Navštíveno 8590x

Občas se vám určitě stane, že narazíte na někoho komu zapáchá z úst.. Je to celkem nepříjemné s takovým člověkem jednat.. Za poslední dobu jsem se s tím setkal poměrně často.. Většina z těch lidí jsou úředníci, kteří jednají s lidmi každý den a je to jejich náplň práce, komunikace s lidmi..
Včera jsem jednoho takového státního zaměstnance vezl autem, potřeboval jsem se s ním jet na něco podívat cca 10km tam a 10km zpět.. To co jsem s ním za tu dobu zažil nepřeju nikomu z vás!!! To vám byl takový smrad, no nebudu to raději ani popisovat.. Nebyl tomu žádný únik v tom autě.. Nepřeháním, když napíšu, že mi bylo na zvracení, udělalo se mi tak špatně, že jsem myslel, že umřu, půl dne jsem nebyl schopen jíst.. Ani moje strategie, kterou mám na tyhle lidi, nepomohla.. Tou strategii myslím rozvinout obsáhlý monolog, tak abych mluvil jen já a nedal šanci otevřít pusu smraďochovi.. Auto zapáchalo, i když jsme nasedali po cca 20min, že jedeme zpět.. Když vystoupil, tak jsem čekal až se za ním zavřou dveře a stáhl jsem všechna okýnka, ten smrad byl zažraný všude..
Tohle byl extrém, ale je dost lidí, kterým smrdí z pusy, musím s nimi jednat a musí s nimi jednat spoustu dalších nebohých lidí! Jak to, že si to takový člověk neuvědomuje? Proč si nečistí zuby? Je pro ně ústní hygiena přežitek??? Co děláte v takovém případě vy?

13.12.2011, 22:24 |
Kesam Myslíš ta z pošty??? :D
:-D
No hele možná se budeš divit, ale někdy ten smrad nezpůsobuje zanedbaná ústní hygiena.

13.12.2011, 22:26 |
Kesam To vole smrdí jelikož jim tam něco hnije žrádlo zaseklé na 5ce 3 dny řízek z neděle :-)
jo, tohle znam taky, uz jsem to rikal v praci, mam zakaznika, je to clovek celkem na urovni, ale mluvit se s tim kvuli tomuhle problemu neda... Nevim jestli jsou v rodine tak krivi ze mu to nereknou, nebo to on neresi, nicmene jsem rekl ze pokud by mi nekdy melo takhle smrdet z tlamy, at me nekdo neprodlene popravi.
Kesam: :-DDDDD Hele u té nevím.. Byla za sklem...
party_boy: z 99% jsou to zanedbané zuby.. samotný zápach ze žaludku je tak vzácný, že bych ho ani nezmiňoval..
ono to není jednoduché na jednu stranu. Já mám špatné zuby po matce, tohle se dost dědí a je to vždy křížem podle pohlaví. Zuby si čistím pravidelně, po jídle si beru zvýkačku, ne že ta by mi zuby čistila, ale alespoň něco, neulpívá na zubech zbytky jídla apod. a i tak sem tam mi je cítit z úst, nic s tím nenadělám. Zubařka mi jednou říkala, že jsou i případi, který mají špatnou "záklopku" a zdrojem zápachu nejsou ústa, ale žaludek a prostě přes tu špatnou "záklopku" to jde až do úst a ven. Takže ne vždy to je jen tím, že si někdo nečistí zuby. To máš jako s deodoranty...

13.12.2011, 22:31 |
mourl měl jsi mu nabídnout žvejku, vozím stále v autě. Občas se mi taky stane, že někoho takového potkám a je to opravdu nepříjemné :(
když se ráno nenajím a vyčistím si zuby,tak mi taky smrdí z huby,když si něco dám,tak si ani čistit zuby nemusím a nesmrdí mi z huby.
Často je to taky způsobeno nějakým zánětem a to neovlivníš...
2 Bolthorn: číčovina. Nie vždy to je ústna hygiena. Príkladom nech sú pipky, ktoré si myslia že keď nebudú jesť, nepriberú. Okrem toho že to je elementárna pičovina, tak žalúdočné šťavy naberajú na sile, niesú riedené skoro žiadnym jedlom čo je deň dlhý a to je Ti potom smrad ako z pochvy lesbickej múmie. A toto platí aj pre ľudí, ktorí bohužiaľ nemajú čas na obed, prípadne ten čas nechcú mať (šetria, robia sa že sú strašne zaneprázdnení alebo sú kreténi bez štipky schopnosti časovej organizácie a fakt to kvôli tomu nestíhajú...). Jedným slovom: e-e. Nemusí to byť len tým ;-)
Hightower: existují na trhu různé pomůcky pro čištění špatně přístupných míst apod.. Zkus si začít čistit mezizubní prostory mezizubním kartáčkem, používej ústní nit apod.. Zajdi si k dentální hygienistce, ta Ti pomůže vyřešit problém a ukáži Ti jak na to.. Já nejsem nějak extra vysazenej na ústní hygienu, ale používám kartáček normální, pak jednosvazkový, mezizubní, nit a škrabku na jazyk, tímto vyčistíš zuby dokonale a můžou být křivé jak chtějí :-)
muSlim: občas se nestihnu ani já najíst za celý den, díky práci, občas to prostě neovlivním a můžu mít den sebelíp naplánovaný.. ale z pusy mi nesmrdí..
Bolthorn: key-word: občas ;-)
muSlim: jasné.. rozumím..

