Navštíveno 1514x

Zdarec, vanoce se blizi a pry sem byl taky hodnej, tak si muzu koupit domu domaci kino. Uz nejaky patek pokukuju po Onkyu a koukam, ze zase maji nove modely, tak se chci poradit. Bude to napojeny na HTPC, satelit, DVD prehravac a XBOX360 a vystup na panaka plazmu (i kdyz v tomto pripade je vystup stejne jedno).
Co rikate na toto?
[ Link ] Nejsem zadnej machr na poslech - presneji ted hraju na prvnich geniusech 5.1 "ve dreve" a tam je zvuk o nicem - budto to duni, ale ne, chtel bych neco, kde i kdyz to nebude pusteny nahlas, tak to dobre zahraje, cili na tom budu prymarne honit filmy + XBOX360 a manzelka asi MP3ky
Diky za tip a nasmerovani
Popravdě za tyhle peníze bych raději postavil jetý 2.0 nebo pokud toužíš po dunění, tak 2.1, protože výsledek bude trochu jinde. U těhle sad si nejsem úplně jistej, jestli se nějak zásadně odpoutáš od těch Geniusů, který na svojí cenu hrály rozumně.

14.12.2011, 10:00 |
ACEMajky | Upraveno: 2011-12-14 10:00:47
Za svoji cenu hrali rozumne, ale uplne desne :) - slysel jsem logitechy 5555 nebo jak sjou oznaceny (ty slavny 5.1) a je to nebe a dudy v porovnani s geniusama...
5.1 chci, kvuli filmum, vsude na netu tyhle repro chvali, ale napadlo me, zdali za ty love neni neco vhodnejsiho. Jinak mistnost je 7,5x5m
V minulem aute sem mel taky muziku udelanou "jen" ze zakladnich helixu, ale za ty penize to stacilo... (predni, zadni +SW), a urcite by se dali dat lepsi komponenty do toho auta,a le za uplne jiny penize...
geniusy umi zadunen,a le to je tak vse (+ vstupy na nich uz jsou dneska out pro zarizeni ktere chci pripojit - zatim mam vse pichnuty do TV)
2 Escudo: keby si aj zvukovo nepolepšil, prečo by to bola nemdobrá kúpa? Geniusy sú jednoúčelové, viacmenej staromódne a jednozdrojové zariadenie. Keby si zvukom ani nepolepšil, ani nepohoršil (čo si osobne myslím že si rozhodne polepší o kúsok), tak už len pripojiteľnosť moderných zariadení cez HDMI stojí za tú investíciu, imho :-)

14.12.2011, 10:07 |
Conan V D-Testu (listopad) vyhrálo toto:
Samsung HT-D5500

14.12.2011, 10:09 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-12-14 10:10:31
Jako muSlim. Sice jsem tuhle konkrétní sestavu neslyšel(slyšel jsem starší model), ale zpravidla je to o mílový kus někde jinde jak Genius a to nemluvím o konektivitě a všech dekodérech pro blu ray narozdíl o Pro logicu v Geniusech, který mohl oslovit tak před 20ti lety na VHS :-))
Conan: OU shit, ty s tím d-testovým nesmyslem máš něco společného? :-/
Som chcel práve napísať, že D-Test netreba brať ako Sväté písmo :-)))
Prave ze na avmania.cz chvali onkyo uz od dob Onkyo HTX-22HD
[ Link ]

