Navštíveno 11653x

02.01.2012, 12:56 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-01-02 12:58:22
Známý si objednal přes net iPhone 4S, platba na dobírku.
Po odeslání mu prodejce napsal sms, že balík byl již odeslán, když ani po čtyřech dnech balík nedorazil, tak mu známý volal a chtěl se ho zeptat na podací číslo balíku, ale prodejce má vypnutý telefon (mail, ani nic jiného na něj nemá a inzerát je již smazaný).
Dnes balík dorazil a známý má strach ho vyzvednout a poprosil mě, abych alespoň zjistil kolik má zhruba vážit kompletní balení, aby to mohl porovnat s hmotností zásilky.
Proto prosím všechny, kteří mají iPhone 4S, aby ho vč. kompletního balení hodili na váhu a napsali.
Díky.
dle mýho bude vážit podobně jak všechny balení Iphonů od 2G po 4S... kdyby jsi chtěl můžu zvážit balení pro 3g
vybalit na poště před pracovníkem pošty, když tam bude něco jinýho tak poslat zpět (resp. řešit dál s pracovníkem pošty)
pokud bude vstřícný, tak dřív než zaplatí a pošta pošle peníze, tak jakoby nevyzvednout zásilku, která odesílateli dojde zpět (už jsem jeden takový případ zažil), ale je to opravdu na vstřícnosti pracovníka pošty ...

02.01.2012, 13:01 |
hanx Vždyť už se to tu řešilo. Balík si může otevřít rovnou na poště u přepážky a v případě podvodu ho nepřevzít. A kdyby baba za přepážkou měla řeči tak jít za šéfem pobočky.
jako petura, jinak dej vedet jak to dopadlo:-)

02.01.2012, 13:03 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-01-02 13:04:36
Replayman007: Určitě napíše i někdo se 4S, ale klidně může být i 3g. Díky.
Petura, hanx, Luboš1: Tohle jsem jednou na poště chtěl udělat a poslali mě někam s tím, že co pak budou dělat s rozbaleným balíkem, když si ho nepřeberu. Ale díky.
Určitě dám vědět, sám jsem zvedavý jak to dopadne.
Jak ho nepřevzít,když je na dobírku? To ho nejdřív musíš zaplatit a potom si ho můžeš rozbalit,ale to už pošťačku nemusí zajímat, není tam od toho,aby kontrolovala, co sis kde objednal..
Vencaf: Přesně tak, proto známého alespoň zajímá, kolik to má vážit. Když se to bude nějak extrémně lišit, tak to nepřebere a bude shánět někde jinde.
Já bych se na to vysral čoveče a raděj objednal jinde. To, že dotyčný má vyplej tel. , je to podezřelé.
přesně, vzhledem k počtu výjebů a tomu, že je to na dobírku, tzn tě to nic nestálo, tak bych to nepřebíral. nebo se domluvit s poštou, at ti ho tam nechaj dýl a počkat až si dotyčnej zapne mobil. třeba je fakt někde mimo.

02.01.2012, 13:20 |
Cenda může bejt na horách, nebo se na silvestra opil jak to čuně a telefon ztratil/zničil... váhově to může klidně souhlasit a přitom tam budou jen papíry.

02.01.2012, 13:21 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-01-02 13:24:45
Podezřelé to je, já bych se na to vykašlal, ale on se na něj těší jak malý... :-)
Je pravda, že když to bude váhově sedět, tak to taky může být podvod, ale když to sedět nebude, tak je na 100% podvod.

02.01.2012, 13:30 |
Veva ani se mu nedivím, že se těší jako malej, ale ten telefon je teď řekl bych normálně dostupný... já osobně bych při každé menší nedůvěře balík nepřevzal a podíval se jinde, přece jen to není levná záležitost... nebo jak je tu řečeno, je možné cokoliv, třeba ten telefon ztratil, nechal bych si prodloužit uložení na poště třeba o týden a počkal bych, když si to nezapne tak hledat jinde...
jde právě o to, že né všude jsou ochotní ...
samozřejmě, že to není zrovna nejlegálnější cesta, ale když je s pracovníkem řeč, tak to opatrně spolu rozbalíte, podívate se co tam je a když tam bude kámen, tak samozřejmě nic nezaplatíš a nepřebereš a balíček půjde hezky zpět podvodníkovi ...
ale je to opravdu jen na dotyčném za přepážkou :o(