13.12.2011, 23:04 |
tappaja | Upraveno: 2011-12-13 23:08:07
[ Link ] a tohle funguje super, stejne jako cisteni jazyka nebo treba ustni sprcha
[ Link ] a pokud ma nekdo chronickej zanet mandli, nepomuze mu skoro nic. Nejhorsi je, ze oni ten smrad necejtej, mozek to prestane vnimat. Stejne jako kdyz nekdo smrdi potem...

13.12.2011, 23:10 |
Downland | Upraveno: 2011-12-13 23:12:42
ty vole sem myslel ze sem chodi inteligentnejsi lidi :(
zapach z ust muze byt kvuli spatne hygiene,sucho v ustech, zanety dasni i kdyz si cisti zuby 10x dene, bakterialni priciny, zaludecni priciny,zvysene vylucovani slin s vyssim obsahem dezinfekcnich latek, vypadla plomba, strava (kafe cigara syrecky ) oralni sex, zvysene tvoreni hlenu v dutine nosni atd atd.
Downland: ty seš dobrej pičus jak to tak tady čtu..
to co jsi vypsal, tak skoro vše souvisí se zmiňovanou ústní hygienou.. a když si zajdeš za nějakým zubařem či hygienistou, tak Ti potvrdí to, co tady píšu, že největší zásluhu na zápachu má nesprávna péče o chrup.. proč asi vznikaji záněty dásní apod.??
a ještě dodávám, že téma je o problému jako takovém, že lidem smrdí z huby a nic s tím nedělají a ostatní trpí.. a stojím si za svým, že je to ve většině případech tím, že si nedůkladně čistí zuby.. už jen zanedbání čištění mezizubních prostorů udělá své, a to také způsobuje zmiňované záněty..
co ovlivnis : plomba strava sex :D
co ne : sucho, bakterialni onemocneni zalezi jake ze to mi taky dojde, zaludecni priciny jak ktere, zvysene vylucovani slin, hleny v nose tim se nemysli soply voe.
Downland: nebude se tu s Tebou přít, ale dost věcí dnešní pokročilá zdravotní věda umí vyřešit.. a taky pořád tvrdím to, že to co tu popisuješ jsou problémy, které jsou málo časté, a že v drtivé většině je to způsobeno právě špatnou ústní hygienou - hnijící zbytky jidla v špatně přístupných místech, plak, zubní kámen, krvácení dásní, záněty, povlak na jazyku,...
Bolt: vcera jsi sam o sobe napsal, ze jsi pomerne inteligentni clovek. Jestli si fakt myslis, ze smrad z pusy je u 99%lidi zpusoben ustni hygienou, tak jsi mimo. Pravidelne smrdi z huby urcitymu procentu lidi a ted neberu kdyz sezeres cesnek nebo cibuli. Z tyhle skupiny lidi je dost velka cast tech, co maji ruzny zazivaci potize apod. Zeptej se svyho zubare. Treba jsem taky picus.
Btw jak vid ze tobe z huby nesmrdi?
Tappaja: když někdo smrdí potem... To se ještě dá pochopit ale když aj předtým... :-D

13.12.2011, 23:38 |
Downland | Upraveno: 2011-12-13 23:39:29
presne nema to cenu ty si zarytej do toho ze si lidi necisti zuby :/
ja mam dva kamarady zubare a tohle ti potvrdi kazdej zubar ze hromade veci i v dnesni dobe lidi nezabrani. Ono je i hromada lidi co si rano zuby vycisti i poradne a za 30 minut jim z huby stejne smrdi protoze rano se produkujou sliny s d. l.
a nechapu lidi co si cisti jazyk pouzivaj ruzny nite paratka hacky ja to taky nemam a z huby mi nesmrdi ale jistej si nejsem muzes prijet a cuchnout si :D

13.12.2011, 23:49 |
DaveX Pochybuju, že úředníci, kteří každý den jednají s lidmi, si nečistí zuby. Jsi dost mimo. Znám dost lidí, co mají problémy se zápachem a zuby si čistí.
Spíš bych řekl, že ve většině případech se jedná o nějaké problémy. V menším měřítku o zanedbání hygieny.
K nam chodej na prodejnu taky zajimavy lidi. Pusej uz od dveri :)
Downland:
Takže chceš říct, že když někomu vykouřim pé....... no tak.. nic radši držim hubu :-)
ne ty vole :D tim se mysli ze si do pusy diky lizani lizatek muzes zatahnout ruzne kvasinkove infekce videt to neni ale smrdet ti bude luxusne huba :)

