Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > nalezeny iPhone

o Navštíveno 5303x o
o 08.12.2011, 00:36 | matis77
Co s nim, jde o bily , velice zachovaly 3gs, nalezeny v lete na koupalisti v nemecku....jde zapnout, takze funguje, ale nezkousel jsem tam davat svoji kartu...Iphonum nerozumim, prej se musi zaregistrovat nebo co. Jde o to ze ho nemcum rozhodne vracet nehodlam, takze jestli ma cenu ho treba rozprodat na dily, nebo to nema zadnou cenu ??

o 08.12.2011, 01:02 | Replayman007
cena cca? kdyžtak do mailu
o 08.12.2011, 05:35 | maca123
hmmm...co ho třeba vrátit tam kde ji ho našel?
o 08.12.2011, 07:59 | Rajdlos
A tenhle clovek nazyva druhe zlodejem. ROFL.
o 08.12.2011, 08:06 | .mycTD
ROFL2
o 08.12.2011, 09:07 | matis77
Replay : nabidni do mailu

maca :moralisticky reci jsem cekal, ale neresim je ;-)

Rajdlos : tobe jsem rekl uz jednou, aby jsi se na me vysral jednou pro vzdy...Ja jsem nikdy nic neukradl !!

Zajimalo by me kolik lidi treba z tohodle fora, by z nalezem bezela na policii, navic treba v jinym state a aktivne by ho vracela, nemam rad tyhle uvedomely reci a uz vubec nemam rad nemce, ziju vedle nich od malicka a kdo to nezna, nepochopi.

Pripadne nabidky mailem, aby se pripadne zajemce nedostal do konfliktu se zdejsima Mirkama Dušínama :)
o 08.12.2011, 09:08 | Rajdlos
ROFL3
o 08.12.2011, 09:19 | rcman
Já myslim že pokud ti na něm od léta neproběhla žádná hláška at zavoláš tam a tam. Nebo ti na něj nezačal volat sám majitel...
Tak bych to asi více neřešil a nechal si ho, nebo prodal...

Jasný je, že v době nálezu bych ho asi šel dát na policii. Ted už bych to neřešil.
o 08.12.2011, 10:27 | Tomášek
tak pokud ho ma vyplej tak se ani nedivim ze mu na nej nikdo nevolal :-D jinak teda myslis, ze nemci si o nas mysli neco lepsiho?:-D byl sem tuhle ve Vidni na nakym skolnim projektu, a meli sme asi 10mest evropskych a priradit k nim naky vety s hlavni charakteristikou.. a vis co bylo u prahy? - Hier wird viel geklaut(hodne se zde krade) tohle si o nas mysli rakusaci, hodne smutny
o 08.12.2011, 12:13 | rcman
Ono se neni čemu divit, když přiletíš na Ruzyň a jdeš se zeptat na taxika nebo MHD k hotelu v centru. A frejerka ti řekne že máme strašně složitou MHD a že tě tam jejich taxi zaveze za 2000kč.
o 08.12.2011, 12:18 | Rajdlos
A co potom kdyz zapomenes neco v taxiku, prijde po Tobe takovej matis77, a z puvodne hezke dovolene je razem nehezka vzpominka :) Kdyz prece neco najdu a nevratim, tak to neni kradez, to je prece normalni u narodne uvedomeleho Cechacka. ROFL4 :DDD
o 08.12.2011, 12:41 | Luke_288
ono občas přehnaná uvědomělost je spíš na škodu. neříkám, že já bych si ho nechal, zvlášť když 3GS už je poměrně starej krám.
ale známenj takhle v německu měl na sjezdovce střet s babčou cca 70let, prostě to do něj nahulila. nepředali si žádný nacionále nic, babka že je v pohodě, svezli jí na skůtru dolu a hotovo. tomuhle se to rozleželo v hlavě a večer to šel nahlásit na německou policii, popsal a nakreslil co se stalo a jel domu. no jenže policajti si zjistili jméno babky, obeslali jí nějakým protokolem nebo co a najednou si babka uvědomila, že jí pořád hrozně bolí za krkem, furt musí chodit k doktorovi, najala si právníka a ten z tohodle poctivky vysoudil 2,7mio Kč...
o 08.12.2011, 12:50 | .mycTD
to neni zadna uvedomelost, proste to tam necham lezet. jestli ho tam nekdo ztratil, tak ho pujde driv, nebo pozdeji hledat.
ale to je vec kazdeho soudruha...
o 08.12.2011, 13:10 | matis77
.mycTD : umiram smichy :DDDDD

