Navštíveno 943x

06.01.2012, 14:14 |
clown jen tak pro info :)
to vite .. uz jsou jen dva vyrobci na svete ..., bude hur :))
WD, Seagate - úprava záruční doby pevných disků
2011-12-28
Výrobci pevných disků Seagate a Western Digital upravují od 1. ledna 2012 záruční lhůty na některé své produkty.
Western Digital zkracuje záruku z 3 let na 2 roky pro řady disků WD Caviar Blue, WD Caviar Green a WD Scorpio Blue.
Seagate zkracuje záruku z 2 let na 1 rok na řady disků Seagate Barracuda (mimo Barracuda XT) a Seagate Momentus (mimo Momentus XT).
Potom další rok (u Seagate) drží záruku prodejce :) První s tím přišlo Seagate, WD teď reagoval (ani mne to nepřekvapuje) a Seagate ty dva roky ještě pokrátilo :-D

06.01.2012, 14:21 |
JP Jenom dva? Toshiba už disky nedělá? Já postřehl jenom to že Samsung tušim koupil Seagate a Hitachi koupili WD, nebo obráceně. To se teda trh s diskama za poslední rok změnil docela brutálně...

06.01.2012, 14:21 |
clown tak jen doufam, ze ty HDD co prevzal Seagate od Samsungu, budou mit normos zaruku a budou je delat stale .. :)
jako v predeli jsou ceny tech HDD .. nemaj konkurenci ve vyssich kapacitach, tak proc slevnovat ..,
jako fakt se mi nechce dat za SAS HDD 360GB nekam kolem 12t ..

06.01.2012, 14:22 |
clown JP .. toshiba je dela .., ale jen 2.5 ..
a to do svych notesu je kolikrat ani nedava ...

06.01.2012, 14:22 |
JP No, jestli to takhle půjde dál, tak budou ty disky rovnou prodávat "as is" :D

06.01.2012, 14:24 |
clown tak berme to tak .., ze proc pro socky, bezne lamy prodavat HDD s dlouhou zarukou ... :)
aspon, se zase zacne lehce vydelavat na dolovani dat z HDD.. :) a to ja rad .. :)

06.01.2012, 14:24 |
JP Aha, já už "desktopy" asi 5 let nějak neberu v potaz, takže jsem si toho ani nevšiml:D
NEkde (asi cdr.cz) jsem cetl, ze se asi chcou zbavit starych modelu aby za ne nemuseli drzet nahradu , nebo se budou delat HDD horsi kvality aby vydrzeli kratsi zaruku a rychleji se menili. Zase by nemuseli tak dlouho delat starsi modely. Nevm, co je na tom pravdy.
Bude se dát dokoupit prodloužení záruky. Toto už i v ČR před mnoha léty existovalo!