Navštíveno 2293x

Tak se pochlubte kdo z vás už nazdobil domácí stromeček, letos jsme to nějak kvůli prckovi nevydželi a už je hotovo :-)
Stromeček se zásadně zdobí až 24. prosince.
no už kvůli těm dětem se zdobením počkáme jako vždy na 23. večer

17.12.2011, 16:19 |
DaveX Zdobíme 23 večer nebo 24 ráno ;)

17.12.2011, 16:22 |
AR už cca tyden nazdobeno....ale letos to bylo pozdeji, normalne je to mnohem driv

17.12.2011, 16:23 |
gizmi Skoda, ze se cim dal tim vice lidi nechava zblbnout marketinovym tahem obchodaku.. Za chvilku budeme mit stromek nonstop :(
my ještě ani stromeček nemáme,natož ozdobenej...
My na vánoce po x letech konečně serem :-)
ty woe, jsme dnes byli teprve uříznout douglasku a zdobíme klasika 23. v noci nebo 24.ráno
3 roky jsem neměl stromek, tak letos to snad neporuším
tyhle tradice nějak nemusím.. to neplatí pokud jsou doma děti logicky
už tu krásně voní,, letos po dlouhý době máme český strom, pořádný smrček :-)
Dneska jsme ho koupili a budeme nazdobovat :o)

17.12.2011, 17:00 |
Augi Zdobí se 23 večer nebo 24 ráno (hlavně kvůli dětem).
A nechápu lidi, co serou na Vánoce? To jste takový hovada, že neděláte rádi ostatním radost? Mně se právě toto na Vánocích líbí nejvíce - a nesnažte se mně namluvit, že svým blízkým kupujete věci, jen když je potřeba. Tak zrušíme svátky, narozeniny, Vánoce, Velikonoce, Mikuláše a vůbec všechno.
Soráč, ale mně osobně připadá divný neslavit Vánoce. Předpkládám tedy, že letos 26.12. jdete do práce za standardní mzdu, že?
Treba patri ke svedkum... :o))
hodně lidí poslední dobou jsou tak ze všecho znechucení že vánoce opravdu neslavěj, zavřou se doma a seděj a čučej na telku, stejně jak jehovisti

17.12.2011, 17:14 |
choze U nas 24.12. Se zdobi.
Mam rad svatky, clovek se odreaguje a ma cas na pribuzne.

17.12.2011, 17:16 |
TROY Já jsem hovado - neslavim a raději jdu do práce. Doma si řeknou co chtěj koupit a koupim to. Totéž mladá.
Všude tuna lidí apod. Tyhle svátky jsou jen pro děti a náboženský fanatiky
Troy: nejsem ani jedno + souhlas se vším co napsal Augi... Užívám si vánoční atmosféru (inteligent umí jít např na vánoční trhy mimo "špičku") a dát si svařáček, pěkně si užít vybírání drobností pro lidi co mám rád okolo sebe - ne proto, že musím, ale proto, že jim chi udělat radost + pohoda a klídek mezi svátkama, stromeček atp...

17.12.2011, 17:35 |
Augi TROY: Nikoho neodsuzuju, ale asi si neumíš vychutnat Vánoční atmosféru. Já osobně neznám nic lepšího, než že se zavřu s rodinkou doma nebo navštívíme příbuzné, dáme si svařáček, všude takovej ten sváteční duch... :-)
Vánoční atmosféra mě třeba dokonale mrdá. Již několik let. Takže se dá říct, že svátků si fakt neužívám, protože přijede celá podělaná rodina na kterou já nejsem vůbec zvědavej. Všichni se culíme jako že OK. Kdyby se rušily svátky, narozeniny apod. Tak mi to vůbec vadit nebude. Bejt v pohodě a vožrat se můžu kdykoliv, a ne že je nějaký číslo na kalendáři.
Vánoce jsou OK, člověk má radost, že děti maj radost
ale jsou oblasti, jako naše firma, kde se jede 24h denně, 7dní v týdnu, 365dní v roce, výroba zastavit nejde, servery jedou, IT musí fungovat, takže jedeš na Štědrej den, funguješ na Silvestra, stejně jako výroba
ale to asi spousta z vás tady zná
o svátky do práce chodím nejraději, je celkem klid :-)
Jak se rika, "jaky si to udelas, takovy to mas". Pokud je nekdo trotl a necha se zatahnout do shonu a stresu, tak mu to proste patri a at si vanoce klidne zhnusi. Resit nakupni horecky v dobach kdy vam kazdou blbost priveze DHL az pod rypak = nechapu. Pokud ma nekdo problemy s vlastni rodinou, je treba se zamyslet jestli je to chyba vanoc. Pro mne sou vanoce hlavne 14 dnu dovolene a valeni se, zrani cukrovi, chlebicku, vanocky a nic nedelani. A letos si este zasukam.
mám na vánoce dost podobný názor jako party_boy ...
proč bych měl být happy a dělat radost ostatním jen jednou do roka?
proč by taková ta pohodová (vánoční) nálada nemohla být kdykoliv chceme?
nicméně stromeček si rád ozdobím, rád se poválím doma na gauči s hromadou jídla a cukrovím, ale nenávidím takové ty nucené návštěvy jenom proto že jsou vánoce ...
prostě když chci nebo ostatní chtějí, tak můžou přijet kdykoliv během roku a né jen koncem prosince, protože jsou vánoce a měli bychom se navštěvovat
Vanoce s detma OK, ale stalo se z toho takovy klišé, ze Vánoce=darky a tak kazdej shani i sebevetsi blbost, jen aby proste neco nekomu dal. Obdarovanej pak predstira radost i presto, ze tu vec nekam strci a nikdy ji nevynda. U nas jsme vsichni dost dlouho dospely, s sirsi rodinou se nestykame, spis s mladou objizdim jeji pribuzny a k tomu, abych se sesel s vlastnim rodinnym kruhem nepotrebuju Vanoce. Az se narodi malej, tak se to samozrejme zlomi uplne jinam.
PAVELK:
Já letos taky nezdobím...
camron:u tebe je to něco jiného ale :)
At uz je po nich.
Lidi nakupuji jak blbouni vsecko, ale kazdyho, koho se zeptam, tak je ve srackach, bez lovu.....
camron:ale samopal nebo vrtulník si nazdobit můžete ne ? :DDD

