Navštíveno 1136x

je tunekdo kdo se zabiva touhle problematikou? potreboval bych poradit co je v dnesni dobe asi lepsi varianta zda, hypo nebo stavebko a od koho, diky thepyroman@seznam.cz
nejsem poradce
pro někoho je lepší hypo pro někoho stavebko
u stavebka vidím výhodu v tom že máš překlenovací ůvěr a pak řádný ůvěr a vlastně od začátku víš kolik zaplatíš
u hypo když si nastavíš fixaci na 3 nebo 5 let tak po skončení fixace může ůrok vyletět nahoru a to může změnit výši splátky o dost peněz
můžeš zafixovat na 15 někde i na 20 let
musíš si to nastudovat a zvážit sám pro a proti
mě osobně je simpatičtější stavebko protože ho můžeš doplatit,dát mimořádnou splátku ,atd
což u hypo můžeš jen když končí fixace
a stejně různý akce atd. sečti poplatky atd a zjístíš že ůrok se pohybuje okolo 6% a ne za 3,75% a podobně
Napiš mi na mail, co budeš řešit, zkusím poradit - porovnat.
Midi34 - že tě ten monitor nefackuje za ty ů s kroužkem na začátku slov :-)
Jinak souhlas. Ale obecně bych řekl, že úrokový sazby jsou teď hodně nízko (v průměru někde kolem 3.5%) a není od věci si dát fixaci na co nejdelší dobu.

22.12.2011, 13:33 |
Bucci Poslal sem ti maila s kontaktem na mýho bráchu, timhle se živí...
ty ů s kroužkem jsou takový simpatický ,ale abych řekl pravdu nedošlo mi to
dám si pár facek sám

23.12.2011, 11:00 |
Kamil07 | Upraveno: 2011-12-23 11:01:01
Za "simpatický" by tě měl monitor taky vyfackovat :-)

23.12.2011, 17:12 |
Conan Teď je právě doba vhodná na hypotéku než na stavebko...
zkus si to nejdřív nějak porovnat/analyzovat sám. osobně jsem dost alergickej na pojem finanční poradce, jelikož znám několik poradců co se rekrutujou z úplně jiných oborů, jejich vzdělání je na hony vzdáleno ekonomii a maj naučeno pár chytrejch letáků, několik modelových situací a to se snaží naroubovat na všechno...
Conan ,ale z jakého důvodu trochu to rozvedˇ

23.12.2011, 18:16 |
JB jen k tomu stavspoř z vlastní zkušenosti. Není pravda, že se dá doplatit kdykoliv, i když mi to říkali několikrát. Pokud jsi ve fázi překlenovacího úvěru, tak napálí smluvní pokutu. Chtěl jsem přefinancovat na hypotéku u čs, ale potom, co mi z modré poslali pár papírů se smluvní pokutou celkem cca 245000 jsem to tedy nechal, jak to je.

23.12.2011, 18:21 |
Proffesor_W | Upraveno: 2011-12-23 18:23:16
no vsude rikaj ze aktualne maj hypoteky jedny z nejnizsich urokovych sazeb jaky kdy mely
[ Link ]
tak asi vyreseno, dekuju AllInOne za trpelivost a ochotu..:)
K doplacení stavebníiho spořeni - asi jako každá banka to má jiné,ale....
Mluvím za ČMSS - Lišku. Pokud má člověk překlenovák a chtěl by ho celej doplatit, tak tam platí sankci 2 (slovy dvě) splátky úroků z MÚ. Dejme tomu, že je to MÚ na 2mil Kč, sankce tedy cca dle aktuálních úrok sazeb cca 14 000 Kč. Je to moc za doplacení takové sumy?
Kdykoliv mimořádná úložka bez sankcí, řádný úvěr doplatit kdykoliv bez sankce.
thepyroman - určitě vyřešeno :) maličkost.
AllInOne jeste mas par malickosti v mailu, staci reakce na posledni.. diky :)

24.12.2011, 13:35 |
AllInOne | Upraveno: 2011-12-24 13:35:19
Jinak ano, úrok sazby jsou momentálně na minimu. Pár let (skoro doslova) se úvěrovalo okolo 5ti procent.
To už na větší sumě udělá o nějakou tu stovku, tisícovku víc - myšleno měsíčně.

24.12.2011, 13:36 |
Cenda Jb: kdy to bylo? Ja mam moznost po trech letech uver doplatit, resp. Dosporit castku a tim preklenovaci uver konci, je to i ve smlouve.
thepyroman
sorry, dnes jsem zpomalenej, tak jsem se k mailu nedostal :)
samozřejmě odpovězeno:)
v pohode vzdyt jsou vanoce, uz sem se tim prokousal, jen to potrebuju posvetit.. :) pro klid na dusicce:)
Cenda
ale on mluví o celkovém splacení, ty mluvíš o dospoření do určitýho procenta
to sice jsou,ale už tady 30 min odpovídám na maily - firemní, je konec roku a lidé si vzpomněli, že nemají zaplaceno :o)
Když tě něco napadne, klidně mi to hoď do mailu :o)

25.12.2011, 01:48 |
Cenda All-melo by to byt 100% vypujcene castky, ne procento pro narok na radny uver. Trval jsem na tom, aby to ve smlouve bylo vyslovne uvedene.