Navštíveno 3390x

doporucte auto vosk pro pouziti na lesticku. kdo co mate zkusenost? dekuju
trošku si počti, detailing se tu už několikrát řešil.
Přírodní karnaubský vosk je spíš pro zvýšení lesku, nejlepší je chránit lak umělým voskem (sealantem) v kombinaci s přírodním karnaubským voskem, zjednodušeně řečeno :)
M.a.R.i - dle mýho nenjlepší není co doporučuješ...nejlepší na zimu je nějaký syntetický vosk třeba Collnite, vydrží dost dlouho..na léto doporučuju od Dodo Juice vosky ( jsou přírodní s velkým obsahem karnubského vosku). lepší je nanášet vosky růčo, máš z toho větší požitek:-)
když to píšu, vždycky syntetický vosk, má lepší ochranu a na to prdnout karnaubskej, kterej ochranu zvýší, prodlouží a zvýší lesk :). Ale určitě se vyjádří fundovanější osoby :).
Samotnej přírodní vosk tolik neohrání lak jako v kombinaci se syntetickým
nesmysl kombinovat dva úplně jiný vosky a to syntetickej a přírodní, alespoň já bych to nedělal:-)
nicméně k odpovědi na otázku - aplikovat vosk leštičkou je nesmysl...

22.11.2011, 09:32 |
soray 1. Jako mr.brain, aplikovat lestickou je nesmysl.
2. Collinite 476 je v pomeru cena/vykon jedno z nejlepsich reseni nejen na zimu. Je to polosyntetika s velmi douhou vydrzi.
Dalsi vyborna volba, ale drazsi, jsou nano sealanty.
Kompromis mezi temito je napr. Swissvax Shield, krome vyborne odolnosti doda i velmi pekny lesk.
3. Prirodni vosk na zimu neni vhodny, ale da se - jen tak dlouho nevydrzi. Vetsinou nutno behem zimy prevoskovat, kdo tuto moznost ma (garaz), nema problem.

22.11.2011, 13:30 |
foxos osobně taky nedoporučuju aplikovat vosk leštičkou.
určitě bych taky nekombinoval syntetický nebo polosyntetický vosk s přírodnim.
Collinite 476 je dobrá volba jen si někde pořádně přečti jak aplikovat.
nejsem odborník, ale z webu CHG, to samý doporučují i na detailing.cz
V současné době většina odborníků standardně kombinuje oba druhy produktů, a to i přes to, že většina pastových vosků je dnes obohacena polymery, které zvyšují jejich ochrannou funkci a životnost. Nejprve tedy aplikujeme sealant, který poskytuje maximální ochranu laku a zakončujeme aplikací některého z karnaubských vosků pro maximální vizuální efekt. Syntetický sealant navíc vytváří vazebný můstek mezi lakem a voskem, čímž významě zvyšuje životnost vosku...
ok prostuduju a poctu si na detailing.cz
tak tak, prostuduj detailing.cz
ale jinak souhlasím s tím co tady ostatní napsali, čili vosk aplikovat ručně a co se vosků týče, tak já na zimu používám Autoglym High Definition Wax (nebo Collinite) a na léto Dodo Juice
petr-a3: Jsi od Brna.. Se mužem domluvit a udělat vosk.. :-) Kdyby jsi náhodou neměl čas.. :-) Děláme s kamošem kompletní ruční mytí.. :-)
:-) Monicka neni tak nahodou ten kamos CRXmen? pokud jo tak to by slo... ale prece jen jsem mel v planu naucit se to.
petr-a3: Tohle jméno mi nic neříká..