Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zaslání balíku na Slovensko

o Navštíveno 1153x o
o 26.11.2011, 20:29 | C...arlos
Najde se tady někdo kdo by mi vysvětlil jak poslat balík na slovensko? Na cpost.cz jsem našel různý varianty, ale nejsem z toho moc moudrej. Jak se řeší např. dobírka. EURO vs. koruna.

Díky

o 26.11.2011, 20:37 | dddd
před cca 2. lety jsem posílal Dexe na Slovač na dobírku, byla to složenka na zahraničí bylo to složitější, ale šlo to vcelku v pohodě jen jsem psal cenu v Kč,všechno to přepočítala česká pošta a vše proběhlo hladce, takže nejlepší počíst net na složenky do zahraničí nebo se zeptat na ČP.Jak jsem napsal šlo to jako dobírka CZ jen byla jina složenka na dobírkovou částku a ještě něco, ale to už nevím co.
o 26.11.2011, 20:40 | C...arlos
Díky, tak to by bylo celkem v pohodě.
o 26.11.2011, 20:49 | rcman
Docela často něco posílám...

Není to nic složitého!

Nejsem si jist jak u nás berou Slovensko. Jestli jako jinou zem nebo to tolik neřeší...
Dost se cena poštovného počítá dle váhy. Posílal jsem i pár balíků do Španělska. A nejlepší to bylo když jsem se vešel do 2kg.
To bylo za cca 250-400kč.
Pokud to chceš na dobírku musíš vyplnit jak tu složenku, tak jako u každého balíku ten malej Podací lístek.
Ale jak jsem psal, záleží na váze!
Když jsem byl nad 2kg už sem dostal jinej podací lístek než jakej jsem znal běžně. A tam se muselo vyplnovat x věcí. Včetně obsahu balíku apod...

Rovnou ti můžu říct, že pokud nejseš Pošták Pet, tak přes stránky Pošty si nic nespočítáš tak, jak to nakonec budeš doopravdy platit...
o 26.11.2011, 22:03 | Šestikule
posílám často tlumiče na SK, při hmotnosti kolem 6-7 kg to vychází při zaslání na dobírku na cca 280 Kč. Zpravidla je to tam do 3 dnů, peníze ti dorazí do 10-14 dnů po vyzvednutí adresátem. Pokud je zásilka nad 2 kg, potřebuješ podací lístek CP-72, je propisovací s kopií. Na dobírku pak samo mezinárodní dobírkovou poukázku COD, taková oranžová. Psaní je tam samo víc než u vnitrostátního balíku, ale žádná věda, když tak ti na poště helfnou.
o 26.11.2011, 23:02 | C...arlos
Kluci diky moc za informace. Pravdepodobne budu posilat na slovensko objektiv. Ma neco pres pul kila,takze bych se dostal s celkovvym balikem do 1kg. Cekam na vyjadreni kupujiciho.
o 26.11.2011, 23:07 | rcman
Tak to ti hlavně poradim to hodně dobře zabalit! Protože na Poštách dělaji totální dementi co se týče sledování a dodržování všechn ožnejch upozornění a znaků na balíkách...

Sám jsem nestíhal, když jsem posílal balík se kterým se nesmělo moc mlátit a zbytečně překlápět.. A bylo na tom každý strany X nálepek s varovánim apod. A frajer hned u váhy balík několikrát otočil a omlátil ze všech stran...

Opravdu dobře a pevně zabalit!
A jasně že dostatečně pojistit.
Ale za tu pojistku a její částku se taky pak myslim vypočítává cena poštovného...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.7978 sekund.