Navštíveno 3650x

Přítelkyně táta si koupil tv Thomson 55 FT 7763. Nemá žádný scarty, k TV dostal !!Redukci!! ze scartu na HDMI. Dokáže mi to někdo vysvětlit?
Vždyť Scart = analog, HDMI = digitál. Na netu jsou různý převodníky, ale redukce neexistujou.
Hodila by se mu ještě jedna tahle redukce, převodníky jsou docela drahý.
Kde hledat? respektive pod čím? Určitě ten Thomson bude mít nějak v HDMI konektoru zakomponovanej i scart, jinak si to nedokážu vysvětlit.
Pochybuju že to je redukce na HDMI...
Bývá to redukce scart na nějaký firemní konektor a dělá se to kvůli tomu, že lidi chtí mít TV co nejblíž ke zdi a scart by tomu vadil. jiný význam to nemá a obraz alespoň u Samsunga přes to stojí za prd...
Koupit netuším, takovým TV se vyhýbám obloukem i když za chvíli už asi nebude zbytí. Zkusil bych servis, ale připrav si velký peníze.
:), je to opravdu hdmi, ale určitě to bude, jak píšeš, nějakej jejich speciální HDMI konektor

29.11.2011, 10:59 |
M.a.R.i | Upraveno: 2011-11-29 10:59:48
Tak jsem mlel blbosti, teď jsem si ho prohlídnul znova a je trošku širší a zjistil jsem, že na TV má spoeciální zdířku, takže je to klasickej scart :).
Jinak já mu taky vysvětloval,ať si koupí Plazmu, ale chtěl mermomocí 3D a ledku, i když mi přiznal, že se mu na krámě líbil obraz na jedný 127cm plazmě,ale stejně vzal tohle, kvůli 3D :). Ale můžu říct, že jsem byl mile překvapenej. Jde do ní signál z kabelovky a obraz není zas tak hroznej, navíc má pěknou výbavu a vyšla na 30000, ale nešel bych do ní.
Navíc nemá klasický 3D se střídáním p/l oko, ale polarizační brýle

29.11.2011, 11:02 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-11-29 11:03:40
M.a.R.i. No vidíš, takže nějaký konektor co si udělali sami pro sebe :-/ Já osobně bych hlavně nešel do tý značky, Thomson zkrachoval už před lety při pádu CRT TV a dneska je to jen obchodní značka a kvalita děs co jsem viděl. 3D ve formě polarizačních brejlí bych neviděl jako nevýhodu, mě aktvní systém nevyhovuje. Obraz ztratí na kotrastu a jasu a hlavně 10min. přes brejle je jako 2 hodiny bez nich - chudák oči...

29.11.2011, 11:48 |
M.a.R.i | Upraveno: 2011-11-29 11:52:24
Tuner2:
právě, že jsem čuměl, že Thomson ještě dělá TV. Kupovali jí v Globusu, v ČR jsem jí nikde v eshopech nenašel. Celkově působí zpracováním lacině, kejklá se, pouťovej design, lowcost ovladač. Navíc jsme nerozchodil net a sdílení s PC, odmíta se připojit, tak možná s ní bude ještě sranda :).
Nejvíc by mě štvalo, že hučí zdroj nebo co to je. Ale věřím, že bude spokojenej, má Ledku a 3D, takže vše co chtěl :). Akorát nechápu, že nevybere TV podle obrazu, ale podle 3D, který stejně zkusí tak 2x a kvůli tomu, že je to LED a to teď letí a přeci to vůbec nežere :D
K tomu 3D, když mi ukázal polarizační brýle, tak mě hned napadlo, že Globus oblbuje lidi, ale nakonec jsem zjistil, že dokáže z 2D udělat 3D. 3D neholduju tomu, akorát jsem si kdysi na zkoušku koupil všechny druhy pasivních 3D brýlí a stáhnul pár filmu ve 3D a čuměl na to na plazmě, ale jsem na jedno oko slabší, takže efekt skoro žádnej. U tihle polarizačních ten efekt docela pociťuju, přepnul jsem 2D na 3D a obraz jakoby zaleze víc do TV a jediný co je vystouplý jsou políčka menu. Uvidím jak to bude fungovat s přímo 3D filmem, jestli teda nějakej na polarizační brýle seženu.
edit:
k tomu obrazu, proti mojí plazmě jsou barvy takový divný, kupodivu vyblitý. Aby to nebylo tím, že se jednalo o vystavenej kus na krámě, ale prý tam byla jenom týden. Taky je to nejspíš způsobený kabelovkou. Ale na to jakej signál do ní jde, tak ten obraz zas tak hroznej není.

29.11.2011, 15:13 |
Kapka (M)
počkej to chceš říct že otec dal za takovou tragedii 30 000? to si snad delaš prdel ne? :-)

29.11.2011, 15:17 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-11-29 15:18:01
Ach jo pak mě lidi budou říkat jak jsem drahej, ale za tohle vyhodí 30 papírů do koše :-/ Hlavně že je to LED a 3D :-O
Iluzi o tom, že běhala týden bych si nedělal...
MaRi: ten vyblitej obraz oproti tvý plazmě je normální projev LCD LED. taky jsem si po plazma pana koupil LED pana s tím jak si pomůžu a po půl roce jsem kupoval neoPDP. moje oči si na ten způsob zobrazování prostě nezvykly

29.11.2011, 15:59 |
M.a.R.i | Upraveno: 2011-11-29 16:01:58
Kapka:
viz link
[ Link ] Má 140cm, 3D, internet, sdílení, nahrávání na USB atd, takže si myslím, že oproti konkurenci je cena pěkná.
Nemám to s čím srovnat, mám akorát Panasonica 148cm, takže oproti tomu Panasonicu působí zpracováním lacině,ale Panasonic stál v roce 2009 nebo 2010 skoro 150000, takže je to nefér. Abych tu Tv jenom nehanil, tak třeba se kejklá i bratránkovo 2roky starý 107CM LCD Samsung. A třeba bratránek toho Samsunga krmí digitálním vysíláním a vypadá to hůř než kabelovka na tom Thomsonu.
A k tomu internetu, zkoušeli jsme se připojit na bratránkovo Iphone přes hotspot, wifi router ještě nemám. Takže to třeba přes router pofrčí
Luke_288: Právě, že mě to překvapilo, protože tady pořád čtu jak je obraz u LCD přepálenej a nepřirozeně barevnej, asi to píšu blbě, ale určitě víte co myslím :).
Tuner2:
Kdybych věděl, že si jí bude chtít opravdu koupit, tak bych mu poradil. Ale nikomu to neřekl a chtěl překvapit. Ono je to těžký, když u 127cm Plazmy měli štítek s 300W a u 140cm Thomsona štítek se 150W. Laika těžko napadne, že ta plazma nebude žrát stále 300W, ale třeba v průměru tich 150-200.
3D ho učarovalo v nějakým Sony eshopu u tv za skoro 50k, kde bylo nějaký ukázkový video ve vysokým rozlišením. Myslel si, že takovýhle efekty umí každá a že to zvládne i z 2D videa.
Působilo na mě třeba divně to, že manual je na cca 10stránkách, na wifi usb dongle není nikde nápis Thomson, jenom čísla a to samý i na dálkovým ovladači :)