Navštíveno 2642x

Zdravím,nemůžu sehnat nějaké tvrdší pružiny na Toyotu Celicu a tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo někdy nenatahoval pružinu nebo tam nedával podložky.Díkes za rady
jsou firmy které Ti vytočí pružinu dle požadavku. Zkus pohledat něco jako zakázková výroba pružin.
Ano to vím,ale nechci nové.Chci jen nějak poupravit ty svoje,aby auto tolik neleželo.Díky za info
cce to leda vysoustruzit naky podlozky.. ale moc cisty reseni to neni no... taky zalezi jak vypadaj ty plochy kde pruziny dosedaj, cellicu neznam, aby to pak nebylo drazsi vyrobit podlozky co tam pasujou nez sehnat jiny pruziny...
A co teda ještě ta možnost je nechat u kováře natáhnout?

15.12.2011, 13:02 |
tommas | Upraveno: 2011-12-15 13:03:28
tak potom se nechají vyrobit podložky pružin. Vytočí Ti je jakýkoliv soustružník na základě výkresu. Mezi pružinu a uložení vložíš další "fantomové" uložení stejného dosedacího tvaru jaký je na nápravě.
A dej si bacha ať nedopadneš jako kámoš. Když je tlumič cca v půlce ramene a přidáš 1 cm tak se auto zvedne dvojnásob (2cm). On to nějak nedomyslel a auto se mu celé uvedlo cca o 10 cm:D
PS: kováře nebudu komentovat:-)))
Ok tak diky tak to je radši nechám vyrobit mám už i firmu z Plzně která to dělá(Invel plus)
natahovani pruzin je podle me blbost. Ale je mozny ze to je jen moje neznalost - ale mam dojem ze by se musely ty pruziny vyzihat, pak je mozny s nima neco delat a znova tepelne upravit - kalit, coz podle me vyjde nakonec taky na slusnej balik a navic pri tom dojde k oduhliceni povrchovy vrstvy a tim padem se zvetsuje pravdepodobnost unavovyho lomu..
To assassin:díkes moc,taky jsem si myslel že to tak bude tak je nechám radši vyrobit.Díky moc všem za pomoc
německý Weitec dělá schválené podložky pružin, dá se to na nich zvednout o 2-5 cm dle auta
Ja mel 4cm podlozky vzadu a bylo to uplne v pohode, ale byl to offroad :o)
Pokud to dosedací místa dovolí, tak duralové podložky s vedením pružiny a fertig.
Hlavně nedávat takové ty mezizávitové gumy, to absolutně změní charakteristiku pužiny a hlavně jí to značně namáhá.
Natahování taky blbost. To raději udělat v Invelu nové a nechat seštosovat když to jde na auto - což oni vědí pokud jim to řekneš na co to je ;-)
No určitě je nechám vyrobit at s tím pak nemám zbytečně další starosti

15.12.2011, 17:50 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-12-15 17:51:13
No nevím jaký má tvar/rozměry Tvé pružina, z jakého je drátu a jakou má tuhost, ale až zjistíš, že pár pružin vyjde mezi 3.000 - 4.500,- tak se Tě asi protočí panenky. Já tam nechávám dělat pružiny každý rok, ale vyplatí se to tak od 20ks jinak jsou to palby za přenastavení mašiny.
Tak to je raketa no uvidím

15.12.2011, 18:20 |
Kesam Tak asi podložky vid?:-)