Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jak omezit rychlost připojení

o Navštíveno 1710x o
o 24.12.2011, 10:34 | LukeFab
jak omezit rychlost stahování určitému ntb připojenému na mé wifi?jde to vůbec? Mám TP-Link TL-WR1043ND

o 24.12.2011, 11:36 | rcman
Nechci kecat, ale už jsem se tady jednou na něco podobného ptal. A prý omezit jen rychlost jednoho určitého zařízení přes Wifi nejde. Myslím ale že občas se dá někde nastavit jako komplet rychlost pro celou Wifi...
o 24.12.2011, 11:42 | Luke_288
tak globálně omezit rychlost stahování umí i Netlimiter, měl jsem jen takovou nějakou free verzi, možná že plná bude umět omezit i konkrétní IP
o 24.12.2011, 12:06 | TROY
hele omezit na MAC adresu by to mělo jít
o 24.12.2011, 13:01 | Ravo
Omezit to principiálně jde, ale nevím jeslti na tomto HW (spíš bych řekl že ne, ale nemám zkušenost).
Toto je doména spíš dražších sofistikovanějších řešení (z levnějších ale zase složitějších na konfiguraci např. mikrotik s vhodnou miniPCI wifi kartou, nebo něco od Ubiqiti)
o 24.12.2011, 13:09 | AR
Luke_288 by mě zajímalo jak do routeru dostaneš netlimiter...
o 24.12.2011, 13:28 | muSlim
Ak tam nájdeš položku IP QoS, tak áno. To by mal vedieť skoro každy router :-)
o 24.12.2011, 13:35 | LukeFab
IP QoS by to mělo mít,našel jsem v nastavení i omezení na 1mb/,ale já potřebuju omezit pouze jednu amc adresu ne celou wifi [ Link ]
o 24.12.2011, 23:03 | Ravo | Upraveno: 2011-12-24 23:07:57
Asi takhle...shapování je docela náročný na výpočetní výkon, proto z logiky věci toto nehledejte v levných zařízeních.
QoS (Quality of Services) je jen priorizace paketů podle typu komunikace (VoIP bude mít přednost před PnP atd.)
Řízení rychlostí podle IP není jen o hloupým nastavení DHCP serveru a šifry na wifi, proto doporučuji pročíst fora zabývající se touto tématikou (aby jsi věděl jak), a tam už tě navedou i na vhodný HW.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4416 sekund.