Navštíveno 10753x

Kdysi tady bylo téma, který zaboha nemůžu najít - samo o muzice. Tak se omlouvám za další topic.
Vím, že je tady spousta lidí, co poslouchají tvrdší hudbu, ale je tu někdo, kdo není v metalu vyhraněnej a poslouchá metalovou scénu jako takovou?
Začnu tedy první: bere mě melodický death (In Flames, Arch Enemy, Dark Tranquillity), pak gothic/symphonic - Nightwish (hlavně s Tarjou, Tarja Turunen, Within Temptation, Tristania, Sirenia), nějaký progresivní Porcupine Tree, Opeth, Dream Theater, Ulver, Tiamat, In The Woods)
poslouchám od klasickýho rocku, metalu přes blues,jazz,progress,stoner rock,desert rock a hlavně kytarovky :o)
kdo to používá last.fm ? :)
Iron Maiden, Hammerfall, Helloween, AC/DC a to je asi tak vsechno :)

05.01.2012, 07:17 |
Zephyr | Upraveno: 2012-01-05 07:17:31
Manowar, AC/DC, Sepultura, Slayer, Master´s Hammer, Torr, Obituary, Pestilence, Iron Maiden .......
Ale krom Manowar nemám nikoho naposlouchaného celkově, jen určité skladby.
E!E, The Exploited, Led Zeppelin, Deep Purple, Jimmy Hendrix, Iron Maiden, Motorhead, Canibal Corpse, Slayer. Jak píše bassaqq, prostě od všecho něco tuhle hudbu prostě řeru i když třeba gothic mi moc neříká

05.01.2012, 07:27 |
Maxík Název gothic je převzatý neprávem, který dávají kapelám hrající symphonic nebo doom metal.

05.01.2012, 09:16 |
Bucci jako bassaqq,
mam rád SOAD, StaticX, Sepulturu, SoulFly,
ale zrovna nedavno sem si pustil stařičký album od Tiamat... a mazec
ale hlavně ty kytarovky no

05.01.2012, 09:33 |
PlusOne | Upraveno: 2012-01-05 09:34:09
Tak nevím, jestli jsem vyloženě metloš, rád si poslechnu tvrdou hudbu, přičemž se neřídím styly, ale poslouchám to, co se mi líbí.
Nightwish, Iron Maiden, Gamma Ray, Stratovarius, Dream Theater, Edguy, Adema, Dragonforce, Mudvayne, Metallica - z českejch třeba Salamandra nebo Krucipüsk.
Jednu dobu mě docela bavil industrial, takže si rád poslechnu třeba Combichrist, anebo klasika všech klasik - Rammstein :D
Těžko říct, jestli se do metalu počítá třeba Metallica nebo Rammstein :-) Jinak nejsem přímo fanouškem žánru, ale dobrej metal si poslechnu pod jedinou podmínkou a tou je rozumný zpěv. Mám rád metal "instrumentálně", ale totálně nesnáším growling - blití do mikrofonu, to je u mě na úrovni dechovky nebo diska.
Takže třeba Nightwish s Tarjou byli skvělí, samozřejmě Dream Theater, klasika AC/DC nebo Iron Maiden. To je tak, co mě napadá. Jako malej jsem poslouchal Helloween, ale bylo to všechno na jedno brdo, skoro jsem od sebe nepoznal písničky, tak mě to přestalo bavit.
Edguy,Sabaton,Avantasia,Amaranthe,Freedom Call,Blind Guardian, Within Temptation, Sonata Arctica...je toho dost,včetně klasiky zde zmíněné AC/DC,Iron Maiden atd.

05.01.2012, 10:58 |
Bulík | Upraveno: 2012-01-05 11:01:15
Taky si poslechnu rád "placatý kytáry a dlouhý vlasy" jak tomu říká moje babka.Pod veškeré interprety,kteří tady byli zmíněni se podepisuji.
PS:Nevadí mi ani growling:-) a na 17.Brutal Assault do Josefova rozhodně jedu!!

