Navštíveno 1153x

Najde se tady někdo kdo by mi vysvětlil jak poslat balík na slovensko? Na cpost.cz jsem našel různý varianty, ale nejsem z toho moc moudrej. Jak se řeší např. dobírka. EURO vs. koruna.
Díky

26.11.2011, 20:37 |
dddd před cca 2. lety jsem posílal Dexe na Slovač na dobírku, byla to složenka na zahraničí bylo to složitější, ale šlo to vcelku v pohodě jen jsem psal cenu v Kč,všechno to přepočítala česká pošta a vše proběhlo hladce, takže nejlepší počíst net na složenky do zahraničí nebo se zeptat na ČP.Jak jsem napsal šlo to jako dobírka CZ jen byla jina složenka na dobírkovou částku a ještě něco, ale to už nevím co.
Díky, tak to by bylo celkem v pohodě.

26.11.2011, 20:49 |
rcman Docela často něco posílám...
Není to nic složitého!
Nejsem si jist jak u nás berou Slovensko. Jestli jako jinou zem nebo to tolik neřeší...
Dost se cena poštovného počítá dle váhy. Posílal jsem i pár balíků do Španělska. A nejlepší to bylo když jsem se vešel do 2kg.
To bylo za cca 250-400kč.
Pokud to chceš na dobírku musíš vyplnit jak tu složenku, tak jako u každého balíku ten malej Podací lístek.
Ale jak jsem psal, záleží na váze!
Když jsem byl nad 2kg už sem dostal jinej podací lístek než jakej jsem znal běžně. A tam se muselo vyplnovat x věcí. Včetně obsahu balíku apod...
Rovnou ti můžu říct, že pokud nejseš Pošták Pet, tak přes stránky Pošty si nic nespočítáš tak, jak to nakonec budeš doopravdy platit...
posílám často tlumiče na SK, při hmotnosti kolem 6-7 kg to vychází při zaslání na dobírku na cca 280 Kč. Zpravidla je to tam do 3 dnů, peníze ti dorazí do 10-14 dnů po vyzvednutí adresátem. Pokud je zásilka nad 2 kg, potřebuješ podací lístek CP-72, je propisovací s kopií. Na dobírku pak samo mezinárodní dobírkovou poukázku COD, taková oranžová. Psaní je tam samo víc než u vnitrostátního balíku, ale žádná věda, když tak ti na poště helfnou.
Kluci diky moc za informace. Pravdepodobne budu posilat na slovensko objektiv. Ma neco pres pul kila,takze bych se dostal s celkovvym balikem do 1kg. Cekam na vyjadreni kupujiciho.

26.11.2011, 23:07 |
rcman Tak to ti hlavně poradim to hodně dobře zabalit! Protože na Poštách dělaji totální dementi co se týče sledování a dodržování všechn ožnejch upozornění a znaků na balíkách...
Sám jsem nestíhal, když jsem posílal balík se kterým se nesmělo moc mlátit a zbytečně překlápět.. A bylo na tom každý strany X nálepek s varovánim apod. A frajer hned u váhy balík několikrát otočil a omlátil ze všech stran...
Opravdu dobře a pevně zabalit!
A jasně že dostatečně pojistit.
Ale za tu pojistku a její částku se taky pak myslim vypočítává cena poštovného...