Navštíveno 1164x

abych tu moji taky někdy vyvez... :) poraďte kam zajet na lyže, nějaké středisko v Rakousku - spíše pro mírně pokročilé, něco cenově rozumnýho. díky

19.12.2011, 09:23 |
Ravo Simmering, Stuhleck, Hochkar
nepíšeš na jak dlouho atd... Tohle je asi nejblíž po ruce pro moraváky, takže spíš jedno-dvoudenní výlety
Jezdíme pravidelně Schladming a zatím nikdy nezklamal... Nicméně stále preferuji itálii, ať už cenama, komplet přístupem (střediska i lidí) nebo sjezdovkama a službama... Nejoblíbenější - Val di Sole - marilleva 1400 + madonna di campiglio
Byl jsem taky u Schladmingu a pohodička. Ale taky jsem slyšel, že Itálie je cenama a službama jinde. Akorát je to dálka, no :-/

19.12.2011, 10:08 |
ladisv6 | Upraveno: 2011-12-19 10:09:58
pojedu z plzně a cca na 3-4 dny, do itálie se nepotáhnu :) díky
Rozdil mezi treba schladmingem a madonnouje konkretne z plzne asi 170km ;-) ale jak rikam ani rakousko neurazi ;-)
V Hochkaru je nevyzpytatelný počasí. Byl jsem loni a viditelnost tak 5m před sebe. Mlha, mrholení. Je teda pravda, že jsme jeli na konci sezony. Ti co tam jezdí pravidelně říkají, že hezké dny na Hochkaru se dají spočítat na jedné ruce.
Jo i proto jezdim itosku - ono se to totiz Val di Sole (udoli slunce) nejmenuje jen tak :-)))

19.12.2011, 10:48 |
fredh jako luke. jezdime na stejny misto a nikdy nebylo spatny pocasi. ceny, lidi, sjezdovky a pristup k nam naprosto super. akorat se neda nikam vecer jit, hospody zaviraj dost brzo.
TAky preferuju Italii a eště nezklamala,jezdíme vždycky v lednu,naposled Val di Fiemme a super
ted sem se várátil z bormia,středisko slušný,super městečko,vysoko položený,hodně muziky za málo peněz ale je to poměrně daleko.
nejhezčí vzpomínky rakousko - hahnenkam
já chci jet v neděli ráno z plzně a ve středu se zase večer vrátit. to znamená 4 dny mínus doba na cestách. jestli se vyplatí dojet až do itálie, rád se nechám přemluvit. zastávám názor když už tak už... :)
Nejed rano, ale v noci at jsi rano tam ;-)
a ten Schladming - myslíte Schladming, okres Liezen ? z plzně mi to ukazuje 372 km a 55:54 nejkratší a 511 km a 5:01 nejrychlejší cestu
Za mě - jednoznačněš Itálie.
V období kole vánoc: nedoporučuji West Dachstein (konkretně Krippenstein - mlha snad 367 dní v roce:-), lépe na tom není ani nedaleké Gosau - i když jsem tam už zažil i slunce přes a před vánocemi).
Taktéž Korutany jsou s ??? - Meltaler Gletcher - spíše mlha, až nad 3000m je něco vidět.
Wagrein - opět jsem byl kolem vánoc a opět mlha a navíc tam mrholilo. Nyní je syn konkrewtně v Gosau a píše mi, že je tam značně proměnlivo, v pátek vánice na krok vidět, v sobotu polojasno, nedělo zataženo sněžení mlha, včera jeli domů. Mizerný počasí... Holt Dachstein...Slazbursko není na počasí fakt nic moc.
Reschen Pass (San Valentino Alla Muta) a nemělo to 4 roky po sobě chybičku nejmenší:-)