zajimavy ze ja v zivote ztratil nekolik telefonu, penezenek apd. a nikdy mi nikdo nic nevratil...Ale zacinam verit ze kdyby to nasel treba takovej pan Rajdlos, tak okamzite prijede ke me domu, vrati mi to a jeste me pozve na veceri..

Jak rikam, nemam rad nemce, proto je to takhle a nazory na to me moc nezajimaj, na druhou stranu jsem treba pred rokem nemel problem vratit nalezenou penezenku v ktery bylo 7500, podle obcanky jsem nasel majitelku a privezl ji to.

Tim to nechci zlehcovat, ale neznas me, vis o me hovno a meles...nemam problem poslat ti kopii OP a muzes jit podat treba trestni oznameni, kdyz se ti bude lip usinat.
Vic se k tomuto tematu vyjadrovat nebudu, dalsi nabidky na mail :-p
o 08.12.2011, 13:19 | .mycTD
nemyslim si, ze bych vedel hovno. na to mi staci tenhle thread, abych vedel, ze jsi obycejny vidlak.
ale jak uz jsem psal -je to tvuj boj.
o 08.12.2011, 13:38 | matis77
ano jsem vidlak, tata jezdi na kolobezce a mama je liliputka...buh mi tolik nedopral, no....
o 08.12.2011, 13:52 | Cenda
nevim, jestli jsem vidlák, ale pokud by se majitel neozval do mého odjezdu z města, taky bych si ho taky nechal a prodal na ND ... rozhodně bych s ním nikam neběžel.
o 08.12.2011, 13:59 | Kamil07 | Upraveno: 2011-12-08 14:01:01
Neznám nikoho, kdo by ho vrátil (ani já ne), asi jsme fakt národ "zmrdů".
Možná kdyby byla průměrná mzda jako v německu atd., tak by bylo všechno jinak.
o 08.12.2011, 14:14 | .mycTD | Upraveno: 2011-12-08 14:20:29
matis77: to neni o rodicich, ani o majetku, ale o tom zjednodusenem uvazovani, co tu prezentujes: nasel jsem ho v nemecku, proto je nejakeho nemce. nemec je spatnej, protoze je to nemec. nemce nemam rad, tak mu mobil seberu.
me je uplne jedno, jestli v severnich cechach nekdo okrade sudetaka, ale asi je zbytecne si k tomu hledat nejaka moralni zduvodneni.