14.12.2011, 01:45 |
Tendr Já hlavně nechápu, jak to někdo nemůže cejtit... Taky se mi párkrát stalo, že jsem po ránu votevřel kušnu a žádná hitparáda to nebyla, ale prostě cejtil jsem to i kdybych nechtěl a šel jsem s tím hned něco udělat. Bych se asi propadl hanbou, někdo mě na to upozornit. Smrad z držky po chlastu neřešim, s tím se nic dělat nedá, ale tohle se kontrolovat dá, mi neříkejte, že ne. Druhá věc je, jestli s tím ti lidé dokáží něco udělat... No minimálně bych měl celej ten den narvanou hubu mentolkama když nic jinýho....
na jedný stavbě byl mistr a tomu taky smrdělo z tlamy že jsem s ním mluvili venku na 3 metry :-) ale přestalo to hned jak se najedl :-D na chvilku teda :-) Takže jsme věci řešili rychle po svačině :-D
Ti úřednici si zuby čistěj.. Ale je rozdíl čistit zuby a čistit.. Ono je to těžký, když vidíte u staré úřednice plak na zubech a pod můstkem shnilé jídlo :-D Pochybuju, že ta má jiné problémy..
Nebudu se tu přít, ale stále si stojím za svým, že velké procento lidí si za tyto potíže může samo a jsou neohleduplní k ostatním, když s tím nic nedělají..
Spíš se jděte zeptat na dentální hygienu a tam vám řeknou své.. Klasickej zubař tohle ani neřeší, ale pošle pacienta na hygienu.. Ono už jen stačí odstranění zubního kamene a tím i zamezení krvácení dásní.. 1x do roka se má správně chodit na odstraňování kamene.. Kolik lidí tam jde alespoň jednou za 5 let?
No nic.. Tohle celé je o tom, jak je obtížné s takovými lidmi jednat, a že jsou na pozicích,. kdy se s nimi jednat musí..
Víte, až mi tu začnete zase něco říkat, tak si o tom něco zjistěte..
me prijde ze jsi tak trochu uchyl...
kdyz nekam prijdu, nekoukam lidem po zubech jestli na nich maji plak nebo se nesnazim vypozorovat jestli ji z pod mustku cumi stary jidlo.
Na dentalni hygienu chodim jednou rocne, a sam priznavam ze tohle je spis vec lidi ve vetsich mestech, ze asi velky procento lidi u nas ani nevi ze neco takovyho existuje, stejne jako jsem na tom byl donedavna já...
Chodil jsem 20 let ke stejnemu zubari do Ceske Lipy, ten mi o necem takovym nerekl ani slovo, a diky jeho "peci" jsem nakonec skoncil v Praze u Smuclera, kde me naprava jeho diletantstvi stala nemalej obnos, ale je pravda, ze od doby mam klid. Ale v dnesni dobe proste lidi pujdou k doktorovi, kterej jim nauctuje nejaky drobny za plombu, ne 3-7t za navstevu, tak jak je tomu na tech renomovanych klinikach, o nejaky dentalni hygiene za dalsi 3t nemluve.
pojem dentální hygiena tady slyším poprvé. A na rovinu mě to ani nezajímá. Zuby si čistím, ale tím to končí. Myslím si že mi z huby nesmrdí. A jestli je to jak píše Honza tak bych se na to mohl z vysoka vys... dávat takové prachy.
Jestli ty Bolthorne nejsi trošku cíťa.... ;-)
Kesam poprve a podruhe :-)))

14.12.2011, 08:34 |
Lufas
to už je fakt moc. ty tu tvrdíš, že 99% zápachu z úst je způsobeno špatným čištěním zubů a my že si o tom mámě něco zjistit.
na vyvracení tohohle nesmyslu reaguješ stylem, že je někdo píčus.
můžu ti říct, že jsem poslední půlrok absolvoval to co H-Honza, 2x jsem seděl po šesti hodinách na křesle, měsíc předtím odstranění zubního kamene, peněz to stálo, že mi z toho dobře nebylo a poměrně dost věcí jsem se zubařem probral.
to co vidíš lidem za stolem na zubech určitě není zubní plak, pokud teda nejsi magor (což si za posledních několik dní už myslim) a nezkoumáš jim zuby z padesáti cm, někdo má po kouření a pití kafe prostě zuby špatný a plak to není.

14.12.2011, 09:56 |
gizmi | Upraveno: 2011-12-14 09:57:26
Luke_288: sice ne tak drsne jako ty, ale vesmes souhlasim..
Jen bych chtel dodat, ze muj nejlepsi kamarad z dob gymplu na toto trpel a byl diky tomu slovne napadan od vymastenych spoluzaku. Jednou se mi sveril, ze ma jen jednu ledvinu (uraz) a toto je vysledek s kterym NIC neudela. Behem dne si neustale proplachoval pusu nejakou vodickou a lehce to pomahalo, ale vesmes citit to bylo neustale.
Dalsi pripad - nekdo to jiz psal - nekdo ji po ranu lzicku cesneku (tech lidi je mraky) a toto resil i otec v kancelari s kolegou a nakonec se kolektiv dohodl a muselo se mu to rict - neslo s nim vydrzet!!!!
Jinak kdyz jsme u toho - mraky lidi tady urcite nemalo kouri - nezapomenu na dectvi kdyz jsem daval pusu dedovi na tvar - ten smrad z poru na tvari je nezapomenutelny - do dneska nekourim :( bleeeee..
Jinak sam si cistim zuby 2x za den (rika se, ze by se to melo delat vzdy po jidle, ale na to opravdu neni cas) a jednou mesicne si udelam cas na komplet cisteni (mezizubnim kartackem, nit, masaz dasni, atd) - neuveritelne kolik bordelu clovek sunda a jak se mu ulevi (kdo nezkousel - nepochopi)...ale neni nad to kdyz manzelka (drive matka) rekne pred odchodem - jsi citit, bez si pro ustni vodu ... je to lidske a nez abych pachnul nekomu, tak jsem za to rad..
PS: 2x za rok chodim na paradentologii, kde cloveku komplet vycisti pusu a daji dobre rady.. vrele doporucuji!!!

14.12.2011, 09:58 |
JP Taky jsem měl holku která se bála jídla a než jsem jí dal pusu, musel jsem jí nakrmit:D. Je fakt že člověku víc smrdí z pusy když si ráno vyčistí zuby a nenají se, než když se nají a zuby si nevyčistí...
Downland: Zkus někdy ty nitě, mezizubní kartáčky a podobný blbosti použít, s největší pravděpodobností se skoro zebliješ až si k tomu poprvé čuchneš po použití na svoje supr vyčištěný zuby:D. Tohle fakt neni nějakej šampónovskej velkoměstskej nesmysl pro přecitlivělý, mezi zubama ti hnije jídlo a nijak jinak to pořádně ven nedostaneš.

