Navštíveno 4454x

Sleduji celou tuhle kauzu
[ Link ] a jsem strašně zvědavej jak to dopadne. Skoro si začíánám myslet, že to skončí odstraněním stavby..
Je to strašný případ zneužití pravomoci certifikovanýho inspektora co byl očividně plně odhodlaný vyjít vstříc stavebebníkovi ... Největší omyl ve stavebním zákoně za poslední léta - certifikovaný inspektor..
podle me to od zacatku smrdi.
Globus pochopitelne nema radost z prime konkurence a certifikovani inspektori apod uz jsou jen klicky v ramci konkurencniho boje. coz asi neni nic divneho.
me spis zarazi, co (pripadne kdo a cim) motivuje ruzne skupiny k takove aktivite, bo argumenty jako zvysena doprava (v tesnem sousedstvi snad nejvetsi vypadovky z brna + druheho takoveho marketu) mi neprijdou moc presvedcive.

08.12.2011, 12:51 |
nome no panove vzhledem k tomu ze se me to dost tyka protoze v ivanovicich bydlim tak me kazdy tento clanek tesi. V odstraneni stavby nedoufam i kdyz by to byla parada ale asi by stacilo kdyby tento ´obchudek´ vypadal tak jak bylo predstaveno a ne ze je 3x tak velkej. S tim inspektorem je to proste pruser. jinak obchod je uz asi mesic komplet pripravenej na otevreni. Aspon ze tem zmetkum utikaji prachy ... Fakt prasarna co si firma ktera na to ma muze v nasem state provadet
no já co sem tak nějak zahlídl tak přivaděč k tomu obchodaku jde v podstatě přes obytnou čtvrť, takže auta na výpadovce sice jsou, ale tohle zajistilo průtok aut přímo mezi baráky
Ale to je věcí územního plánu co je nebo není povoleno. Tady šlo o to, že se obešlo stavební řízení a umlčeli se všechny bčasnké sdružení přes toho asi trošku nesvéprávného inspektora co to vydal..

08.12.2011, 13:17 |
nome presne tak za danych podminek nemeli sanci ziskat regulerni stavebni povoleni tak to proste obesli. A lidi po**rte se uz stavime
Dle nastalého a dlouholetého bordelu v této republice ho dle mě nestrhnou. Když nenechali ani strhnout srubový chatrče zmrda z východu u K.V. nebo v chráněném pásmu výstavbu šedé eminence modroptáků na severu, tak si myslím, že tohle dopadne nápodobně. Dokud se tyhle zmrdoviny nezačnou odměňovat kulkou do palice, tak tenhle bordel se tu bude pěstovat dál.
nestrhne se nic, dodatečně se to povolí, pokud bude odpor tak se to podpoří doplňkovýma posudkama nebo se rovnou zpracuje EIA, maximálně se udělí nějaká směšná pokuta.
já si nemyslím, že to pujdě tak jednoduše shcálit. A zrovna teď, když už na ně je naštvanej napříč úřadama uplně každej.
jj, to stalo tolik penez, ze to strhavat urcite nebudou, pokuta a pripadny vsimny je jednodussi a levnejsi :o)

08.12.2011, 15:03 |
Luke_288 | Upraveno: 2011-12-08 15:04:35
O_O: pokud je to v souladu s ÚP, jakože předpokládám že jo a respektuje to regulační plán (pokud existuje), tak se to časem dopovolí. neříkám, že to půjde jednoduše, ale i nasranej úředník musí respektovat a pracovat v intencích stavebního zákona. tzn se to potáhne dlouho, všechny subjekty budou využívat maximálních lhůt, odvolávat se, ale to je tak všechno...
zkomplikovat to může zastupitelstvo obce, který to dokáže hodně zdržet pokud ví jak, ale pak se odvolaj na kraj a jestli není něco vyloženě zfalšovaný nebo proti platným normám, tak tom půjde.
to dodatecne schvalovani tady nejake vsimne asi nezpravi, bo to spis pusobi dojmem, ze na urade to ma podchycene protistrana, resp. konkurencni market.

08.12.2011, 16:01 |
nome | Upraveno: 2011-12-08 16:03:37
s územním plánem to v souladu je a není, protože zastavěná plocha měla být cca 1/3 toho co nakonec je. Ale máte pravdu že strhávat se to bohužel nebude.
Jinak s globusem to nema moc co delat.
Velky podil na tom ze se to postavilo maji lide z umc ivanovic. Je velka nahoda ze pozemny na kterzch to stoji puvodne patrili, ti castecne bojkotovali veskere akce proti marketu. Nastesti to uz prelezlo prez hlavu i jim.
tak buď to v souladu s územním a regulačním plánem je nebo není, nic mezi neexistuje

08.12.2011, 16:41 |
vypuk [ Link ] Nepřipadá mi to o tolik větší, jenom jiný tvar a tam kde se ubralo tak se přidalo jinde... Taky jak se stavěl Hyundai, tak radši postavili o 20 metrů kratší halu(a jiné úpravy hal) aby ušetřili... i když zaplatili pokutu tak na tom stejně ještě ušetřili :))
A za co by platili pri mensi hale pokutu?

