Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Umí tady někdo s profily ICC?

o Navštíveno 701x o
o 09.01.2012, 00:02 | Tuner#2
Dostali jsme na Vánoce poukazy na 3 plátna 40x60cm a firma doporučuje úpravu fotek dle jejich profilu na který mají nakalibrovaný tisk. Něco jsem v PS zkusil, ale potřeboval bych poradit/zkouknout zda je to dobře...

o 09.01.2012, 00:36 | Tuner#2
Pokud někdo umí, prosím o e-mail kam poslat fotky ;-)
o 09.01.2012, 07:34 | hanzz
Už sice 4 roky nedělám v polygrafii, ale co si vybavuju, tak by ti oni měli poslat ten svůj ICC profil, který si natáhneš do photoshopu, nastavíš si ho v CMYK/RGB nastavení jako výchozí, potom si barevně upravíš tu fotku a uložíš ji s tím jejich ICC profilem. Nic na tom není :)
o 09.01.2012, 07:39 | Kamil
přesně jak píše hanzz
o 09.01.2012, 07:41 | hanzz | Upraveno: 2012-01-09 07:41:37
Mimochodem, bez opravdu kvalitního a dobře zkalibrovaného monitoru a bez zkušeností a citu pro barvení fotek je celkem jedno, jaký ICC profil tam budeš mít.

Když se ty ICC profily objevily, tak jsme s tím v tiskárně laborovali, řešilo se pomalu, abÿchom na každý papír, na který jsme tiskli, pro každou tiskovou mašinu měli udělaný jeden ICC profil, ale v praxi stačí, když se na dílně změní teplota a vlhkost a už je výsledek stejně někde jinde. U malonákladového digitálního tisku bych ICC profily už vůbec neřešil.
o 09.01.2012, 08:43 | Tuner#2
Jasný, princip chápu a i jsem to tak udělal. Stáhnul profil, nastavil ho v PS jako výchozí (jaký je z továrny, nebo jaký používáte Vy?) a podle toho upravil fotku. Monitor mám slušný, nastavený dle jedené anglické recenze a sedlo mu to jak prdel na hrnec. Barevný cit snad taky nějaký mám, ale rád bych znal názor i někoho jiného zda nechat fotku tak jak byla a nebo poslat tu upravenou dle mě realističtější.
o 09.01.2012, 08:54 | Kamil
Vzhledem k tomu, že nemám monitor s plným Adobe RGB, tak používám sRGB.
o 09.01.2012, 10:04 | hanzz
Vždy jsem na RGB používal Adobe RGB a na CMYK si teď přesně nevybavuju, ale tuším, že to byl Eurostandard a buď Coated nebo Uncoated, podle toho, jestli jsem to připravoval na "křídy" nebo "ofsety". Photoshop má nativně nastavený nějaký US standard, který se od toho evropského dost liší (což si lze jednoduše vyzkoušet přepnutím). Spousty lidí se divilo, že má na zkalibrovaným monitoru krásně nabarvenou fotku a pak to z tiskárny vylezlo blbě ... logicky, když tam měli ten původní US profil :)

o 09.01.2012, 10:39 | Tuner#2
Super, díky za osvětu ;-)

Teď ještě jestli se najde někdo ochotný na porovnání toho co jsem udělal? Profil i 4 fotky zašlu.
o 09.01.2012, 11:02 | Kamil
Honzo hoď mi to do mailu, večer na to mrknu.
o 09.01.2012, 12:56 | Tuner#2
Kamil: Máš to tam, díky moc.
o 09.01.2012, 14:32 | schimi
Tiez pouzivame ICC profily, na casopis a noviny iny ale ked si robim nieco pre seba tak ich vypinam :-) Urcite si daj urobit skusobnu tlac na mensi format na tom istom zariadeni (idealne detail) papiera aby si videl ako to v reale vyjde.
o 09.01.2012, 21:56 | Tuner#2
schimi: Já to tisknout nebudu, viz. první post ;-)

o 09.01.2012, 21:58 | Tuner#2
Jinak bych chtěl poděkovat Kamilovi za spolupráci a úpravu fotek. Díky.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3376 sekund.