Navštíveno 692x

Popíšu situaci:
V březnu letošního roku jsem začal se stavbou RD.
Podle podmínek všech úřadů a regulativ CHKO jsem postupoval vcelku snadno, až na to, že jsem opomněl zahrnout do stavebního řízení plot s vjezdem.
To by nebyl až takový problém, dá se to na ohlášku.
Problém však tkví v něčem jiném. Při stavebním řízení jsme předložili i umístění stavby včetně přípojek, sítí
s tím, že byla dohoda s městem, že vjezd na pozemek můžu následně upravit dle stavby - bohužel per huba :-/
Situace je taková, že se někdo rozhodl mně znepříjemnit život s tím, že povolení přesunu/přemístění vjezdu zkrátka nebude a mám si dle vyjádření jednoho z úředníků trhnout nohou. (je to jen jeden jediný, který prostě nedostal namazáno a bohužel zrovna on posuzuje nějaký bezpečnostní normy, co se týká provozu na pozemních komunikacích ( posuzoval to už před tím a máme silnici kolem baráku širokou 3 metry - kokot :-()
Ptal jsem se sousedů, kteří si vjezd upravili a o nic nežádali - prostě se na to vyflákli, jenže u mě je situace trochu jiná, protože jsem tlama a co na srdci to na jazyku - prostě jsem upřímnej (a nejsem sprostý nebo něco podobnýho), jen prostě říkám, co si myslím - taky proto mi trvalo povolení rok a půl :oDD)
Mám nyní tři možnosti:
1. podstoupit bitvu s úředním šimlem a mít to černé na bílém - to bude na dlouho, jedině že bych někoho podmázl, no a to já nedělám a nechci dělat ze zásady...
2. porušit stavební zákon tím, že se na úředníky vykašlu a udělám to, jako ostatní - prostě se nikoho nebudu ptát - jenže tam nevím, co mi hrozí.
3. nechat stávající stav, v tom případě však budu mít vjezd šikmo do garáže a s tou mojí obludou se tam budu horko těžko dostávat - to bych nerad
Poraďte mi, co s tím....
zajdi si za projektantem co dělá silniční stavby a nech si to řízení vyřidti komplet od lidí co ví a rozumí těmhle věcem naprosto přesně a lépe jak ouřadové
Jako O_O......já jsem si s vězdem užil také své(ale to spíš kvůli O2, který si prostě hraje na übermansche). Jinak jsem spíš vše řešil se správou a údržbou silnic než se stavebním.
jo malá drobnost :-) ono když ses takhle profláknul tak si tě pamatujou, ale jak tam přijde ofiko projekt s razítkem, kde je situace a mraky údajů tak ten úředník mnohdy vubec netuší že se jedná o tebe :-) už se mi to stalo několikrát že osobně stavebník se mohl na ucho postavit a nešlo to a pak přišel prijektatn co něco napsal a bylo razítko hned :-)
Presne tak, podej zadost- bud sam a nebo lepe jak pisou kluci nademnou a cekej na odpoved. To zamitnuti musi necim zduvodnit a pak resit dal.
Nebo postav na cerno a povol dodatecne. Oni zahaji rizeni o odstraneni stavby, ty pozadas o povoleni a projde to. Pak je ale treba pocitat s tim, ze hrozi flastr az 50k pro fyzickou.
jestli maš vroubek, raději zkus legální variantu
Tak on i ten postup naslednyho povoleni je legalni, ale je fakt, ze pokud uz jsou nasrany tak to budou komplikovat jak budou moct
Problem nekterych uredniku je, ze maj v rukou moc a mysli si, ze jsou nedotknutelni. Takhle jsem sel zadat o povoleni osazeni rozhledovyho zrcadla a to se mohli posrat. Ze by o to moh zadat kazdej, ze se zuzi chodnik( o 3m dal jsou dve znacky v chodniku) apod. To ze pri vyjezdu z garazi toho bytovyho domu neni vubec videt a je to skoro ruska ruleta nikoho nezajimalo