Navštíveno 10364x

02.01.2012, 01:32 |
Chris zdravim,
chcel by som Vas poprosit o radu dalsieho auta, ktore chcem na jar kupit.
zatial vlastnim civica EJ9 1.4 16V 90PS 3DV rocnik 1998 v socke ( ma akurat servo, alarm a to je tak vsetko)
Zacala mi chybat vybava a viacej komfortu.
Jazdim prevazne 20-25km trasy do prace 2x20 = 1000km
plus priblizne 2-3krat tolko este pomimo dajme tomu ze cca 3000km mesacne z toho sem tam aj 500-600km trasy.
Povacsinou sam alebo dvaja, malokedy 4-5 cize nepotrepim si na 5 dveri, nebranim sa ani kombajnu
Moja poziadavky by boli na auto:
- rocnik 2001 a vyssie
- prijatelne prevadzkove naklady (servis, diely)
- klima, tempomat, el.okna potesili by vyhrievane spataky a sedacky
- spotreba do 7-8l
- nebranim sa ani automatu
- vacsi kufor ako civic, aby sa tam po sklopeni sedaciek vosiel bicykel, v pripade sedanu asi sa to vyriesi nosicom
Vyzera to bud skor na TDI PD alebo min 2.0 benal + LPG
Rozmyslal som ibize 2003-04 TDI 101-130PD v sport vybave alebo ako FR(130PD).
Pozeral som aj e46 ale tie asi budu drahe na servis a do 4k sa daju zohnat len predfacelift 330D asi nevyjde teda 320D 110kW alebo nejaka 323-325 + LPG.
e39 su uz asi zastarale a o dost drahsi servis ako e46.
Takze co z toho ? ibiza? a3? bora? G4? fabia tdi or 2.0 8V? e46? alebo co by ste mi poradili?
vopred dik za rady

02.01.2012, 14:22 |
kuchta | Upraveno: 2012-01-02 14:23:59
Brácha měl stejný dilema jako ty a to sehnat nějaký slušný auto do 4000e.Nejdřív sme hledali u nás ale tady samý vrány.Chtěl naftu,pokud možno 4x4,kombi a nějaká lepší výbava.Tak sme sedli k počítači najeli na německé stránky a začalo se hledat od audi,bmw,seat až po VW.Nakonec na nás vykoukla stříbrná VW Bora kombi, rv.2001,1.9tdi 74kw,pravidelně vedená serviska,vyhřívaný sedačky,el.okna,tempomat,climatronic,autorádio s navigací,po výměně rozvodů a náplní.Tak se tam zavolalo a druhý den se jelo do Hamburgu.Přijeli sme na místo a auto prokoukli.Nikde žádná rez,dveře seděli,desky s kotoučema jako nový,interier jako nový.Následovala zkušební jízda,auto táhlo krásně plynule,turbo nepískalo,nikde nic nebouchalo,z el.části vše funkční.Docela sme koukali že za tak slušný peníze se dá sehnat solidní auto.No sepsala se kupní smlouva,nasadily se převozní značky.Pán nám ještě natankoval plnou nádrž a slevil 200e z konečné ceny.Takže ve výsledku sme boru koupily za 3600e což si myslim že v té výbavě a stavu cena víc jak příjemná.Už jí má půl roku a zatím bez chyb.
seš blázen !
napiš co od auta očekáváš a něco ti tu poradíme .....
to co si zatim vybral tak z toho je mi na blití.... aneb to co si teda zatim psal je jasně cenou nízko protože to je vlstně auto který nikdo nechce nebo je na hovno a proto se prodávaj za málo :)
TDI PD : na to se vyser zdaleka.... ty motory sou tak na hovno že z nich začínám mít šedivý vlasy
kor při nájezdu jakej máš si vpodstatě ani naftu koupit nesmíš protože za 20km ho tak sotva zahřeješ a když by sis koupil 2.0 tdi pd tak budeš měnit motor každej půlrok a postřebu u PD na tyhle trasy zapomeň že bude malá reps. budeš rád za 8 v těhle popojížďkách......
přijatelný náklady na servis rozhodně tenhle motor nesplnuje.....
2.0 benzín od VW to je výsměch sám pro sebe, žere nejede a často se sere..... ve fábii totál výsměch, s tim motorem se jich prodalo minimum a většina jich stejně nejezdí nebo se toho lidi zbavujou díky spotřebě a spolehlivosti....
a3 bora golf to je jedno a to samý.... tdi sou vylítaný mrchy v tomhle a pro tvuj nájezd zcela navyhovující motorizace, malý benzíny sou k ničemu stejně tak jako ty auta samy o sobě.... ibiza a fabia to sou malý jebky to si radši nech civica protože i ten má přijatelnější náklady na servis a hlavně ho nepotřebuje 5x ročně jako to co si zde vypsal a když ho potřebuje tak se jedná o kravinu....
e46 neni žádná hitparáda samo ale z tvýho výběru jediný jakš takš auto..... 20d proč ne neni to takovej sráč a jede přijatelně ale opět pro tvuj nájezd k ničemu, 30d na to zapoměn to sou mrtvice kor v týhle ceně zdali bys sehnal....náklady na servis dost velký a spolehlivost nevalná.....
takže pokud e46 tak jednoznačně rádoby spolehlivý motory (vem si sebou odborníka na vanos) 25 a 28 a mrskni tam lpg nebo sežen rovnou s nim..... spotřeba bude proti naftě směšná a zaprvý se svezeš, zadruhý to zahřeješ za rohem a zatřetí se to sere 3x míň než nafty
Nismo: A co bys teda v téhle ceně doporučil Ty?
V70 2.4T v automatu a do plynu .. bezpečný, pohodlný, motor nesmrtelnej, sice krapet víc zbaští, ale máš 200 HP k dispozici a plyn to vykompenzuje, odvezeš tam ledničku, tchýni v rakvi, nekradou se .. na mobile.de je jich mraky do 4k €

