Navštíveno 4704x

18.12.2011, 21:33 |
Petura | Upraveno: 2011-12-18 21:34:44
kde bych zjistil z jakého materiálu jsou vyráběny thule boxy? chci opravit prasklinu na horním deklu a změnit barvu, ale nevím jaký barvy na plasty mám zvolit aby to hned neslezlo ...
vybrušovat do hladka (leptadlo, plnič, barva) to nechci, chci zachovat vroubkovanou strukturu (i když to barva z větší části zaleje)
má představa je prasklé místo "svařit" pájkou, případně doplnit tavnou pistolí, zbrousit, a stříknout nebo klidně i natřít válečkem barvou na plasty
nejsem si jistý jestli něco z těchto barev je to pravé ořechové
[ Link ]

18.12.2011, 21:43 |
Kesam Když tohle čtu tak oprava(pájkou) i lakování(válečkem) které tady píšeš bude stát za hovno.

18.12.2011, 21:45 |
JR Vetsinou je to ABS plast, takze stejnej postup jako u narazniku ...
prasklina cca 6cm dlouhá a u jednoho konce mezera asi 3mm, takže to chci vyplnit a z lehka zamaskovat, boxík měl na sobě reklamu a po sundání je stále viditelná, zkoušel jsem jí umýt acetonem, což jsem ještě víc podělal, proto to chci "přetřít" ...
když je dobrá barva, tak z válečku strach nemám na vratech u garáže a jiných plochách tahy nejsou vůbec vidět ...
ale radši bych dal přednost sprejům, ten váleček mě napadnul když jsem hledal různé barvy na plasty a válečkem a štětcem natírali rámy plastových oken, umakartový obložení koupelen, novodurové trubky ... :o)

18.12.2011, 23:28 |
Brnďa No ja bych to nechal odborne svarit nez to patlat pajkou a pak doplnovat tavnou pistoli se kteoru moc dobre zkusenosti na aute nemam, v lete se lepidlo roztece a v zime stvrdne tak ze dily nalepene radi odpadavaji uz kdys se na en podivas :))
pájkou jsem už svařil ledacos, takže z toho strach nemám ...
jak funguje svářečka na plasty? nahřívá materiál, který chceš spojit a materiál který přidáváš, jen má k tomu lépe uzpůsobený pracovní plochy a není s tím takový s*aní jako pájkou :o)

19.12.2011, 11:21 |
Brnďa ja pajkou taky svaroval, ale neni to tak dobry jako kdys to svaris profesionalne :))

19.12.2011, 18:38 |
Kesam Jo nahříváš matroš kterej chceš svařit a drát kterým to chceš spojit a ten musí být přesnej kterej materiál to je pak taky záleží na teplotě a proudu vzduchu.Takže mi netvrd že když svaříš pájkou blatník a vemeš za něj že to drží to mi tady netvrd vařím plasty teprve pul roku,ale vím že pájka udrží leda tak hovno.:-)

19.12.2011, 18:39 |
Nora hele, nechceš raději nový Pacific 500, umím pod 5t.

19.12.2011, 18:42 |
Brnďa Kesam o tom presne mluvim :)) kupoval sem na vrakaci svetlo a borec me rika, mam tu jedno ale ma svarene drzaky ale jinak je ok, rikam ok to snad pujde pokud sou svareny, a prijdu a ono to bylo popatlany od pajky:D

19.12.2011, 18:50 |
Kesam njn neříkám že mám profi svářečku za 15 litru,ale horkovzduška v digitálu s pamětí všestraným nastavením stála taky 6 litru a zatím vše OK :-)
Nora: díky, nevím jak moc box budu využívat, takže jsem koupil starší s menší prasklinou, když se oprava nezdaří tak se z toho nestřílí ...
Kesame budeš se divit ale pomocí pájky jsem dal dohromady roztržený nárazník, utržený oko co drží nárazník u blatníku, držák světla, prasklý kryt zrcátka ... vše dodnes drží
záleží jak moc to je prasklý, jestli tam kus materiálu chybí nebo je jen prasklina, která není skoro ani vidět ty jdou spojit v pohodě, samotřemě to místo nesmí být moc namáhaný, to pak rupne znovu, ale jestli se nabízíš tak se u tebe s boxem stavím aspoň se s tím nebudu muset párat ;o)

19.12.2011, 19:20 |
Kesam Se stav :-) Tedka tam vařím na vento nárazník jeden masakr :-)

20.12.2011, 20:11 |
Kesam To je ruzné ve čtvrtek večer vaříme nárazník :-) V pátek od 20:00 do 02:30 čas si najdu :-)
ten čtvrtek by šel, když už budeš mít rozkrámovaný nářadí :o)
není to nic velkýho, viz. foto