02.01.2012, 13:33 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2012-01-02 13:35:46
někde jsem to před Vánocema čet...V případě podezření na podvod,vybalit na poště>místo telefonu pytlík rejže>reklamace>vedoucí pošty>zablokování odejití platby za dobírku>policie (vybalit samozřejmě na přepážce před pracovníkem,aby byl svědek)
Tak u nás na poště nic takového není. Mám tam dokonce známou, tak jsem jí před chvílí volal a říkala, že ať se nezlobím, ale tohle by si na triko nevzala i kdyby měla s balíkama něco společného.
Tak co, nikdo nemá po ruce iPhone 4S + komplet balení + váhu? :-)

02.01.2012, 13:40 |
hanx Má to ale dvě strany. Za prvý v těchle dnech, svátky, Vánoce atd nemůže čekat balík druhej den, že? A vypnutej telefon podnikatele o svátcích mi teda opravdu nepřijde nic podezřelýho...
Za druhý, proč někdo má vůbec potřebu u takovýhle dejme tomu drahý věci vůbec riskovat a honit každou stovku na ceně, proboha, když už si někdo kupuje takovou věc tak snad by si mohl těch pár stovek připlatit za to že to bude mít bez obav a že záruka se bude řešit bez problémů..

02.01.2012, 13:42 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2012-01-02 13:44:37
Kamil07:na triko si nikdo nic nebere(nejde balík "opatrně rozbalit"a když tam bude cihla-zas ho zabalit a poslat zpátky odesílateli-takhle to nefunguje)..zásilku normálně zaplatíš,převezmeš,rozbalíš před zaměstnancem pošty a dál už jak jsem psal výše..to je logický že tak,jak jsi to popsal si to žádnej pošťák na triko nevezme-otevřít NEZAPLACENOU zásilku NELZE..

02.01.2012, 13:56 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-01-02 13:57:09
Rustapha-659: Reagoval jsem spíš na Peturu a "pokud bude vstřícný, tak dřív než zaplatí a pošta pošle peníze, tak jakoby nevyzvednout zásilku, která odesílateli dojde zpět (už jsem jeden takový případ zažil), ale je to opravdu na vstřícnosti pracovníka pošty"
Ale takhle to bohužel u nás na poště nefunguje.
Ještě bych měl jednu prosbu a to, jaký rozměr má krabička od iPhonu 4S, balík je totiž celkem malý. Díky.
Kamil07:tak jsi buď špatmně čet,nebo mě nepochopil...pošta peníze NIKAM NEPOŠLE,pokud se přijde při přebírání zásilky na podvod..PLATBA resp.PŘEVOD PENĚZ se ZABLOKUJE a volaj se k tomu policajti.Chápu,že je to trošku voser,ale jedná se o standartní postup a o peníze rozhodně nepřijdeš."Vstřícnost" si dneska nikdo ze zaměstnanců nelajsne-je to na vyhazov.
Krabicka je mala, je velikosti telefonu a vyska tak 5 cm, jinak vaha muze byt kolem 300g?

02.01.2012, 14:10 |
Zan 13/7,5/3,7 cm
Je to od Iphone 4
Akorát to nemam na čem zvážit...
410g priamo od Apple.com čo mi prišlo...
Joke: záleží na tom aká kapacita (16, 32 alebo 64GB):-D

02.01.2012, 14:13 |
hanx Bože můj to jsou problémy, jestli se bojí ať si s sebou vezme policajta rovnou, maj přece pomáhat a chránit ne? :-)

02.01.2012, 14:16 |
Veva
Rustapha-659: Čtu dobře a chápu tě, jen jsem ti odpovídal na "nejde balík "opatrně rozbalit"a když tam bude cihla-zas ho zabalit a poslat zpátky odesílateli-takhle to nefunguje", aby si věděl, že to nemám z vlastní hlavy, ale napsal to tady Petura. Je mi jasné, že když je problém, tak pošta peníze nevydá a řeší se to, ale jak píšeš, je to "voser" a známý se snaží tomu alespoň trošku předejít.
ty krabičky jsou malý.
reklamovat na poště OK, když tam bude pytlík rejže fajn, ale když tam bude třeba 3G tak s tím pošta bude dělat co? ona přece neví co za telefon si kdo objednal.
Kamil07: krabička je opravdu malá,to by mohlo souhlasit..ale taky v tom může bejt nějakej iČíňan s identickou krabičkou za 1500,-

02.01.2012, 14:21 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2012-01-02 14:22:34
aha..koukám,že mám nějak pomalej net... :-)
Luke_288: samozřejmě stejnej postup,jako s rejží..

02.01.2012, 14:22 |
DaveX Kamil07: kolik na tom známý ušetřil?

02.01.2012, 14:23 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-01-02 14:24:18
Všem díky, jedná se o verzi 16 GB.
Rustapha-659: V pohodě.
DaveX: Nevím, za kolik se dá sehnat, ale proti istyle přesně 3 277,- Kč.

