Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Nové/zánovní auto do 350 000 Kč s DPH

o Navštíveno 8405x o
o 13.12.2011, 09:37 | AllInOne
Kdybyste měli limit 350 000 Kč, měla by to být nafta, mělo by to mít velkej kufr (kombi), co byste v dnešní době vybrali?
Kvůli práci budu potřebovat novější auto, naftu, velkej kufr. Auto bude zároveň mé soukromé, takže za nějakej ten pátek tam třeba budu vozit i mé potomky.
Auto nemusí být žádná závoďák, okolo okolo 100 koní stačí, priorita je tentokrát spotřeba. S manuální klimou se tentokrát asi v této ceně budu muset smířit.

Kandidáti:
1) Kia Cee´d SW - za tu cenu to bude relativně holátko, ale jednoho Ceeda už máme doma a nemůžu říct půl slova . motor 1,6CRDi - 6ti kvalt
2) Škoda Octávia 1,6 TDI CR, 5ti kvalt
3) Renault Fluence

Už se v tom tejden mořím a vůbec nevím.
Pak mě napadlo něco zánovního, rok, max 2 starého, málo jetého.
Všechno nahoře uvedené auta se za těch 350 000 Kč dají sehnat, počítám s nějakou slevou (8-14%)

Co byste vybrali vy? Nechám si poradit.

Díky

o 13.12.2011, 09:47 | assassin
co duster?
o 13.12.2011, 09:54 | MaxxT
nevim jak moc velikej kufr, ale tohle ma kufr docela slusnej, je to takovej o trosku vetsi golf..

[ Link ]
o 13.12.2011, 09:56 | Only_One
ceed sw 66kw nafta ve SPORTU stojí 369 tisíc. Koupil bych tohle jako nové. Sport má už celkem solidní výbavu.
o 13.12.2011, 10:01 | JuiGin
Já vím ani nové ani zánovní.. ale musím [ Link ] strašně se mi líbí. S menším nájezdem jsou ale nad tvým limitem :(
o 13.12.2011, 10:27 | gizmi
u me Kia vitezem ... mozna bych se nebal toho Dustra :o) Ale ten na spotrebu nebude..
o 13.12.2011, 10:31 | AllInOne
MaxxT - to má mooooc malej kufrt!
JuiGin - jo, na mazdice jsem se taky díval, ale cena je hore

U mě taky Kia momentálně vítězem,ale přecijenom se dívám i po ostatních.
o 13.12.2011, 10:41 | soray
Jako dlouholetej priznivce Renaultu si musim nasypat popel na palici a rovnou radim, ze seznamu jej vyskrtni :-)
Viz me trable (je to delsi cteni, ale stoji za to):
[ Link ]

Zejmena doporucuji precist me shrnuti z 8.12., vcetne odkazu na videonahravky.
o 13.12.2011, 13:04 | DaveF
Berlingo :-)
o 13.12.2011, 15:13 | 323Marty
Ač ne zrovna příznivce VW group, tak potřeby které popisuješ prostě nejlíp naplní ta Octavie. Motor 1,6TDI ještě moc neznám, ještě jich ve flotilce moc nemáme, ale i 1,9 jsou pořád dobrý motory a za 350 seženeš třeba necelý dva roky starou s pár kilometrama a máš auto napořád. Je to prostě volba z rozumu... Jinak bych šel do 530d e39. Dáš do ní 250 a kilíčko si necháš na případné drobné neduhy a máš taky vystaráno :o))
o 13.12.2011, 15:35 | Vencaf
Marty: ačkoliv bych vybíral podobně, tak požadavky nové/zánovní,prioritou je spotřeba, to celkem vylučuje 530d..
ale velkej kufr si představuju jinak než u okty nebo ceeda..
o 13.12.2011, 17:31 | AllInOne
Třeba jak má klasická okta velkej kufr, tak takovej by mě stačil.
530d e39 určitě ne :o)
o 13.12.2011, 22:47 | relax
i30cw Trikolor Plus - výbava víc než slušná a s cenou se taky vejdeš (nekoukej na ofiko ceník) :), nebo třeba peugeot 308 sw ... opět se daji sehnat i za jinou cenu, než je v ofiko ceníku.
o 13.12.2011, 22:51 | Bolthorn
Mně se líbí ten Fluence, chtěl jsem jít před rokem do novýho..
o 14.12.2011, 06:24 | Only_One
to Marty :-) napořád ne:-) nesmí si ji všimnou zloděj tý okty :-) kdežto Ceeda si nevšimne nikdo.
o 14.12.2011, 14:28 | Schejby
AllInOne: pokuď mazdici 6 v kombajnu a nemusí být nová tak jsem tady na AhC viděl v bazaru...

o 14.12.2011, 19:44 | AllInOne
relax
Jo, to sem se čoveče teď díval a myslím, že jestli Hyundai nebo Kia, že je to dost podobný. Cena taky dobráý, slevu 10procent, na tu mám nárok přes práci.
Šlo by tam uhrát i víc? Nechtěl bych nějakej základ uplnej,ale příplatek jako aut klima.
Díval jsem se, že bych možná vzal i 1,6 a s tím LPG. To je za 30 000 Kč, záruka tam určitě bude, servisovat to budou určitě taky kdyby něco...:o)

Schejby - už sem se tady na ni díval a přemejšlel o ní...
o 18.12.2011, 09:25 | AllInOne
UP

o 18.12.2011, 09:27 | AllInOne
Díval jsme se na forum Hyundai, asi se za pár let nepoučili, ale odchází furt tyčky stabilizátoru, někomu to tam u 5. dveří trocha rezne.....
o 18.12.2011, 13:17 | Zdeny60
Jen dodám včerješčí zkušenost s provedeníém konkretního typu Hyundai i30 :

náhodou jsem na exkurzi za výběrem svého auta navštívil sicenaznačkový, ale perfektní servis ve FM na výjezdu směr Č.Těšín.

