Navštíveno 2618x

Tak kdopak bude uloven? Jen nevím, proč do tmavého interiéru dávají kameru s bílým plastem, jako pěst na oko :-( No a taky záleží, jak dlouho budou jezdit, než jim dojde benzín? :-D
[ Link ]
Hmm, hezky :o)
Takže sledovat 2 antény na střeše :o)
160 koní a 240km/h s oktávkou? To se mi zdá dost.
- motor 1,8 TSI
- výkon 118 kw (cca 160 koní)
- max. rychlost 240 km/h
wtf :D :D 240? cece, muj megan jede 240 a to ma o devadesat koni vic a o 100kg min :D
Proffesor_W
to je tím, že tam nemáš ty 2 anténky :D

06.01.2012, 22:56 |
FBS Tak to by mě zajímalo, a teda jako ne málo, kdo jim tam dal tyhle folie a kdo je schválil, homologoval... :-) Aneb: Policie jde po foliích a sami je na autech mají...
to je hnus... zrovna region, kde se vyskytuju často a silnice, kde se 90ka moc nedodržuje :(
Jinak ta úprava interiéru, to mi přijde, jak kdyby to instalovali žáci střední školy...
Teď koukám víc na ty fotky a ono vůbec to přidělání kamer dělal nějakej Lojza, to je tedy "precizní" práce :-D
to jo kurva, ty folie maji do 70ti % kurva daleko
Alespon ze na te kamere je neco pozitivniho - policejni kokta na odtahovce :D

06.01.2012, 23:20 |
jok3r no docela mazec je ten vypinac u bocni kamery, to by me zajimalo kdo se pod to podepsal :D no budem tady mit koukam veselo, aspon ze to medializovali,,, o bilejch dvojkovejch RS kombikach ktery sou taky policejni sem neslysel dokud sem je nepotkal

06.01.2012, 23:26 |
cuir nojo -....misto prevence represe...kdyz by ti sulinci byli videt v provozu a stali tam kde je potreba tak by to melo lepsi efekt..jenze to by neprineslo kacky do statni cerne diry.
cuir: ono to na jednu stranu tak je (to že je potřeba plnit prázdnou kasu nejlepšího ministra financí jaký na světě byl či je), ale jde o to, že když vidíš pomalované auto, tak jedeš slušně, ale oni chtějí docílit toho, že i když neuvidíš pomalované auto, pojedeš slušněji, neb nebudeš vědět, zda tohle či ono není civilní policejní, už chápeš? :-)
Jo, takze budeme jezit s pohledem prilepenym na tachometr a matky s kocarkama nebudou stihat uskakovat:)

07.01.2012, 00:47 |
Draxx | Upraveno: 2012-01-07 00:47:26
Doufam, ze zanedlouho budou vsechny PCR auta pouze v civilni uprave, vsichni prislusnici budou v civilni uprave a vsichni se tu budem chovat slusne a tim padem tu bude daleko bezpecnejc....uz se tesim.
Poslu ofiko dotaz na PCR (MVCR?), jaky parametry maji ty folie a kde si je muzu nechat nalepit.
tappaja: Dobrý nápad, jsem zvědav na odpověď a taky si je tam skočím nechat udělat.
Jinak já zase nechápu ty majáky na zadním platě. To když pustí v noci, tak bude mít v interiéru takovou diskotéku, že neuvidí nic.

07.01.2012, 09:30 |
FBS Nenapsal jsem to jen tak, po brně jezdí dost policejních aut s foliema...Na Vyškovsku jsem už taky pár viděl, těch civilních, třeba např. červená Fabia hatchback s bradavicí... Tapp: Pošli to...
nevztahuje se na celou Policii (jako treba na 100% na Ochrannou sluzbu) vyjimka pro pouzivani folii a podobnych veci?

07.01.2012, 10:01 |
AR Včera v brně bílá kokta s radarem a kdyby místo skel dali plechy tak by to možná vyšlo na stejno jak byly černé.
FBS: vím, sleduju to u Vás na brněnsku, všechno docela dost zafóliovaný...

