Navštíveno 1993x

Jak to teda je?
jeden web:
[ Link ] druhy web:
[ Link ] nerešil někdo v poslední době?
dik
tak se to asi fakt odviji od mesicniho prijmu
[ Link ] Opet jsem se presvedcil o tom, ze cim vic makas a snazis se neco mit, tim vic platis a min dostanes.
To není nic novýho, od státu dostávaj jen cigáni, nefakčenka, socky, alkoholici, zmrdi a jinej póvl tvoříci "pracující inteligenci" ve 4 cenových a podobně.
Od loňského ledna (1.1.2011) už nedostaneš nic, pokud má rodina měsíční příjem nad 2,4násobek životního minima.
Náš malej se narodil vloni v dubnu, takže dokud byla žena těhotná, zajímali jsme se o to, i když nám bylo víceméně jasný, že nám stát akorát tak nasere. Švagr to ještě stihl, těm se malá Alenka narodila 27.prosince 2010....

05.01.2012, 09:35 |
Antonio | Upraveno: 2012-01-05 09:36:47
to je bordel jak cyp! kde je ku*va nejaka rovnopravnost? ze nikdo neresi, kolik platim hypoteku, fixni mes naklady, ... To je při tom vypočtu nezajima. To ze mi mesične zustane stejne penez jako "socialne slabšim" protoze mi nikdo nedoplaci na bydleni, nedostavam socialku, atd. taky nikdo neresi. Vubec mi nejde o jejich 13tis, ale o princip.
Antonio:
Přesně to samé nás tehdy nasralo taky :D O třináct litrů nezchudnem, holt jsme nekoupili novej kočárek, ale jetej, nicméně jak říkáš - jde o princip.
Takhle totiž lidi, kteří jsou soběstační, víc přemýšlejí, jestli děti mít budou, nebo ne, jestli si to budou moct "dovolit", kdežto socky, černí, nemakačenka a ostatní Milhauzzem jmenované skupiny vědí, že "stát se postará" - tak proč ne, žejo...
Kamarádka předevčirem rodila, má čerstve po dokončení VŠ takže bez příjmu její manžel dělá v lese a nedostala nic prý mají podle úřednice moc vysoký plat a ani přidavky nedostanou a to mají celkový příjem snad jen 16tis dohromady + teda bude mit dvouletou mateřskou.

05.01.2012, 10:22 |
Ravo | Upraveno: 2012-01-05 10:23:20
Nejhorší na tom všem je to, že jakmile se dostaneš do sraček ty (nemoc, pohroma nebo kdoví co), tak se na tebe stát taky vysere a stejně nic nedostaneš, protože máš auto, byt či dům (sice na hypotéku, takže fakticky nemáš, ale katastr mluví jinak). To mi pije krev. Celej život platím děsný "zdravotní a sociální pojištění" a když potřebuju pak pomoct, tak TŮŮŮDLE. Ať mi pak někdo mluví o "solidaritě" a celým solidárním sociálním systému.
A vzhledem k tomu, že až budou volby tak vovčani opět překlopí (dyť je děsná krize a je pořád hůř a hůř a všechno je dražší a oni slibují že "všechno bude zadarmo") a pošlou nahoru socany a podobnou verbež, a to se pak budeme teprve divit
rodíme v únoru, řeší si to přítelkyně sama a porodný je fakt asi zrušený.ona 2 roky po VŠ, naštěstí už v průběhu školy pracovala na poloviční úvazek a tyhle dva roky je k tomu zaměstnanec školy, takže to jde.
výše nějakých těch dávek je odvislá od toho za kolik pracovala v posledních cca 270ti dnesch mám pocit, ale to se vztahuje snad jen na částku kterou dostává prvních 6měsíců, pak mají všichni stejně a záleží jak dlouhou mateřskou si zvolíš.
na druhou stranu nevím, proč by se mělo započítat kolik kdo platí hypotéku a má měsíční fixní náklady. jak by to pak bylo ve vztahu k lidem, co žádnou hypotéku nemaj (bydlí v bytě po rodičích např apod)
My jsme to naštěstí stihli taky 2010 v listopadu.
Přídavky jsou nastavený jak jsou nastavený, proto je o jednu matku samoživitelku v této republice víc, jinak se to nedá. Když mladé rodiny tlačí k hranici chudoby, tak se pak stát nesmí divit. A není to jen o novém nebo jetém kočárku.
Co se divíte - to je přece ta slavná solidarita. Jakmile máš pár tisíc nad "limit", tak už jsi podle většiny národa boháč a nic si nezasloužíš. Na nějaké odstupňování podle platu nebo zaplaceného sociálního či zdravotního pojištění se příliš nekouká :-/ A po volbách se přestane koukat úplně.
macomb: o matce samoživitelce jsme přemejšleli taky (a to ne kvuli tomu, že bysme počítali každou korunu, ale proto, že jsme přemejšlel jak tenhle stát podojit co nejvíc), ale narazili jsme na to, že snad nesmí ženská nahlásit otce, takže prcek její jméno a to jsme nechtěli.
PlusOne:
Normalne uvazujici clovek premysli a pocita jesti si muze dovolit jedno nebo 2 deti aby to utahnul, kdežto socky, černí, nemakačenka a ostatní 18 letech zacnou prcat decka jen proto, aby meli za co žit. To vidim jak se po meste tahaji rodice mladsi nez ja (25let) s 3 malyma deckama a ctvrte v brise. ani jedno z decek samozrejme nebude vedeno k tomu aby se ucilo, studovalo, pracovalo a nejak to tomu statu vratilo, ale aby kazde z nich v 18(neni vyjimkou i v nizsim veku) zaclo rodit a rodit... tim se budou jen rozmnozovat a rozrustat jak epidemie! Za chvili bude stat jen vyplacet a nam budou akorat zvedat dane!

