Navštíveno 2060x

Nevite jak je na tom s kvalitou nova Kia Sportage? Vesmes to lidi chvali v diskuzich.
Tata ji kupoval v lete novou. Dle me pecka. Hodne zajimave auto. Tatik si ji chvali, ale jake ma filcky nevim.
Uvnitř to je celkem malé na to jak se to tváří namachrovaně. Zpracování bych řekl pečlivé.
Benzínová 1,6tka je moc líná na tak težké auto.
Bez 4x4 to celkem postrádá smysl. Lépe vybavené auto už taky ale stojí docela ranec.
Jinak ty auta mají najeto málo na to to hodnotit. Má to 7let garanci, takže se o cokoliv postará autorizák.
Bude to pro zenskou, takze 4x4 do mesta celkem zbytecnost :) O velikosti kufru a celeho auta vime. Je to celkem maly. Co se tyce zaruky tak je pry 7 let jen na motor a prevodovku.
záruka u kii je 150 tisíc km nebo 7 let na vše úpodle toho co nastane dříve. (nové podmínky od 2010) a na audio komponenty 3 pouze roky.
Sportage bez 4x4 je absolutně tristní kombinace. Osobně bych za to nebyl ochoten dát tolik peněz bez jakékoliv přidané hodnoty. To už jsou daleko zajímavější auta pro holku a ještě ke všemu do města
Podle mě je lepší Hyundai ix35, taky jsem se díval na Sportage, ale ix35 vyhrála. Mám ji doma půl roku a spokojenost.
Jinak jako Only_One

23.11.2011, 11:45 |
clown rok mame doma .. 4x4 2.0CRDI .. na zimnich 17" do 7litru na origo 18" sice osm, ale vypada to zase super ..
za mne jen dira okolo rezervy jinak auto jizdne super .., samo, neni to MLko, nebo Rko
a trosku mi vadi ta palubka, co neumi cesky ..,
ma to duchodce, protoze ze Skodovky uz vyrostl .., jak financne, tak pohodlim a hlavne ochotou znacky ..

23.11.2011, 17:55 |
Ravo | Upraveno: 2011-11-23 18:01:16
v podstatě to samý co lidi nademnou.
Do firmy jsme jich nakoupili asi 10ks, všechno 4x4 nafty s automatem.
Na moje gusto to docela žere (4x4 + automat udělá svý), uvidíme až si sednou syrový motory. Provedením a kvalitou se mi docela líbily, ale měl jsem možnost jet s většinou z vozovýho parku a skoro na polovině z nich je nějáká drobnost. Docela blbne elektronika co ovládá DLR+xena - pozice světel AUTO. Hodně našich řidičů to má vypnutý a nastavuje si to ručně, protože to občas nezapnulo ty správný světla atd. Další kus má problém s blbě se zavírajícím dveřmi vpravo vzadu - prostě nesedí jak by měly a musí se s nima pořádně švihnout. A takových drobností je různě, spíš okolo elektriky (BT HF atd).
Takže uvidíme co po 150-200tis, nicméně obecně auto má potenciál to vydržet, asi bych se to nebál koupit. Kvalita je takový běžný lepší průměr ale za super cenu = vychází mi dobrý poměr cena/kvalita ;-)
P.S. - designově se mi líbi víc než segra Hui ix35, ale vzhledem k vysokým pontonu karoserie (malý boční okna vzadu) a malinkatýmu oknu vzadu není pořádně dozadu z auta vidět (slovy ho**o) - couvací senzory nutnost

23.11.2011, 20:10 |
Jozzo hoši vy mě bavíte s tím pečlivým zpracováním a kvalitou výroby :D
O_O: tak to jeste pozjistuju, ktery dela v Auto Palace, me tvrdil smrtelne vazne kamarad, ze je to jen na motor a skrin. A v cem je to FWD tak tristni?
Hx35 byl taky kandidat, je to v podstate to same, ale proste je to zensky a kouka jak se ji to libi, takze Kia vede. Me spis zajimali hlavne ceny dilu, servisu, jak casto servis, jak je prave drahej a znate to.
Jinak diky za kazdou referenci :)

23.11.2011, 22:19 |
cupra.165 | Upraveno: 2011-11-23 22:21:10
Qauskai ci jak se to pise by se nelibil?Nebo RAV-ku,dalsi takove holcici auto. Jinak Kiu ma jeden muj znamy,kterej jezdi hodne svizne a taky si nestezuje,zatim peje uz rok chvalu. Co se tyce vzhledu,tak se mi taky libi,jak zvenci,tak zevnitr.
Sportage je totiž navržená pouze jako hezká obálka. Ale co třeba do výhledu všemi směry to je hodně mizérie. Koupit si takového mastodonta bych volil především kvuli tomu pohonu 4x4 měl alespon trochu pocit zábavnosti a pocitu průjezdu lehčím terénem. Bez toho to auto ztrácí kouzlo SUV a stane se z toho přítěž silničního provozu s bezpohlavním projevem za docela dost peněz v líbivém obalu. A to mě přijde jako dost smutný.
A co se týče zpracování, po važuju Ceeda a Sportage II za skutečně pečlivé zpracované v poměru cena výkon.
Kolega vybíral Sportage, IX35, Kuga, Koleos - nakonec vybral iX35 a zatím max spokojenej - vzadu místa dost.