07.01.2012, 10:15 |
JR Ta instalace hodne amaterska. Passaty maji dany predatory ty predatory jak v masce tak interieru mnohem lip. Prijde mi to jako kdyby to instalovalo nejaky uciliste.

07.01.2012, 10:22 |
jok3r JR: setrit se musi vsude, nedivil bych se kdyby to byla pravda :D

07.01.2012, 11:44 |
cuir HIGHTOWER: je to jen o penezich...o nicem jinem.
Pokud me pri prejizdeni na triproudovce z praveho pruhu do odbocovaciho leveho nameri 62km v hodine na 50tce a je to ve meste ktere neznam az tak uplne a jedu tam podle navigace a mam evidentne firemni auto s SPZ jineho kraje a napari mi bez diskusi 1000kc a body tak to neni o nicem jinem nez o penezich a rozhodne to nema zadnej vychovnej ucinek.
to ze budou vsude tajni povede akorat k tomu ,ze kazdej bude cumet na tachometr , popripade se bude divat do zrdcatek jestli nahodou tamten ci onen neni tajnej, na autech bude hledat ty nenapadne rozdily oproti serii , takze bude na jednotlive auto dele zamerenej pohledem a to pak radeji nebudu chodit pesky, protoze uz ted maji chodci na kahanku.
kdezto kdyz by pri prujezdu mestem clovek potkal 10 oznacenejch policejnich aut tak by je hned videl, nemusel by je hledat a rozmyslel by si sam jestli pojede rychle (a to jeste neznamena ,ze nebezpecne) a nebo pojede dle predpisu (coz naopak neznamena ,ze bezpecne).
podle me je tohle tvrda represe a kseft jak vydelat.
prevence je nulova. To je cele.
S těma foliema to je zajímavé.. nechat se naměřit, jít do správního a tam na ně vytáhnout, že měření je neplatné, protože bylo vykonáno vozidlem jehož technický stav nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích.

07.01.2012, 12:24 |
.mycTD | Upraveno: 2012-01-07 12:27:19
stopro na to budou mit vyjimku, vzdyt je to jeden radek v technicaku.
a smysluplny duvod udeleni bude stejny, jako treba pro RZ na strane -zadny :-)
[edit] btw ta cernocerna okna jsou na policejnich skodovkach hlavni rozpoznavaci znak, tak nevim, co furt hudrujete :-)
co sem furt taháte chodce :-D Tohle auta budou jezdit hlavně mimo obce po okrskách, kde se lítá 120, tato náplň bude tak 80%...
To že nestíháš čučet na tachometr a sledovat okolí je tvoje chyba, máš jezdit dle předpisů a nemusíš hlídat...
Uvěď příklad, kdy je to tedy výchovné nějaké pokutování? Jako za těch 62 na 50 dát 100,- Kč ne? :-D Tam kde to neznám a jedu poprvé mohu tedy jet jak chci, sorry, neznám to tu? :-D Každá navigace dneska má upozornění na rychlost, takže skoro taky blbá výmluva...
Jo, 10 pomalovaných potkat, nj, to by se to jezdilo, potkám, zmizí mi z dohledu a jedu zase rychleji abych dohnal to, jak jsem "musel" jet pomalu, když jeli za mnou/přede mnou, hmmm, to je opravdu výchovné :-D
A proč bys je vůbec jako hledal ty "tajný"????? Proč, proč, proč? Abys mohl jet rychleji, když je nenajdeš?
Prostě nechápu, holt jsem až moc slušnej, jak tak koukám...

07.01.2012, 12:27 |
X-sat (M)
Tyhle kecy o tom, jak se to má řešit prevencí, mě vždycky hrozně rozesmějí :-D Jsem zastánce toho, že všechny auta dopravní policie mají vypadat právě takto, tedy maximálně civilně. A věřím, že tomu tak i bude.