14.12.2011, 10:28 |
Conan | Upraveno: 2011-12-14 10:31:02
Tuner#2: jsem předplatitel.
Máš v ČR někde jinde možnost přečíst si testy ze zdrojů, kde nejsou reklamy?
Obecně, pochybuju že se tu najde někdo, kdo měl možnost testovat cokoliv v takovym množství co dělaj oni.
Takže za mě, ten časopis je super a to nejenom kvůli těm testům ale i informacím kolem ohledně zdraví, vitamínů, jídla a jejich norem a nevím čeho všeho.
K testům, je spousta "věcí" které se dají nějak testovat a není tam "subjektivní" část. Třeba nářadí, žárovky, baterky apod. kde se dělaj testy na výdrž, odolnost apod.
Pak tu jsou testy, kde je to více subjektivní, jako zvuk, obraz apod. a tam to JÁ beru v potaz.
Ano, v posledním čísle je opět test TV a všechno, až na jednu, byly LCD/LED a jedna plazma, která skončila poslední. Co se týče TV, JÁ dám na Tebe, děláš v tom delší dobu, máš srovnání, znalosti apod. Stejně tak v Hi-Fi bych dal na Tebe a Zdendu60.
Pokud ale se někdo ptá na nějakou věc, kde JÁ neznám nikoho tak "znalého", tak rád doporučím nějakej test, než info od dvou-tří lidí, že jejich kamarád / soused / brácha to má a je to takový a makový.
ACEMajky se ptá na domácí kino 5.1 do 10.000Kč, tak mu dám výsledek testu těch kin i když vím, že za stejné peníze pořídí kvalitnější 2.0 nebo 2.1.
A taky se aktuálně JÁ domnívám, že Ty nebo Zdenda60 těchto levných domácích kin moc naposloucháno nemáte.
Slim, Tuner: no tak pokud se ptá na to, že chce HDMI rozcestník za 10k, tak proč ne. Já jsem podobnej koupil tátovi od Yamahy a u sebe postavil za o něco málo víc peněz jetej HK. Neřikám že to je nějakej top, ale vzhledem k vynaložený investici to je obrovskej rozdíl. Jen já jedu přes optiku a nikoliv HDMI. To mi ale zásadní vrásky nedělá
tak jsem teď zavadil třeba o tohle
[ Link ] i kdyby jsi koupil nějaký lowendový repro, tak to bude stejný jako u toho Onkya, ale s tim, že časem má smysl upgrade.

14.12.2011, 16:00 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-12-14 16:01:44
Conan: Jak si můžeš bejt jistej, že v d-testu není reklama? Po tom co jsem si to vždy u tchyně přečetl a znal fakta těch výrobků (TV, domácí kina, foťáky) tak to bych blil z těch testů... Navíc už samotný výběr produktů a srovnávání hrušek s jablkama, kdy třeba vezmou malou úhlopříčku LCD LED ze špičkové řady a v testu je to ve stejné kategorii s obyč plazmou ale větší úhlopříčky s HD ready nejnižší řady... Hnus, hnus, hnus a ne testy...
Escudo: To ale není přepínač, je to AVčko se vším všudy, má to X vstupů narozdíl od Geniusu, má to FM tuner a má to veškreré dekodéry pro beztrátové formáty, takže tam kde ty po optice máš jen ticho, tohle ten disk třeba se stopou dts HD master audio zvukově přehraje...
Já bych se toho Onkya nebál samozřejmě KINO to v žádném případě není, ale zas proti plasťákům za 6tKč je to někde jinde jak konektivitou, tak možným budoucím upgrade.
tak sem prisel vecer dom a nasel nasel cenu, ketra se neodmita
[ Link ] pridal sem k tomu prodlouzeni zaruky o 3 roky za 660,- a za 2 dny by tomelo byt doma :)
Proboha kdo prodlužuje tu záruku ze 2 let na 5? CPT jakožto dovozce nic takového nenabízí, servis o tom taky podle mě neví a pokud jde o nějaký virtuální shop, tak těm stačí aby jednou za půl roku změnili písmenko v s.r.o.čku a mají navíc 700,- od nějakého důvěřivého občana za "záruku" na další 3 roky :-)))
tam kde sem to objednal - www.levneelektro.cz uz nejaky patek znam - kupoval sem u nich pred asi 4 roky veci do kuchyne (troubu, indukci a mycku)
Jak sem cetl podminky prodlouzene zaruky, tak to je neco jako pripojisteni pres spolecnost:
Prodlouženou záruku vám poskytujeme ve spolupráci se společností Mondial Assistance.
[ Link ]

15.12.2011, 08:39 |
Conan Tuner#2: Jak si můžu bejt jistej, že v d-testu není reklama? Asi stejně jako si můžu bejt jistej, že nás neovládaj mimozemštani. Takže nijak, ale predpokládám to. S takovým přístupem se dá "napadnout" cokoliv.
Ano, některé testy asi neporovnávají vše jak se má, ale pořád je to taky obecnej časopis se zaměřením na všchno možné. Nehledě na to, že testované parametry mají vždy nějaké vlastní hodnocení, takže se by se nemělo hledět jen na celkové hodncení. Například kdy nějaký předmět / TV není první jenom proto, že nemá česká návod a je to třeba větší žrout elektriky. Ale kvalitu obrazu / zvuku má stejnou jako vítěz.
A pro většinu lidí je tohle (podle mě) mnohem lepší vodítko k výběru než kdyby tu ten časopis nebyl.
Do speciálky zajde málokdo a v hypermarketu, kam podle mě chodí většina lidí, toho moc porovnávat nemůžeš a "personál" taky není z nejinformovanějších.
Conan: Tak s tímto se dá už souhlasit, bohužel jsem tu od Tebe viděl vždy jen v d-testu vyhrálo to a to a tečka. Proto jsem tak vystartoval ;-)