14.12.2011, 10:20 |
hawai Kdyz uz je tu tohle téma, jakej je váš názor na ústní vody vs. Nitě a mezizubní kartacky?
Já vždycky když si ráno vyčistim zuby, tak si projedu hubu ještě listerinem. Myslím že na plak na zubech a jazyk to pomáhá, ale co ten zbytek co jste tu psali o nitích atd. ?
Ja používam všetko po vyčistení. Medzizubné kefky, nite, ústnu vodu a som fresh ako Will Smith, akurát som biela verzia ;-)
nemůžem být všichni krásní a dokonalí......

14.12.2011, 10:30 |
JP Používám mezizubní kartáčky, nitě i listerine. Ústní voda na mezizubní prostory moc nepomůže, sám to můžeš zkusit - použít ústní vodu a pak kouknout kolik vyšťouráš bordelu kartáčkem.
Luke: jako nezlob se na mě, ale když se na tebe někdo usměje a vycení na tebe zuby, tak nelze přehlédnout vrstvu povlaku na předních zubech a to ani ty zuby nemusíš nějak zkoumat dotyčnému.. proč si myslíš, že si lidi nechávají bělit zuby, protože zuby jsou první věc, na které se člověk podvědomě zaměří.. já nijak lidem zuby nezkoumám, ale když někomu smrdí z pusy a pak člověk vidí ty zuby, tak je mi to jasné.. a kdyby ses staral o zuby jak máš, tak si na tom křesle sedět nemusel a nemuselo by Tě to stát takových peněz..
Přesně jak píše JP, zkuste si rejpnout mezizubním kartáčkem do mezizubních prostorů a čuchněte si k tomu.. navíc to působí na zuby jako kyselina, za pár let budete lítat k zubaři se zánětama a zubními kazy, ač teď nepociťujete žádné nedostatky..
Zephyr: nejde o dokonalost, já mám děsný zuby.. rovnátka jsem jako kluk nechtěl, takže mám předkus, mohu říct, že moje zuby jsou nedokonalé..

14.12.2011, 10:40 |
Luke_288 | Upraveno: 2011-12-14 10:42:01
gizmi: co je na tom co píšu drsnýho? mě nepřijde nic. to Bolthorn tu na jednoho naběh s tím, že je píčus a já s některýma píčusovýma argumentama prostě souhlasim.
jen ještě podotku, že ty moje patálie u zubaře nebyly způsobený nějakou zanedbanou hygienou, jen jsem chtěl spravit uštípnutej zub a při tý příležitosti si odvrtat černý plomby. bohužel moje předchozí zubařka holt neměla ideální vybavení, tak ty plomby musely všechny ven. takže jsi Bolthorne opět vedle jak ta jedle.
ad zubní voda- používám každý ráno sensodyne bez alkoholu a určitě to svůj smysl má.
ad nitě- nevím, nepoužívám, ale čas od času si projedu hubu waterpikem.
[ Link ]
Luke: pičus je označen na základě svých předešlých příspěvků.. je tu diskuse a ne rejpání, každý má nárok na svůj názor a můžeme se o tom bavit normálně.. pičus seš pro mě právě už i ty a to taky na základě více tvých příspěvků, kterými reješ do lidí..
příjmám názory druhých, umím o nich diskutovat, jsou věci za kterými si stojím, kolikrát se stane, že mi je člověk vyvrátí, dokážu změnit i svůj pohled.. umím se omluvit.. umím dělat kompromisy.. ale nedovolím si do někoho rejt jako ty a nepřímo někoho označovat za blbce a neapadat něčí inteligenci..
nenajdeš tu na fóru ode mne žádný příspěvky, kde do někoho reju, to jen do tebe, protože jsi tu v poslední době napsal několik nesmyslů, který nešlo přehlídnout. rozhodně se na tebe nijak nesoustředím ve smyslu toho, že hledám tvý příspěvky a hážu do nich reakce takže to nevztahuj na to, že tu reju i do někoho jinýho- není to pravda. navíc se snažím psát slušně. ničí inteligenci nenapdám, to tys o sobě psal, že jsi inteligentní, tak bych předpokládal, že si o tomhle problému něco zjistíš než napíšeš, že 99%smraďochů si nečistí zuby.
tak jsem si dal tu práci a vygooglil co je to ten mezizubní kartáček. To máte fakt doma tolik všelijakých kravin??? Já bych se na to mohl vyprcat. Netvrdím že se mi to nemusí vymstít, ale tohle se mi zdá přehnané (pidikartáčky, špagáty a všelijaké speciální udělátka). To bych musel do koupelny pořídit regál jen na tyhle capoviny.
A na rovinu se přiznám že u zubaře jsem nebyl dobrých 7 let, a obvoďáka taky tak nějak. Max 1x za rok když nás pošlou z práce na prohlídku. Nemíním trávit svůj čas vysedáváním po čekárnách a cpaní nějakých poplatků doktorům.
Nemíním to jako narážku na vás ostatní, jen píšu svůj pohled na problém.
Luke: jenomže to je pravda, protože velká část populace nezná pojem mezizubní kartáček a právě mezizubní prostory jsou největším zdrojem zápachu.. kdyby si lidi začali čistit zuby pořádně, tak zbyde hodně malé procento lidí, kteří za to nemůžou, díky nějakým vrozeným vadám.. 99% je ode mě třeba přehnané, ale kolem těch 90% to je..
i to si myslim, že je dost nadnesený. podle mě ses v poslední době akorát setkal s několika lidma najednou co jim smrdí z tlamy. problém je, že těm co jim táhne z kušny to málokdo řekne (cítí se pak blbě všichni), sám jsem to taky nikomu, krom přítelkyně po guláši s cibulí, neřek. a nejvtipnější je, když jsem občas někomu nabíd žvejku a on nechtěl :))
jak jsem psal, začal jsem používat wapku na zuby protože mezizubní kartáčky nechci

