Navštíveno 915x

Jaký externí záložní disk pro různé zálohy na 2-3 PC vybrat? Čím se řídit? Spolehlivost...

24.11.2011, 09:17 |
nome | Upraveno: 2011-11-24 09:17:48
no první věc co si ujasni jestli chceš USB nebo lan disk.
Pokud to bude na zálohu 3 pc tak bych asi už bral lan tím pádem nějký levnější NAS ze značek mrkni na synology nebo eventuelne Qnap.
Pokud budes chtit do usb tak bych asi bral nejakou overenou klasiku WD my book.
Ikdyz je to celkem jedno protoze vevnitr vsech externich disků stejne bude wd/Seagate/Hitachi/Samsung
jak píše Nome tak klasika WD,ale bohužel před pár týdny v Thajsko oslabili povodně a ,,trošku" se
to promítlo do cen,bohužel na to logicky reagovali i jiní výrobci...viz graf v odkazu
[ Link ] štve mě že jsem v říjnu chtěl kupovat právě tenhle disk,ale nějak nebyl čas a takhle to dopadlo...teď budu čekat půl roku než se ty ceny srovnají :-(

24.11.2011, 09:59 |
clown ceny se do pul roku nesrovnaji ..
puvodne mely jen vzrust o cca 40 procent .. z cehoz celosvetove se stalo 200 - 400 procent ..
normalni ceny HDD ocekava Seagate tak koncem pristiho roku .., nedivim se ..
thajsko vyrabi 60 procent komponent pro HDD, jak pro WD, tak Seagate i Toshibu .., hlavne motory. Bohuzel jsou na svete jen 3 firmy co delaj HDD, 2 firmy co delaj plotny pro HDD a asi 5 co delaj motory .., v drtive vetsine tam.
HDD nejsou jediny .. SONY tam utopilo fabriku pro opticke snimace .., takze budou kratky i zrejme zrcadla jak od SONY tak i Nikonu :o(

24.11.2011, 10:39 |
JR Ja myslim, ze Datart to resi ...
[ Link ]

24.11.2011, 11:18 |
clown JR .. za ty ceny jsem mel 1.5TB + 2TB :o)
ext. box si koupim svuj :o)
mazec je to

24.11.2011, 11:21 |
JR clown: ta doba je uz davno pryc. Tohle mi aktualne prijde jako nejlevnejsi reseni.

24.11.2011, 11:25 |
clown jaa bych to WDcko nechtel .. :o)
jeste ted mam jich mam v supleti 8 co cekaj, az se neco posere a nebudou zalohy, tak se z nich budou v data helpu tahat data :o)
ale blil bych .. slovy 175MB / 230MB Caviary chodej furt (mega ano mega) :o) dokonce mi nekde lezi 52MB Quantum :o) a super .., jen nevim co s nim .. :o)
co třeba toto: Hitachi Touro Desk 2TB
[ Link ] nebo toto: Samsung G3..1,5TB
[ Link ]
nakonec koupen ten z odkazu od JR...eshop 2690,- > prodejna 2490,-...což bych teda nečekal :)