Navštíveno 2097x

Zdar. Máme 300let starý barák a v něm v přízemí klenuté stropy. Potřebuji provrtat díru pro síťový kabel durch shora dolů (zespodu nelze kvůli stoupačce topení). Zatím jsem v 1,1metrů a tam jsem se svým nářadím skončil. Vrtal jsem do 1m vrtačkou Milwaukee a průměr 14mm. Průměr by stačil, ale hloubka jak si ne. A protože jsem nikde nesehnal delší vrták, použil jsem svůj vercajk. Nastavený vrták 1,3m průměr 24mm. Jenže moje velká el.vrtačka Narex 750W už jak si nestíhá a přeskakují převody v 1,1m. Čím to prorazit? Kdysi jsme dělali obdobnou díru a nakonec to provrtalo jedině Kango od Bosche. Nevíte, kde ho sehnat na půjčení na rychnovsku?
To je můj soused. No a u něj nemají silnější vrtací kladivo na půjčení jak 560W a vrták do 80cm. Už jsem asi splašil kladivo na půjčení z práce. Bude to teda papírování kvůli jedné díře, ale co se dá dělat. No a ještě musím dneska sehnat redukci z SDS Max na klasický čelisťový sklíčidlo.
ehm, škoda že jsi nezačal zespodu, protože se z tebe může stát gotický sochař, jak budeš klenutí znova nahazovat, kdyby náhodou odpadlo. Já provrtával taky pro síťový kabel a plácal jsem se po ramenách, jak je díra krásná, než jsem se podíval z druhé strany :-)
No já mám zespod navrtaných cca 20cm. Takže stačí se trefit díra proti díře a dovrtat to. Podle mě už to nechce moc. Typuju 10-20cm.
S vyvalenýma zdma mám hromadu zkušeností :-D třeba nedávno chtěli jedni důchodci, aby jsme jim udělali nové tv antény na střeše, že se jim kouše obraz :-), když jsme šli po půdě říkám si pohoda, ani se nehoupala nic, vypadala pevně :-D. Koukáme na stožár, pohoda, ukotvený k trámu na dvou místech a dole je pod ním železná destička. Vylezli jsme na střechu, kámík si tam přichytil konzoli, protože byla stará anténa až nahoře a tam se nenechalo dosáhnout :-). Montuje a najednou zmizel o půl metru dolu :-) (měl docela štestí, že se dobře držel) tak se jdem mrknout co se stalo a ze stropu čumí půl metru stožáru. Strop se skládal z rakosu cca 5 cm betonu a skvary :-D, Samozdřejmě, že rákos se postaral o to, že se vylouplo půl stropu. Jako k vzteku byl stožár umístěnej nad postelí, takze samo plná škváry a bordelu :-D. Někdy si prostě člověk užije :-). Jindy sme treba chtěli prichytit koax na prichytky, ale paňmáma že prej ne, že by raději lištičku, říkám jí no jak chcete ale nevede tu nic? aby sme něco nenavrtali. To je nově dělaný, tady vůbec nic nevede. Vrtáme až do té doby než začne z díry stříkat voda, no občas je to peklo :-D