Navštíveno 1127x

zdravim kamarad me poprosil at zjistim nejake reference o tomhle voze, jak je na tom automat? co se na tom nejvice kazi? dale jaka je dostupnost dilu a servisu? popripade jak se vam jevi tento kousek? diky vsem budu mu to tlumocit....
[ Link ]
Přímo tenhle kus bych nebral, 2,5 tdi V6 jeden z nejporuchovějších motorů, jelikož se oto málo kdo dobře stará u tohohle auta bude problém s převodovkou a náprava nebude ok. Jeto audi stará takže neni problém že stim bude mít více lidí zkušenosti na servis. Díli v pohodě. Já bych osobně do tohodle kousku nešel. Už jen jelikož je to z AAAček,neduvěra a motor pro mě divnej.
no, ja jsem prave slysel ze tenhle je docela odolnej a jedina vada jsou prej vacky...jak se pozna ze jsou ty vacky ko? popripade ze odchazej?a prevodovka? klasika skubani razeni za dlouhou dobu atd...pockam jeste na par odpovedi...
Hele ta převodovka se může chovat při koupi naprosto v pohodě a třeba za 1000 kiláků mu už třeba nepůjde zpátečka, nebo nebude řadit všechny stupně apod. Automat je vždycky sázka do loterie.

12.12.2011, 10:48 |
Kamil07 | Upraveno: 2011-12-12 10:49:28
Já když kupuju auto s automatem, tak vždy počítám s jeho opravou, je to opravdu sázka do loterie a když s tím člověk počítá, tak se alespoň pak nediví.

12.12.2011, 12:02 |
bafis taky pokukuju po necem podobnym a dosel jsem k zaveru ze 2,5 je zbytecnej risk, lepsi trosku priplatit a sehnat to v 1,9...jsou to spolehlivejsi motory a min zerou, automatu bych se nebal, jen to chce resit jako Kamil07, na druhou stranu muj stavajici automat ma najeto 285 000 bez zasahu, podle servisky v nem nebyl menen ani olej...a furt drzi ;-)

12.12.2011, 12:24 |
Veva tak kámošovi vyřiď, že je to blázen... lidi jsou neponaučitelný a pořád do áček lezou, 99%aut tam je stočených, bouraných, atd... spravují to jen na půl, aby to vydrželo nějakou chvilku pak se to podělá a navíc 2,5 V6 je bezedná kasa, bude to víc v servisu než na silnici :-)
strejda si v ačkach kupuje auta porad, a nikdy zadnej problem nemel....
tak neco malo jsem si procetl a je to zhruba 50:50 tak jsem mu rekl at radsi pokukuje po necem takovem...jak to vypada tady s timto motorem a prevodovkou?
VW Passat 1.9 TDI, 96 kW, 2003 automat

12.12.2011, 13:41 |
bafis jj, to uz smyslplnejsi....

12.12.2011, 14:03 |
Veva řekl bych, že to je o dost lepší volba! :-)
Ten passat ale nebude za 60 ne? Ono ta cena u audi ma sve opodstatneni..:o)
ne nebude za 60 je prej kdyz to je na lizacku jinak 110k nebo co :-)

12.12.2011, 14:57 |
achyl jelikož mám A6 tku tak se ji musim zastat. sice je tam problem s vačkama, ale pokavad človék neni prase, tak je to spolehlive dobre vozitko. mam ji tri roky a az na opravu motoru, protoze byl lehlej kdyz sem ji koupil mi slouzi a nedam na ni dopustit
achyl, muzes se vice rozepsat? preci jen mas nejake zkusenosti po 3 letech :-)

12.12.2011, 15:06 |
achyl no asi takhle, tohle auto ma dve vady, a to mazani vacek a predni napravu. pokavad ma auto pravidelne delanej olej, tak se vackam nic nestane. predni naprava je na tom hur, ty jsou ve vetsine pripadech vymlaceny a je treba to komplet vymenit. me vysla cela na cca 7000 a jezdim na ni tri roky bez jedinyho klepnuti. jinak auto jako takove slouzi dobre a nedam na ni dopustit

12.12.2011, 15:07 |
achyl | Upraveno: 2011-12-12 15:08:58
ja mam 132 kw 4x4 manual, spotreba v Praze na deseti a na dalnici se na to ani moc nekoukam tam jezdi za nejakejch 8l a to nejezdim moc ohleduplne.
jinak proč kamarád chce automat? pokud jezdí město a zácpy nebylo by vhodnější jinej obsach a pokud dálky tak přeci dá za 6 a pojede né.
Achyl: já mam taky audi a jsem sní spokojenej, jen prostě tohle za ty peníze se mě zdá sázka do loterie a hodně velká

12.12.2011, 15:11 |
achyl jo cena je divná. vačky už budou k.o

13.12.2011, 01:00 |
Rudi Taky sem zvažoval nad A6 2,5 TDI navíc Quattro, nakonec to vyhrál Passat TDI 96kW 4motion a spokojenost a je tam o dost míň rizikovejch faktorů.

18.12.2011, 14:23 |
MAX Mám kamaráda u Autohellera, kde je servis a od jakékoli 2.5 Tdi navíc v audi mě hnal holí. Kromě toho, že je to fakt (aspoň v A6 quatro) líné, tak to žere jako benzínový motor.. O opravách nemluvě. Samozřejmě záleží na kuse, ale ruku na srdce - narazit tady u nás na slušný kus je asi jako vyhrát v loterii.. Tyhle auta si kupují nové manažeři a podnikatelé, moc to nešetří a po skončení záruky a leasingu se toho zbaví a už do něj neinvestují, a s tím, že tenhle motor má své mouchy, tak se u něj ta zanedbaná péče projeví daleko víc.. Co schválil je Passat 2.8 VR6 synchro.. Nesmrtelný motor, který žere tak jako ta 2.5Tdi ale jede.. :o) A není tak v ceně, jako 1.9Tdi.. Ve finále snese v pohodě i LPG, kdyby někdo chtěl šetřit..
No a jinak tedy spíš ta 1.9 tdi.. Kamarád přešel z Passata 2.5 Tdi na Golfa V 1.9tdi v kombíku (kvůli kočárku)a spokojeně si chrochtá.. Oproti tomu Passatu (automat) je na půlce ve spotřebě..