02.01.2012, 23:43 |
Chris nismo: nesklamal :D takze vravis 323 e46 a lpg ?
co sa najviac serie na e46?
Kotass: dik kuknem, ale lpg do 2.4T v6 vyjde na 2000e
Na E46 se nejvíc sere podvozek na našich tankodromech, to ti řeknu naprosto jasně. Přední nápravu už mám komplet vyměněnou, ze zadní jen tlumiče a pružiny. Z ostatních věcí jsem na 330d dělal podávací čerpadlo nafty pod řidičem, opravu zadního stěrače, překlemování dečky airbagu když si spolujezdec "šikovně" kleknul na sedačku a z dieslových věcí za mnou najetých 65.000 km za dvaapůl roku nic, slovy NIC. Turbo původní, vstřiky taktéž, čerpadlo taktéž, auto má na tachu 230 tisíc km a jezdí a jezdí. Z toho část 6 km studený do práce, studený 6 km z práce. Občas mám pocit, že internet je sběrník informací o opravách a všichni maj pocit, že všechny potencionální opravy se stanou právě jim. Zaplaťpámbu, že to tak není :o)

03.01.2012, 00:44 |
Chris RedBaron co stali diely na prednu a zadnu napravu ?
osobně bych řekl, že litinový ingot 323 a 328 se ohřeje tak jako na stejné vzdálenosti, jak nějaký 4válcový dýzl, plusminus pár km. Spotřebu za celý rok bych tak jako zaokrouhlil na 10/100. Na dálku to sice jede za 8, v zimě ale studené 11, krátké skoky a svezení 12-15, takže 10 je dle mě střízlivý průměr. Díly na PN slušné kvality 9tis, ale dá se s tím jezdit, i když to už mlátí :-)

03.01.2012, 01:42 |
Drtič Ja nevim cim to je, ale mam galaxy pd 85 kw a ja s tym motorem nemam sebemensi problem. Mam ho jako taxala, 80% jizd do 10 km,cili se nezahreje, najetoo 360 000 a absolutne bez problemu. To jen postreh k memu PD ;-)

03.01.2012, 01:43 |
Drtič Jo a dlouhodoby prumer 7,1

03.01.2012, 09:08 |
Chris este ma napadol focus benzin, kedze tie tdci nie su najstastnejsie, teda 1.6-2.0 na LPG

03.01.2012, 12:26 |
Losky | Upraveno: 2012-01-03 12:27:51
Mám taky PD 96kw, najeto 300tis km, od novoty chip na 125kw a jediné, co se měnilo bylo turbo a převodovka. Pak jen běžné věci, tlumiče, brzdy, oleje.
A co se týče spotřeby, jezdím trasy většinou taky do 20km plus občas nějaký výlet a mám 6,6 zimní průměr a to mám pořád klimu v AUTO režimu a pořád to protahuju co to dá. Jinak čistě krátké trasy se motám okolo 7,5L, ale to jsou trasy do 10km

06.01.2012, 01:45 |
Chris nejake dalsie napady ?pripadne konretny link ?
Chris: Komplet sada přední nápravy (ramena, silentbloky, tyčky stabilizátoru, čepy řízení) pro obě strany stojí 8.900,- Kč od Meyle HD
volvo je dobrej nápad rozhodně,...... výbavou super a komfortem daleko za bmw takže ideál co potřebuješ.... motor neni nesmrtelnej resp. jediný co se ti na něm fakt posere je škrtící klapka každejch cca 160tis to je časem prověřený.... nápravy netrpěj ani na našich dromech, a jízdní vlastnosti to má dost dobrý taky a hlavně proti bmw to má zcela perfektní ergonomii kolem řidiče a komfort celkově.....

06.01.2012, 12:06 |
soray | Upraveno: 2012-01-06 12:07:07
Priseru se se svym dotazem, uvazuju take o Volvu V70, spis ale 2005+, nejlepe ale novej model 2008+. Dost je jich k sehnani v automatu, jak jsou na tom tyhle automaty se spolehlivosti? Pripadne stejny dotaz k nafte 2.4D (D5). Plyn je pro mne nereal (hodne jezdim do garazi) a benzin bych se asi nedoplatil (i kdyz je mi blizsi nez nafta).