Mezi auty na opravu stál evidentně havarovaný na zadní část i30, už prošel karosářskou opravou a čekal na jisté díly v zadní partii. Jelikož jsem šel kolem něj si umýt ruce, musel jsem se podívat, jak má vypadat nové auto stran provedení a antikor. ochrany a tak podobně.

Slovem jedním - totální šit a hnůj, uvnitř dutin totálně hole plechy, spoje zjateé jen tmelem, jako když vytíráš sádlem plech pod buchtu, neoštěřené, ani stopa po nějakém vosku, prostě nula nic prázdno vymetýno.

Chápu všeobesnou světovou snahu všech výrobců čehokoliv ušetřit na všem a prodat... Ale toto...Zlatá Oktávka, třikrát zlatá a pozlacená...

Když to srovnám s tím, co jsem viděl při opravé svého SUbaru (pravda, rok 07 a pořizovačka 1,3mega), tak to je nebde a dudy!!! Vše ošetřené, zaparevné, nastříkané voskem...

Toto jsem napsal jen jako bod, který může ovlivnit u mnohých z nás výběr auta - ti, kteří jsou na korozi citliví (já jsem extremně), tak sit i30 nemohou nikdy koupit, a nebo ji koupí jako firemní na 3 royka tradá na dalekou cestu... Ale jako auto rodinné pro ty, kteří s tím chtějí žíét 7-8 i více let, ani omylem. A ni velikánským omylem. Není nic horšíko k prodeji, než shnilé auto-to je už prakticky neopravitelné, závady na agregátech se opraví, ale shilé plechy ne.

Netuším, jestli i30 je ači není pozinkovaná, ale podle vzhledu vnitřních ploch ne a to ani katoforeticky, natož žárově.

Bohužel tato vypadají i dnešní Mazdy 6 (tu jsem velmi chtěl ještě letos na jaře, když jsem prodával svoji 3MPS a právě ochrana proti korozi jednoznačně rozhodla, že M6 mi pane neříká).

Je to holt problém, ale koupit asi nové auto střední třídy, kde bude dokonale uvedená antikor. ochrana, nebude snad možné.

o 19.12.2011, 11:49 | RedBaron
Zdeny, znovu narážíš na to, že srovnáváš auto za milión s autem, které má za úkol být po všech stránkách vcelku dobré za čtvrtinu ceny.
o 19.12.2011, 11:52 | AllInOne
Beru každou zkušenost, já neměl zatím to štěstí vidět Hyundai odstrojené, díky za zkušenost Zdeny. Vím, že seš na to PES, tak na tom asi něco bude.

Furt se to motá kolem tří značek:

- Octávia 1,9 TDI (1 rok stará max) nebo 1,6 nafta co teď maj nově
- Ceed 1,6 CRDi
- Hyundai I30, 1,6 LPG

Přemejšlel sem nad Octávii 1,6 MPI na LPG,ale prej to nejde pod 10 litrů LPG
o 19.12.2011, 13:23 | Only_One
10litrů je upklně super spotřeba :-) o je jako 4,5litru nafty a ot nebudeš jezdit s žadnym výše zmiňovaným nafťákem
o 19.12.2011, 13:27 | AllInOne
Já neříkám že je špatná - s takovou počítám,ale tam v tom testu psali, 7 na benzín a 10 na LPG, což se mi zdá nějaký divný :o)
o 19.12.2011, 13:51 | H-Honza (M)
Obecne japonci maji horsi antikorozni ochranu, aspon se tak opticky jevi... ale neznam japonsky auto, co by napadala koroze vic nez ty ostatni.
A korejci na tom nebudou hur, ta doba je davno pryc, je to jako by nekdo porad napadal fiat pac kdysi vyrabel auta co udajne sjizdela rezava uz z vyrobni linky.
Par japonskych aut jsem mel, a nikde koroze neexistovala, pokud auto nedostalo ranu.
Ja bych ten Hyundai neodepisoval, porad je tady 5 let komplexni zaruky a servisu, stejne jako 12 let zaruky na proreziveni.
Vyresit korozi lemu nebo prahu je v dnesni dobe minimalni problem, rozhodne bych radsi resil tohle nez opravu agregatu, ten nazor mi prijde totalne zcestny. Tyhle projevy napadeni korozi jsou podle me ve vetsine pripadu jen nasledek opravy auta po havarii.
o 19.12.2011, 19:27 | AllInOne
Vy mě serete :o)
Je tady nějakej prodejce Hyundai?:)
o 19.12.2011, 21:25 | Etien (M)
jenom hodim zkusenost s OII 1,6 tdi CR...
pozitri to bude rok, co to mam jako sluzebaka... za tech 12 mesicu najeto 51kkm, ve 30kkm vymenen olej, skutecne pocitana spotreba (palubak neberu jako udaj) 5,51... nemam zrovna lehkou nohu...

neradim, nevnucuju, jen predavam zkusenost ;-)
o 18.01.2012, 22:30 | cupra.165
Au ....nejak sem neverill obcasnym nazorum,co se tu psalo,ale ted koukam
[ Link ]
o 19.01.2012, 12:40 | tommas
tyjo, ten svar tam, to je dobrý hnus :-/ ke korozi se raději vyjadřovat nebudu
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3727 sekund.