Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Metrostav (čti: Metrohrab)

o Navštíveno 910x o
o 31.12.2011, 19:10 | HIGHTOWER | Upraveno: 2011-12-31 19:14:18
tak když mu snižují prachy za stavbu Blanky, které přeci "nečekaně" museli cenově navýšit, tak si to holt navýší zase na metru A... Aneb není nad to, když je na takové stavby monopol :-(

Argumentace:
"Společnost Metrostav nás teď informovala o tom, že geologie na místě stavby je jiná, než se předpokládalo. Horší podmínky logicky znamenají více nákladů," říká Jaroslav Stůj, pověřený dočasným řízením Dopravního podniku.
"Zhoršení geologických podmínek zaznamenané bylo.... - no jo, ono se ze dne na den či i třeba za 3-4 roky geologické podmínky mění jako by nic :-(... mě dostává, vymlouvat se na neschopnost přípravy realizace takovéto stavby, ale jsme v ČR no...

[ Link ]

o 31.12.2011, 21:56 | Kesam
Nejni to tu Higu asi o 8 řádek níže od Nevřise?
o 31.12.2011, 23:33 | HIGHTOWER
No jestli to metro A razí brzdovýma kotoučema, tak možná jo :-D
o 01.01.2012, 00:34 | Nora
High: néé, Áčko razí pružinama, ale nesmí být zkracované.
o 01.01.2012, 11:04 | Dudelina
High: A ty do tý země vidíš? Sondy se dělají, ale ne po 10ti metrech. A ono když se najednou objeví skála, tekutý písky atd., tak pak si umím představit, jak ty ceny lítají.

Mně stačilo, když jsem dokončoval parkování před jedním domem (cca 15x3m), požadavek projektanta na nějaký MPa na podloží, zmáčklo se to - nevyšlo, výjezd geologa na sondu - 10tis, návrh kopat kufr 2m + dosypat štěrkem, pořádný hutnění - byl sem tam najednou za 100 litrů, ani jsem nevěděl.
o 01.01.2012, 11:50 | Luke_288
Tohle me vzdycky dokaze pobavit,kdyz nekdo, kdo v nikdy v zivote nemel co do cineni se stavarinou, nikdy v zadny firme timto se zabyvajici nebyl, ale jakmile si precte nekde clanek tak se stava ihned ovcanem odbornikem.
Ono si staci ten clanek poradne precist a zjistit to co je beznej stav ve stavebnictvi- projekt neni 100% dokonalej a troufnu si rict, ze u tehle staveb ani bejt nemuze. Ony se totiz geo sondy nedelaji po metrech, ale v urcity hustote co si projektant s geologem dle zkusenosti urci. Takze realita proste u zakladani muze bejt jina.
Tzn mi reknete, proc by metrostav mel platit nedokonalost projektu ze svyho?
o 01.01.2012, 12:29 | masinka
... - no jo, ono se ze dne na den či i třeba za 3-4 roky geologické podmínky mění jako by nic :-(...
Ale ony se nemeni, pouze nemáme k dispozici takové technologie, které by nám je přesně určili tak, aby ten průzkum byl jěště rentabilní. Obzvláště ne v tak složitém geologickém prostředí jako je Praha, kdy je třeba vést trasu co nejblíže povrchu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3086 sekund.