Navštíveno 1579x

Možná někdo řeší podobný problém, možná někdo řešil. Prostě, sháním telefon na práci.
Požadavky: výdrž při zátěži 2 dny, email klient pro dva účty, občasné brouzdání internetem, otevírání office dokumentů a hlavně obsluhovatelnost v pohybu.
Nepotřebné věci: foťák, hudba, hry, facebook, počasí, v podstatě ani jack na sluchátka nepotřebuju.
Dlouhou dobu jsem používal E50+E51 a byly to pro mě nezničitelné, v průběhu dne nevybitelné telefony dneska mám HTC WildfireS a totálně mě sere a půjde pryč ASAP:-) Chybí mi HW tlačítka na přijmutí hovoru poslepu, občas něco hledám v seznamu, něčeho se dotknu když řadím, už to hned volá nebo skočí jinam, kreténský nabíjecí konektor z boku, slabý signál. Prostě to je hračka a ne prostředek na vydělávání peněz (práci).
Nástupcem by měla být samozřejmě E52, ale trochu mě mrzí malý displej právě pro maily a občasný internet+stížnosti na uživatelů na slabý signál a všeobecně poruchovost. To neexistuje něco jako nástupce E65/E66? Líbí se mi právě výsuvná číselná klávesnice, ne querty se kterou v autě zase nic nenapíšu.
Díky každému kdo se prokousal tímhle elaborátem a poradí;-)

10.01.2012, 15:49 |
AR "ne querty se kterou v autě zase nic nenapíšu."
tím chceš říct že porušuješ předpisy a píšeš sms za jízdy jednou rukou?...tsss tsss

10.01.2012, 15:57 |
tommas | Upraveno: 2012-01-10 15:58:34
Ano, jsem ten pirát silnic co drží občas telefon v ruce za jízdy, objednej na mě tv h@vna ať mě roznesou na kopytech:-)))
Řešil jsem a vyřešil jsem, nákupem E66 a druhé do šuplíku na horší časy. Ještě jdou sehnat i nové...
V současnosti nikdo z výrobců MT už nic bytelného, jednoduše obsloužitelného jednou rukou, s dostatečnou výdrží a kvalitou montáže nevyrábí. Dneska samé hračky plné blbin, nepotřebností a hovadin, navzájem soupeřící v nelogičnosti či rozvětvenosti v drtivé věttšině úplně zbytečných menu, vyrobeno z recyklátů, s úsměvnou výdrží baterek a životností kol 2 let :(
A ano, taktéž píši jednou rukou za jízdy sms :)

10.01.2012, 17:22 |
AR no pokud někdo nedokáže psát na dotykáči jednou rukou tak to bude nejspší hardwerový problém mezi telefonem a židlí...
A proto si stale hledim sve N95 8GB. Nesnasim dotykace,bohuzel klasickych founu je cim dal mene.
Za me N95 8GB. Ma vse co potrebujes
mám E66 a řekl bych, že splňuje to co požaduješ, ale občas se mi dostane do ruky E52 a při práci s mailem na exchange serveru mi připadá o kousek lepší (přehlednější)

10.01.2012, 18:51 |
Tomas Tiez mam uz druhu firemnu E66-ku a uplna spokojnost, hlavne ako pise Radek, jednorucna obsluha a celkom dobre spracovanie. Mam v aute HF, ale treba obcas nieco najst v zozname..., neviem si to predstavit s dotykacom.

10.01.2012, 19:08 |
JP | Upraveno: 2012-01-10 19:14:49
AR: Při psaní SMS za jízdy nebo podobný činnosti nejde o psaní jednou rukou, ale o psaní jednou rukou bez toho, abys na ten telefon musel koukat a věnovat mu větší pozornost než hejbání prstem. Bez koukání na jakymkoliv dotykáči napíšeš (nebo obecně uděláš) leda velký kulový. Dotykový telefony bez klávesnice z principu vyžadujou při používání mnohem víc pozornosti než klasickej blbofon, prostě musíš neustále koukat na displej a kontrolovat co děláš, což prakticky znemožňuje dělat při "hraní si s telefonem" zároveň něco jinýho náročnýho na pozornost.
Taky se přiznávám k pirátství, stejně jako třeba k tomu že rád v zimě píšu SMS aniž bych vytáhnul ruku z kapsy:-)
AR: holt musíš akceptovat, že existují lidi, co nemají potřebu svůj telefon hladit, cicmat se s ním, láskyplně ho jako klitoris přejíždět prstem a činit další podobné Wi-fi-kundace :-D aby si z něj vůbec mohli zavolat, natož napsat zprávu bez toho, aby jejich oči mohly bezpečně opustit plochu displeje a věnovat se jiným činnostem. Kdo má telefon na hraní, na mp3, na filmy nebo jako nástavec na penis aby ohromil partu to možná nechápe, ale věř mi, opravdu jsou lidi, pro něž je dotyková technologie nepoužitelná....
jako CUPRA.165:
n95 8GB - od konce roku 2007 - jestli nekecám, ho mám do dnes. Měsíčně mám 20 příchozích a 20 odchozích hodin. To je hodně hodin když se to celý pronásobí .o) a klávesy obšas už nemají popisky a drží a drží. a POZOR - původní baterka - denně nabíjim samozřejmě. Mám taky HW problém psát na dotykáči - síla zlozvyku .o(
taky řešim co místo něj, páč už je fakt fyzicky hnusnej .o)