07.01.2012, 13:09 |
FBS jako jsem i pro to aby jezdili civilni auta, a vsechny, fakt by jsme jezdili líp, ruku na srdce. Ale škoda že tato Octavie pujde na STK až za 4 roky :-)
[ Link ]

07.01.2012, 13:11 |
Lu82 Hightower +1
presne tak, pokud je nekde 50 a ja tam pojedu 62 ano je to moje vec ale musi mi bejt jasne ze za to ponesu nasledky kdyz me chytej, Cuire je videt ze jezdis jen v CR, vyjed si napr. do nemec a myslim ze si tam nedovolis na 50tce jet rychlejc. Smer Berlin jezdim casto a skoro vsude samej radar ve vesnicich, ono mines dve vesnice s radarem a pak si das bacha jestli pojedes 50 nebo vic. Nevidim duvod abych pokukoval jestli nekde stoji radar nebo civilni auto policajtu. Proste jedu tak jak mam a kdyz nahodou jedu rychlejc tak je mi jasne pokud me chytej co ztoho asi bude. Jen poznamenam ze autem rocne najedu 50 000km a vejs. A pokutu sem nedostal a obody sem taky jeste neprisel
každej at si sáhne do svědomí. mě je to jedno, at jezděj v čem chtěj, naučil jsem se jezdit po dálnici v drtivý většině 145 na tempomat, okresku jedu 105-110, prostě tak, abych to v případě, kdy mě chytí bezproblémů zaplatil a jel dál.
zrovna to německo, rakousko- nevím čím to je, možná jestli výší možných pokut nebo tím, že tam maj radary na každým kroku, ale určitá skupina těhle fašounů jakmile překročí hranice k nám, tak se chovaj jak hovada...takže tam to asi nebude o disciplíně.
jezdim 50-80tis km/rok, body všechny, pokuta loni jedna v Praze 500,- kde jsem projel jednosměrku, který jsem si nevšim

07.01.2012, 15:33 |
Rudi Lu82 - nevim, jak ty, ale já v Německu jezdim hodně často, kolem 30-40tis. ročně a krom toho, že občas bejvaj radary ve městě, tak to tam není tak hrozný, jak tady tvrdíš. Civilní auta používaj taky, stejně tak radary hozený na zužení na dálnici, nicméně oni maj aspoň víc než dobře udělanej SYSTÉM! Překročíš rychlost tušim 40 a víc a přicházíš na měsíc-dva o papíry, udělej todle v ČR a seberou ti je klidně na půl roku.
Takže až se tady udělá normální systém a né ta systémová buzerace, co tady je, ať si klidně měřej, kde chtěj. 1x překročim rychlost v obci o 20km/hod., podruhý mimo obec o 30km a dojezdil si na min. 6měsíců, to je humus, kor když ty kurvy rádi měřej hnedka za cedulema apod, v obytný zóně 20ku atd...
Se podívej, kde měřej v rajchu a kde tam jsou radary, většinou v půlce obce, na omezení na dálnici( většinou taky v půlce), u škol nebo za křižovatkou, abys nezrychloval na oranžovou! Vyjímečně sem je potkal při měření 30ky v obytný zóně

07.01.2012, 15:55 |
FBS Rudi, když dvakrát překročíš vyšší limit (v obci o dvacet km/h) v jednom roce, přijdeš o papíry taky jen na měsíc...

07.01.2012, 18:00 |
Rudi Tak je to až 6měsíců.
"Překročení nejvyšší dovo-lené rychlosti stanovenou zákonem nebo dopravní značkou o 20 km/hod. a více v obci nebo 30 km/hod. a více mimo obec znamená pro řidiče přidělení třech bodů, pokuty do výše 2 500,- Kč, ve správním řízení pak pokuta ve výši 2 500 až 5 000,- Kč a spácha-li tento přestupek 2x a vícekrát v roce, hrozí mu pak zákaz řízení až na 6 měsíců. Překročení rychlosti do 20 km/hod. a do 30 km/hod. je řešeno uložením pokuty na místě."
Jasně, že mají na folie výjimku. Tappaja - jo, napiš ofiko dotaz, už se těším, jak tě setřou - a nezapomeň to sem pak přidat :-)
Je mi jasny, ze to bude asi jako tohle:
Žadatel požádal o poskytnutí informací týkajících se civilních vozidel Policie České republiky používaných pro měření rychlosti vozidel v Královohradeckém kraji.
Dotazy:
1 registrační značku vozidla
2 splnuji pouzite protislunecni folie 75% propustnost?
Odpověď:
Poskytnutí informací požadovaných pod body 1 – 2 bylo v souladu s ustanovení § 15 zákona č. 106/1999 Sb. rozhodnutím odmítnuto.