05.01.2012, 14:20 |
crestik | Upraveno: 2012-01-05 14:26:58
nightwish , tarja , within temptation , the agonist , sonata arctica , dragonforce , sabaton , manowar , sirenia , delain , amberian dawn , van canto , dimmu borgir , celesty , tarot , northern kings , system of a down , lacuna coil , evanescence , epica

05.01.2012, 22:47 |
hanzz Arakain! :)

05.01.2012, 22:53 |
JEF Koukám, že už se jen paběrkuje :-) Tak přihodím Paradise Lost.
Mě se docela líbí Dark Gamballe.Jinak metal moc nemusim.Kamarád je do metalu blázen a jet s nim v autě je za trest. :-)

06.01.2012, 06:56 |
All | Upraveno: 2012-01-06 06:57:20
Seznam by byl hodně dlouhý od hard rocku po death. V posledních dnech ale projíždím staré Pretty Maids, Savatage a Running Wild. Z novějších třeba Rotting Christ.

06.01.2012, 19:32 |
Bucci Bullet for my Valentine - luxusní kytarovky
[ Link ]
když už jsme u toho, jsou tu i nějací pravidelní návštěvníci koncertů? Já hudbu stahuju a oblíbené interprety chodím podpořit na jejich koncerty, občas se s nima v klubu vyfotit, nechat podepsat či chytit něco, pokud házejí do publika. Je tu nějaký sběratel podpisů, trsátek a jiných pamětihodností?:)

06.01.2012, 22:46 |
Sau Vyloženě metloš nejsu, ale tvrdů muziku si poslechnu rád. Koncerty chodím, ale vyloženě enom ty najznámější skupiny, takže netrpělivě čekám na 9. Května :)
Teď jsem si "sehnal" prvopočátky Dream Theater. Zajímavé, jak se jejich směr ubíral během desetiletí.
Já poslouchám vše "normální". Tedy všechno, mimo blití, grcání, dávení, a pod:-)
Nejradši mám ale klasiku - tedy v tvrdším podání např. AC/DC, Iron Maiden, Judas Priest,Metallica, ale nepohrdnu bčas Y.Malmsteen, ba dokonce jednou za pětiletku ytáhnu staré Nightwish...
Ale jelikož jsem odchovanec 70´, tak jsem vyharbal staré, ale dobré The Allman Brothers, Stevie Ray Vaughan, Albert King a jiné klasiky světové bluesrockové scény. Tam je výběr nekonečný a jsem tomu jedině rád. Klasici přežijí vše:-)
dneska jsem si udělal radost a přivezl si Infinity Kappa 8.2i MKII a nějak se mi nechce vstát ze sedačky :o) perfektní bedny s neuvěřitelným prostorem. simply love it!
Hmmmmm, a teď si vem, že jednou potkáš fakt pořádný bedny:-) To z tebe bude rázem flákač:-)
Ne, to je fakt dobrá bedna, ale potřebuje adekvátní zesák. Pak její kvality ještě vyniknou. Plus úprava místnosti a budeš spokojen.
Mne je 31 a vyrustal jsem na hip hopu, jeste tom starym, public enemy, Ice-T, house of pain, cypress hill, naughty by nature atd. A i kdyz tenhle styl fakt miluju a desi mne v co se to za poslednich 10 let promenilo, tak metal je pro mne to co budu nazyvat hudbou, hip hop je super, ale hudba, hudba to neni, je to umeni, ale ne hudba. Aktualne je jen jedina kapela na svete kterou bych chtel zazit live:
[ Link ]

08.01.2012, 09:57 |
Sau Tak loni tu byli, měls možnost :)

08.01.2012, 10:05 |
Sau Njn :) Za posledních 5 roků tu byli snad 3x, takže příležitost určitě brzo zas přijde :)
bassaqq - já sbírám setlisty z pódia :-) Ale teda mám především Queeny, na jiných kapelách se moc k pódiu nedostávám :-)
[ Link ] Jedni z mojich oblíbenců. Před pár měsíci byly v Čechách na Masters of rock festivalu, bohužel práce musela být přednější

08.01.2012, 12:52 |
dedo [ Link ] tu je taky prehlad, nechce sa mi vypisovat vsetko

08.01.2012, 23:16 |
Sodom Můj seznam by byl hooodně dlouhej.Za všechny snad Children of Bodom,Sabaton,Crematory,In Flames,King Diamond atd..Hodně mě taky bere RATT,Motley Crue,Poison,je toho fakt moc:-)

08.01.2012, 23:19 |
Sodom No třeba z tohohle jsem fakt na měkko:-)
[ Link ]
tenhle řev je strašný...nějaké ženy v roli zpěvaček jsou mega 8-)
v Pardubicích bude sepultura na jaře, kamarád to pořádá tak se třeba potkáme .-)