Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Stavba RD - projekt

o Navštíveno 2271x o
o 04.01.2012, 11:11 | Antonio | Upraveno: 2012-01-04 11:14:19
Zdravím všechny

Všímám, že je zde hodně stavebníků, tak bych chtěl trošku vyzvídat. Přece jen víc hlav, víc ví.

Minulý týden jsem ukončil spolupráci s projektantem, který zjevně neměl zájem dokončil co započal, proto se nyní dívám po novém.

Ale k tématu.
Předchozí rozpracovaný projekt vypadal asi takto.
Dům s dvojgaráži a obytným podkrovím o zastavěné ploše 149 m2.
Půdorysně asi 8x11,5 (dům) k tomu přilepená garáž 6,5x9. V přízemí pouze socialka a obývák s kuchyní, v patře socialka + 4pokoje (3 nad domem + jeden velký nad garáži).
Teď, když přijde na řadu jiný projektant, začínáme s ženou přemýšlet o změně projektu, přecejen děcka za čas vyrostou, odejdou a co já s takovým barákem.

Padají v úvahu 2 varianty.
buď něco takového, jak bylo nyní nebo postavit bungalov o 150m2 bez obyvatelného podkroví a bez garáže, s tím, že dvojgaráž se časem postaví samostaně vedle domu.

Co si myslíte že vyjde levněji? jednodušeji? rozumněji? Jelikož se mi ještě do ruky nedostal rozpočet, neumím si představit cenový rozdíl mezi bungalovem o 150 m2 a patrovým domem o 150m2 (stropy, topení, střecha, izolace, ...). cenu garáže ted nereším.

Řešil jste někdo něco podobného?

pokud by se stavěl dům s garázi v jednom, líbilo by se mi něco jako toto( s větší garáži, ale tohoto typu)
[ Link ] popř. [ Link ]
první projekt hodne vychazel z [ Link ] - vykyře jsme dali pryc, zvětšila se garáž, vnitřní dispozice uplně jina, jen půdorysně podobný.

o 04.01.2012, 11:22 | Lucni.konik
1. umístění jednotlivých sekcí(místností) v baráku bych vycházel dle orientace pozemku.

2. pokud máš dostatečně velikej pozemek, stavěl bych bungalov.

3. Sám musíš vědět, kolik peněz jsi schopen dát dohromady a dle toho bych se díval na co mám a nemám. Co musím udělat sám, co si můžu nechat udělat, na co si netroufnu a musím nechat udělat.
o 04.01.2012, 11:29 | mrazik | Upraveno: 2012-01-04 11:33:34
Pokud zatim nemate deti nebo jsou male, pak rozhodne podkrovi, ale zamysli se nad mensim pokojem dole. Je to pro pripad, ze si zlomi nekdo z rodiny nohu nebo jina zdravotni komplikace a muze docasne bydlet dole. V podkrovi pak deti budou mit svuj pokoj, coz oceni pri uceni do skoly a v puberte, az se tam budou pred rodicema zavirat :-) .
My jsme vychazeli z projetku Premier 151 plus - [ Link ] - zrusili balkony, zvetsili o neco pudorys baraku, prodlouzili garaz, vstup udelali bez toho sloupu a protahli, zmenili ty vstupy do kuchyne, obyvaku, udelali jinak schodiste a dalsich par zmen v podkrovi. Hodne udela ten pokoj nad garazi, kde my mame loznici a kazdeho to prekvapi, ze se tam schovava dalsi pokoj. Ja jsem pro podkrovi, pokud tedy nejsou uz deti velke, myslim hodne velke. Bungalov neni spatny, clovek nemusi chodit po schodech, ale s detma to vyjde na dost pokoju a zastavena plocha je pak vetsi, plus jeste dvojgaraz - samozrejme zalezi na velikosti pozemku.
o 04.01.2012, 11:39 | Freerider
No, já stavím dům o 145 m2 zastavěné plochy + obytné podkroví.
Bungalov přicházel v úvahu do té doby, než to zatrhla CHKO.