17.12.2011, 19:40 |
rcman Letošní rok je těžce divnej! Stromek ještě nemám ani připravenej... Zatím nemám ani dárky. A nemám vůbec ani milimetr vánoční nálady.
Zatím stoho mám akorát to že mě posledních pár dní bolej zuby nebo hlava...

17.12.2011, 20:13 |
Lubak Přesně jak je psáno jaký si to uděláš takový to máš. Každého věc jeslti slaví nebo neslaví, ale s dětma jsou vánoce úplně o nečem jiném, není nad to vidět ty radostný kukadla. Nechápu co Vás vede k tomu, že stromek zdobíte tejden před vánocema?Koukám další ovečky co se nechají zblnout obchodníma řetězcema , ty už by měly stromky nejraději o prádzninách.
Nechápu!!!! stomek vždy 23 večer nebo 24 dopol.
co je to vánoční stromeček? :-D
23. večer dělám to tak už 25 let .-) Vánoce bych za nic nevyměnil, kvůli atmosféře a posledních 10 let kvůli dětem aby jednou tuhle hezkou tradici nesly dál a nedopadli jako půlka diletantů tady .-)
24 jedu z zenskou na nocni jinak se pamatuju ze se u nas strojil strom 24 dopolko ale od dob plastu se tam jen nastrojenej postavi a jebne do zasuvky -)) hlavne to zradlo to me na tom laka -))

18.12.2011, 00:24 |
Rudi nastrojeno nemáme, zatim leží takhle v krabici <<<--

18.12.2011, 00:36 |
CRK Ja to m*dam, ale kdyby si me nekdo chtel vzit na vanoce domu, nakrmil me rizkama a obdaroval, tak bych se do toho treba zase dostal :-D

18.12.2011, 09:09 |
iwi Taky na mě zatím nějak ta vánoční nálada nepadla, asi to bude tím, že jsem v podstatě furt v hokně a posledních cca 14 docela fest frmol, takže domů dojdu vyšťavanej, stromek už koupila přítulka a zdobit se bude asi 23 večer.

18.12.2011, 09:54 |
Fipo Letos snad Vánoce ani nebudou, když se mrknu v Olomouci z okna, přijde mi,že je listopad. Akorát dle telky vím, že se něco blíží. Dárky nakoupeny, stromek taky, ale jelikož naše veterina jede 24/7/365 a já mám zrovna 24ku 24.12., tak nevím, zda na mě vánoční nálada vůbec nějak zapůsobí. Volno mám akorát 25. a 26., toť vše z mých Vánoc :-))) ale neslavit to by mi asi taky přišlo divný...na druhou stranu, naše rodina čítá jen pár členů, takže z tohoto pohledu pohoda :-D
Stromek klasika 23.večer nebo 24. ráno.. Vánoce mě dávnou neberou jedeme to kvuli dětem..
Každého věc či slaví neslaví,nálada,nebo hnus.. Každej at dělá jak chce.. :-)
Vánoce jsou super, člověk si odpočine, nemusí nic dělat a je pohoda.
Nicméně, veškerou pohodu mi dokážou znechutit pomatené ovce v obchodech, které mají plné vozíky zbytečných věcí, člověk si ani v klidu nemůžu zajet pro pečivo, nebo něco drobného na jídlo, protože pak musí čekat v kilometrové řadě u pokladny.
Každý další vánoce trpím čím dál více, nemám prostě vánoce rád. Dneska přivezu stromek a doufám, že ho děti s manželkou nazdobí, když budu ve službě. A 24. dopoledne si jdu zacvičit do posilovny a večer jdeme k babičce, kde to nějak přetrpím a v 21 nejdéle domu. Ufff, už aby to bylo....
asi to je tím, že Vánoce jsou svátky hlavně věřících a pro ostatní to je očividně pouze komerční ubíjející záležitost s železnou opakující se pravidelností. Bez tradic se znás ale stanou obyčejní zglobalizovaní polotovary bez národní osobytosti. Já se na vánoce teším, mám tu atmosféru rád.
je tu plno komentaru, ale jedinej kdo zde zminil tu prvotni podstatu Vanoc, je O_O..

