Navštíveno 1324x

zdravim, jak se zbavit skrabancu na aute? je to na obouch bocich po cele delce, skrabance vypadaji jako idelane minci ci zubem z klicu, lak a barva pryc njen bilej zaklad...urcite to nekdo resil, myslite ze se to da nejak zakryt?

20.11.2011, 17:53 |
Kesam Lakovna to neveme ani ta posraná tužka.
co zkusit nejak rozlestit?
jak chceš rozleštit něco kde neni barva?

20.11.2011, 18:00 |
Kesam Jedině Horsta skusit :-)
Auto objety klicem nechaval uz tehdy Marauder opravovat nekde v Praze (cerny Probe nebo co to bylo) a chvalil si to...
nevim nikdy jsem tohle neresil...existuje neco?nejakym opravnym sadam ci tuzkam moc neverim....chtelo by to neco overenyho...
Když seš šikovnej, tak si necháš namíchat barvu a pak třeba špičkou jehli zaplníš škrábanec barvou, necháš dostatečně zaschnout a pak budeš brousit pod vodou dokud se vrstva barvy nesrovná, nakonec rozleštíš :). Asi to už víc nezkazíš, tak bych to zkusil.

20.11.2011, 18:03 |
Kesam Lak nech si namíchat a hodně jemným štětečkem to tam nahul do té rejhy a pak rozleštit.
pockam jeste na par odpovedi...jinak dalsi otazka at nezakladam nove tema....
nekdo jsem pred nedavnem daval link kde si lidi zapisuji kolik koupili phm a pisou si km...nemuzu to najit nemate nekdo odkaz? vedou si to tam lide a je to pristupne...tim se da zjistit nebo porovnat s vlastnim vozem a ostatnich jak kdo na tom je..

20.11.2011, 23:26 |
Pekys tady máš ty spotřeby: www.spritmonitor.de
[ Link ] jako mrknul jsem na svoje, a nechápu, jak někdo může mít o 3 litry/100 nižší spotřebu :) To musí jezdit jak Zdeny60 :) ;)
jj, ty srovnani tam zlobi, taky mi to vzdycky ukazuje haluz (nevim proc jsem vzdy mezi lidmi s nejvyssi spotrebou) :-D

21.11.2011, 08:55 |
soray Ad skrabance:
Pokud je to na podklad, tak rozumny reseni uz tu bylo popsano - koupit tzv. opravnou tuzku, vetsinou to byvaji 2 lahvicky (barva+vrchni lak). Peclive nanest barvu do ryhy, pak lak a nasledne rozlestit. Samo vsechny vrstvy nechat poradne vyschnout pred pokracovanim.
Tie som robil tak, ze som si dal namiesat farbu. Ryhu ocistit liehom. Vyplnil ryhu stetcom alebo sparatkom (ihlou), nechal zaschnut (den) a nasledne to rozlestil (najlepsie lestickou). Dasa to aj rucne ale je to makacka. Hlavne davaj pozor na typ pasty, ak je moc silna (hruba) mozes nasledne lak okolo poskrabat.

21.11.2011, 09:53 |
bafis jako soray : nekdo mi poskrabal octavii, sel jsem ro škodovky, koupil za 200 opravnou sadu primo na barvu, obtahl, zalakoval, rozlestil a je to slusny, ne ze byto nebylo vubec videt, ale musis hledat kde to je....
diky za rady....zkusim to tak jak rikate,m jinak k tem strankam....byli tu i ceske a ja je za boha nemuzu najit
Dneska jsem byl v ATU na Praze 5 a měli tam reklamu i na rozlešťování laku + opravy škrábanců, včetně ukázky tří škřábanců na podklad + opravu... Zkus se zeptat třeba tam ;)
K tem opravnym laku:Neni vzdy treba si nekde nechat michat. Nevim jak stary mas auto,ale daji se koupit primo v originalnich prodejnach jednotlivych znacek lahvicka s barvou primo tveho vozu,takze neriskujes nekolikaodstinovy rozdil.
Me se podarilo ji sehnat jak na 11 let stary mondeo,tak na 3 roky novyho megana.
Cenove rozpeti 250-300kc za lahvicku barvy+lahvicku bezbarveho laku.
Takto svepomoci sice auto neopravis tak ze to nikdo nepozna,ale budes ten skrabanec hledat opravdu tezko.