23.11.2011, 23:03 |
relax Jakožto prodejci Hyundai, se mi tadle diskoze moc nelíbi :D, ale k věci - pokuť jde o záruku, tak se přecijen několik komponentů, na který se nevztahuje najde - alespoň u Hyundai, předpokládám, že Kia na tom bude dosti podobně.
Co se týče motoru, tak určitě nebrat 2.0 benzín. Osobně se mi ta 1.6 zamlouvá, ano neni to žádnej závoďák, ale to do Prahy ani neni třeba...
resil jsem neco podobneho mame a vyhral Qasqai 2,0dCi A/T ve full, do uzsiho vyberu sla jeste Kuga, ale ta vyjde draz ve stejne konfiguraci, nebyla nikde skladem a do mesta je uz vetsi...
mama je z nej nadsena, pekne se ridi, jezdi s tim po meste pod 7,5 (2tis najeto), automat funguje schopne, brzdy, rizeni, perovani, jizdni vlastnosti jako vyssi kombi, ne jako SUV... nevim jak moc vydrzi, ale minule auto s ni najelo 75tis km, tak to neresi...
za me vytka jen k prednim sedakum, maji dolik, ktery pri delsi jizde vadi vpredu do stehen, zkusim zadni uchyceni sedacek podlozit a tim ten sklon srovnat (psali o tom v testech, ale pri zkusebni jizde si toho clovek nevsimne, nicmene je to pravda)... a pak audio system od Bose se subwooferem je vysmech, byl soucasti hotove vybavy, priplacet za nej extra muze jen nekdo bez usi...

24.11.2011, 15:54 |
clown a neni Qasqai mensi ? Stejne jako Kuga, ktera je na platforme Focusu ?
Tak jestli mlada potrebuje vozit 3m3 vzduchu pro extra pocit,asi sáhne jinam,ale jako auto do města ala SUV dle mě ideál a koupí ho pod 6kil ve full ve spec jak pisu...

25.11.2011, 12:34 |
clown to jo ..
me tu sa pred kanclem taky .. :o)

25.11.2011, 12:46 |
All Já to řešil zjara. Dopadl jsem jako CervinVega s tím rozdílem, že jsem koupil levnou verzi Visia s příplatky za blbiny jako tažné zařízení, Construct nějaké lišky, zástěrky, koberečky a tak. Motor 1,6 benzin, průměrná spotřeba na computeru 6,5 l/100 km, podle kalkulačky zhruba o 2 až 3 dcl víc. Jezdím převážně couračky. Mám najetých cca 7500 km a problému s důlkem jsem si nevšiml ani při delších trasách. Možná jsem ale jen ignorant. Vzadu nejezdím ale mám pocit, že místa je tam i pro mně dost a určitě nejsem drobeček. Kufr je dostačující, základní audio systém je horší než výsměch ale to už jsem z větší části napravil. Podle velkého techničáku se nejedná o žádné SUV ale o kombi takže jízdní vlastnosti velkého kombi jsou myslím v pořádku. Původně jsem si myslel, že sem Cervin dal fotku toho mého ale já mám přece jen plecháče a černá zrcátka. A poslední drobnost. Se všemi doplatky mně ta legrace vyšla na cca 410.000,- Kč včetně DPH. Za tyhle peníze nejde být nespokojený. Doplním už jen protikandidáty ve finálním výběru - Sportage, Chevrolet Orlando TS, iX35, Seat Altea, Mitsubishi ASX. Rozhodla v podstatě cena a to, že u místního dealera jsem předchozí auto servisoval 11 let a za celou tu dobu jsem byl nespokojený asi jen 2x, navíc s kravinami.
To auto s tímto motorem není závodník. To ale nejsem ani já a jsem ochoten motoru leccos odpustit za jízdní komfort a za komfort při nastupování a vystupování. Už holt nejsem dorostenec.
Qasqai byl taky favorit, minuly rok :) Ted proste Sportage. RAV mel otec a podvozkove a celkove to auto je des. Jinak Sportage se da uz ve druhe nejvysi vybave za ca 400 v 1.6 GDI, ciz ji bohate staci.