08.12.2011, 21:20 |
htd no nevim, kdyz uz ohlasili toto:)
[ Link ]

08.12.2011, 21:50 |
vypuk Luke_288 - co máš na papíře, to musíš dodržet a je jedno jestli je to větší/menší, ale nedodržel jsi plány - pokuta :)
to bys musel bejt hodně velkej mamlas, abys to nechal dospět až do pokuty. podle mě nemáš kompletní info. existuje změna stavby před dokončením, kterou si podstatný změny povolíš v průběhu výstavby a kolauduješ novej stav. drobný odchylky stavební úřad schválí pochůzkou. tímhle se živím, takže vím o čem mluvím.

09.12.2011, 11:23 |
nome jeste se zeptam tem co se v tom orientuji, to neni dana nejaka minimalni vzdalenost takove stavby od obytne zony. K prvnim domum je od steny bauhausu odhadem tak 70 m ? Pride mi to proste sileny kdyz ti neko ani ne 100 m od baraku postavi obchodak ...
ano, jmenuje se to územní plán který to řeší a na kterém by se mělo podílet mnoho složek od architektů po občany a další úřady. Bohužel realita je jiná
územní a regulační plán. to o čem celou dobu píšu. pokud si obec najme architekta kokota co mu jde akorát o prachy za práci, tak to stojí za prd, když maj někoho, kdo přemejšlí pro "dobro a blaho" obce, je to OK.

01.02.2012, 13:31 |
nome

24.02.2012, 08:51 |
ero Jen aby jsme ty zmařené investice nezaplatili my všichni.Je to bordel,ale tady se nic neděje jiného.Na to by si mohli zvyknout všichni co tady žijí je to boj s větrnými mlýny.Co ti lidé kteří by tam měli pracovat z Ivanovic? Paní starostka je asi krátkozraká.

25.06.2012, 16:26 |
nome | Upraveno: 2012-06-25 16:30:42
Bavil jsem se o tomto pripadu s generalnim reditelem jedne velke brnenske stavebni firmy a ten mi velice jednoduse vysvetlil ze je uplne jedno jak to dopadne,ale tratit na tom bude zrejme stat,respektive danovi poplatnici.
Je uplne fuk ze inspektor chyboval,ale ten clovek ma kulate razitko a tudiz povoleni statu a pravni zastupce Bauhausu nebude zajimat zda ten clovek jako fyzicka osoba udelal chybu ci zrejme neco zkoulel za nejake vsimne,ale povoleni maji a tudiz kdyby to nabic museli zbourat proserem jistojiste arbitraz za 2.5 miliardy,takhle nas to muze stat zatim jen pouhych 100mega,tak asi tak.

25.06.2012, 17:23 |
htd je fakt, ze jim to tam kazi vyhled na dalnici:D
batman: to že má kulaté razítko a povolení od státu neznamená, že nemá žádnou zodpovědnost za svoje počínání. nicméně jeho to bude stát maximálně to razítko a možná nějaká pokuta. institut aut.inspektora je maximální vyjebávka, kterou naši papaláši vymysleli.
tohle je uplně jasně očividně účelový postup toho inspektora. Jesli bude soud, to se teprve bude prát špinavé prádlo...
2Luke:To ze ma svou zodpovednost je samozrejme,ale zodpovednost za nej mimo jeho sameho nese zodpovedny organ (nevim jestli SÚ). A jelikoz ma statni pravomoce nebude Bauhaus vymahat 100mega po nem,protoze vi ze je to zbytecne,ale bude vymahat 2 miliardy po statu.
Kdyz ti lekar pri operaci neco zprasi,pripadne odskodne ti take plati nemocnice a ne dotycny lekar.
Jinak ten nas absurdistan je nejlepe zalovatelnou zemi na svete! tzn kazdy kdo zaluje ČR ma vetsi sanci na uspech nez kdekoliv jinde a to je holy fakt a pravnici Bauhausu to vi moc dobre :-)
Ja rikam,mozna ho zbouraji,ale radost vsech co si budou myslet ze zvitezil zakon a spravedlnost rozmazne ucet za arbitraz a zmarenou investici.
Nedomnívám se, že to bude vymáhat někdo po státu. Respektive to není uplně zcela tak jasné. Inspektor pokud udělal průser, tak to pujde za ním a stát si na něm umeje ruce. Je to soukromník a svojí práci dělal za úplatu a pokud udělal chybu, tak to bude mít hodně špatný. Pravidla měl jasný a jednoznačně je porušil
Batman: nerad bych se hadal, nevim kolik s tim mas zkusenosti, ale podle me nemas pravdu. Inspektor supluje stavebni urad, tomu jen oznamis zahajeni stavby na zaklade certifikatu. Tezko muze urad byt zodpovednej za neco co neresi. Kdyz udela chybu urednik, je to neco jinyho. Ocni lekar je zamestnanec nemocnice, to taky neni stejny
Pravda,ja tomu nerozumim vubec.
Jak jsem psal jen papouskuju to co mi rekl znamy jedne stavebni firmy ktera mimo jine v Brne stavila Hornbach a M-palace takze do toho vidi mnohem lip,ale hadat se nechci. Cas ukaze....

01.10.2012, 16:29 |
htd
no konečně,tak jen doufám,že to do jara stihnout otevřit ať nemusím jezdit přes celý brno

02.10.2012, 17:29 |
nome fraška ... :-(
Tak bauhaus už teden valí a je klid :-)