[edit]nedavno lezel v hospode na zemi mobil. kdyz jsem ho zvedal na bar, aby po nem lidi neslapali, tak uz tam nejakou dobu byl a dost lidi ho ignorovalo.
kdyz jsem ja nechal mobil v taxiku, tak jsem ho dalsi den dostal zpet (pochopitelne az po te, co jsem vypatral taxikare).
takze tvrzeni, ze by to tak udelal kazdy je nastesti jen alibismus
o 08.12.2011, 14:47 | Luke_288
12:50- to je další českej extrém. vidím, že někde někdo něco ztratil, tak si toho nevšímám a jdu dál...
o 08.12.2011, 14:50 | .mycTD
tak asi furt lepsi, nez si to odnest domu...
o 08.12.2011, 14:53 | Luke_288
lepší je to pro tvý svědomí, ale furt je vysoká pravděpodobnost, že to čorne někdo kdo půjde chvilku po tobě. nicméně určitě to není tak, že by to udělal každej.
o 08.12.2011, 14:56 | Cenda
tohle je thread jak z říše snů ... kdyby takhle všichni podstivě platili daně ... :-))))
o 08.12.2011, 14:59 | muSlim
Ešte že platia poctivě ;-)
o 08.12.2011, 15:09 | .mycTD
Luke_288: tak porad je to hlavne problem toho, ktery danou vec ztratil, takze nemuze ocekavat, ze s kazdym nalezem prvni kolemjdouci pobezi sepisovat protokol na fizlarnu.
ale aspon to neukrast mi prijde jako zaklad, co muze udelat kazdy.
o 08.12.2011, 15:11 | Rajdlos
matis77: ver si cemu chces, ale nejsem takovej social, abych si nechaval neco co neni moje a na co jsem si nevydelal, kdybych nasel neco, co by se dalo dotycnemu vratit, rad to vratim, protoze vim, jak by sralo me, kdyby me neco takovyho potkalo. Uz jsme to nekolikrat udelal. Bohuzel se nejspis na me podepsala vychova, Tebe bohuzel ta radna nejspise minula, coz je smutne. Ale hlavne, ze jsi sam se sebou spokojenej :)
o 08.12.2011, 18:15 | HIGHTOWER
tohle se tu už řešilo ne? Tenkrát si ho chtěl prodat pokud si pamatuju, to bylo chvíli po tom, co jsi ho našel. Nechápu, máš doma mobil tak 3-5 měsíců, stejně ho nepoužíváš, prodej je o ničem, ale vrátit ho nechceš. i když teď je asi o ničem jeho navrácení. Ach jo. Snad se ti nikdy nestane, že bys někde ztratil mobil a nálezce s tebou vyjebal přesně tak, jako ty.
Nevím jak v Německu, ale v ČR je to trestný čin

§ 219 Zatajení věci
(1) Kdo si přisvojí cizí věc nebo jinou majetkovou hodnotu nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 pro sebe nebo pro jiného značný prospěch.
(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu.

jinak jsem jednou v kině na konci ucítil pod nohou něco, mrknul jsem se a byl to mobil, nějaká Nokia dle vzhledu dražší. Pamatoval jsem si která holka vedle mě seděla a dohnal jsem jí asi po 300 m od kina, neb většinou odcházím na konci. Poděkovala a byla ráda. Taky jsem si ho mohl nechat, ale NEČIŇ DRUHÝM TO, CO SÁM NECHCEŠ, ABY TI BYLO ČINĚNO.
o 08.12.2011, 18:25 | Luke_288
Amen
o 08.12.2011, 18:34 | HIGHTOWER | Upraveno: 2011-12-08 18:35:12
Jinak jsi dítě štěstěny, kolik těch tel. jsi našel v Německu?

20.06.2011, 08:36 | matis77
Takze ho jdi ihned vratit, najit majitele atd, protoze na tomhle foru uvedomelych Dušínú ted budes ten nejvetsi padouch !!!! Stejne jako ja kdyz jsem nasel telefon v nemecku na odpocivadle ;-)

Odpočívadlo, koupaliště, co třeba weřejné WC, tam až teď v prosinci?
o 08.12.2011, 18:39 | Alííí
HIGHTOWER: A polykala? :-D
Jinak to moralizování mě nijak extra nebere, ale rozhodně bych se takhle veřejně nechlubil detailama, který ze mě dělaj vola...
o 08.12.2011, 18:40 | HIGHTOWER | Upraveno: 2011-12-08 18:44:03
Bohužel jsem tam byl s přítelkyní :-D

Jinak já jen nemoralizuji, já takový jsem tak jednám, takže to píši z mého pohledu a tak, co a jak bych udělal já. Káži vodu, piji vodu.

