Navštíveno 10989x

09.01.2012, 18:26 |
Losky Ahoj, pouštíme se do přestavby bytu a rádi bysme se nechali inspirovat. Byt je zaatím v původním stavu a všechny příčky jsou dřevotříska, takže se s tím dá dost manipulovat. Obvodové zdivo je dané. Uprostřed bytu vede dešťovod. Neměl jste někdo stejnou dispozici bytu?

09.01.2012, 20:35 |
Nora Tak tady se dá měnit dispozice jedna báseň, tady se lze vyhrát. My to teď dodělali v plném panelu. Tolik možností na změnu jsme neměli, ale i tak jsme vhodným řešením získali spoustu prostoru. Dá se říct, že máme největší byt proti ostatním sousedům.

09.01.2012, 22:42 |
Pekys mě to nepřijde uplně špatný. Jenom bych vyboural tu příčku mezi obývákem a kuchyní, a z chodby do kuchyně bych udělal spíž, případně si zvětšil koupelnu.

09.01.2012, 22:47 |
JA otevřít kuchyň a dostat koupelnu třeba místo šatny co nejblíž k ložnici

09.01.2012, 23:03 |
Nora neboj se to změnit radikálně, ložnici místo kuchyně, místo ložnic otevřená kuchyně a obývák
možností máš mraky
Imho kuchyně oddělená od obýváku má velkou výhodu. Utlumí hluk přicházející z kuchyně. Neruší osoby v obýváku :) Např klepání řízků, drcení apod.
Nora: musíš zase brát ohledy na odpady atd. ;)

09.01.2012, 23:16 |
Nora Walish: nic co by se nebylo úplně neřešitelné.
Bladzej: kolik tun řízků běžně k obědu klepete?
Pro celej pluk...
Ty řízky byly myšleny obrazně. Prostě kuchyně produkuje hluk ;)

09.01.2012, 23:31 |
JA otevřený to bude vždycky vypadat o 100% líp než zavřenej kutloušek...
Ja teda jestli muzu radit oslov architekta. Osobne nemam architekty vubec rad ale obcas umi z niceho neco dat dokupy. Zvaz naklady ale nezatracuj to. Stoji to za to

10.01.2012, 05:09 |
Losky Koupelnu chce prodloužit směrem doprava místo té chodbičky do kuchyně a tím se pak i prodlouží kuchyňská linka, která půjde do L. Hned vedle kuchyně bude jídelna s obývákem, která bude opticky rozdělena akvárkem cca 160cm dlouhým a dolů povede obývák. Tam jak je ten dešťovod, tak tu vodorovnou příčku bych zboural a posunul do stejné úrovně, co je ta ložnice s 15,56m2. Odpoledne dám obrázek, jak to myslím. Každopádně s tím architektem to už taky zvažujeme. Taky je nemusím, ale zase tohle dost často řeší na denním pořádku a určitě mají dobré nápady

10.01.2012, 20:16 |
Losky | Upraveno: 2012-01-10 20:18:28
No, trošku jsem v práci vymýšlel a napadlo mě jen toto, vana půjde rohová a bude tam i sprcháč. Zítra jdu ve vesnici k sousedovi, dělá architekta, tak na to prý mrkne a případně si nechám udělat projekt. Na tohle nemám představivost

10.01.2012, 20:16 |
Losky | Upraveno: 2012-01-10 20:19:14
Pardon za tu Chotbu:)))))))))))) Samo, že tam má být Chodba:)
sorry, ale "chotba" luxusní :o)))
sopíš bych dal dveře do dětského pokoje z chodby a zvětšil šatnu.

10.01.2012, 21:31 |
Losky Bylo mi doporučeno udělat dveře jinde, protože z chodby se prý dost roznáší bordel. No, uvidím, co soused vykouzlí, když se tím živí:)
slepa chotba* je uplne k hovnu. spis bych tam nechal tu satnu a rozsiril ten pruchod do obyvaku.

10.01.2012, 22:01 |
Losky Ta slepá chodba by sloužila k odkládání hadrů na věšák a byl by tam nějaký botník
takze vlastne budes odkladat hadry na miste, kde jsi zrusil satnu :-)

11.01.2012, 08:28 |
Conan Losky: kolik času plánuješ, že strávíš v ložnici? Vzhledm k času kolik ho stráví tvé dítě v pokojíčku?
Já osobně nachápu, proč lidé mívají ložnice větší než dětský pokoj a to někdy i o hodně. Já osobně v ložnici jenom spím. A dítě rozhodně uvítá velkej pokoj, zvlášť při dnešní ceně / množství hraček by se hodil i menší stadión ;-)
Já bych prohodil ložnici s dětským pokojem. Pokud teda nevysedáváš často na balkóně, ale moc lidí to nedělá.