05.01.2012, 11:37 |
Rudi A nejhorší na tom ve finále je, že ty odvádíš na platu pekelný daně a pak přijde cigán, co v životě nedělal, neodvedl ani korunu, živíš ho ze svejch peněz a ještě dostane porodný!
LUKE_288:
"na druhou stranu nevím, proč by se mělo započítat kolik kdo platí hypotéku a má měsíční fixní náklady. jak by to pak bylo ve vztahu k lidem, co žádnou hypotéku nemaj (bydlí v bytě po rodičích např apod)"
Protoze pokud to chteji dávat jen některým, mají řešit i náklady. Pak by se dalo mluvit nejakem spravedlivem systemu. je rozdil jestli nekdo bydli v byte po rodicich, protoze má tu moznost a bere 20tis/mes a jestli nekdo tu možnost nemel, musel si koupit byt a plati 8tis /mes splatky. pak kazdemu mesicne zustanou uplne jine penize. ale i tak je to picovina. nemají dávat 13 tis socialne slabsim, maji dát třeba 8 nebo 9 všem a byl by klid.
Luke: To ti neporadím, tohle sondovala a zařizovala vše přítelkyně, prcek normálně má moje příjmení. Akorát myslím že dostává jen na bydlení(kde já samozřejmě nebydlím, že ;). A já slevu na dani litr. Stát težce nechápe že valná většina mladých rodin nechce peníze navíc proto aby si vyhodili z kopejtka, ale aby žili trochu slušně a mohli něco občas dopřát dětem.
A "profesionálním" rodinným pobíračům dávek bych to normálně zdanil jako výdělek, protože to mají jako živnost. Když tohle bylo možné i u výsluh, tak proč ne jinde :)
rudi: tak přesně!
co chválím je porodne jen pro první dítě. tak, alespon to porodne nedotujes jedne rodine u kazdeho decka. Sice jim pak dotujes cely zbytek zivota, ale to uz nema vubec smyls resit, jen se tim nasereme :-D

05.01.2012, 11:57 |
Luke_288 | Upraveno: 2012-01-05 12:00:04
já teda nejsem zastánce takovýhleho rovnostářství.obávám se, že tenhle tvůj model by směřoval k tomu, aby se všichni měli stejně "dobře". nevidím důvod, proč by měl stát dotovat někoho, kdo si musel vzít hypotéku na bydlení oproti někomu, kdo už to bydlení má. když všichni dostanou 9tis tak to zas odporuje tomu započítávání splátek a fixních nákladů, protože ty budeš mít vždycky po odečtení všeho míň než ten se zaplaceným bydlením.
naprosto souhlasím s tím, že by se někdo měl zamyslet nad vyřešením vyžírků a netáhlů. dovedu si představit omezení, když nemáš dlouhodobě práci, tak dostaneš dávky jen na jedno dítě a nazdar.
macomb: tohle si taky vybíhale přítule, ale nám bylo řečeno, že když matka samoživitelka tak nesmí přiznat otce, tak jsme se na to vyprdli, prtž jsme nechtěli pak prcka přejmenovávat. ale aspon je vidět jakej je v tý státní správě bordel, každej ti řekne něco jinýho...