A rozdíl jestli někdo ukradne, tedy sorry, nechá si něco za 1.000 nebo 100.000,- v důsledku není rozdíl (tedy alespoň z lidského hlediska, z trestně právního samo jo no)
o 08.12.2011, 18:53 | Proffesor_W
Ja jednou nasel na parkacu nejaky ericsson, starej totalne omlacenej zgerb, rikam si co s tim, vytocil sem cislo pod "Mamka" a za hodinu si proto prijel kluk a dal mi petikilo :) a nedavno se mi stalo v Norimberku na nadrazi, cekam na vlak, kufry na nastupisti, vlak prijel, lidi vylezly, dalsi nastoupily a protoze sem mel dost zavazadel tak sem nastupoval jako posledni, ohnu se pro brasnu s notasem a koukam, na zemi digital Canon Ixus 210, nejakych 5000,- v obchodech u nas, jenze kolem na nastupisti uz nikdo, videt ze to nekomu vypadne, tak na to upozornim a vratim. Fotky tam zadne nebyly. Tak sem si koupil nabijecku...
o 08.12.2011, 18:55 | nonameVT
[ Link ]

28.03.2011, 17:49 | matis77
E71 v supr stavu, bez dokladu a je tam jen nemcina...
o 08.12.2011, 18:57 | HIGHTOWER
:-DDDDDDDDDDDDDDDDD
Tedy, to by mě sra.., abych stále nacházel mobily jen v Německu :-D
Já vím, je to jen shoda náhod ;-)
o 08.12.2011, 19:00 | dddd
bacha hoši, každej má nějakýho kostlivce ve skříni:))
o 08.12.2011, 19:00 | Midnite
nesnáší Němce, tak jim je bere :D
o 08.12.2011, 19:01 | CRK
to je osud :-D
o 08.12.2011, 19:03 | HIGHTOWER
jj, já se klidně přiznám, měl jsem tu problémy s těmi startovacími kabely, co jsem měl půjčené, vím, uvědomuji si, aby si někdo nemyslel, že jen machruju
o 08.12.2011, 19:05 | Lukin.xxx
bohužel :-)
o 08.12.2011, 20:18 | gizmi
Hightower: a ja myslel ze s tou babou z kina mas dneska 2 deti a zijete do smrti stastne :( Takhle pokazit pribeh :(((

Jinak mazec mnooo - corkar mobilu :( Jen tedy nechapu, ze si je lidi nenechavaj zablokovat..
o 08.12.2011, 20:47 | C.W.O.K.
[ Link ]

nechci nikoho obhajovat, ale přečtěte si tu diskuzi dole pod tim. Asi jste tady na foru jediní kdo by jste všechno všem vrátily.
o 08.12.2011, 21:01 | Bolthorn
Asi patřím taky mezi ty hloupý, co když něco najdou, tak to i vrátěj. Přesně jak psal Hightower, řídím se heslem NEČIŇ DRUHÝM TO, CO SÁM NECHCEŠ, ABY TI BYLO ČINĚNO. A já mám zrovna na tyhle nálezy štěstí, jako kdyby někdo zkoušel mé pokušení. Často nacházím telefony, peněženky,... Nejsem línej a člověka si vypátrám a vrátím věc.. Uvědomím si, jak by mi asi bylo, kdybych danou věc ztratil sám.. Každý jsme jiný a každý má nastavený nějaký morální kodex někde jinde..

Jinak ospravedlnit nějaký svůj čin tím, že to patřilo Němcovi, tak je to vlastně v pořádku, o člověku už svědčí dost. To je to samé, jako kdybych babičkám kradl u pošty důchody a omlouval to tím, že jde o staré lidi, které nemám rád..

