Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > dekodovaci karty Cryptoworks vs. Irdeto

o Navštíveno 2240x o
o 03.01.2012, 17:20 | Petura
Jak to je se satelitním příjmem HD programů?
Mám obyčejný digi satelitní přijímač s čtečkou cryptoworks od CS link. Když budu chtít HD přijímač musím koupit i novou kartu (irdeto) nebo mi bude stačit stávající (cryptoworks)?
V případě, že budu potřebovovat jinou vymění mi jí za starou nebo zase budu muset platit?
Všude píšou něco jiného a tak bych to potřeboval trochu objasnit. Dík

o 03.01.2012, 18:39 | Lu82 | Upraveno: 2012-01-03 18:43:48
kdyz jsme u toho jaky doporucite prijmac pro HD satelitni prijem a nestalo to deset tisic?

Ja mam Topfield TF6000CR a ten podporuje jak Irdeto tak Cryptworks a karta podporuje totež a toto zarizeni i s kartou od Skylinku uz mam dva roky, takze pokud nemas kdo vi jak starou kartu tak si myslim ze menit nebudes muset, to jestli chces HD neni zavisle na tom jestli je to irdeto nebo cryptworks ale prave na tom prijmaci, podle mne ty prijmace pokud to nejsou uplne neaky stary slupky to irdeto pouzivaj spolecne s cryptworks uz neaky patek akorat ted se o Irdetu zacalo mluvit u nas ze se na to prechazi. A karta co Irdeto umi je zpětně kompatibilni s Cryptworks ale bohužel tomu neni naopak. Ale napr. skylink nabizel vymenu te karty bez Irdeto zdarma tak treba CS link to ma obdobne
o 03.01.2012, 18:47 | Lu82
hele tydle začatečni čisla karet maji jen Cryptworks a je třeba je vyměnit čislo je na te vylupovaci části pod čipem
Výměna se týká karet CryptoWorks se sériovým číslem začínajícím 0000285..., 03436... a 01976....
o 03.01.2012, 20:30 | P.E.T.R | Upraveno: 2012-01-03 20:32:42
Lu82: Jednak rozluštit tvuj text, to je docela umění :D a jednak tam píšeš spoustu blbostí:
1) TF 6000CR neumí Irdeto, to, že v tom běží ICE karty (s novým firmwarem) neznamená, že umí Irdeto, ale že karta je schopná běžet i v čtečce Cryptoworks.
2) Je několik druhů karet: čistá Irdeto (nefunguje v Cryptoworks), ICE karta (měla by fungovat i v Cryptoworksu, ale záleží na sat. přijímači) a pak je karta Skylink výměna (náhrada za starou Cryptoworks kartu, je to ICE).
3) Skylink nikdy nenabízel výměnu zdarma (jen běžela akce, že se částka za výměnu dala uplatnit na placený programy).
4) CSLink výměnu nenabízí (zatim), časem by měla fungovat i výměna CSLink->Skylink a naopak.

Petura: Nova HD a ČT HD funguje i na Cryptoworks kartách (na starých kartách se musí jednorázově doplatit), Markíza HD funguje jen na nových kartách.
U placených HD programů je to podobný, většina jde zatim i na starých kartách, ale vše nové už bude jen na Irdeto/ICE kartách.

Pokud máš CSLink a chceš HD, tak kup rovnou HD sat s kartou Skylink, nechaj se pořídit společně za slušný peníze (cca 4000Kč), kupovat samostatně sat a samostatně kartu vyjde dráž.
o 03.01.2012, 20:56 | Tuner#2
V podstatě jako P.E.T.R jen ještě dolním.

CS link už taky mění karty, stojí to 590,- na dobírku a dělají to vyloženě pro ty lidi co si koupí nový přijímač s Irdetem a stará karta by tam nešla. Pokud ale chceš véc HD i placené, tak jednoznačně přechod ke Skylinku a to buď teď za plnou palbu (byť sety jsou levnější) a nebo počkat na ten možný přechod z CS linku na Skylink údajně možný už letos.
o 03.01.2012, 21:02 | Petura | Upraveno: 2012-01-03 21:03:47
P.E.T.R a T#2: díky za objasnění ...
mám možnost HD přijímače za pár korun, ale narazil jsem právě na ten problém s typem dekodovací karty a novou kartu kvůli zprávám v HD fakt kupovat nebudu :o)

o 03.01.2012, 21:09 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-01-03 21:09:44
Tak Skylink má v základu 3 programy, Nova i ČT nedávají v HD už jen zprávy ;-) a navíc tam máš asi 16 stanic v HD balíčku...
o 03.01.2012, 21:38 | P.E.T.R
Na ČT HD se během dne mění ČT1, ČT2 a ČT4 sport, takže opravdu tam nejsou jen zprávy. Nova HD i Markíza HD jsou obsahem stejný s SD. Ono hlavně záleží, na co se nejvíc díváš, pokud to je jako u většiny lidí Nova, tak se ti to vyplatí, protože tam už toho je v HD vcelku dost.
Řekněme, že výměna satelitu za HD tě stejně čeká a pokud máš nějakou HD televizi, tak asi nemá smysl to nějak odkládat a klidně to pořiď rovnou. Určitě to kup rovnou s kartou a doporučuju vybrat něco z certifikovaných přijímačů od Skylinku. Tam by měla být alespoň nějaká jistota, že to bude dobře fungovat s Irdetem a máš pak i možnost nahrávat na USB.
o 03.01.2012, 21:48 | C...arlos
já mám Ferguson Ariva 100, akorát nevím jestli podporuje to kodování co potřebuješ. Spíš ses ptal na nějakej přijímač.
o 03.01.2012, 22:14 | Tuner#2
Ferguson má Conax a pouze SW se tam řešil Cryptoworks, poslední dobou na něj nechodí ani zápisy = nebrat!