02.01.2012, 14:31 |
Luke_288 | Upraveno: 2012-01-02 14:33:12
a proč řešíte kolik na tom ušetřil a proč to má někdo zapotřebí? to je snad fuk ne? někdo prodává zboží, někdo jinej to koupí a posílaj si poštou. v každým obchodním vztahu by měly platit nějaký pravidla a je jedno jestli si to pujdu koupit do krámu nebo mi to někdo posílá v balíku.
a několik dní vypnutej telefon? neznám nikoho kdo si na x dní vypne mobil a ani jednou nezapne a může to bejt podnikatel nebo dělník od pásu
rustapha: a jak se to potom řeší konkrétně? musíš mít s sebou objednávku předpokládám, protože jinak by to bylo zneužitelný jako prase...

02.01.2012, 14:39 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-01-02 14:41:57
Jinak asi jako Luke_288, na hanxe jsem nereagoval, protože je úplně mimo. DaveXovi jsem odpověděl, protože se zeptal normálně.
Vypnutý mobil může být protože je ztracený/ukradený, ale já nevěřím nikomu, takže bych si to nepřebíral, bohužel známý je natěšený jak malý a hledá pořád nějaké záminky proč ho vyzvednout.
muSlim: Co to máš za verzi?

02.01.2012, 14:46 |
DaveX Kamil07: mě to jen zajímalo, zdali na tom ušetřil nějakou podstatnou částku a 3277 Kč je pro mě celkem dost.
Osobně bych se zkusil domluvit s poštou a zkusil prodloužit dobu, po kterou si tam balík nechají. Pokud tam máš známou, tak by to nemusel být problém :)
Jinak co třeba zajít se na balík podívat, mrknout na adresu odesilatele a zkusit si ji proklepnout? Tady se najde hodně ochotných lidí, co by to udělali.

02.01.2012, 14:47 |
vypuk | Upraveno: 2012-01-02 14:54:23
Bylo ti to napsané - přijít, poprosit o to jestli by sis to mohl otevřít, samozřejmě jak by měla pošťačka v ruce peníze a v případě problémů se na to vykašlat... Vzkaž to kamarádovi.
Pořád mi připadá, že je to ten typ lidí, kteří místo aby se sami o to zajímají tak poprosí ostatní aby to řešili za něj :) A že takových je...(samozřejmě neber to jako že chci někoho soudit)
A jestli to číslo je pracovní, tak na tom není nic zvláštního, prostě chce vypnout a mít klid. I když dneska už je to asi už přecijen podivné, když už je normální pracovní den.
normalne ho vem,vi o kud se posilalo tak se to muze resit potom! nevim proc nevyzvednout a popripade pak neresit me taky dnes dosel baliceka neresim jestli to je parfem a nebo sklenicka s octem.hold to tak je..a nemuze podezrivat kdyz nezveda, treba stratil tel nebo neco....

02.01.2012, 14:50 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-01-02 14:53:17
DaveX: Mě je to jasné, proto jsem ti normálně odpověděl. Na vyzvednutí je ještě dost času, tak si určitě jméno a adresu proklepne, ale začátek byl váha a rozměr, pokud to bude sedět, tak se pak uvidí co dál.
Luboš1: Kdyby neměl prodejce vypnutý tel., tak by byl balík normálně vyzvednut, ale takhle je to takové podezřelé.
vypuk: Žádný typ člověka to není, jen ví, že mám dobré kontakty s jednou prodejnou mobilů tady u nás, ale momentálně nemají 4S skladem, proto mě napadlo se zeptat tady.
2 Kamil07: ja mám 4-ku, 4S 32GB som kupoval pre bratranca na narodky. Už to dávno nemám u seba, aj váhu som vypísal z dodajky ktorú som dnes ráno vyhadzoval :-)

02.01.2012, 15:04 |
vypuk Ok, já to chápu... Mi osobně vždycky vyhověli at uz se jednalo o donášku nebo osobní vyzvednutí na přepážce :) A naštěstí to vždycky dopadlo dobře. Je otázka jestli to zabalil jenom do papíru nebo i do krabice...

02.01.2012, 15:09 |
TROY A kolik je vůbec dobírka? :DDD
Kamil07: tak jestli se mu to nebude zdát,tak ať se na to vybodne a koupí přímo přes applestore..16GB mají za 14.490,- a má to na jistotu a za pár dní doma.Kolega v práci si ho před Vánocema kupoval a do tejdne mu ho přivez kurýr až do ruky.. :-)

02.01.2012, 15:16 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-01-02 15:17:06
Je to celé zabaleno i v takové menší krabici.
Dobírka je na 13 000,- Kč.
Rustapha-659: To je hodně dobrá cena.
Nicméně kdyby někdo měl možnost zvážit 4S, tak budu vděčný. Čím více lidí, tím lépe, aby se to dalo porovnat. Díky.