05.01.2012, 12:02 |
Conan Osobně bych podobné dávky řešil formou odpočtu nějaké částky od daní.
A samo nějaká vyjím pro soc. slabší, ale ta by byla míň výhodná.
a nebo jinak. nikomu nic a bude klid:-)
05.01.2012, 11:47 | macomb
Přítelkyně dostává příspěvek na bydlení kde ty nejsi hlášen,ale máš ulevu na dani? Já myslel,že to jde jen pokud jste ve společné domácnosti..
NIKOMU NIC A JE TO
pracujícím snížit daně o 5% například a je to
Collin: Nejsem si úplně jist, jak říkám o tohle se stará přítelka, ale zeptám se ;)
Ok pak dej info díky.. :-) Já chtěl taky příspěvek na bydlení,na dítě,ale prej máme moc peněz.. :-(

07.01.2012, 13:44 |
ps Makají jenom ti chudí, bohatí kradou...

12.01.2012, 16:35 |
Mája Ted asi nastvu spoustu lidi, ale ja s davanim porodneho nesouhlasim. Kazda zenska ma narok az na 5 let placene materske. Nezlobte se na me, ale sedet doma na zadku 3-5 let a dostavat za to penize by se mi taky libilo. Tak proc by pak mel jeste stat platit za to ze jste se rozhodli mit dite a dava navic jednorazovy poplatek? Z vlastni zkusenosti k porovnani vam dam muj pribeh. Jsem obcanem CR ale trvale ziji v USA se zelenou kartou, to znamena ze mam stejna prava jako kdybych se tu narodila. Porodne se tu nedava, i se zdravotni pojistkou mi prisel ucet z porodnice na 1500 dolaru. Materska dovolena nebo jaky koliv rodicovsky prispevek tu neexistuje. Dat maleho do jesli nebo najmout chuvu abych mohla do prace by me stalo cca 250 dolaru tydne a to nemluvim o kazdodenich vydajich pro prcka ktere jsou zhruba stejne jako v cesku tak se ani nevyplati jit do prace a vydelat par supu a nervovat se. Rok jsme zili jen z manzelova prumerneho prijmu. Dostali jsme pridavek na jidlo od statu ale to je vse. Kazdy rok mame ulevu 1000 dolaru na danich. At se na me nikdo nezlobi, ale lidi by se meli trochu zamyslet a byt vdecni ze jim stat vubec neco da a ne jen brecet jaky jsou chudaci.
:-) tak to sem se zase zasmál,srovnávat Čr a USA tam je průměrný plat 4-5tis.dolarů měsíčně,což znamená že až já tu budu brát tolik měsíčně a má žena také tak nebudu chtít ani korunu od státu a vše si klidně zaplatím a žena nebude muset dřepět 3 roky na prdeli doma,ale zaplatí si hlídání aby mohla chodit do práce.Ty si jak naši politici,ty taky jenom furt srovnávaj platy se západem aby měli záminky co kde zdražit!!!