18.12.2011, 20:00 |
Freerider | Upraveno: 2011-12-18 20:04:10
O_O: přesně...
TROY: pro děti a náboženský fanatiky, řeknu narovinu, že jsem rád, že jsem věřící a že mě nechává chladným modlení se ke konzumu. Jasně, že mám auto, mobil, počítač, ale rozhodně se nebudu hnát za tím, abych toho měl přespříliš.
Člověk nemusí být příslušníkem nějaké církve, to já taky ani nejsem, ale věřící jsem a do kostela nechodím na mši, ale tehdy, kdy tam nikdo není. Uklidní mě to a jsem rád, že na chvíli můžu zapomenout na starosti, kterých máme všichni až nad hlavu.
A Vánoce jsou o atmosféře, kterou si člověk může udělat sám nebo se svými nejmilejšími. To, že se v rodině nesnášíte,, jak tady někdo píše, to je docela blbý a dneska je to moderní, že na sebe lidi serou. Škoda, je možný, že se máme přespříliš dobře, takže ostatní nepotřebujeme jako oporu. Vidím to sám u sebe, mám spoustu kamarádů a známých, ale přítele jednoho jediného. Ten jediný totiž zavolá jen tak, aniž by něco potřeboval- v tom je právě ten rozdíl.
Přikláním se k názoru, že tradice by se měly zachovávat. Vánoce, Velikonoce, Mikuláš, Dušičky - prostě jsou to vesměs církevní svátky, ale stala se z toho bohužel konzumní záležitost. Naštěstí i v této zemi žijí normální lidi s normálním názorem....
EDIT: Stromeček zdobíme nad ránem 24. prosince....

19.12.2011, 00:01 |
Pekys tak dneska už jsem to s dětma taky postavil a ozdobil. Už to tu voní, z obýváku strom, z kuchyně cukroví... už jen najít chvíli na to válení se :)
A Vánoce mám posledních pár let rád pro ten pocit, že někomu dokážu udělat radost.
A nemaj z toho deti pomotanou hlavu, kdyz drtiva vetsina ostatnich maji ozdobenej stromecek az tesne pred jeziskem a u vas je uz o tejden driv?

19.12.2011, 00:34 |
Kesam Ve 14:00 u nás otevírájí hospodu :-) Takže večer jdu.

19.12.2011, 08:25 |
Conan Stromeček zdobíme 24. dopoledne a necháváme ozdobenej, dokud z něj nazečne padat jehličí :-)
Zásadně kupujeme kanadskou jedli, nepíchá a vydrží dlouho.
Vánoce děláme především pro děti, ale slavili jsem je i ve dvou s manželkou ještě bez dětí.
Ale dokážu pochopit "starší" bezdětný, kterým už to "leze krkem".

19.12.2011, 08:33 |
Pekys Luke: nene, v kalendáři se vyznaj, takže vědí že Vánoce budou až 24.

19.12.2011, 10:16 |
Kapka (M)
tak jedna starši fotka mojeho stromečku pro Kralíka :-D

kral007:dneska už lidi moc nefotěj :-D

19.12.2011, 12:01 |
tesil Ze si nekdo nazdobi doma stromek 10 dni pred Vanocema si dokazu predstavit i kdyz sam bych to nikdy neudelal, co uz si moc neumim predstavit je to, jak pak bude takovy pravy cesky smrcek na Stedry den vypadat.
Jinak u me vede jedle.
když se zespoda vlhčí tak ten smrček přežije hodně dlouho neměj strach :-)

19.12.2011, 13:38 |
tesil Co to znamena vlhcit stromek zespodu? :-))
To ze strom vodu pije je jasny, sam dolivam ted do kybla tak 2 litry denne a to stoji zatim venku. Doma to uz pak bohuzel technicky neni mozny.
tesil:mno jo mno prostě zalejvat ve stojánku, je na to spešl stojánek už :-)

19.12.2011, 15:57 |
tesil Jo ten mám taky, ale mám vždycky tak hovadskej kmen ze to musim osekat a jelikož stromek nasává jen mezi kmenem a kůrou tak to muzu zalivat jak Nasta pařez a je mi to hovno platný.
pavelk: mno ja tu cekal uz fotky podle nazvu, a zajimalo mne kdo zdobi driv nez 24.12

20.12.2011, 08:23 |
Kapka (M)
když jsme u tech stromečku...včera jsem si přivezl krasnou jedličku..mam ji nechat venku na dvoře do posledni chvile než ji dam do bytu?nebo ji mam třeba dat do skladu kde je ca 10st?a mam ji dat do nejakeho kyble s vodou?i když ted třeba pres noc venku mrzne?

20.12.2011, 10:07 |
DaveX Já jsem minule tátovi nazdobil takovýto.
Sice je menší, ale alespoň se po Vánocích nevyhodí.

Ještě musím koupit pár lahviček a pak už také postavím
[ Link ]