15.12.2011, 08:59 |
Conan Tuner#2: tak jasně, že sem vždycky dávám jen celkové hodnocení a pak to tak může vyznít. Pokud pak někomu ten celej test pošlu, tak tam je to už dopodrobna rozepsané.
P.S.: už jsi dlouho neřešil nic na baráku ;-) Tak pak nahoď nějaké fotky. Jo a přemýšlej dopředu o venkovních světlech kolem baráku (teda jestli tam budeš mít chodníček), já mam jen dvě a je to sakra málo a teď už se to bude blbě dodělávat.
Resil jsem ca 2 roky zpet podobne, nakonec jsem si poskladal sam - novy low end yamaha reciever
[ Link ] a 5.1 repro
[ Link ] Timhle topicem jsi mi pripomel ze jsem si dlouho neudelal radost, otazka na experty (jestli se muzu vetrit) - pomohl bych si tim HK recieverem?:)
Btw ale mam dojem ze cela ta sestava me v te dobe vysla na nejakych 9 cca celkem, kupoval jsem oboje nove v kamenne prodejne..

15.12.2011, 18:42 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-12-15 18:43:00
Conan: Jasný. No nehodil, makačka v práci a už toho moc nedláme je zima. navíc celý podzim byl ve fázi výkopů, voda, elektrika, odpady, dešťovka, plyn, přípojka plynu takže ani není co fotit. Ale díky za tip, elektriku začínáme promýšlet a je to dobrá připomínka i když máme 80cm přesahy tak v nejhorším lípnu světlo na palubky a kabel přes vazníky ;-)
Martyn: Zvukově si trochu pomůžeš i když 160tka taky není žádný top model a navíc u HK bych se bál spolehlivosti. Co jsem vyčetl tak poslední dobou nic moc.
Martyn: Tak to já si troufnu říct, že by jsi si znatelně pomohl, bejvalej soused má 2k Yamahu asi dva roky starou, jen dvoukanál za cca 7k, teoreticky by měl mít ještě lepší komponent než ty, protože je to jenom holej dvoukanál. Já mám HK 350ku, která od nový 160ky zase tak na hony vzdálená nebude a když jsme prohazovali jak zesy, tak bedny, tak byl rozdíl hlavně v detailnosti a výškách znát úplně na všem nemluvě o přebasovanosti Yamahy. A to si nemyslim že bych trpěl komplexem, že to co mám já je to nejlepší na světě :o) Kdybych neinvestoval jinde, tak si HK asi nekoupim... Sám bych si ale počkal, protože do 10k se určitě objevěj i lepší kousky, třeba na hifibazaru.

16.12.2011, 08:48 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-12-16 08:48:34
Escudo: Jo to co píšeš je docela možný, ale tys dal odkaz na 160tku což je úplný low end od HK za bratu 10 - 11tKeč nový (nástupce je 165tka) a Ty máš 360tu za víc jak 22tKč tehdy (dnes nástupce 365)
[ Link ] Musíš srovnávat srovnatelné a AVčko za desítku logicky nehraje jak AVčko za víc jak 20tKč...
Souhlas, to beru, proto jsem psal, že to zas tak na hony vzdálený nebude - tim jsem myslel ty dvě řady od HK. Jestli se nemýlim, tak na Hifibazaru měli nástupce toho mýho modelu už s HDMI za 10k, možná tak půl roku nazpět
Tak to nevím bazar nesleduju, pokud by bylo něco z řady 360 a výš za desítku, tak to samozřejmě už poznat bude. U 160tky z linku jsem ale na pochybách.
Tady jeden HK360 za myslím pěknou cenu.
[ Link ]

17.12.2011, 14:15 |
Tendr Ta Yamaha hraje hrozně, taky jsem si kdysi pořídil jeden z nejnižších modelů a po pár dnech jsem ho daroval mamině, neb se to nedalo poslouchat.
Za ty prachy bych šel do sterea, nějakej NAD 350 nebo jeho evoluce, možná i nižší řady a dvě lepší budky k tomu.