Každý čin má vliv na tvůj další život, vrací se to!
o 08.12.2011, 21:20 | HIGHTOWER
Navíc u těch mobilů je naděje, že se dohledá a jak jsem psal, je to trestný čin.
o 08.12.2011, 21:40 | Luke_288
no, ehm, nechtěl jsem to vytahovat, naštěstí ses k těm kabelům přiznal sám, takže to tvý kážu vodu piju vodu taky silně kulhá. každej máme škraloup, tak nechápu tu tvojí vehementní snahu tu ze sebe dělat nejsvatějšího ze svatých...
o 08.12.2011, 21:44 | HIGHTOWER
jak jsem psal, když je někdo 200 km jinde, těžko něco zařídí, že? Chtěl jsem mu poslat peníze, poslat nové stejně kvalitní, ale chtěl ty staré, které prostě byli mimo mou možnost je mít v ruce navíc jsem ani přesně nevěděl, kde byli v tu chvíli, a poslat, předat :-(
o 08.12.2011, 21:50 | Luke_288
no dyt v pohodě, důležitý je si to zdůvodnit.tys za to nemoh, on chtěl zpět co ti půjčil a tys holt byl dlouhodobě mimo bez možnosti někoho poslat dojít na blbou poštu...každej by si měl zamést před vlastním prahem než tu začne psát tak silný výroky jak píeš
o 08.12.2011, 22:24 | HIGHTOWER
:-)
o 09.12.2011, 04:39 | maresk
taky si rejpnu - v červnu jsem byl u tety, kousek od Ringu - našel jsem tam peněženku s cca 100e, mobilem a dokladama nějaké slečny z cca 50 km vzdálenýho městečka, nalezeno během procházky s mladou k hradu (resp. zřícenině) Nürburg - tak jsem si dle jména našel adresu a telefon (naštěstí ne moc obvyklý jméno), zavolal a druhej den se tam stavil (stejně jsem jel za bratránkem a bylo to po cestě) - ta radost oné 16leté slečny byla ta nejlepší odměna (a od jejího tatíka jsem dostal flašku veeelmi dobrýho pití :-D)

co najdu a mám možnost zjistit majitele, tak vracím, rodiče mě tak vychovali.

Navíc věřím tomu, že boží mlýny ... (ač ateista) - už se mi ta poctivost vyplatila - ztratil jsem ca 25 tisíc i s taštičkou, kde jsem měl veškerý doklady - zjistil jsem to asi za 20 minut, na místě (Praha Karlín) už samo nebyla, ale jen, co jsem si zanadával, mi zvonil telefon a paní mi volá, že našla taštičku s penězma a dokladama - dostala litr náleznýho, kterej jsem jí musel hodně tvrdě vnutit, nechtěla si nic vzít - bylo to loni před vánocema, nakonec se uvolila, že za to prckovi koupí dárek - lidi jsou ještě i poctiví, ale začíná jich bejt málo :-(, ale zaplať pámbu za ně :-))
o 09.12.2011, 05:50 | badczech
Kdyz mi bylo 18 nasel jsem na benzine mobil (dancall - vykrik moderni techniky a uplna novinka tenkrat), byl jsem mladej, blbej a moc jsem ho chtel..

Za dva dny TUK TUK POLICIE OTEVRETE!!! a dostal jsem presne to co psal HIGHTOWER - zatajeni veci a mel jsem s tim problemy kvuli studiu (tenkrat jsem studoval v DE a denne dojizdel pres caru)

A vy vsichni mravokarci si vzpomente az budete stahovat movie, hudbu, kupovat naftu "za dvacet" atd.. Nerikam, ze vzit si nalezenej phone je spravne ale zrovna tak si myslim, ze by si mel kazdy zamest nejprve pred vlastnim prahem....
o 09.12.2011, 07:16 | Jaklik | Upraveno: 2011-12-09 07:16:51
Taky přidám svoji trošku do mlýna,kdysi jsem našel ve vlaku v kupé nahoře jak se dávají kufry peněženku,kouknu do ní a prachy žádný,ale veškerý doklady i s roční tramvajenkou na MHD v Praze.Vzal jsem obálku a poslal to podle adresy na OP pánovi do Prahy,asi za týden mi zvoní telefon,pán děkoval,ale na konci hovoru neopomněl pronést věty že tam byly i peníze a že mu v peněženci chybí.Tím ze mě udělal zloděje největšího,že mám tu drzost poslat mu vysypanou peněženku.Takže od tý doby co najdu tak na to se vyseru a radši to vyhodím a nebo strčím poldům na schody!
Jednou mi v práci čórknul nějakej spolupracovník peněženku,měl jsem tam 7000 čerstvě nafasovanejch firemních peněz,prachy mi byly celkem jedno,ale potřeboval jsem doklady,protože jsem jezdil obden ven,myslíte že mi je něko vrátil???
Takže NASRAT!!!
o 09.12.2011, 09:08 | Luke_288
mě doklady kdysi vrátili policajti. vykradli mi auto a papíry pak vyhodili někde o 100km dál do příkopu, tam je po nějakým čase někdo našel a vrátil na PČR. už mi to bylo k ničemu, měl jsem nový.
jaklik: přesně tak, nález dát na PČR a at se oni postaraj.
ono s penězma v peněžence je to těžký. to že někdo něco ztratí je jeho vlastní hloupost a osobně bych byl štastnej za peněženku bez peněz, ale se všema kartama a dokladama
o 09.12.2011, 10:40 | assassin
kdyz sem byl malej ztratil me otec i s kocarkem (bylo to slozitejsi ale to je ted fuk) jeste ze me tenkrat nenasel matis77, uz sem moh bejt v inzerci na nahradni dily :)
o 09.12.2011, 18:40 | HIGHTOWER
Jaklik: no ten spolupracovník byl asi "poučen" tak, jako ty z toho prvního případu, tak se na tebe taky vysr.... Mě by ani tak prachy nevadili, zamrzí to, ale nahánět doklady, to je to horší :-( To z prvního případu bylo jasné, někdo našel, vybral prachy a peněženku hodil nahoru, aby se hnedka nenašla. A pokud jsi naprdlej, že ti vlastně řekl zloděj, tak to příště udělej zase, ale pošli to anonymně a je to ne?