10.01.2012, 22:19 |
JP MazliG: Já jednou za rok přehodim housing a je hotovo... Většinou seženu originál +- za 400,- (na N6700 classic) takže neni co řešit a telefon mam pořád jako novej:-)

10.01.2012, 22:29 |
JP Jinak kupovat telefon do zásoby je tak trochu zbytečný, když neni problém ještě dneska sehnat třeba novou N6210 (12 let starej model)...
Podobnej problém se teď řešil taky. Mohl sem si skoro vybrat z plejády použitých a odevzdaných telefonů. Přes přehršel nabídky sem sáhl po staré a dobré E51, mám pocit, že pořád něco držím v ruce. Jako pracovní nástroj naprosto vyhovuje, net, xichtknížku a další must-have věci se mi obloukem vyhýbají.
Předchozí telefon E52 - ten už v životě nechci, nedodělaný firmwary, jednou je pomalej pošťák nebo telefon celkově kolabuje, ztrácí signál, brr fuj.
Telefony už nejsou ani spotřební zboží, zdá se mi, že pomalu nemají větší hodnotu jak meníčko na oběd. Ach jo, kde sou ty časy, kdy sem měl v autě pevnou HF a neměl sem problém kam dát v autě telefon.
Myslím, že základ u dotykáče je velikost.
Lákalo mě HTC desire kvůli velikosti, ale prostě nejde rozumně ovládat jednou rukou.
Pořídil jsem tedy Motorolu Defy+ a spokojenost veliká. Lehký, akorát velikost,...
Ano, SMS za jízdy nejdou psát jako dřív, ale to zas nějak nevadí.
Na druhou stranu se mi líbí android, na jedné z ploch mám ikony nejpoužívanějších kontaktů (16), takže stačí odemknout, šoupnout do boku a vytáčet.
Pro mě je android krok kupředu oproti N6300, N E50 co jsem měl předtím.
PS: Denně volám cca hodinu až dvě, Skype + ICQ nonstop.
tyjo, odpoledne jsem tady nebyl a pěkně se to rozjelo:-)
radek.613 nezklamal, Tvoje hlášky jsou super;-)
K té obsluze v autě asi tolik. V autě mám už roky HF, ale občas hledám v seznamu, protože nevím pod čím mám daného člověka uloženého takže mi hlasové vytáčení nepomůže atd. Nebo si něco chcete napsat do poznámek a zase to je v háji, musím koukat na telefon.
+origo držák na E50 mi v autě slouží dodnes, jde do něj vrazit i E51 a i kdybych hodil boudu tak nevypadne.
Šel bych do E52, dá se koupit nová, ale to co říká Milhauzz jsem slyšel od víc lidí.

11.01.2012, 09:13 |
tomas-x | Upraveno: 2012-01-11 09:15:26
Já se teda přimluvím za E52,my máme v práci 2ks od O2 a nejsou s tím žádné problémy, hlavně ta výdrž baterky je naprosto super. Dále máme 1x E66, taky bezproblémový telefon akorát baterka nevydrží tolik co E52. Potom dalši nokia C6-00, totální šmejd. Pořád je s tím nějaký problém, seká se, vypíná se sama od sebe. V servisu 2x výměna základní desky a problémy pořád přetrvávají.

11.01.2012, 10:16 |
Conan Mám C6-00 a je vpohodě a nestěžuju si ;-)
To je pro vyvážení názorů :-)
Pro E52 jsem původně šel, ale když jsem ji držel v ruce, oproti své předchůdkyni E51 je na ní hodně znát šetření a horší materiály...
Souhlas Radku, E51 byla nezničitelná, kovová a kdybych ji tehdy nenamočil a nenechal zmrznout když jsem byl celý den na lyžích, tak by to byla v pohodě dodnes.
Záložně používám Nokii 6303 a kromě přístupu na internet super stroj. Prakticky nerozbitelný telefon.

11.01.2012, 13:15 |
clown taky resim podobny problem kam z kovovych E71 :) pujdu zkouknout E6-00 .. uvidime :)
Z kovu jedině ke kovu, tedy v čase zpět.....