Souhlas s P.E.T.R
o 03.01.2012, 22:29 | C...arlos
Tuner: jj, to je možné, ale zatím žádný zásadní problém s tím satelitem nemám. Na Ligu mistrů v HD mi to stačí a to je tak vše.
o 03.01.2012, 23:00 | Ravo | Upraveno: 2012-01-03 23:01:35
Mám Fergusona Arivu 200 a kartu ICE a zatím je vše OK (HD věci) - zřejmě pořád emulace Cryptoworks přes Conax čtečku na ICE kartě šlape v pohodě.

Je pravda, že jsem se v tom zatím nijak zásadněji nevrtal (blockery, cloning), ale jsem rád že mám ICE kartu - budu cryptoworksovat dokud to bude jen možné ;-)
o 04.01.2012, 07:52 | RadekFM
Taky mam ice a arivu200 a chodi to. A az vypnou CW tak tam strcim irdeto CAM, pokud nebudou uz vyzadovat sparovani s receiverem.
o 04.01.2012, 13:20 | Dave1984
CW tento rok poběží určitě, počítám tak ještě další 2-3 roky je můj střízlivý odhad

také mám Arivu, tu novou 202, předtímm jsem měl 200, tu jsem daroval otci a obě fičí bez sebemenšího problému, dobrá podpora, vychází stále nové FW, vyzkoušené i sdílení karty, za mě doporučuji :-)
o 04.01.2012, 14:06 | Tuner#2 | Upraveno: 2012-01-04 14:07:30
Ono je potřeba rozlišit co máte...

Pokud opravdu Cryptoworks, tak ten už letos skončí z hlediska placených a půjde na něm jen základ zdarma (CZ a SK) tady bych se moc neradoval...

Pokud už máte ICE a nebo IR tak je vše OK. Ona totiř ICE je vlastně Irdeto karta (tváří se tak pro operátora) a pouze pro přístroj a jeho čtečku se simuluje SW Cryptoworks. Proto ICE někde nejde a nebo blbě.

Bavíme se o Skylinku.
o 05.01.2012, 07:18 | Petura
umí ten Ferguson přehrávat filmy z PC přes LANku co má v sobě?
řeším jestli koupit multimediální centrum kvůli přehrávání filmů (pohádek) v avi apod. nebo jestli tohle všechno zmákne satelitní přijímač abych nemusel mít dvě krabice u TV
o 05.01.2012, 07:41 | RadekFM
V zakladu je ta lan jen na sdileni karty, s custom FW jdou i nejaky video servery z netu, ale jestli i media po lance to nevim. Kazdopadne jsem zzkusil nejaky filmy z usb a ten prehravac neni nic moc a vubec neumi prepinat frekvence podle videa. Takze 24p video pousti do tv v 50Hz a obraz v pohybu se tim padem zadrhava. Jako nahrada media centra rozhodne ne. Max. provizorne neco prehrat.
o 05.01.2012, 09:31 | Ravo
Jako RadekFM.
Ariva 200 má nějáký MediaPlayer v menu a dá se s ním přehrávat věci přes USB (nebo přehrávat věci, které sám nahrál), ale je to příšernost a hromadu věcí to nepřehrálo tak jak bych chtěl.

Používám to jenom jako satelitní rekordér - umí to nahrávat na USB disk (já mám HDD a šlape to v pohodě) podle nastavené shedule (myslím max.10 záznamů). Ale pozor, nemá to dva tunery - musíš se na to co nahráváš dívat (nebo nahrávat program ze stejného transponderu). Mě toto omezení nevadí - když jsem doma, tak se rovnou dívám, když nejsem tak se to nahrává ;-)
o 05.01.2012, 13:37 | Petura
hmm, takže to pojistím MMC + SAT :o)

co říkáte na MMC EAGET?
[ Link ]
o 05.01.2012, 14:59 | Ravo | Upraveno: 2012-01-05 15:01:13
Eaget takovej normální průměr, něco jako Asus O!play HDP-R1. Trošku bych se tam bál podpory formátů atd. do budoucna (asus má podporu celkem slušnou)

Spíš se podívej po Xtreamerech, platí tady jako všude, že člověk není tak bohatý aby si mohl kupovat levné věci
o 05.01.2012, 20:35 | Petura
Ravo: a jaký typ? už se tu (ne)jednou probírali a jeden typ doporučený nebyl ...
chci aby to mělo přístup do archivů televizí (CT, Nova, prima) a případně aby to mělo v předvolbách dětské kanály, což ten eaget má a prý to i funguje (vyčteno z jejich fora) :o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3862 sekund.