Já stejně v peněžence nemám více jak 1000 neb vše kartou a když už mám hotovost, tak jen na chvíli, takže mi jde pak fakt jen o doklady, ty 2-3 stovky, co tam mívám ať si klidně sežere a v případě ztráty nechá jako odměnu :-)
o 11.12.2011, 17:35 | Bolthorn
Dnes opět nález. Na pánském záchodě v OC Nisa v Liberci, jsem našel vedle umyvadla pánský prsten, zřejmě šlo o stříbro. Šel jsem ho odevzdat na informace. Snad to dotyčného napadne a půjde se zeptat.
o 13.12.2011, 08:26 | Newman
taky jsem nasel penezenku uz bez penez (nekdo me predbehl :-) se zlatou kartou VISA a dalsima kartama a prukazkama. Papirky na kterych bylo par cisel, zkousel jsem obvolat a tam jsem se dozvedel adresu a vse odeslal doporucene. Tyden na to prisel dekovnej dopis a tam 200.- ze pry na vydaje.

Jako u me dobry.
o 13.12.2011, 10:46 | gizmi
Nedavno jsem nasel penezenku s mraky kartama (polovinu jsem ani neznal) - vzal jsem auto a dovezl 50km do jedne vesnice, kde mel pan bydlet. Byl to syn a predal jsem to jeho rodicum. Na miste chteli mou vizitku, tak jsem ji prilozil a odjel. Druhy den na me doma klepal klucina a predal lahev vina za 400,- (opravdu dobra ulozenka) s tim ze mooooc dekuje a ze dostal facana od taty :D:D (vekove 25let kluk..hehehe)..hlavne ze mel doklady a karty..

Kazdopadne uz jsem nekolikrat vracel doklady lidem, ktere knam nekdo prinesl a ta radost stoji za tu namahu.. Kdyz si vezmu co stoji jen nove doklady, blokace a nove karty, atd - huaaaaaa!!!! Jsme lidi a narozdil od zvirat se snad nejak chovame, ne? :(
o 13.12.2011, 13:19 | Rudi
nejvíc by ho asi přešla sranda, kdyby ten telefon našel, nechal si ho, jel zpátky přes čáru, tam by ho drapli fíci, prohledali auto a jeho a našli německej iPhone, kterej by byl už dle čísla někde hlášenej jako kradenej. Pak by mě zajímalo, jak bys to vysvětloval a určitě by ti němci věřili!
o 13.12.2011, 17:39 | schwaboid
A vzadu na nosiči by měl několik jízdních kol, které taky našel .....
o 03.02.2012, 10:51 | Meda
Ono kazda mince ma dve strany, priklady dvou lidi z meho blizkeho okoli:

znamy nasel penezenku s par tisicovkama, platebnima kartama atd. Zasel tedy na PCR, penezku odevzdal, panove nasli majitelku a do mesice se s nim zahajilo trestni rizeni, jelikoz pani ho zazalovala, ze nemela v penezence tech par tisic co tam skutecne bylo, ale ze tam tech tisic bylo skoro 40. Chvilku se to vleklo, nakonec uz nevim presne jak to dopadlo, ale dostal to za svoje "dobractvi".