07.01.2012, 20:05 |
Ravo na folie mají vyjímku, už se to dřív řešilo.
Jinak jak psal .mycTD = na první pohled na 100km je jasný že to jsou benga :) Něco jako R32 passat v provedení sedan - hodně málo jich jezdí s CZ SPZtkou a nejsou to naši "chrániči a pomáhači".
A když na D1 okolo Brna uvidím červenou octu1 sedan s černočerným zadním sklem a jinak čistá serie (žádný další tuzing), tak je jasné která bije ;-)

07.01.2012, 22:23 |
cuir no asi sem se spatne vyjadril... jel sem tech 62 abych mohl prejet do toho odbocovaciho pruhu a nebrzdil provoz...
vychovne by bylo udelat tyty takhle rychle se nejezdi.. Rek bych ano mate pravdu , jen sem nechtel brzdit provoz a motat se mezi pruhama jako spina v kyblu tak mi prislo lepsi a bezpecnejsi lehce pridat a preradit se z pruhu do prohu. Dekuji za upozorneni , priste si dam na tu rychlost vetsi pozor. A nemusej hned sazet tisicikorunove pokuty. to proste neni vychovne, je to jen vydelecne.
Nevim dle ceho si usoudil ,ze jezdim jen v CR ... ba naopak..v nemecku se s policajtama snaz domluvis, maji pochopeni proto ,ze to tam neznas a ze se motas a delas chyby a ze prehlidnes znacku, nebo ze nekde proste jedes o fous rychleji. Vzdy sem se s nima o tom pobavil , udelali ty ty ty a mohl sem jet dal...
Staci bejt jen slusnej.
dle meho..mnohem vychovnejsi , nez udelovani mastnejch pokut ..ano je to mene vydelecne.
Ale u nas proste policajt musi vydelat urcitej balik na pokutach a tim padem ho nezajima za co to dava...je to jak ukrajinec u pasu co lepi nalepky s popisem na HDD.
Ale to je v celku jedno. Za dobu co ridim sem platil celkem 3 pokuty... 1x1000 a 2x500kc... takze zas takova tragedie to neni. jen proste nesouhlasim s tim jak policie v Cr funguje.

08.01.2012, 00:37 |
FBS Chtěl bych vidět oficiální číslo, kolik jich ještě jezdí těch Passatů. Slyšel jsem že dost málo, ale to bylo jedna paní povídala, i když to bylo od známého z dálniční v Domašově...
No pokud vim, tak minimalne 2 byly pomerne dost zborene po nejakych nehodach a hlavne po tom najezdu co pisou, ze maji po dvou letech...

08.01.2012, 08:50 |
gizmi | Upraveno: 2012-01-08 08:51:04
chtelo by to zavest system jako v DE - civil auta, civil obleceni a davat flastry 100Eur a vic..To by teprve mel typicky Cesky jezdec co prska na PCR co psat na fora. Kdyz od tatiho z firmy zastavi bagaznici, vzdy si neco (i na novem aute) najdou a pokuty nejsou male. Je videt, ze je tu malo lidi co jezdi s necim vetsim do Nemecka.. A co se tyce konkretne rychlosti - pochybuji ze Cechacek neco ukeca stejne jako v CR - jasne dano za kolik a tumas..
Ano, to je presne to co CR potrebuje , gestapo co bude vybirat petimistny pokuty na miste. Jen bych je misto oktavek vybavil tranzitama s ucinejsi vybavou jako napriklad prenosne elektricke kreslo, strihacka na koncetiny, popripade zasoba vybusnin na odstraneni vozidla z rejstriku.

