Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kam se obrátit na "týrání zvířat" ?

o Navštíveno 2194x o
o 31.12.2011, 09:56 | Nismo.Power
Situace : sousedka (stará nemotorná babizna) si před nějakou dobou pořídila 2 ovce (v Praze !) ...
sou za barákem (viz foto) kde je jen bordel, bylo tam trochu trávy což samozřejmě vydrželo jen chvilku takže:
-nemaj nic k jídlu (seno, sláma, sůl)
-pití leda co naprší z okapu do pohozený vany
-nemaj žádnej přístřešek = spěj na zemi i v tomhle mraze
-přes den mékaj dost nahlas (což by mě ani tak nevadilo ale taky to neni nic příjemnýho)

zkoušel sem 156 cirka před tejdnem, hlídka se tam otočila asi na 30s a dorazila skoro za tmy
zkoušel sem 156 dneska a prej že s tim nemůžou nic dělat že tam byly už asi 4x (takže nejsem jedinej komu to nepříjde košér) a že vodu maj a že nejsou vyhublý (což maj pravdu zatim nejsou ale proč k tomu má dojít)
poradily jedině obrátit se na nějaký sdružení ochránců zvířat......

neřešil už někdo něco podobnýho ? kam zavolat nebo napsat....baba sotva chodí, nažrat jim nedá co sem viděl a ovce tu jen stojej a okusujou dřevo a co kde najdou....

foto k příspěvku  od Nismo.Power

o 31.12.2011, 10:01 | madmaik
bych chtel mit takovej vyhled z baraku..
o 31.12.2011, 10:02 | johanik
Já bych zkusil státní veterinární správu [ Link ]

jo a máš to ve špatný sekci čéče :)
o 31.12.2011, 10:05 | Nismo.Power
čéče nojo ;-) já pořád překlikávám z jedný sekce do druhý až sem se ztratil..... on to někdo přesune ;-)

a nebo
"P : dvě ovce ;-)"

veterinu zkusim, maj tam kontakt na "Odbor ochrany zdraví a pohody zvířat" tak to by mohlo bejt ono . dík
o 31.12.2011, 10:06 | CRK
Johanik: asi ty ovce prodava :-D
o 31.12.2011, 10:22 | johanik
Ale prd :-)
o 31.12.2011, 10:24 | petis | Upraveno: 2011-12-31 10:25:59
By asi me stačit zavolat PČR.

edit. Tak asi ne když jsi zkoušel 156:-)
o 31.12.2011, 11:17 | Luke_288
no a nebo bych zkusil první útulek pro psy, zavolat tam a tyhle lidi většinou ví kam tě odkázat ohledně týrání zvířat...
o 31.12.2011, 11:34 | Tendr
Zežrat dokud na nich něco je
o 31.12.2011, 11:37 | Nora
zajdi na PČR, sepiš oznámení o probíhajícím TČ týrání zvířat, musí se tím zabývat, musí kontaktovat veterinární správu, atd. MP se na to vysere, přivolaná hlídka nejspíš taky. Pokud po podáš takhle, tak si najdou čas to řešit.
o 31.12.2011, 11:38 | mr.brain
Jako Tendr :) Pokud systémově, tak státní veterinární správa... Hlavně jestli je paní na magistrátu registrovaná jako zemědělec (paradox co? chci mít dvě ovce a hned registrovat :D)
o 31.12.2011, 12:51 | Pajk
Toto nerad vidím. Radši budu trápit m*dku člověka než zvíře. :/
o 31.12.2011, 13:03 | blázen
jednoznačně krasjská veterinární zpráva,ted mi tu leží dopis adresovaný jim,kvůli jednoho pejska. Takovýhle lidi mám chut prostě bít a bít a bít
o 31.12.2011, 13:11 | party_boy
I ten dvorek dost o tom člověku napovídá.
o 31.12.2011, 13:19 | Seat Power
hrozny,tyhle vykurveny lidi nesnasim,ihned bych ji udal,delas dobrou vec Nismo!!!
o 31.12.2011, 13:32 | Nismo.Power
dneska na veterině asi nikdo nemaká tak hned v pondělí na ně skočim :)

jinak registrovaný budou, v uších maj něco takže to je asi ok jinak by je už asi sebraly ty od MP....
někde sem čet že ze zákona se směj chovat minimálně po dvou tak to je taky ok ale myslim si že tam někde musí bejt něco o přístřešku.....
o 31.12.2011, 13:40 | DaveX | Upraveno: 2011-12-31 13:41:10
No když si vezmeš, jak se v dnešní době chovají prasata a drůbež, tak toto je slabý odvar. To by pak museli zavřít každý chov.