14.12.2011, 11:12 |
Downland | Upraveno: 2011-12-14 11:18:45
luke_228 ne on tim picusem mysli me proto ze sem rekl cituji "Myslel jsem ze sem chodi inteligentnejsi lidi"
Bolthorn: sam si do drzky nevidis tebe si predstavuju jako navonenyho buzeranta hubenyho az na kost v ruzovem tricku bilejch kalhotach s bilima keckama :/
Nejdriv zacnes ze lidem smrdi z 99% z tlamy jen proto ze si necisti zuby mi ti pisem ze to tak neni ty ses zarytej uchyla pres zubni hygienu nechces slyset nazor od druhych nevim jak ty ja prvni na co se na cloveku kouknu je zevnejsek pak teprve resim ostatani veci jestli smrdi nebo jak se vyjadruje jo a v kulture osobniho projevu se dozvis co je prvni vec ktera te na cloveku zaujme jako prvni.
Pak napises ze se kouknes cloveku na zuby a vidis jidlo a povlak jenze to uz nema s uplne prvni otazkou nic spolecneho to uz pak o hygiene je takze to prosim neprekrucuj.
Potkat te v zivote nechci protoze ty budes jeden z tech trapnejch nafitenejch vysirku co se na zs a stredni doufam ze vejsku nemas smal detem kvuli nadvaze nebo vzhledu.
Timto koncim a klidne mi dejte ban ale tohle sem vyventilovat musel :/
Ps: ani bych se nedivil kdyby si hral fotbal

14.12.2011, 11:22 |
JP Zephyr: nechci strašit, ale brácha u zubaře taky nebyl asi 5 let, pak tam jednou přišel s trochu bolavym zubem a když se udělal rentgen, musel tam nakonec 4x a stálo ho to asi 50 za všechny průsery co se tam za těch 5 let objevily a roky nerušeně rostly.
Jinak mam pocit, že mezizubní kartáčky nepoužívaj jenom lidi co je nikdy nevyzkoušeli. Ten efekt když člověk vidí co z vyčištěnejch zubů vytahá přesvědčí skoro každýho včetně mě. Skoro bych radši čistil jenom mezizubníma, než jenom normálním, protože zvenku se to tak nějak trochu čistí přirozeně jídlem apod., ale mezi zubama to zůstává než se to rozpadne... Navíc mít kaz od mezizubních prostor je logicky vždycky větší průšvih. Nechci nikoho přesvědčovat, ale doporučuju to alespoň jednou vyzkoušet:-)
Downland>to snad bylo i zbytečné ... :-(
mozna to bylo zbytecne ale stojim si za tim a proto se omlouvam jestli muj prispevek nekomu bude vadit :/

14.12.2011, 11:31 |
JP Downland: To je chyba, zevnějšek je jenom takový vodítko pro přibližný "zařazení" ve smyslu dělník/manažer. Spousta lidí ale zevnějškem kecá a právě ty detaily jako zuby, boty, pach většinou odhalej s kym máš tu čest... zkus tyhle věci občas pozorovat a za chvíli ti s docela slušnou přesností bude stačit koukat třeba jenom na boty a zbytek si úspěšně domyslíš:)
Nejlepsi vynalez je zubni sprcha (Braun, nebo zminovanej waterpik treba) Ale je to drahy a tlak je naprd.
Za par korun se dal sehnat ceskej zubni irigator, nebo mam z eBaye za par euro nakou cinu, montuje se to primo na baterii, tlak se da pohodlne regulovat a garantuju vam, ze to co vam poleze ze zubu s timhle, tak nebudete chapat.
I po vycisteni zubu, dentalni niti, stale vyplachujete zbytky jidla, co jsou v mistech, kam se s nicim jinym neda dostat... A vznika na tom zavislost, a to doslova...
[ Link ]

14.12.2011, 15:56 |
nome pokud by někdo sháněl nějakou levnější sprchu tak úplně špatná není yenox a stojí půlku toho co waterpik nebo braun
[ Link ]
Tapp- zkousel jsi ten waterpik nebo dle ceho soudis, ze tlak je na prd? Na uroveň 10 uz je to pomerne hardcore, ja to treba nevydrzim. Drahy to je, to ano, ale funguje to velice dobre.
Popravde nezkousel, kdyz mi odesel ceskej irigator, koukal sem po necem jakoze sofistikovanejsim, velkou vyhodu vidim v tom, ze se da do toho namichat trocha ustni vody, takze to bude takovy prijemnejsi a ucinnejsi.
Projizdel jsem recenze a je to 50/50, pulka lidi rika, ze je to hlucny, druha ze ne, ale ze to ma malej tlak (a porovnava to se sprskou primo na baterii) Nemel sem to kde vyzkouset, porovnat, tak sem nechtel riskovat 90eur vyhozenejch za Brauna...
No a nakonec sem zas vzal to na baterii a opet max spokojenost.
Toho brauna neznam, ale mit treba 2x takovej tlak co waterpik tak uz mi jdou z huby ven i zuby:)
Hlucnej trochu je. To sedi.