06.01.2012, 17:49 |
Chris este uvazujem nad accordom 2000-01 6g 2.0 ES-Vtec 147 PS, ten sa mi stale lubil, vo vybave je, ma aj tempomat, takze uvidim, tie stare hodnacke automaty asi budu stat za prd ze ?

08.05.2012, 00:56 |
Chris Tak nakoniec kúpil som fabiu 1,9 TDi 101PD, urobil servis (olej, všetky filtre, capy, silenty nápravy ) domontoval tempomat
Najazdil som na nej skoro 8000km za necelé 2 mesiace, auto ide super , spotreba podľa plna-plná 4,7-5,5l/100km, ale chcelo by to niečo silnejsie, komfortnejšie, hravejsie.
Väčšie ani nepotrebujem, len má láka zadnokolka a chcelo by to kožu, klímu, väčší výkon
Do fabky by som musel dat športový podvozok, väčšie brzdy, fmic, 130pd turbo , lepšie sedačky, chip ale stále to bude fobia
Stále uvažujem o e46 alebo s60 alebo napada vás niečo iné??
zadokolka to sice není,ale jinak splňuje tvé požadavky;)
[ Link ]

08.05.2012, 09:54 |
bafis walish : ale on shani auto, ne recept na pizzu :DDD
zajímavý že já sem terčem všade ale do walishe se nikdo neopře..... o itelecj tu má valná většina svoje mínění a n nacpe lancii fiata a alfu i kdyby se někdo ptal na dobrej hororovej film :) možná to samo myslí tak že lancie je větší horor než ten film ale stejně :))
walish: mám přesně ten samý motor i sedačky :-)
Je mi to nepříjemný, ale musím s walishem souhlasit, AR 147 s 1.9JTD není vůbec špatný auto, kamarád to má a je v tom moc fajn svezení, hezký auto, díly stojí to samý jako na cokoliv jinýho. Jen se vyhnout prasespeedu :o)
prasespeed alá selespeed se do toho nikdy nedával. jen k 2.0TS ,,, :-)
nejhorší u tohodle auta je to, že na těch našich prasodromech trpí přední náprava a tak co 100tkm (po praze) musis menit predni ramena.
zatim zavady:
*po 7 letech klekla original baterka
*praskla gumova hadice vedouci od vzduchového filtru do sání (origo nová 1300 kč)
*házel chybu EGR - stačilo od něho odpojit konektor a je klid (egr je bez proudu zavřený, takže žádný bordel zpátky do motoru nejde - simply clever :-)) )

08.05.2012, 10:47 |
walish | Upraveno: 2012-05-08 10:48:53
Nismo: Každý chce vědět, co nejlepšího pořídit, tak mu prostě to nejlepší nabídnu ;). Já za to nemůžu, že to není z USA a že ty to nesneseš,ale to není můj problém :))
EDIT: Nikomu nic nenutím, ptal se na návrhy, tak sem mu tady prostě dle mého nejlepšího vědomí a svědomí něco nadhodil a rozhodne se jak chce.

08.05.2012, 11:35 |
Chris sedacky a interier masaker, mal som moznost vidiet tuto kombinaciu nazivo, najviac mi z alf ucarovala 156 2.0TS a hlavne podvozkovo....
ale k alfe nemam doveru uz, tak nieco ine vas nenapada ?
škoda. já mám černou a červená kůže. pěkná kombinace. Auto mě nikdy nikde nenechalo.
Volvo taky není špatná volba. Pak snad jedině mondeo ... :-)

08.05.2012, 19:38 |
Mika Mám půl roku 323i s LPG. S autem jsem maximálně spokojený, za tu dobu jsem najezdil cca 13t. Spotřebu neřeším, průměrně kolem 10 litrů lpg :-). Co mě na autě štve, že nejdou sklopit sedačky a kufr je téměř nepoužitelnej :-). Najeto mám kolem 245t.. Zdar a dobře vyber :-).
Mika: mám to samé, pravda, kufr nic moc, proto naháním 328i tůra...ten vrch chybí, no :-)

08.05.2012, 22:29 |
Mika To auto je i po tolika letech pěkné a ještě řadu let si myslím bude :-), takže chybu asi neudělá pokud koupí pěkný kousek a s plynem ještě ideálnější.

08.05.2012, 22:42 |
Kamil07 | Upraveno: 2012-05-08 22:44:02
Nechvalte tak ty E46, líbí se mi cabrio a zrovna vybírám nějaké auto, tak ať to nedopadne špatně :-)
Jak si rozumí 330 s plynem?

09.05.2012, 02:16 |
Chris Nooo 323-325 by bola ideal, kolega má e46 330ix na LPG , čo spomínal tak menil ramena, brzdy, predné poloosy, sviecky, lb mu kolisal volnobeh a teraz že ide robiť servis LPG , lb pri vyhodeni rýchlosti za jazdy mu zdochne, inak vraj 12-13l LPG
Jak sú na tom automaty v e46?