Navštíveno 562x

Potřebuju poradit. Pro jednoho známého, který je v důchodu a rád fotí, mu potřebuju pomoci s výběrem tiskárny a PC. Rozpočet je do 25tis. Kč.
Tiskárna musí být kvalitní na tisk fotografii. Počítač stačí s normální konfigurací na kancelářskou činnost, jednoduchou úpravu fotografií, internet apod. Ale něco kvalitnějšího.
Podmínkou je to zakoupit v kamenné prodejně, nejlépe v Okey, Datart, ElectroWorld apod. Je to jeho požadavek, nechce kupovat přes e-shop (složitější reklamace apod.). Zkrátka to chce zakoupit a odvézt.
Takže rekapitulace:
- kvalitní tiskárnu pro tisk fotografií
- PC sestava (monitor, repro, klávesnice, myš,...)
Děkuju za každou radu..

22.11.2011, 18:30 |
Kamil Pokud tiskárnu na fotky, tak bych vzal Epson např. Stylus Photo P50
Monitor nějaký s IPS panelem (ne TN sračku) např. Dell UltraSharp U2412M
U PC pak vzít 8GB RAM a nějakej rychlejší procesor. Na výkonu grafický karty naopak vůbec nezáleží.
Kamil: no pokud možno, tak na tiskárně opravdu nešetřit, aby ty fotky byly v top kvalitě..

22.11.2011, 19:10 |
Kamil Pokud bude tisknout občas a do formátu A4, pak je ta P50 úplně v pohodě. Pokud by chtěl větší formát a fakt špičkovou kvalitu, pak Stylus Photo R3000. To už pak ale na počítač z plánovanýho rozpočtu moc nezůstane. Každopádně po nákupu doporučuju u nějakýho grafickýho nebo foto studia nechat zkalibrovat monitor. Tovární nastavení není většinou moc přesný.
Kamil: no to už by opravdu nezbylo na PC moc peněz..

22.11.2011, 20:57 |
Ravo | Upraveno: 2011-11-22 20:58:37
Co takhle Epson Stylus R800? Formát A4 je myslím dostačující, větší věci bych si stejně nechal dělat někde jinde...
Mám ji a jsem spokojen (až teda na ten spotřebák, 8 cartrige s inkousty a lakem je už docela soda, ale tomu se nevyhnu ani u jiných tiskáren)
Porovnávám se starší Pixmou od Canonu co jsem měl a shrnul bych to takhle:
Canon umí krásně tisknout na canon papíry
Epsonu umí krásně tisknout na všechny papíry (tzn. nepodcenit i výběr papíru ;-)