14.12.2011, 17:07 |
Losky Tohle je problém lidstva. Čistím si zuby ráno a večer, přes den žvýčkačky a je to ok. Večer si klidně vyčistím zubáky a ráno mi táhne z huby jak kdybych žral hovna:)))))))))) Ale ne vždy. Jinak jsem vypozoroval, že pokud jsem nachcípanej a beru Tantum Verde, tak nemusím brát ani žvýkačky. Asi to zničí veškeré bakterie v tlamě. Dále je dobrý si po vyčištění tlamy vypláchnout ji Listerinem a taky to je ráno ok. Je mi 28 a nemám ani jednu plombu, na kazy vůbec netrpím.
download: nejedná se o tento Tvůj jediný příspěvek,kvůli kterému jsem Ti napsal to co napsal.. každopádně i tento Tvůj poslední stojí za to.. celou dobu si byl zticha a když se ozval Luke, tak najednou ses probudil.. seš úplně mimo :-D nejsem navoněnej buzerant v růžovém tričku, ani nejsem nagelovanej manekýn,.. jsem úplně normální člověk, který však nechodí ve špinavejch botech, nemá špínu za nehtama, nesmrdí a dbá i na takové věci aby mu nesmrdělo z pusy, protože komunikace s lidmi mě mimo jiné živý a já sám jsem svojí viztkou.. on to hezky popisuje JP..
jinak uchyl na ústní hygienu nejsem, to fakt ne, jen se snažím chovat ke svým zubům tak, aby mi nějakou dobu vydržely..
vejšku nemám komplet, avšak ne z důvodů, že bych na ní neměl.. nesmál jsem nikdy nikomu, ani na zš, ani na střední, atd.. ba dokonce jsem vždy pomáhal handicapovaným lidem, mezi kterými jsem se pohyboval a dodnes pohybuji.. dokonce si vážím práce dělníka, stejně jako každé jiné.. jednám s lidmi s pokorou..
fotbal jsem nikdy nehrál..
jinak co jsem psal, tak vyplývá z dané diskuse.. nemusím se striktně držet prvního příspěvku.. nemusíš mě tu citovat..
Zuby mě živěj a věřte tomu nebo ne,lidi sou prasata.Jak tu pár lidí psalo,tak mezizubní kartáčky a waterpik nejsou jen pí.oviny zabírající místo na poličce a kdo tvrdí opak,bude ho to jednou stát hoooodně peněz.
Dobré téma, donutí k zamyšlení a přehodnocení.
Četl jsem jenom 1.příspěvek, ale je to právě naopak než si myslíš, v drtivý většině smrdí lidem z pusy kvůli problémům se žaludkem. Kvůli nečistým zubům je to málokdy. A i kdyby dotyčnýmu smrdělo z huby kvůli tomu, že si nečistí zuby, tak 1.jídlem to hodně zmírní.
Ale chápu jak si se cítil. Někdy je to masakr, jak lidem táhne z huby. Ale je mi jich dost líto, neboť skoro nikdo si netroufne mu to říct, a když mu to řekne někdo 3-4x do roka, tak to mu nebude věnovat žádnou pozornost
Jenže ono neni čistit si zuby jako čistit si zuby.Většina lidí si za ten smrad může sama.

14.12.2011, 19:48 |
Pajk Pro začátek doporučuji kloktat hovna!!! Znáte ten vtip ne?? :D
odpověd je stejně jednoduchá, jako je otázka, lidé si nečistí zuby aby jim smrdělo z huby.
To já měl včera na snídani míchaný vajíčka, na oběd čočku nba kyselo, a večer sem do sebe naklopil několik drinků a dva škopky. Ráno to bylo na hajzlu jak v namoklym cirkuse, v tu chvilu bych dal království za ten smrad z tlamy.
Proffesor :-DDD
jinak dal jsem to přečíst kámošovi...
cituju:
vy máte v klubu Adriana Monka???

15.12.2011, 06:48 |
Lufas zephyr to zavrsil:-D

15.12.2011, 17:33 |
Kesam MONKEY spíš samé :-)
Bolte zakládáš tyhle témata i na felicia klubu..? :-) Jak tam se nato reaguje..? Určitě jinak jak tady.. Tam si každej s každým jen pokyvuje a chválí se.. Nedej bože když někdo napíše pravej opak.. :-DD
boltha uz sem na fk nejakej patek nevidel. ale na fk nesmis napsat zadnej prispevek nebo ti ho hned nejakej aktivni mod smaze kvuli tomu ze uz se to resilo :(
madmaik: Tam je více věcí na hovno.. Tady sem tam ujede nějaké to slovo a je to ok.. Ot bazaru se také dá,lidi a příspěvky tu jsou uplně jinde jak tam.. Na FK bych to viděl na věkové pruměr 20-22let..
Nejsi náhodou taky mod,nebo nebyl si..??
Monička/Collin: já už dávno felicii nemám tak nechápu Tvůj přihlouplý dotaz, navíc který sem vůbec nepatří..
Kdyby na FK chodili lidi kteří mají feldu tak to forum zanikne.. Tam už jich moc néní..
Já zas nechápu tvoji odpověd,že už feldu nemáš tak tam nechodíš.. To přece néní pravda,lezl si tam i když si kupoval Volvo..
poslední 3 roky jsem měl pevný rovnátka
protože mi záleží na stavu zubů
bylo mi řečeno že je škodaže jsemto neřešil dřív (mám 28 let) ale že je dobře že jsem se odhodlal -protože zadní zuby nedosedaly správně a vyvolalo by to do budoucna problémy
používám Listerine, Corsodyl,mezizubní kartáčky,a klasický středně tvrdý kartáček

