jemnější. Tullamore Dew, Bushmills, Jameson a to je asi v té ceně vše.
Co se týče skotské, tak Chivas je na začátek dobrá, sice míchaná, ale fakt dobrá, ale málokdy za cenu do 500. Dál ze skotské asi nic. Buď hnus nebo drahý.
USA whiskey vůbec, to už radši bourbon (Four Roses třeba) a Japan whisky taky ne.

12.01.2012, 02:50 |
MAX Jestli můžeš Tullamorku, tak zkus Tullamore Dew Black 43 - chuťově o level výš a cenově o pár desetikorun..
Jo a ta 43 znamená, že má 43% - tedy o 3% lepší zábava.. :o)
Taky jsem pil Jamesona na Novej rok a druhej den ani znamka po kocovine.
Jameson je klasika, 12ti letej je samozřejmě lepší, ta příchuť třešňového dřeva ze sudu v kterým to zraje je laskomina.
Výbornej vizour je taky Lavagulin, nedávno jsem dopil (po roce - chce to klid :)) tuhle
[ Link ] flašku. Je tak trochu dominantní v jódovém nádechu, ale stojí to za to.
Pokud Jack Daniels, jak už tady bylo psáno, tak výborná věc je Jack Daniel's Gentleman Jack, viz:
[ Link ] , mám za sebou už 2 láhve (ne teď když píšu :)) a vždy se těším na další (klasicky ségra na narozky).

12.01.2012, 10:16 |
bafis jj, cely leta jsem pil J. Wolkera, ale po tom co jsem ochutnal Tullamorku, tak uz jsem u ni zustal, je opravdu jemnoucka...nevim proc, ale zapijim ji, nebo micham Spritem
není to sice whiskey,ale koňak,ale jeden zákazník nám na vánoce donesl do kanclu tohle,ale musím říct že to nebylo vůbec marný zboží a cena celkem příznivá :-)
[ Link ]
abyjsi vedel co je dobry tak musis ochutnat i kentucky jacka z lidlu :-D

12.01.2012, 13:07 |
JP A když už u toho budeš, tak zajdi taky pro White Key Rum Tesco selected. Narozdíl od tuzemáku má tu výhodu, že nelepí, takže se dá po ochutnávce použít jako zimní směs do ostřikovačů.
Nedalo mi to, koupil sem 12letej Glenfiddich za hezkejch 16,50 eura, buduju whisky bar...