12.01.2012, 17:46 |
Mája Jaklik: kde jsi vzal ze prumerny plat v USA je 4-5 tis dolaru?????? Prumerny plat bezneho cloveka je kolem 8-12 dolaru na hodinu a v ekonomicke krizi ktera tu je ne kazdy ma to stesti pracovat na plny uvazek 40ti hodin tydne. Kdyby tu lidi meli takovy prijem tak tu zadna krize neni a rozhodne by lidi neprichazeli o baraky a auta. Prestan verit kazde novinarske kachne. Nemas poneti co tu co stoji a kolik vlasne lidi vydelavaji. Porad jen slysim ja mi tu male levny benzin, ale nikdo z vas nevidi ze pri prumernem kazdodenim jezdenim najezdim 3krat tolik jako vetsina lidi v cesku a nemam moznost mhd za par stovek mesicne. Zdrazuje se tu stejne jako vsude a platy se nehybou ani trochu.
Mája: Písneš co kolik tak cca. stojí? Nájem,jídlo,sport,kino,benzín,elektronika.. atd atd.. :-) At mám přehled o tom kolik co stojí v NY.. :-)
:-) chceš mi namluvit že průměrnej američan bere v přepočtu 15000,- čistého???To může tvrdit jen blázen!!!
Jaklik: Nebo to muže tvrdit jen ten kdo tam žije a opravdu ví jaké to tam je..!!
Jak jsi spočítal těch 15 000,-??
Beru podle našich platů,když prý se tam maji hůř než u nás!A vůbec,když je u nás líp tak nevím proč tam lidé jezdí makat!
Jaklik - ty jsi teda hodně naivní. Průměrný plat v USA (a víš jak je to s průměrem versus mediánem) je něco kolem $3000 HRUBÉHO měsíčně, což počítej v korunách tak 35000 čistého. Po odečtení nákladů na bydlení, jídlo, benzín atd. ti zbyde tak osmička (v korunách) - a teď pozor, zdravotní pojištění v USA není povinné a je o řád dražší než u nás!!! U nich stojí zdravotní stovky nebo klidně i tisíc dolarů měsíčně a většina obyvatelstva si ho ani nemůže dovolit!!! Chápeš ten rozdíl? My se tady máme jak v bavlnce, jsme jednou ze zemí s nejmenším podílem chudoby. A Mája má pravdu. Stát nemá žádnou povinnost dotovat někoho, kdo chce mít dítě. Každý si má sám spočítat, jestli je schopen dítě uživit nebo ne. Původně porodné sloužilo k podpoře toho, aby se rodilo víc dětí, ale protože se to akorát obrací proti nám, tak jsem všema deseti pro to, aby se zrušilo úplně.
tak ona je mateřská vůbec vtipná. včera jsme byli u známých, mají 3 děti, 5let, 2,5roku a 10měsíční a dostávaj mateřskou 3700Kč měsíčně. to mě rozesmálo.
docela souhlasim s US modelem, že je třeba zdravotko nepovinný, stejně tak bych dal i sociální na uvážení každého. at už se lidi konečně naučí mít svůj život výhradně ve svých rukou. jenže ano, to nesplnuje solidárnost s netáhlama a cikánama, prtž by je pak nebylo z čeho platit.
ale štve mě, že tady u nás člověk platí jako pitomec desítky poplatků, daní, pojištění a co potom dostane zpět? 3700Kč na dvě děti (to 5ti letý nepočítám samozřerjmě) :))))
Luke_288 - dát tyhle věci nepovinný nejde, protože půlka národa je finančně naprosto negramotná, nic by si neplatili a pak by po pořádali demonstrace, že nedostávají důchod nebo že musí v nemocnici platit. Každá blbá servírka ti řekne, že je ráda, že dostává černý prachy na ruku a když je jí řečeno, že bude mít malej důchod, tak se jen diví, protože tomu nerozumí.
však já vím, že to je naprosto nereálnej model to co jsem psal, ale moc bych si přál, aby to jednou zavedli...bohužel utopie