[ Link ] jo a cena kartáčku
mezizubní cca 20 kč
klasický cca 50 kč
pastu mám rád elmex
a super je elmex gel

15.12.2011, 22:19 |
rcman Co se tady poslední dobou řeší mě občas dostává do kolen!
Někde se to ale řešit musí...
Ale že někomu smrdí z huby rozhodně není vtom že si nečistí zuby!
Když někdo komu normálně s pusy neetáhne sežere Syrečky, taky by pak na nikoho neměl dýchat. Bohužel některý lidi maji ňáký trávící (nebo jaký) problém a prostě ať dělají co dělají, z huby jim táhne stejně jako když se odkope selka.
Smát se ale takovm lidem, nebo je považovat za prasata apod. mě přijde stejný jako kdybych se smál někomu kdo neslyší, nevidí nebo je jinak postiženej... Ten člověk za to prostě nemůže!!!
Monička: stále nerozumím co to tu meleš??? co sem pleteš FK?.. a ikdybych tam chodil, tak jako co? jako docela se bavím nad tou tvou nejapností.. víš na kolik for já zavítám a na kolika přispívám.. jako fakt mi nad tebou začíná rozum stát :-DD navíc moc bych se tu o FK nerozepisoval, pač Tě tam mělo dost lidí za blbce, ale nikdo ti to bohužel nenapsal na plnou hubu.. a jestli si vzpomínáš, jak se tam jeden čas do tebe všichni naváželi a dostal si i BAN, tak kdo se Tě tam zastával.. tak tu moc do mě nerej..
když rozpočítám jak dlouho mi vydrží kvalitní výrobek
v poměru cena/výkon tak je to pár korun
corsodyl tak dvakrát do roka
3-4 kartáčky za rok
atd.
není důvod proč by někdo měl znepříjemnovat život druhejm tím že je čuně
když jsem kupoval garáž a vezl jsem prodejce domů (byl to starší pán) povídá něco ve smyslu že má vystaráno tím že má umělý zuby a na důkaz je v ten moment vytáhnul z huby ,málem jsem hodil šavli
takže s Bolthornem simpatizuju
Midi34: já používám zubní kartáček Curaprox 5460,ten od TePe bych mohl vyzkoušet..
mezizubní kartáčky jinak od GUMu, jednosvazkový kartáček TePe
zubní nit Sensodyne - expanzní
a zubní pastu Elmex
Nechapu jak to s tema mezizubnima kartackama delate, ja je mezi vetsinu zubu nestrcim

15.12.2011, 23:00 |
JP Každej má jiný mezery mezi zubama, proto se taky dělá víc velikostí. Já mam mezery dost malý, ale ten červenej TePe nacpu všude kromě 3 míst, který řešim nití.
třeba majó tlamu jak Bagdád

Luke: jj jak píše JP, jsou různý velikosti, musíš si odzkoušet jaké potřebuješ pro svoje zuby.. jinak s těma klasickejma rovnejma mi to moc nejde, ale používám tyto kartáčký
[ Link ] a s nimi to jde v pohodě..
Ja na ne prdim, pouzivam ten waterpik, jen ze jsem to s nima parkrat zkousel a akorat jsem je zohybal. Cestovne si chci koupit takovou tu nit v "luku". S normalni niti mi to nejde
Bolt: Kde do tebe reju..? Sem se ptal zda ty témata jsi založil i tam.. Sám jsi ted napsal,že chodíš na více for.. Tam nějak nepobírám proč na vše reaguješ hned tak podrážděně.. :-D
Co se FK týče,tak já tam mám spoustu lidí taky za blbce,tohle bych neřešil každého věc.. ;-) A BAN už sem dostal další a stále trvá.. :-DDD Jo mám smulu Blbce se nikdo nezastane.. :-D

16.12.2011, 08:50 |
Conan Já používám občas ústní vodu z Lidlu...