11.01.2012, 09:41 |
Losky To jsem se spletl. Dětský pokoj bude určitě větší. Balkon jsem v dětském pokoji zavrhl. Nějak jsem to popisky zvoral;)

11.01.2012, 14:45 |
art | Upraveno: 2012-01-11 14:46:38
jako projektant a samozvaný architekt :) bych to udělal jinak, ale úplně by ti to přeházovlo představu.
Typizace je jasná panelák 3+1 klasic - nikdy to nebude žádná hitparáda z takové malé plochy, navíc omezené některými parametry. (já mám o místnost a půl méně aby to neznělo že se povyšuju : )
Nevím proč je utkvělá představa dělat z těchto bytů uplný kutlochy, kde vařím, jím, odpočívám, relaxuju, šustím atd..to vše v jedné (pak již) velikostí normální místnosti.
Ty "open space" dispozice dělám raději ve velkých bytech, a nebo naopak v úplně nejmenších bytech kde není jiná možnost respektive kde je jen kuchyňský kout.
Takže za mě v tomto případě oddělit.
Nevím jak jsou světové strany ale ta lodžie asi nebude na sever ale spíš k nějaké teplejší straně = proč tam dávat ložnici a ještě si tím zabít tu lodžii? Kterou bych raději viděl v obýváku.
Čili následovný návrh (jenom hrubě, ale samozřejmě obsahuje lepší úpravy v podobě vestavěných skříní atd):
Nová dispozice:
obývák namísto ložnice (stalo by se z něj opravdu aktivní kulturní i relaxační centrum bytu, bez rušivých vlivů kuchyňské a stravovací části)
ložnici na místo původního obýváku
dětský pokoj kde je dětský pokoj
kuchyň obasuhující stravovací část
rozhodně všechny pokoje neprůchozí, v té tvé variantě jsou pokoje bohužel přístupné přes obývák a to není přiliš šťastné řešení. Nevím v čem jsou lepší průchozí pokoje ale rozhodně v tomto případě v užívání ne, navíc ta mikro chodbička mezi ložnicí a dětským pokojem tě začne brzy štvát, a nebo budeš mít aspoň jedny dveře trvale otevřené čily zbytečné - až pak bude chtít třeba potomek na záchod tak šup ke dveřím do minichodbičky, pak hned další dveře, obývák, projít přes půl obýváku, do hlavní chodby, běžet na konec hlavní chodby ke dveřím na záchod a následně udělat potřebu, po té absolvovat stejnou cestu zpět apod...
chodbu bych o kus protáhnul, tat aby se dali osadit dveře jak do kuchyně, tak do obýváku, do ložnice a pokojíku.
Samozřejmě zvětšit koupelnu i wc, na wc pokud možno umyvadlo, koupelnu promyslet raději sprchu.
Pokud je v dispozici šatna opravdu šatna tak tu absolutně minimalizovat, a zvětšit tím dětský pokoj.
Návrh doplnit o vestavěné úlžné prostory.
Toť na hrubo zatím vše, enjoy :-)

11.01.2012, 16:10 |
Losky Lodžie je směrem na západ a okna v kuchyni a jídelně jsou na východ.
Jinak ta minichodbička by samozřejmě měla jen jedny dveře. To jsem se nějak rozvášnil a v práci mě už na to upozornili:))) V současné době je u lodžie obývá(jak i doporučuješ), tam jak je děcák je děcák, tam jak je obývák s jídelnou je ve skutečnosti velká ložnice, která je přepažená na druhý děcák, který je přístupný z kuchyně. Žili tam 3 děti a dva dospělí.
Jinak sprcháč je pěknej, ale já jsem zastánce vany:) Ideálně bych viděl nějakou vanu, která by mohla fungovat i jako sprcháč. Jednou jsem něco takového viděl v Obi, ale stálo to asi 50tis. Já jsem osobně pro obývák zvlášť a velký, tam jak je, ale mladá je zblblá z Prostřeno, kde má každý druhý kuchyň a pak vedle megajídelnu:) Ale pokusíme se to vše rozumně zvážit, protože je opravdu škoda mít lodžii v ložnici. Vím, že to není dům, tam teď žiju, ale těch 80m2 je ucházejících na byt a jsem za to upřímně rád. Děkuju za tvou odezvu, rád si nechám poradit
art: To zni dobre. Je pravda, ze nejsou dany svetovy strany.
losky: za tu CHOTBU si jednu liskni :o))

11.01.2012, 17:06 |
art Losky; není zač, kdyby bylo něco potřeba tak se ozvi. Za 80m2 (na panelák) bych byl taky rád, mám teď kolem 45m2 (zvyklý z 3generačního domu kde bylo jen 5 členů domácnosti docela rána).

11.01.2012, 17:36 |
Losky tappaja: Neboj, když jsem si toho všimnul, tak bych si nafackoval:) Ani nechápu, jak jsem takovou zhovadilost mohl napsat:)

11.01.2012, 17:39 |
Losky ART: Tak to je velký skok. Co zatím žiju doma u matky, tak tam máme asi 150m2 a zahradu 4000 m2. A to jsme tam žili 2-3:) Jinak tohle má asi 87 m2 pro dva (zatím) a zdá se mi to celkem super, hlavně se konečně osamostatníme a to je hlavní:)))))

11.01.2012, 18:09 |
art Já akorát dodělávám rekonstrukci toho svého minibytu(tedy už hodně dlouho dodělávám). A i též pro mě a přítulku je to osamostatnění.
Skok to je, ale je to byt který v Praze patřil (ač v nejméně vhodnou dobu) k levnějším, zkrátka musel jsem se hooodně uskromnit..

11.01.2012, 18:19 |
Losky No jo, s bytama to je těžký. My jsme taky pořád něco sháněli za rozumnou cenu a nic, pak se naskytla jedna dražba a štěstí se usmálo. Jinak mladý brácha kupoval na Vinohradech něco ve staré zástavbě, asi 50m2, dřevotřískové podlahy, vše umakart a asi 3,5 mil. Kč