Navštíveno 1496x

14.12.2011, 11:51 |
Zdenek (A)
Ja furt rikam, ze SAP je kram, kteremu nikdo nerozumi a kdyz se tam neco podela, nikdo to neda dohromady. A je to tady:
[ Link ] A zrovna v MB a zrovna TED! GRRR :-(

14.12.2011, 12:05 |
Only_One | Upraveno: 2011-12-14 12:05:34
JACKOBO ty woe co tam provádíte? :-)

14.12.2011, 12:10 |
choze Zdenek - no ale ber to tak že to zajišťuje práci spoustě lidem, pořád někde schání někoho na SAP :)
A všechno to většinou začíná obchodníkem ...
V jedné firmě, která si hraje na to, že umí ITC outsourcing a ve které už díky bohu dávno nepracuji, sem zažil toto:
Majitel firmy, kterej si hrál na obchoďáka, měl u uhca telefon, šel za mnou a zakryl mikrofon. Ptal se mě: "Umíte Oracle?", já na to: "Ne, jen SQL, ale o Oracle sem slyšel, vím že existuje". On do telefonu: "Ano, jistě, máme tu odborníka"
Poté co skončil s telefonem, za mnou přišel a říkal: "No co, databáze jak databáze, šak to nějak vyšašíte, že".
Vyšašil sem to odchodem, protože když se ta databáze kvůli neodbornému zásahu posrala, nikdo to nebyl schopnej dát dohromady :)
nám SAP ve firmě zatim maká....sem tam třeba 2x denně lehne ale zatim je to ok.....
Milhauzz :-) skoro čtu mezi řádky že si neodborný zásah provedl ty a vyhodili tě :-D ale to asi tak nebylo vid?

14.12.2011, 12:41 |
nome 2x deně lehne.. omg to by mi zákazníci poděkovali kdyby jim námi dodávanej sw 2x deně padl na hubu. Nebo nedej bože několik dní nejel
Bohužel na Sapu si nic nevemeš a ni nevyřveš max na firmě která to "spravuje/instaluje"

14.12.2011, 13:30 |
clown | Upraveno: 2011-12-14 13:31:01
jeste, ze ja vcera zastavil jen Toyotu v Koline na hodku :o))
nome .. jestli SAP delaj pro Skodu, furt ty samy nemci, co to delali ... tak to maj fakt problem ... a na dlouho :o))

14.12.2011, 13:53 |
rcman Nevím kde to začíná, ale u mě to končí blbýma dotazama zákazníků a nekonečnýho omlouvání dalším zákazníkům...
A nepatrně to pokračuje přes minimální info od Škodovky, kdy mě stále nejsou schopný říct kdy vlastně budou schopný fungovat...
Taky trochu nechápu ten kec o tom že ten systém spadnul v pondělí ráno. Kdyžý mě už nepřišla dodávka co jsem objednal v pátek...
Trochu doufám že to začne zase normálně fungovat od příštího týdne, protože to mám volno. A ten bordel kolem toho zboží co najednou přijede a bude se muset přebrat bude nekonečnej!
SAP, ten návrat do počítačovýho pravěku, kterej je drahej už ve standardních modulech a ultranesmyslně drahej pokud chce člověk nějaký lidštější úpravy a rozhraní? Tfujtajbl, s tímhle paskvilem když jsem se učil tak jako od děcka kovanej počítačovej člověk jsem chtěl doslova brečet...
Only_One: ne ne, já od toho dával ruce pryč, jak to jen šlo, já už to šel jen "spravovat" pomocí helpu a google :)

14.12.2011, 15:07 |
Wasp to je jednoduchý, protže SAP=Software aus pakistan =D
...ale k věci. Ve firmě máme SAP taky, ale bez nějakých větších potíží. Myslím, že hodně záleží na firmě, která to spravuje a jak se k tomu staví. Pokud instaluje všechny nové patche bez vyzkoušení, tak to pak dopadá právě takto. ;o)
my máme ten posraný SAP, plus k tomu i ty tuny papíru. Vivat 21.stoleti

14.12.2011, 16:19 |
nome | Upraveno: 2011-12-14 16:23:35
je to stejne zajimave, vsichni na to nadavaj jak co se tyka funkcnosti tak ceny ale prodava se to vic nez dobre. Takovej it paradox :-)
je ale pravda ze tady hraje zasadni roli implementator, mam pocit ze v cechach neni moc firem (lidi) co sapu opravdu rozumeji
u nás si bez SAPu taky ani neprdnem:) naštestí za ty 2 roky co tam sem nebyl problém a veškerý plánovaný výpadky byly v plánovaný době:)
dneska nám teda silně kolabovaly Catie, tudíš jako konstruktér sem neměl co dělat...:) Papaláši u nás chtěj zavýst paper-less officecož bude taky velice zajímavý...

