Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz ohledně procesorů

o Navštíveno 1036x o
o 30.12.2011, 14:04 | Brnďa
Mám desku asus M3A79-T deluxe a vni pichly dvoujadro amd athlon 5000+ black edition, chtel bych do desky dat athlon 2 x4 645 oznaceni, ma to smysl? pry ten black edition je lepsi ale nevim v cem kdys ma jen dve jadra :)) dale zak olik se da nabidnout amdcko black edition?

o 30.12.2011, 14:09 | hanx
Black edition má odemčený násobič, tudíš lepší přetaktování. Na Aukru se dá prodat i kolem 800 - 1000 protože tam jsou lidi schopní koupit cokoliv, stačí se kouknout na pár skončených aukcí. Jestli má výměna procesoru smysl si musíš rozhodnout sám - jestli budeš používat aplikace využívající všechny jádra. Já osobně bych se na to vyprd pokud k tomu nemáš vyloženě důvod nebo jestli tě to vyjde na pakatel
o 31.12.2011, 11:52 | Brnďa
jj asi mas pravdu, ja to chtel kvuli hram :)
o 31.12.2011, 12:09 | 1kw | Upraveno: 2011-12-31 12:10:13
Do desky ten procák určitě půjde s když aktualiziješ Bios na verzi 1702 viz [ Link ]
Jestli to má smysl musíš posoudit sám. pokud využiješ 4 jádra a stávající dvoujádro tě vyloženě brzdí tak proč ne.. :)

jak píše hanx, Black Edition má odemčený násobič takže jde snadno přetaktovat.

Edit: dnešní hry 4 jádro samozřejmě využijí. :)
o 31.12.2011, 16:21 | Brnďa
ja se kolikrát doma koušu nudou a když chci si zahrat nějakou střílečku tak se trhá a všichni mě říkaj, že to už chce 4jadro aspon :)
o 31.12.2011, 16:29 | Driver3
A kolik máš ramky a jakou grafiku?? Když už chceš jít do 4jádra kvůli hrám? Málokterá novější hra podporuje více jak 2jádro, ale neříkám že to jen tím není....

Já loni hned po novém roce povyšoval na core i5 2500 + 8GB ramek a měl jen grafiku Ati4850, letos jsem si dopřál 120GB SSD Vertex3 a AMD 6850 :-) a je to trošku něco jiného, mě předtím brzdila hlavně grafika.... ikdyž v té době to byla jedna z nej... bohužel na 1920x1200 to už nestačilo vůbec :-) ale na nej hry v plných deilech pořád nic moc, ale nestěžuji si :-)

Ale je pravda že jsem přecházel ze slabšího C2D 7200
o 31.12.2011, 16:37 | Brnďa
myslim ze ati hd5700 neco grafiku, ramk 4GB ddr2, ale me nejde ani o to hrat to naplno, ale i na mensi rozliseni a detaily se me kouse treba medal of honor ten novej :)
o 31.12.2011, 16:45 | hanx
Jestli to chceš na hry tak si pořiď radši Phenom II X4, teď jsem upgradoval z dvoujádra 3,0GHz Athlona a FPS šli nahoru o více než 100%. Phenom má oproti Athlonu navíc L3 Cache, která se v hrách dost projeví.
o 31.12.2011, 16:56 | Driver3
Koukám teprve teď do CPU supportu, tak být tebou skočim do něčeho lepšího, čím novější tam půjde, tím lepší a bude se to méně hřát... jelikož čím menší architektura, tím lepší, výkonnější a méně hřejivé... takže asi jako hanx.

Nebo pokud si chceš alespoň trošku polepšit hned a máš lepší paměti, tak bych to zkusil trošku taktnout, když už máš black ed.
o 31.12.2011, 22:11 | Brnďa
tak takhle, co by ste me doporucili vy? z procaku? z toho seznamu? vim ze desku spatnou nemam :)) :)
o 31.12.2011, 22:29 | Driver3
Bohužel v poslední době jsem ztratil přehled co vyjde cenově a výkonově dobře z AMD, jelikož jsem sám byl AMDčkovej a přešel jsem na intely, jelikož jsou výkonově už trošku jinde, méně žerou a hřejou, ale hol měněj socety jak na běžícím pásu.... ale v těch jsem se ještě neztratil :-)
Takže to nechám na pařanech věrných AMD, ale grafiky od AMD mám zmáklé a ztratil jsem se v nVidiích od dob, co začli jednu grafiku přejmenovávat a dělají to dodnes, vydají stejnou pod jiným názvem, to už jsem taky vzdal....
o 01.01.2012, 12:34 | hanx | Upraveno: 2012-01-01 12:35:21
Driver3: to dělá i AMD viz. 5770 a 6770 - stejný karty, stejnej výkon, jen přejmenovaná aby se znovu prodávalo... Naštěstí je to ale dobrá karta...

MARTIN: Poohlížej se po jakýmkoliv Phenomu II X4, podle mě třeba 940 ti bude naprosto stačit... Jo a důležitá věc - počítej s penězma navíc na pořádnej chladič, protože BOX je hrůza... minimálně GELID Solution Siberian pokud nebudeš taktovat a nepožaduješ vyloženě nízkou hlučnost

o 01.01.2012, 12:46 | Brnďa
ja kupoval nejaky chladic na svuj black edition, protoze ten origo je strasnej hucak, jak kdybych mel zaplej vysavac v pokoji to znelo :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3239 sekund.