Navštíveno 1339x

tři roky bez potíží provozuju přes HDMI kompík s TV, grafika GeForce 9400GT, telka Philips ...
dnes jsem připojil kabel do grafiky a telka hlásí "video not suported", tak jsem vypnul zapnul a nic, takže následoval upgrade ovladačů grafiky, s tím začal kravnou systém, takže nová instalace woken ...
všechno funguje, jen HDMI ne a telka už hlásí "žádný signál na výstupu"
že by umřela grafika? (HDMI výstup)
ale když kabel připojím tak PC detekuje TV, můžu přepínat mezi TV a monitorem nebo obraz klonovat, jen na TV nic nevidím a stále hlásí "žádný signál na výstupu"
HDMI vstupy na TV jsou OK (prověřeno kamerou)
kdyby byl poškozený kabel, tak by PC nedetekoval TV ne? opravdu už nevím co bych měl zkusit a jen tak pro test se mi nechce kupovat jinou grafiku a kabel, navíc když PC telku detekuje

26.11.2011, 19:09 |
cezetko | Upraveno: 2011-11-26 19:09:59
tohle dělá běžně, když pouštíš nepodporované rozlišení. Zkus dát obyčejný klonování a pusť rozlišení na 1024x768.
tak bohužel ani změna rozlišení a obnovovací frekvence nepomohla :o(

26.11.2011, 19:37 |
Petura | Upraveno: 2011-11-26 19:38:28
tohle dřív bylo funkční

tak asi vyřešeno, dneska mi zdechnul zdroj ...
tak asi vyřešeno, dneska mi zdechnul zdroj ...
tak zdroj jsem vyměnil, ale s připojením přes HDMI žádná změna nenastala ...
PC o TV ví, ale telka hlásí žádný signál na vstupu ...
kabel je OK, ten jsem vyzkoušel se satelitem
napadá mě jedno vysvětlení - jukni na první obrázek, který jsi postoval - Your display does not support HDCP -
[ Link ] - jestli se Ti nenasypala nějaká aktualizace windows, která toto způsobuje (tvrdý vymáhání podpory HDCP), bylo by to vysvětlení, proč se Ti to děje
maresk: to HDCP je už aktivní ...
projel jsem všechny možnosti rozlišení a ani v jednom případě se na TV nic neukáže, a nejde mi ani zvuk
jinou kartu na ozkoušení nemám (a není ani kde půjčit), takže nejspíš budu muset koupit novou, po jaké kartě bych se měl podívat?
vůbec se v nabídce a typech neorientuju ...
chci VGA, DVI a HDMI výstup, víceméně to bude jen na filmy, foto, ale občas si zahraju NFS a tomu podobný, takže chci aby na hry to fungovalo dobře, cena +- litr

30.11.2011, 17:31 |
Petura | Upraveno: 2011-11-30 17:33:53
už jsem z toho jelen ...
podařilo se mi zapůjčit jinou grafiku, ale bohužel se chová naprosto stejně jako moje stará, TV detekuje ale telka nic neukáže (chybí signál na vstupu)
je možný že by nějak odešel kabel? ale kabel mi fungoval s HD satelitem (sice na jiné TV ale fungoval), ke svojí TV připojím kameru do obou HDMI vstupů a funguje, ale používám kabel od kamery (mini HDMI)