14.12.2011, 17:52 |
vypuk No SAP... prostě se nějak vydělávat musí.. :) Naučit se v tom ku*evsky dobře a nemít problémy - byl bych boháč.. :)
SAP je v pohodě, pracoval jsem v něm jako analytik a taky školitel pár modulů.. já na něj nedám dopustit.. záleží opravdu na tom kdo systém spravuje.. dělal jsem v něm 6 let a nikdy žádnej problém..
Ano SAP je drahej jak sviň, nenaladíš ho za rok, ladí se leta, ale ty výstupy, ty jsou bezkonkurenční..
U nás SAP Poláci zařízli a přešli jsme na IFS, levná debilita, která managementu nevyplivne lautr nic ..
"nic to neumí" (slova účetních, skladů a obchodu)
sap, hovno zkurveny ktery jen zdrzuje procesni a technicky zmeny, to co normalne jsem schopen zvladnout jednim emailem, popripade telefonatem behem 3 minut, musim diky tomhle srancu delat den+
Taky SAP každý den v práci používám a velká část mé práce je na něm závislá, zpočátku se mi taky nelíbilo příliš přívětivé ovládací rozhraní, ale už jsem si zvykl a je to dobrý, a když je náhodou krátký nebo plánovaný výpadek jsme na to připraveni a jsou daný postupy jak pracovat bez systému.
A plně souhlasím s první větou od Crimsona:
Ano SAP je drahej jak sviň, nenaladíš ho za rok, ladí se leta, ale ty výstupy, ty jsou bezkonkurenční..
To co se dá pak z toho systému vytáhnout to je neskutečný, nekonečně mnoho možností filtrování a hledání, taky se tím u nás žíví velká část lidí v kanclech co prostě jen dělaj různý analýzy všeho, co před nimi někdo do toho počítače pracně zadal.
Akorát na to, aby ty zadaný data opravdu byly podle představ controllingu, tak by je tam musela zadávat i poslední uklízečka a jelikož 90% lidí to neumí ani se to nejsou schopni nikdy naučit, tak se díky tomuhla zázraku na každý oddělení přijme jeden člověk, kterej tam immer sedí přesčas a láduje tam nesmyslný data za ten zbytek, tomu říkám super systém...

14.12.2011, 23:19 |
Smrada (M)
Zazil jsem ucetni vyjezdy ze SAPu, kdyz sem uctoval pro Intel. Nesło z toho nikdy nic vycist :-)
Zdenek: mozna se zitra zase ozvu ohledne toho naseho problemu :-) Neco mi ten clovek rikal a ja zapomel co

14.12.2011, 23:21 |
Smrada (M)
Jinak dneska mi u Kłokocku rikali, ze nemaj ani sroubek a komplet Skoda sklad prazdnej a nemuzou nic delat

15.12.2011, 16:09 |
jackobo | Upraveno: 2011-12-15 16:14:53
ja bych Vam k tomu rad napsal neco konkretniho, ale smrdi to fakt pruserem, takze sorry :)))
stejne je to jedno, zitra "uz" by se to snad melo rozebihat ..
kazdopadne to, ze dopad to nema primo jen na fabriku (jelikoz ten "poskozenej" modul pouzivaji i jinde) je jasny.
maximalne mala inidcie takova, ze pruser nebyl primo v SAPu jako takovem (to by jeden nerekl) :)
No, ja v tom clanku ctu: "Softwarová chyba v databázi"... takze bych nehledal chybu primo v SAPu, ale spise treba v Oraclu?
Spousta lidi krici, ze SAP je spatnej, ale nikdo neprisel s navrhem, co lepsiho pouzit... Neni dokonalej, ale zkuste najit neco lepsiho.

15.12.2011, 18:13 |
jackobo | Upraveno: 2011-12-15 18:14:43
souhlas s druhou vetou od pana prohifi :)
jinak presne tak, primarni problem byl diky nekonzistentnosti dat oraclove db zpusobeny planovanym zasahem na diskovem poli.
2 O_O: ja za to fakt nemuzu, cestny pijonyrsky :-D