02.01.2012, 15:32 |
TROY 4S nebrat :) aka majitel 4ky )
Za 13 od někoho koho neznám apod - vůůůbec
Kazdy ma pravo na otvereni a zkontrolovani zasilky pred jejim prevzetim.
Kdyby jsi viděl tu příšeru co tam sedí, tak by ses všech práv vzdal :-) Fakt to nejde, alespoň tam ne.
zavolat priseru nad ni ;-)

02.01.2012, 16:12 |
tygrm rajdlos myslim, že nemáš pravdu. Poštu vůbec nezajímá co si kdo posílá, bez zaplacení ti nemusí nic vydat ani k nahlédnutí. Oni se takto taky kryjí před nařknutím odesílatele.
marauderova metoda --obě příšerky opíchat
nechci být zlým prorokem,ale 4Sko si od kohosi z ostravy koupil jeden můj známý...dorazilo mu mezi svátkama....v krabičce maketa a kus modelíny asi jako závaží.Dobírka byla na 12950,-
Mno,hlavně že ušetřil....
Resit vahu je ptakovina, nevis jak moc to zabalil, muze to byt v druhy krabici naplneny bublinama, papirem, bordelem, atd. na ochranu a muze to byt OK, nebo si mohl dat takovou praci a balik udelat na to, aby vazil cca jako to baleni + obal...
Pochybuju, ze by zalepil origo krabici a poslal postou.
tak jsem zvážil svůj nový 4S - v krabici, malym návodem, nabíječkou a sluchátkama to má 352 g :) když to bude mít míň tak určitě nebrat
"když to bude mít míň tak určitě nebrat"
...třeba sundal pěnový obaly sluchátek :D
[ Link ] Nevim jak jinde na postach, ale vestina post tady v Praze to umoznuje. Je to mozna o benevolenci daneho pracovnika, ale pokazde mi bylo vyhoveno. Nebo to svest na poskozeni. Na kazde zasilce se neco najde.
Prevzatio z jineho webu:
Myslím, že je užitečné znát toto ustanovení Poštovních podmínek základních služeb (
[ Link ] ), je to jeden z možných způsobů obrany proti podvodníkům:
Článek 32
Otevření poštovní zásilky na žádost adresáta
1. Je-li důvodné podezření, že u poštovní zásilky, která je připravena k dodání, došlo ke vzniku škody, podnik poštovní zásilku na žádost adresáta a za jeho přítomnosti otevře.
2. O otevření poštovní zásilky se pořídí písemný záznam. Kopii záznamu vydá podnik
a) adresátovi, pokud o to požádal a pokud je poštovní zásilka dodána,
b) odesílateli, pokud je poštovní zásilka vrácena.
3. Požadavek na otevření poštovní zásilky může uplatnit jen
a) fyzická osoba, která způsobem podle čl. 21 odst. 1 prokáže, že je adresátem,
b) zmocněnec adresáta, zákonný zástupce adresáta, zmocněnec zákonného zástupce adresáta nebo oprávněná osoba.
V případě podle písmene b) platí ustanovení odstavců 1 a 2 obdobně.
Sice nevím, jak by důvodné podezření mělo vypadat, ale rozumný pracovník pošty by vám takovéto otevření měl umožnit.
no proste reknu ze mam podezdreni ze odesilatel je podvodnik, protoze jsem se to na nekolika internetovych forech docetl a mam tak pochybnost abych mu nenaletel. jelikoz si nemuzu byt jisty tim ze zasilka obsahuje to co bylo nakupni smlouvou potvrzeno a na zaklade toho pozaduji otevreni se svedkem. asi by to chtelo mit sebou nejakou objednavku nebo tak neco, aby se dalo dolozit ze sis neobednal maketu a pytlik rejze... jinak hodne stesti, snad to dobre dopadne
rajdl: vratil se mi balik, posta dodrbala krabici, takze pan se bal ze to bude poskozeny a mne se to vratilo, chctel jsem to zkontrolovat pred postakem a pred prevzetim a podepsanim to neslo, nastesti byla jen roztrzena krabice
mne by treba nenapadlo koupit si iphone na dobirku postou z nejakyho inzeratu
Rozbalit to jde pouze na poště, ne u doručovatele...
Takže nakonec vyzvednuto a o.k., díky všem za ochotu.
Jen dodám, že já bych si to nevyzvednul.
Tak aspoň že tak :o)
Ale taky bych si to nelajzl :o)
A tahat z někoho soudně roky 13 000 Kč?? PFff
Kralik: Jako dekl. Jen na poste :)
rajdl: no jo, to rikal postak vlastne :-)