Rozpočet na tyto domy se lišil o cca 400 tis. ve prospěch bungalovu.

Ale: Nepočítal jsem dvojgaráž mimo, což může těch 400 klidně být.(ale nemusí)

Pokud máš projekt v nějaké rozpracovanosti a není na něm razítko, je to stejně jak kdybys ho neměl (pominu případné náklady v podobě záloh tomu prapůvodnímu projektantovi).

Já si dům nakreslil sám a pak jsem hledal typový projekt, který by se tomu blížil. Lze udělat změnu stavby před dokončením, takže to až takový problém není (stavím svépomocí - důležité info).

Pro mě má bungalov (pokud není sklep, jako že se snad ani nedělá) jednu nevýhodu - pokud bude malý (menší), nastanou problémy s krámy jako sáňky, lyže, kola, dílna na kutění (pokud jsi kutil).
Všechno je to o kompromisu (aspoň tedy, co jsem měl možnost projít nebo aspoň prohlédnout projekt).
Bratránek postavil dům o zastavěné ploše 220 m2 (bungalov s garáží).
Už teď vidím, jak mu šrotuje, kde bude kutit, kam strčí žebřík.
Půda je nepoužitelná (resp. je, ale lezl by na ní prostředkem haly).

Výhoda je, že nemá schody, a až bude starej, tak nebude muset nikam lézt do patra.
Ale ten byrák je strašně velkej, co na plochu, ten náš je sice stodola, ale přijde mi takový kompaktnější.

Náklady - on dřevostavba (montovaná), já Ytong.

On 3,2 s hrubou od firmy, já zatím hrubou (vč. oken a vnitřních instalací) 1,7 mil - dodavatelsky komplet pouze střecha...

My koupili toto
[ Link ]
a uzpůsobili jsme to našim představám...
o 04.01.2012, 12:17 | Antonio
freerider.
mas to hodne podobné nasi prvni variante.
viz [ Link ]

s prostorem mám taky obavy. proto bych stavel tu garáž. přecejen 2x auto, par starych motorek, kola pro decka, nejaka sekacka, pila, plastove zidle, zimaky, letnaky... to všechno je potřeba někde skladovat...
o 04.01.2012, 12:26 | janek0123
Nejlepší je zajít si za schopným architektem, který navrhne dům podle konrétních představ na určenou parcelu dle cenových požadavků. Tyhle typové projekty od gservisu si pak stejně každý předělává a architektura nestojí za nic. Důležitá je i okolní zástavba, orientace světových stran a pozemku a to typové projekty vůbec nezohledňují. Pak jsou všechny baráky stejný (stejně hnusný). Místo www.gservis.cz bych ti doporučil aspoň www.archiweb.cz.

PS: Nejsem architekt
o 04.01.2012, 12:30 | Luke_288
OT: žasnu co stále existuje firem, co rozdělaj/nerozdělaj práci a jejich zájem na rychlým dokončení je skoro nulovej. sám se s tím ve stavařině potýkám poměrně často, keců o nutnosti placení zaměstnanců a proto potřebě dílčích fakturací apod je mraky, ale termíny dneska spoustě lidem vůbec nic neříkaj. jedině smlouva se sankcema a ty uplatňovat.
říkám pořád, že pořádná krize ještě nepřišla a těším se až se trh pročistí od těhle lehkoživků...
o 04.01.2012, 12:54 | radek.613
Hlavně nebuduj zámek o dvaceti pokojích, věř mi, že žádné z Tvých dětí v dospělosti nebude o ten barák stát, budou si chtít postavit vlastní, podle svých přání a dispozic. Tvé veledílo maximálně nabídnou nějaké realitce. Nejhorší je zůstat coby důchodce sám v patrovém či dvoupatrovém baráku o deseti místnostech...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3379 sekund.