Navštíveno 774x

jen taková drobnost ,ale zajímá mě to
když něco vyhrajete
jak brzo se ozýváte ? prodejci
nebo čekáte až se ozve on ?
proč se ptám ,zas tak často se na aukru nepohybuju
když jsem něco vyhrál ozval jsem se během pár minut (nastavím si budík v telefonu ,abych věděl kdy to končí)
nebo hodin (když jsem v práci ,příjdu kouknu ,píšu)
zkusil jsem tam prodat pár věcí
a většinou se lidi ozvou až kdoví kdy (po 36 hod./ nebo po dvou dnech až když jsem napsal první)
tak bych rád věděl jak to máte
at z pohledu prodeje tak ze strany kupce
zatím jsem jen nakupoval a většionu přišla zpráva od prodejce okamžitě, ale taky se mi už několikrát stalo, že jsem čekal týden a víc ...
Nejlepší je nahánět všechny sám co nejdřív...ať jde o prodej nebo nákup. Pokud chceš rychle peníze nebo rychlé odeslání. Většinou jsou obchody rychlé, ale můžeš narazit na brzdu. A teď před Vánocema to třeba bude leckdy trvat. Tedy pokud to nebude osobka.
No ja jako prodejce i kupujici vetsinou pisu hned nebo pokud neprihazuju kdyz to konci, tak max druhej den.
Nekteri kupujici jsou ale zvlastni. Ted jednu aukci resim a uz je to dele jak 2 tydny, kupujici porad nezaplatil, nekomunikuje a po 14ti dnech, co jsem ho 3x uhanel mi napsal, ze ma problem s bankingem a at mu to poslu na dobirku... :))))

27.11.2011, 10:56 |
CRK - Když se ozve druhá strana za pár dní, tak se nic neděje a je to podle pravidel aukra v pořádku.
- Když to budeš chtít urychlit, tak se musíš snažit ty.
- Zas na druhou stranu miluju lidi, který vydražili věc za 99,- a volaj mi kvůli tomu v neděli v noci...

27.11.2011, 11:01 |
CRK Ghofig: já jsem za tu dobu na aukru docela tolerantní a už nemám sílu řešit každýho blba... Ale tohle je jasnej příklad člověka, který se bojí posílat peníze předem a zastírá to výmluvama. Napsal bych mu něco ve smyslu, že pokud má problém s ib, tak může peníze vložit přímo v bance nebo zaplatit složenkou a jestli se věc do 5 dnů nevyřeší, budeš nucen kontaktovat aukro.cz.

27.11.2011, 11:06 |
CRK Dám sem příklad toho, co mi běžně chodí do mailu, je to k neuvěření, ale toto mi opravdu píšou..
> tak penize semvam poslal ale vy stemi pak napsal ze mam dat v.s aja ho nedal
> ale mam dukas ot banky ze penize mate us na ucet protoze mam taki fio banku tak
> mi poslete muj mobyl cojsem koupil a napiste mi vase cisllo mobilu a doufam zeto
> neni podvot ale ikdys tak policie to zisti protoze muj otec je na kriminalce
> us semu predal vas email a uctenku z banky ze je to odeslani dekuji za
> pochopeni a dekuji vam moc a tesim se na muj telefon jo a jakto ze ten mobyl je
> as z cizini jetam čeština prosimvast dekuji gazi
:-D gazi a jeho czestyny a jeho fotr na kriminálce :-D
Já teda běžně okamžitě po výhře přes ten aukro formulář co mi na něj přijde odkaz mailem kontaktuju prodejce, i když mi od něj přijde zpráva s č.ú. nebo jak postupovat dál. Dělám to vždycky :) A dokud na to prodejce nezareaguje tak nic neplatím...

27.11.2011, 11:40 |
jackobo | Upraveno: 2011-11-27 11:40:46
LOL, takovy lidi jako gazi bych preventivne rovnou strilel :-DD
jinak na aukru jsem doposud jenom kupoval, a to presne v duchu ala mr.brain :).

27.11.2011, 11:55 |
DaveX Já zatím nikdy problém neměl. Když jsem něco koupil a potřeboval jsem to hned, tak jsem peníze hned po aukci poslal. Pokud jsem na to nespěchal, tak jsem peníze poslal třeba za 2 - 4 dny, ale upozornil jsem prodejce hned.
Když jsem něco prodával, tak to bylo také v pohodě.
Jediný problém mi nastal, když jsem koupil fungl novou myš (Logitech G9x) bez záruky, kterou prý borec testoval do nějaké internetové rubriky. Myš mi přišla bez závaží v úplně roztrhané krabici a "skejty" od myši byly podřené jako kráva, takže bylo jasné, že myš není nová a že kecal. Nicméně mi dal menší slevu, závaží poslal a myš slouží dodnes. Měl jsem v tom důvěru, protože mám a měl jsem pár věci od logitechu (myši, klávesnici, bedny Z5200, ty mám doteď, další bedny) a nikdy se mi nic nepokazilo.
CRK: ja chapu, ze nekdo treba s necim muze mit problem. ale naprosto me vytaci, kdyz ja mu napisu 3 mejly a on mi na to odpovi po tydnu, ze nebyl na netu a at mu poslu jeste jednou cislo uctu, tak ho tedy poslu znovu, zase se tyden nic nedeje a pak mi napise, ze to nemuze zaplatit a at to poslu na dobirku. clovek, ktery ma 7 komentaru a jeste jedna takto je mi krajne neduveryhodny. ja kdy neco kupuji, tak to platim hned a max do tydne, pokud na to prodejce nesere, tak mam vec doma.
o.k. díky
takže je to více než 20 hodin od konců několika mojich aukcí a neozval se ani jeden , jdu jim psát
asi na to čekaj :-)
V obou případech jsem se vždy snažil nejrychleji skontaktovat s drouhou stranou. Každopádně ani aukro ti nezaručí, že nenarazíš na nějakýho debila viz příspěvek od CRK. Nějakou dobu už tam raději vůbec nelezu.

27.11.2011, 20:31 |
CRK | Upraveno: 2011-11-27 20:39:31
Ten Gaži má i zajímavej nick na aukru, je to: vitekbili1
Rovnou doporučuju si ho přidat na blacklist :-D
Jediný, co vám můžu poradit je, aby jste to tak neprožívali, prostě si to neberte tak osobně a bude se vám líp spát. Kdyby jste viděli, co musim denně s těmahle dementama řešit já, tak by jste se tomu svýmu problému jen zasmáli, takže klíííd :-D Jednou jsem např. narazil na nějakýho blázna (vlez sem mu do mailů :-D a četl jak byl v blázinci, jak má pořád problémy s každým a všude, fakt síla...) a ten mi napsal kvůli jedný aukci asi 160 mailů!!! a podával na mě trestní oznámení na městské policii, státním zastupitelsví, policii, magistrát a ve finále i na interpol!!! Takže chlapci, buďte v klidu :-D
já myslím že to zas tak neprožívám
po zkušenostech s řemeslníky na rekonstrukci domu jsem přišel o hodně iluzí
jen mi přišlo divný že ze 4 lidí se neozval do 20 hodin ani jediný
na aukru jsem doposud jen nakupoval
ted jsem poprvé prodával (a zrovna víc věcí naráz )
já se snažím ozvat sám a co nejdřív ,příjde mi to logické(něco chci -tak se o to starám )

28.11.2011, 06:57 |
CRK tohle mi právě připadá, že to moc řešíš, co to je 20 hodin a ještě vo vejkend? Ne každej dřepí doma na prdeli u compu nebo má net v mobilu.