08.01.2012, 10:49 |
FBS :-DDD

08.01.2012, 11:09 |
JR Zajimavy ze v nemecku jsem na dalnici za prekroceni o 20 km/h dal 25€

08.01.2012, 11:13 |
Rudi Gizmi a znáš vůbec význam BAGounů? Bo u nich je značný rozdíl po čem jdou oproti tomu, co kontroluje Polizei!
A můžu ti říct jedno, pokutu jsem platil už v rajchu 2x. Jednou to bylo 35Eur, když sem letěl s vlekem 110, druhá mi přišla domů z německýho radaru bo sem jel na převozkách 65 na 50ce a pokuta byla 25Eur.
V Čechách to bylo jednou měření na 50ce, kde sem jel 68 a bylo to za litra, podruhý měření 20ky, moje rychlost 40 a bylo z toho 2500 na místě.
Navíc mě 2x v rajchu řešili domluvou bo sem se naháněl se zelenýma civilama, jednou o 20, podruhý o 30( tady hrozila pokuta teprve 110Eur). Řekli mi, že mám štěstí, že auto nemaj vybavený kamerou s měřením rychlostí a tak mi to nemaj jak dokázat. Vše v max.slušnosti!

08.01.2012, 11:25 |
Draxx Jiste je velmi vhodne porovnavat DE a CR. Uz jen ekonomicka sila obyvatel obou zemi je preci naprosto stejna. Ti co volaji po vetsim bici a mensim dvorku, by si meli uvedomit, ze ten bic nakonec sesleha prdel i jim. Jak uz tu mnohokrat padlo, PCR nejde o nejakou bezpecnost, tem zmrdum jde jen o carky ve vykazu...

08.01.2012, 11:43 |
Luke_288 | Upraveno: 2012-01-08 11:48:07
ono podle mě i u nás už je možný dostat hodně mastnou pokutu co drtivý většině lidí udělá vítr v peněžence stejně jako v AT,DE (jen nevím proč se v týhle souvislosti porovnává ekonomická síla obayvatel- jakože "chudší" země by měla mít nižší pokuty?). osobně jsem v AT platil 2x, vždycky rychlost, od tý doby jsem se dost uklidnil- nejdřív za 189km/h na dálnici to bylo 180E, podruhý 25E za 100km/h na 80km/h taky na dálnici. říkal, že míň jak 25 dát nemůže.
ale jinak docela souhlasim s těma čárkama ve výkazu. řešení přestupku domluvou už se moc nenosí. naposled v Praze v Korunní, kdo to znáte, řeknete, že jsem kokot, ale dvouproudá ulice a jeden směr z ničeho nic končí jako jednosměrka, nevím kam jsem čuměl, přehlíd jsem to a hlavně na další křižovatce je semafor- nevím proč, když tam auta nemůžou. hned vyskočili a že hned za 500 a že mám štěstí, že za to už nejsou body. přišlo mi to jako prachy za každou píčovinu.
25€ ??? to je kolik, 630,- ... bracha dostal 2500,- za 55kmh na 40tce. to je 100€ .
jj, 25€, právě, že mi to nepřijde zas taková hrůza jako minimální pokuta. u nás se pětikila rozdávaj snad i za sluneční brejle za šera

08.01.2012, 12:08 |
Draxx A o to tady jde. PCR vzdy najdete tam, kde je snadne vybrat pokutu a udelat si tedy "carku". A k dokonalosti to dotahuje mestska policie.
a to radeji ani nepremyslim na prioritou nakupu dasich aut, kdyz dle PR masaze 'nehodovost' klesa a pocet mrtvych je snad na dvacetiletem minimu.

08.01.2012, 12:18 |
Draxx | Upraveno: 2012-01-08 12:27:07
To ze to klesa je prece zasluha zcasti dalnicnich passatu a zcasti bodoveho systemu a systematickeho postihovani smrtelnych prohresku silnicnich piratu. A proto je potreba vypsat vyberove rizeni na dalsi vozy, ktere muze vyhrat cirou nahodou zase jen passat a to by bylo, aby to zase o kousek nekleslo, to da rozum, ne.
jak je to s benzínem? kdysi bylo veřejným tajemstvím (zaregistroval jsem to snad už chvíli po nákupu ST220tek), že PČR stejně nemá optimální množství peněz na benzín por tyhle auta. teď se nakupuje dalších několik nabušených passatů- budou mít vůbec peníze na jejich provoz?
Budou, Kalousek to dostane z nás ze všech :-)
Proffesor_W to napsal naprosto přesně - zbožné přání některých příslušníků... Až je mi špatně z toho, koho platíme z daní (hlavně když si vezmu, že takhle to bude skoro ve všech státních institucích).
S ohledem na to, jak funguje současný výběr pokut, by tato pravomoc měla být PČR odejmuta, pouze by zadokumentovala přestupek a přestupkové řízení by se odehrávalo v klidu a jinde, čímž by se odstranila ona zainteresovanost příslušníků na množství vybraných pokut a jejich nadřízení by konečně museli začít používat tu věci mezi ušima, aby objektivně hodnotili jejich práci.