16.12.2011, 08:52 |
Conan Účinné látky v ústních vodách
•Ochrana před zubním kazem
Účinek fluoridů proti zubnímu kazu je vědecky prokázán. Fluoridy mohou dokonce „opravit“ počínající zubní kaz. Účinek fluoridů závisí na jejich složení, koncentraci a pH ústní vody. Z fluoridů je účinnější aminofluorid než fluorid sodný. Prokazatelně nejúčinnější je kombinace aminofluoridu a fluoridu cínatého.
•Ochrana před plakem a zánětem dásní
Nejúčinnější látkou zamezující vzniku plaku a zánětů dásní je chlorhexidin. Nebyl obsažen v žádné z testovaných ústních vod, ale na trhu jsou i výrobky s obsahem této látky. Speciální medicínské ústní vody s vysokým obsahem chlorhexidinu (0,2 %) jsou určeny přímo k léčbě a prevenci zánětů dásní. Chlorhexidin v uvedené koncentraci je velmi účinný, ale dlouhodobé používání těchto ústních vod může způsobit změny chuti a zabarvení zubů. Kvůli vysoké koncentraci chlorhexidinu navíc nemohou tyto speciální ústní vody obsahovat fluoridy!
Chlorhexidin v nižší koncentraci nemá výše zmíněné vedlejší účinky, jeho účinnost je nižší, ale stále dobrá. Dobré účinky jako prevence proti plaku a zánětům dásní má také kombinace fluoridu cínatého a aminofluoridu, cetylpyridin chlorid a éterické oleje obsažené v ústní vodě Listerine. Látky obsažené v ostatních testovaných ústních vodách mají buď příliš nízkou koncentraci, nebo se jedná o látky, jejichž účinek nebyl dostatečně klinicky prověřen.
•Ochrana před vznikem zubního kamene
Chlorid zinečnatý obsažený v ústní vodě Lidl / Dentalux a difosfáty a polyfosfáty v ústní vodě Colgate Whitening zabraňují vzniku zubního kamene. Tyto látky také zabraňují usazování skvrn na zubech (nejedná se tedy o skutečný bělicí efekt, ale pouze o prevenci vzniku skvrn na zubech).
•Ochrana před paradentózou
Nejlepší ochranou před paradentózou je účinná ústní hygiena a minimalizace zubního plaku. V žádné testované ústní vodě jsme nenalezli účinné látky působící jako prevence paradentózy. Za zmínku stojí ústní voda Odol Stoma Paradentol, která sice není deklarovaná jako prevence paradentózy, ale její název je přinejmenším zavádějící. Navíc poskytuje pouze uspokojivou ochranu proti vzniku zubního plaku a zánětu dásní, takže ani tvrzení o prevenci paradentózy účinným odstraňováním zubního plaku neobstojí.
•Pro citlivé zuby
Chlorid draselný v ústních vodách Elmex Sensitive a Sensodyne a dusičnan draselný ve vodě Gum Sensi Vital snižuje při každodenním dlouhodobém používání citlivost zubů s odhalenými zubními krčky.
Conan zajímavé
spíš mi hod foto jak vypadá obal at mám jistotu že koupím to o čem ty píšeš ,dík
Luke: jakej waterpik používáš? vypadá to docela zajímavě a schopně, že bysme s manželkou napsali ježíškovi, díky

16.12.2011, 12:22 |
Conan Tady jsou

jendys: mám ten ultra water flosser
[ Link ] jen pozor, má to několik nástavců, ale pro dva lidi je použitelnej jen jeden, ten základní co je na obrázku, protože ten jedinej je v tý sadě 2x.
k těm ústním vodám- někde jsem četl test, kde listerin totálně propad, sice hodně pálí, ale jinak nic moc. já používám elmex (někde vejš jsem psal něco jinýho, nevím proč)

16.12.2011, 19:14 |
cuir ne vzdy se da zpach z ust resit kartackem nebo ustni vodou. Sou pripady kdy to proste nejde.
Osobne je mi velmi neprijemne kdyz nekomu smrdi z pusy a taky se mi navaluje kdyz to citim.
Bohuzel i me nekdy smrdi z pusy a nemam moznost to nijak odstranit. A je to presne jak bylo napsane. Smrad z huby dela zasekle zradlo v mistech kam se majitel usmevu nedostal kartackem.
Bohuzel mam jen 23 zubu. Na prvni pohled mam zuby normalni, ale koncim u sestek a jeste mi chybi jedna dvojka. Cili se trojka posunula na misto dvojky, udelala se na ni korunka aby trojka mela tvar dvojky a na vznikle misto po presunute trojce mam vsazenej a prilepenej mustek ,ktery tesne doleha k dasni.
Bohuzel se cas od casu stane ,ze se mi pod tento umely zub dostane jidlo a ja nejsem schopnej ho nicim dostat ven. Drapu tam kartackem , krev strika vsude mozne ,ale proste ten kousek zradla tam stale je a hnije a nechce ven. Takze pak mi neskutecne smrdi z drzky. Snazim se, kdyz mam tento problem ,ktery neni nijak extremne casto rtesit vykackou , ale i to moc nepomaha. Kazdopadne vzdy kdyz mi takhle zacne smrdet z tlamy tak o tom vim a mluvim minimalne, a kdyz mluvim tak mam pred pusou ruku nebo se mirne otacim na jiny smer nez je clovek se kterym komunikuji a udrzuji az nezvykle veliky odstup. Pak je problem s tim ,ze clovek se kterym se bavim ten odstup zmensuje na beznou vzdalenost a ja stale couvam :)
Za ty roky si myslim ,ze se mi podarilo tento problem vychytat tak ,ze lidi moc neobtezuju.
Kazdopadne vim ,ze po case si an smrad z drzky zvyknu a uz si sam sobe nesmrdim a to je problem. Takze na to pouzivam jendoduchou flignu.
Prilozim rty k hornimu hrbetu ruky a jeste kuzi oliznu jazykem (predpokladam ,ze vetsina z vas co tento problem nezna, protoze jim co se tyka chrupu bylo nadeleno do vinku vice nez me) tak prave smichy spadla ze zidle. Je to v podstate takovej francouzak s rukou nooo. Jen tam nebude druhej jazyk :D
No a pak si k mistu kde sem si tu ruku oliznul cuchnu a vim jestli mi tahne z drzky nebo ne. Sliny totiz pach umocni a kdyz uz to neni cejtit normalne tak timhle se to stoprocentne pozna. Mam ozkousene ,ze kdyz po tomhle pokusu mi kuze na ruce mrdi tak mi fakt fest tahne z drzky, pokud je cichovy vjem neutralni je vse v poradku a muzu zase mezi lidi :D
a ted se priznejte kdo to zkusil ;)