Navštíveno 1112x

20.12.2011, 00:28 |
ddawe | Upraveno: 2011-12-20 00:37:37
Zdarec dost se to tu teď probirá, tak bych taky rád poprosil o názory.
co byste vybrali? Mělo by to hrát vicemeně jen na dva sloupový repro, a planuju k receieveru zaroven vzit bluray přehravač
YAMAHA htr 3064
[ Link ] Harman kardon avr 158
[ Link ] Pioneer vsx 521
[ Link ] popřípadě vsx 821 ? + bdp 140?
[ Link ] [ Link ] u pioneera vidim jako plus docela bohatou vybavu, hezkej design a sladěni vzhledu s bluray přehravačem, myslite že bude v porovnani třeba stim zakladnim Harmanem zvukově vyrazně horší? pro případnej upgrade repro
zatim budou jen tyhle 3pasma Yamaha - měl bych je mit za hezkou cenu od kamarada, nebo byste doporučli v ceně kolem 5tis něco lepšího?
[ Link ] vím že to nejsou nijak zazračný komponenty, ale očekavam že to bude lepší než většina bluray domacich kin v ceně 10tis. Co myslite?

20.12.2011, 08:52 |
choze Pokud budes pouzivat jen predni repro (stereo) tak bych na reciever kaslal a koupil stereo zesik ( klidne bazarovy). Dostanes se pak zvukove na jinou tridu.
Na hifi bazaru jsou Heco nebo Mordaunt za cca 6000.-
Zkus to promyslet.

20.12.2011, 09:45 |
ddawe chci tim protojit plazmovou telku s tim bluray prehravačem, nebudou mi v pripadě staršiho stereo zesiku chybět "moderni" funkce jako hdmi, 1080p, dekodery zvuku TrueHd apod? nebo tohle vyřeší lepší BD prehravač? je funkce upscaling 1080p duležita?

20.12.2011, 09:53 |
ddawe chápu že je to takova znouze ctnost chtit zachovat podporu BD s nizkou cenou a slušným stereo zvukem, ale budu rád za každou radu

20.12.2011, 10:04 |
choze on jde spíš o to co půjde na té telce víc - jestli ten blueray nebo klasická televize.
Hdmi můžeš klidně připojit napřímo k tv. upscaling se hodí, ten by ale mohl podporovat přehrávač.
Co se týče zvuku je potřeba si uvědomit co chceš.
Základní zvuk by se vedl cinchema (L + P), pro prostorový se používá digitál (optika, cicnch),
jelikož ale neuvažuješ nad kompletním domácím kinem je to dle mě zbytečné.
Je tedy si uvědomit, zda je pro tebe blueray tak důležitý a z jakého důvodu ho chceš.

20.12.2011, 10:30 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-12-20 10:31:09
choze: Žiješ v pravěku, zvuk se dnes neřeší optikou či koaxem, ale právě HDMI. Beztrátové formáty si jinak nepřehraješ a na cincích máš z BD jen komprimovaný signál (teda pokud to není drahý BD s dekodérama HD zvuku v sobě a 8ch výstupem)...
ddawe: To si musíš rozhodnout sám, stereo bude mít lepší zvuk, nová aparatura konektivitu a možnosti a ušetříš na BD...

20.12.2011, 10:41 |
ddawe Tuner#2: tomu rozumim, vzhledem k tomu že by to mělo umět dobře pracovat s novou televizi a BD tak asi budu muset vybrat něco z nových modelů, ikdyž osobně bych raději starši stereo sestavu ale doma tenhle můj nazor moc nesdílí.
dá se z těch zakladnich AV recieveru něco solidniho vybrat? popřípadě z těch co sem vyše nahodil

20.12.2011, 10:43 |
ddawe je lepsi mit upscaling 1080 v receiveru a levnější BD přehravač, nebo naopak lepší přehravač?
Z toho co jsi nahodil je to prašť jako uhoď, rozdíly zvukově žádné drastické v této kategorii základu, takže vyber dle konektivity a vzhledu co Tě sedí.

20.12.2011, 10:49 |
ddawe to sem si tak nějak myslel, děkuji za odpovědi

20.12.2011, 12:15 |
ddawe | Upraveno: 2011-12-20 12:15:52
ještě bych měl jeden uplně hloupej dotaz, holt jsme doma byly s TV technikou v pravěku :)
kam se zapojuje hd set-top-box? taky přez hdmi do receiveru jako video IN nebo jen do tv?jde mi o počet hdmi vstupu, jestli postačí 3 nebo 4

20.12.2011, 12:57 |
choze Tuner - nežiju, ale jsem realista.
sám psal, že chce stereo, tak proč mu doporučovat nějaký reciever s hdmi , který nebude mít takový zvuk jako stereo sestava.
Tím, že si pořídí reciever s hdmi, tak stejně ten prostorový zvuk nevyužije.
Bezztrátový formát - OK, ale stím kolik do toho chce dát tak si myslím, že je to zbytečný.

20.12.2011, 13:24 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-12-20 13:24:39
choze: Až bude mít v cinchích "ticho" jako třeba při dts signálu tak si třeba řekne, že to HDMI smysl mělo... jak říkám volba je na něm, já ukázal obě cesty (výhody/nevýhody) a nejde na to mít jednoznačný názor. Každý má jiné priority a jinou skladbu disků.
ddawe: To takhle jednoduše nejde říct, obecně přes AVčko, aby jsi pak přepínal vstupy jen na AVčku a přepínal se Tě současně obraz a zvuk. Výhoda je že jdeš jen jedním kabelem do TV a tam natvrdo necháš jen jeden vstup a funguje čisě jako monitor. Nevýhoda je ta, že si třeba zprávy nepustíš bez zapnutí AV, ale dá se to řešit třeba nouzově připojením scartu, pokud chceš jen kouknout na počasí a nepouštět AVčko.