08.01.2012, 15:07 |
Rudi Podle mě přišli na to, že když daj passatům na benál, tak jim vydělaj xkrát denně víc, viz ty výdělky za min. rok kolem 30míčů, předchozí rok 23miliónů. Takže loni to vydělalo na 20novejch passatů, předloni na várku 16passátů. Když to takhle půjde dál, tak je možný, že tendle rok vydělaj pomalu 40míčů a znovu se zaplatěj.
Passat je zrušený jen jeden, na té D8 u Kralup, jinak ostatních 15 jezdí dál...

09.01.2012, 08:23 |
Conan U nás jsou samozřejmě pokuty větší než v DE nabo A, stačí si to přepočítat...
Může tady někdo napsat, kdy mu konkrétně Policie nějak pomohla? Tady zrubalo 12 křupanů dva kluky jenom proto, že odešli ze zábavy s holkama, na který měli zálusk a police se nikdo nedočkal. A jen se lidi rozjeli je odvézt na ambulanci, tak tam chytráci vybírali pokutu. Mně policajt sebral řidičák a občanku a honil jsem ho půl odpoledne aby mi to červenej až na prdeli vrátil, protože mi předtím dal pokutu za rychlost 10m před cedulí konec obce, nikde ani noha samozřejmě. Pak jsem měl nehodu, kdy mě maďarskej kretén s kamionem vytlačil až do protisměru, kde jsem dal čelní střet, s policajtem si pak zavřeli dveře, ten dostal tácek euro na packu a mě ve spisu neuved ani korunního svědka, kterej to celý viděl. A když jsem chtěl mý těhotný pani ulehčit přebíhání frekventovaný silnice a zastavil v protisměru u automatu na mlíko, tak se neváhali otočit a dát za takovou kravinu pokutu, přitom když takhle stojí v jedný ulici půlka aut, tak nic nerozdávaj. Tohle je normální hnusný kasírování, tady nikdo nikomu nepomáhá ani nechrání, jenom tady počítaj kilometříčky a rozdávaj pokuty na zbylejch silnicích, kde se ještě dá trochu jet, auta se neštosujou a nejezdí za sebou krokem jak husy na pochodu. Navíc pokuty za něco, čím člověk nezpůsobil škodu vůbec nikomu. Ale hovada co předjíždí přes horizont a na zadních sedadlech maj děti, ty chytat nebudou, protože je to prostě složitý. Nezlobte se na mě ale mně to připadá jako hrozná a zbytečná fízlárna ale komu to voní, tak dobrá, fanděte policejnímu státu, vaše děti budou mít jednou v prdeli čip a budou vám vděčný, protože už se nebudou muset ani práskat navzájem...
jj, viz včera- byl u mě kámoš, trochu jsme se zakecali a v jednu ráno jsem ho vezl ze Žižkova do Holešovic. kus od baráku jsem skoro srazil na frekventovaný (přes den) silnici nějaký vyfetlo co skoro skočil pod nohy protijedoucímu taxikáři a pak pokračoval na mě zastavil jsem mu skoro o nohy, kámoš nerv vyběh a skoro mu nafackoval a jak tak stojíme uprostřed silnice, venku z auta, u toho ještě nějaká holka co se chudáka feťáka zastávala. policejní auto projelo náhodou kolem, ale asi kluci už končili směnu, tak jim čtyři lidi uprostřed silnice a otevřený auto nestálo ani za přibrždění...