Taky nemám rád týrání zvířat, tak pokud tam je něco špatného, hlásil bych to taky.
o 31.12.2011, 14:17 | CRK | Upraveno: 2011-12-31 14:18:06

o 31.12.2011, 14:17 | CRK
takhle to řešim já :-D

foto k příspěvku  od CRK

o 31.12.2011, 15:56 | HIGHTOWER
§ 302 Týrání zvířat
(1) Kdo týrá zvíře
a) zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem, nebo
b) surovým nebo trýznivým způsobem veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

Podat trestní oznámení na PČR, respektive podnět k prošetření tohoto stavu, dle zákona jsou povinni se tím zabývat, takže šetření na místě, výslech majitelky a posouzení stavu, zda jde o týrání či ne, to asi v součinnosti s veterinární správou.

Oznámit tedy na tu veterinární správu.

Zkusit pohledat nějaké místní sdružení na ochranu zvířat a těm dát podnět, oni už budou vědět, co a jak a jistě se do toho sami aktivně zapojí.

Kdyby se nic moc nedělo ze strany PČR, jako že by to nešetřili vůbec, neb ty jako oznamovatel bys měl být informován o tom, jak to dopadlo, zkusit to pak přes státní zastupitelství, ti to pak předávají sice PČR, ale je nad tím vlastně dohled.
o 31.12.2011, 16:23 | Mr.Scully
Zkus je nenápadně vnutit do psího útulku. Prostě jim řekneš, že jsou to fenky od ovčáka a že jsou trochu zarostlý.
o 31.12.2011, 19:21 | michal_smsmsm (A)
31.12.2011, 16:23 | Mr.Scully> :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
o 31.12.2011, 19:35 | Seat Power | Upraveno: 2011-12-31 19:35:57
me to moc vtipny neprijde,lidi at se k sobe chovaji jak chtej,ale zvirata zanic nemuzou.
o 01.01.2012, 05:41 | Tendr
No mně to teda vtipný přijde, minimálně to co napsal mistr za sedum půl pátej... realita prostě je taková, že člověk žere co může, nebo co chce, ale že by to uměl zabít, tak to ne... Je to hloupý, a každej člověk co nedokáže zabít zvíře a sám ho pojídá je hloupej.. Nevědomost svatá... Ale lidi co žerou řízky z prasete a neuměj mu vpálit kuli do palice mi je upřímně líto, neb pojdou hlady...........
o 03.01.2012, 16:34 | EFCA
Podat podnět na KVS (Krajská veterinární správa), ale nepočítej moc s tim, že se něco stane. KVS musí na základě podnětu dojet na kontrolu, tu ale musí předem oznámit. Pokud zjistí nedostatky v chovu a ustájení zvířat, sepíše protokol a dá lhůtu na nápravu, poté znovu ohlášená kontrola. Mám dojem, že musí kontaktovat zodpovědné oddělení na obecním úřadu.
Blbý je, že tohle se nikomu řešit nechce, k odebrání dochází opravdu velmi zřídka, protože ta zvířata se potom musí někam dát, za jejich následnou péči platí obec a tý se do toho samozřejmě nechce. Navíc kam by dali ovce opravdu netuším.
(mám taky dojem, že po odebrání zůstává zvíře stále majetkem původního majitele a ten o může zažádat o jeho vrácení)
Vloni jsem pročítala pár kauz ohledně opravdu týraných koní, kteří neměli několik týdnů co žrát ani pít, opravdu otřesný stav a úřady k tomu přistupovaly VELMI laxně až lhostejně...

Každopádně dej info, jak to pokračuje.
o 18.01.2012, 09:33 | Nismo.Power
tak konečně sem se někam dostal..... prošel sem kompletnim ouřednickym traktem kde sem byl jak horkej brambor na telefonu.....

mpčr posílaj na svscr, ty posílaj na kvscr, ty posilaj na mů prahy8 kterej posílá na mů přímo mojí části kterej posílá na mpčr.....

nakonec sem z nouze zavolal do utulku a zkusil se zeptat zdali neporaděj co v takový situaci dělat a hledle sem získal jinej telefon do kvscr kde už byl docela vstřícnej pán.....

Vec: Podání hlášení o týrání zvířat

bylo predano do spisove sluzby k vyrizeni na spisovy uzel: Ústředí KVSA.

Vasemu podani bylo prideleno cislo jednaci: SVS/ 138 /2012 - KVSA

Datum a cas predani: 17.01.2012 12:43:17

Jednoznacny identifikator: 6bf3379a72454b553a04a44646879fad.
o 18.01.2012, 10:45 | Pajk
Jen tak dál. :)
o 18.01.2012, 13:56 | .mycTD
beztak setreni nikdy nic neprokaze a ty akorat skoncis s TO pro pomluvu na krku :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 2.7858 sekund.