13.01.2012, 20:45 |
Mája Jaklik: doby kdy cesi jezdili do ameriky pracovat jsou davno minulosti, ted uz se jezdi aby si zkusili neco jineho, jiny zivotni styl.A jestli si nekdo mysli, ze sem prijede nelegalne a zbohatne nebo si bude zit dobre tak takovych pripadu je opravdu malo. Vlada nelegalnim imigrantum slape tvrde na paty a je to jen dobre, taky je nechci platit ze svych dani.
Mr.Scully: mas absolutni pravdu co se tyce prijmu a vydaju. Zdravotni pojistka je tu velky nadstandart. Ja ji muzu mit skrz zamestnani, ale platit $280 mesicne si dovolit nemohu a to je jedna z tech levnejsich. Dite ma ze zakona zdarma do 18ti let. Pak treba placenou dovolenou mam jen dva tydny v roce a to je taky vice nez standart.
Collin: Bydleni zalezi kde v NY zijes, tady v Ithaca se to pohybuje $500-$2500 mesicne. My platime $500 vcetne elektriky za 3 loznice,obyvak ale je pravda ze je to nas dlouholety znamy tak mu platime jen naklady na hypoteku. Televize+internet je cca $100. Pojistka na auto zalezi na ridicskem rekordu, ja bez nehod,bez pokut $97. Kino cca $10 za 3D $18. Benzin jediny vcetne dane $3.65 za galon (cca $1 za litr) prumerne platim $250-300 za mesic pri normalnim jezdeni. Mleko $2.22 za galon (3.78L) Clazene cele kure cca $5. Elektronika Kindle ereader 79-199, Nintendo Wii $140, PS3 $290. Ceny jsou tu uvedene bez dane coz znamena + 8%. Dan se lisi podle statu, NY 8%, Florida 6% atd.Mesicne ucet na elektriku $80(v lete bez klimatizace)-400 ( v zime s el. topenim). My mame kamna na uhli coz je levnejsi tak to vyjde kolem $200 mesicne.
Tak a ted otazka Proc tu teda ziju???? Zivot je tu financne mozna na stejno jako doma v Cesku, ale styl zivota mi tu vice vyhovuje. Nikam se nehonim, mili lidi skoro vsude, amici jsou dost pohodari ale blbci jsou vsude :)Prijela jsem studovat vysokou umeleckou skolu a potkala nynejsiho manzela. Pro naseho syna je tu lepsi budouctnost ve vzdelani, ale at se pak rozhodne kde chce zit sam, ma dvoje obcanstvi :)

13.01.2012, 20:49 |
Mája Jinak prckovi je 19 mesicu tak si jeste pobyde se mnou nejakej ten patek :)
Mája: Super díky.. :-) Asi bych si také zvykl na ten životní styl.. Jak si tam dlouho?

14.01.2012, 12:12 |
Sau Mája : K tomu vydělávání si v USA, řekl bych že sa to nevyplatí, jak někdy v 90 letech, u běžných prací načerno, kvůli kterým tam obvykle lidi jezdili. U odborných zaměstnání sa to podle ma pořád vyplatí královsky. Aspoň tede když sem byl v USA loni, tak mně známý u kterého sme bydleli tvrdil, že sa mu nedaří sehnat lidi na kvalifikovanů manuální prácu ani za 40 dolarů na hodinu. Kdybych to uměl, nemá prý pro ma problém vyřídit pracovní povolení a ihned ma zaměstnat. Ale bohužel pro ma tomu nevládnu.

14.01.2012, 13:18 |
Mája Collin: Neni zac :) Ja jsem tu 4 roky a mam to tu asi na dozivoti, jsem tu stastna tak proc to menit ze? Jestli chces pokecat tak mi pisni na Skype : Blondynek1
Sau: Mas pravdu, na cerno se to nevyplati ani trochu, nelegalne se sice prace sehnat nejak da, ale zit ve strachu ze te chytnou a deportujou za to nestoji. A to nemluvim ze ani ridicak si tu clovek neudela bez povoleni. Co se tyka odbornych pozic clovek musi mit asi zname pac ja neznam moc lidi co by prosli tim silenym papirovanim zaridit pracovni povoleni pro nekoho neznameho. Ja osobne bych do toho nesla. Jeste porad mam nocni mury jak jsem delala svoje papirovani :)

14.01.2012, 14:22 |
empiK (M)
Ty lidi, co nadavaj na to, jak se maji v Cesku, budou nadavat na jakykoliv stat v kterem budou. Bez prace nejsou kolace a pokud se chcete mit dobre, tak proto neco delejte. Ja se snazim vzdelavat cely zivot, delat si ruzne certifikace i nad ramec pracovnich povinnosti, snazim se k tomu podnikat (i kdyz spise pro zabavu) a vite co? Vyplaci se mi to.

14.01.2012, 14:24 |
empiK (M)
Mimochodem, podle aktualniho zebricku zemi, v kterych se zije nejlepe, je CR na 13. miste. Co jeste chcete...
Mája: Nemám skype,icq,fb.. Jen mail..