Pred ctrnacti dny jedna pani nasla penezenku kde bylo cca 35t, zasla tedy take na PCR kde ji rekli, ze jelikoz tam nejsou zadne udaje, obcanka, karta, nic, tak stejne nikoho nedohledaji a stejne si to rozdeli, zadny protokol ji nedali, nic.

Po tehle zkusenostech ma clovek strach i neco vratit, aby prave nebyl oznacen za zlodeje.

Par penezenek jsem taky nasel, vzdy bez penez jen s doklady-abych se vyhnul narceni, poslal jsem samotny doklady postou jako anonym. Jim to urcite udelalo radost a me se lip spi :)
o 03.02.2012, 12:18 | Klobouk
presně tak jak to napsal Meda!!!
nikdy už bych nevrátil penežnku jiným způsobem než že bych jí třeba anonymně někde položil na fízlárně nebo podobně. V dobré víře jsem takhle dovezl peněženku kterou sem našel v které nebyla ani koruna ale veškeré doklady a karty ano. A místo vděku mě ještě majitel osočoval že tam měl nejmíň tři litry,že jsem si je nechal a jestě mám tu drzost mu dávat tohle. Takže nasrat.
o 03.02.2012, 21:26 | CRK
Vracet by se asi věci měly, ale já když něco ztratim, tak to beru jako vlastní blbost a nic od nikoho nečekam...
o 03.02.2012, 23:25 | jasisoft
s vracanim najdenych veci je to tazke. ludia su kurvy. Vdacnych ostane uz len malo, vacsinou ta este obvinia, ze si zlodej. Nasiel som kopec veci, kopec veci vratil ale vacsinou som sa stretol len s nadavkami, a obvinovanim. Dokonca raz na mna jeden magor podal trestne oznamenie, ze som mu vratil penazenku pricom v nej mal udajne 3tis € a ja som mu vratil iba doklady a prachy som si nechal. nakoniec sa to sudne tahalo asi 2 roky a zistilo sa, ze ziadnych 3tis € neexistovalo a chlapik chcel len zo mna tie peniaze vyryzovat, a vymyslel si to cele. Takze kazda karta ma dve strany. Preto takisto ako pisalo kopec ludi hore, co sa da dohladat vratim anonymne alebo necham niekde na informaciach alebo pohodim nanonymne na policii, co sa neda dohladat, ako napriklad vypnuty mobil - bez pinu nezistis ani cislo kam volat vratim na vratnicu/informacie, alebo ak je to stary crep tak hodim doma do police a na odlozim na nahradne diely. Napriklad z talianska s z plaze mam nejaky stary sagem a lq. pricom telefon tam bol viditelne uz pekne dlho, vybity a par krat zmokol... to je to iste, akoby som nasiel nejaku bombu z 2. svetovej vojny a snazil sa ju vratit nemcom, ze si ju u nas zabudli.... :-)))
o 03.02.2012, 23:43 | HIGHTOWER
No osobně s těmi horentníma sumama v peněžence, jako 20 tis., 40 tis., 80 tis. apod. mi řekněte, kolik lidí tolik s sebou zrovna nosí, jo, sem tam se někdo najde, ale takový člověk si jí nenechá ukrást. No a chtěl bych vidět to dokazování toho okradené/ho, jak dokazuje že tam ty peníze měl/a, bral bych tak leda potvrzení z výpisu z účtu/bankomatu, ale i to je jen potvrzení, že si prachy vybral/a, ne že tam byly... Osobně jsem v peněžence neměl nikdy více jak 5 tis., když jsem vezl vyšší hotovost, nebyla v peněžence a navíc jsem se od vybrání do odevzdání nikde nezastavoval, natož jít na nákup do marketu a nechat to viset v kabelce na košíku :-D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3328 sekund.