Navštíveno 1297x

08.12.2011, 00:01 |
hawai Zdar, jen pro zvědavost by mě zajímalo, zda jste se s tim někdo setkal. měnil jsem na motorce brzdovej třmen a pumpu (podotýkám že vše fungl nové)
takže namontuju, naliju brzdovku do nádobky a jdu odvzdušňovat stejně jako se dělá auto, čili namačkám páčku-držim-povolim odvzdušňovák-utáhnu-pustim páčku-a opět dokola mačkám.....
zezačátku šel chvilku vzduch, po chvilce kapalina a bublinky, pak už jen čistá kapalina, ale páčka byla pořád měkká jako by mačkala naprázdno. mačkaj jsem ještě asi půl hodiny než jsem to vzdal. tak jsem odpojil pumpu, zkusil prstem jestli tlakuje a tlakovalo suprově. kouknu na pístky jestli nejsou seklý-normálně chodily, profouknu hadici jestli tam neni bordel, všechno namontuju zpátky a scénář s mačkánim se opakuje. opět výsledek stejnej, tak mačkám ještě další půlhodinu v domění že vymáčknu nějakou mega bublinu, ale opět nic.
přeskočim moje rozčilování a bádání nad všim možnym. nakonec jsem si řek že zkusim nacpat kapalinu spodem (odvzdušňovákem) a že jestli to nepujde, tak to hodim ze skály. všechno jsem vypustil, vzal sem injekční stříkačku a hadičku, dal na odvzdušňovák a tlačil tam brzdovku stříkačkou, až začala kapalina vtejkat do nádobky na pumpě. utáhnu odvzdušňovák, vezmu za páčku a ejhle....krásně tvrdá. ani netušíte jakou sem měl radost že od 20:00 do 23:00 se mi podařilo odvzdušnit jednu blbou brzdu :-D
teď mě zajímá jestli jste se s tim už někdo setkal. já teda ještě ne

08.12.2011, 00:06 |
Jozzo neměl jsi na začátku použít amatérský postup,kor u fungl věcí a určitě jsi je ani nezalil...

08.12.2011, 00:08 |
hawai | Upraveno: 2011-12-08 00:10:53
no brzdy jsem už několikrát měnil, ale tohle se mi zatim nikdy nestalo.
jinak třmen a hadici jsem zalitou měl, do pumpy jsem dával do nádobky
Klasika zavzdušněná pumpa ;-)
my se semtam otrávíme na mercedesu , možeš odvzdušňovat jak chceš , z kerej strany chceš , válec , prasata a stejně nezabrzdíš , poslední taktika co zatím funguje je nasadit pumpu na odvzdušňovák u prasete a tlačit do nádobky , problém je , že mosíš trefit to správný prase , jinak je to ojeb na druhů.
To jsem nekde zaregistroval, odvzdusnovak je na tom brzdici dole, takze ta bublina nejde vytlacit..