Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kamera

o Navštíveno 611x o
o 19.11.2011, 20:38 | sprath
Čau lidi. Je mi jasný, že se to tu určitě už někdy řešilo, ale poraďte mi někdo, pokud možno z vlastní zkušenosti. Chtěl bych videokameru a nechce se mi za ni dávat moc přes deset tisíc korun. Tak pokud by někdo měl nějaký zážitky s těmihle přístroji, sem s nimi. Díky.

o 20.11.2011, 20:30 | 323Marty
My sme mamce k narozeninám koupili tohle: [ Link ]
Nikdy sem na kamery nebyl, nemám to moc rád, ale faktem je, že za ty prachy mě překvapila. Za běžnejch světelnejch podmínek je obraz dokonalej a velmi dobrej je i skoro za tmy. Je to maličký, lehoučký, nahrává to na SD kartu, kterou jen vytáhnu z kamery a strčim do TV... Takže s jinejma zkušenosti nemám, ale troufnu si říct, že tohle byl krok správnym směrem.
o 20.11.2011, 20:42 | sprath
Děkuji Martymu. Nikdo jinej nemá zkušenost? Jsem v tomhle hodně laik. Doteď jsme měli doma starýho Canona na HI8ky, ale po té už je houby. Něco málo jsem na netu nastudoval, podle čeho mám vybírat. Jen jsem se chtěl dobrat k nějakým osobním zkušenostem. Na netu je o tom sem tam nějaká diskuze, ale tamní názory mi přijdou až moc extrémní. Koupit bych ji chtěl asi příští týden tak ještě pokud bude mít někdo tip budu rád.
o 20.11.2011, 20:51 | C...arlos | Upraveno: 2011-11-20 20:55:39
Teď řeším podobný problém. Kamera do 12k.

Vycházím z toho, že nemám moc kvalitní PC a následný postprocesing AVCHD formátu by mě dovedlo k šílenství, takže vybírám mezi miniDV kamerama.

Hodně mě zaujala Panasonic SD90, je za dobré peníze a Mr. Scully s ní zkušenosti(jak psal v mém topicu). Má dobrou stabilizaci a ZOOM. Určitě napíše. Bohužel nemá pro mě celkem zásadní věc - externí výstup na sluchátka a právě zmíněný karty. Do PC nehodlám investovat.

Takže můj favorit je Canon Legria HV40.

Takže bych doporučil Sony, Panasonic a Canon. S tím, že pokud chceš upravovat videa, chce to kvalitnější PC.

Souhlasím, že třeba na superforu, nebo TVFreaku je člověk tak trochu mimoza když se ptá na kamery za 10k, (pro mě to jsou docela velký peníze) a nevybírá kamery za 30 a vejš. Možná to je jen můj pocit, takže nekamenovat.

o 20.11.2011, 20:56 | sprath
Můj počítač je o málo modernější než parní stroj, takže bych to taky na nějaký velký úpravy taky neviděl. Na ten Canon jsem se díval se zájmem taky. V nejhorším budu muset upgradovat i PC. Každopádně zatím dík a Vy ostatní pište, pište.
o 20.11.2011, 21:04 | 323Marty
Carlos - trochu OT, tady taky přece nikdo nepovažuje nikoho za mimozu, když si do auta dává ozvučení s cenovkou do 10.000,- ikdyž všichni ví, že to neni zrovna best of. Holt každej máme jiný zájmy a všichni nemůžou investovat stovky tisíc do všeho. Tak prostě někdo má kameru za třicet... někdo má foťák za 80 a někdo hudbu v autě za 150... atd atd. Osobně bych do tý kamery taky víc než 12t nedal. Je to o preferencích.
o 20.11.2011, 21:23 | sprath
Některým lidem to nevysvětlíš. Nepochopí prostě že někdo nemá ambice, aby se stal Svěrákem.
o 20.11.2011, 22:26 | Mr.Scully
sprath - ta CX130 je solidní volba, jak píše 323Marty. Pak prosazuju tu SD90 a jak píše Carlos, tak ten Canon je výrazně lepší, ale na miniDV kazetky, což nemusí každýmu vyhovovat.

Obecně je hlavní se držet značek Canon, Panasonic, Sony a asi JVC - a vyhýbat se čemukoliv jinému. A nečekat zázraky. Je opravdu velký kvalitativní rozdíl mezi kamerou za 8000 a za 30000 - ale je jasný, že pokud člověk točí jednou za půl roku, tak nemá cenu investovat moc.
o 20.11.2011, 22:41 | C...arlos
Marty: ja tomu rozumim,ale je to presne o tech preferencich a pouziti dane veci. Jestli se tim budu zivit,nebo vyuzivat casto tak do toho ty penize dam. Ale jestli budu tocit jednou za cas a takovy to domaci pouzivani(coz je muj pripad) tak budu volit rozumnej kompromis,co jsem ochoten za danou vec zaplatit a pak budu v danych moznostech shanet. No a pak tady v tomto momente prichazi muj pocit. Nikomu to nenutim a mozna,ze jsem uplne mimo. Je jen a jen moje volba, jestli. Na dane forum napisu o radu a nebo ne. Mam stejnej nazor jako ty.
o 20.11.2011, 22:44 | Mr.Scully
Ono hlavně je to podobné jako u foťáků, kvalita kamery se pozná hlavně za ztížených světelných podmínek :-) Na světle umí točit dobré video i iPhone.

Jinak mám tu SD90 za desítku, kamarád má Sony HDR-CX700 za třicet tisíc a musím říct, že ten kvalitativní rozdíl je fakt zřetelný a to i na sluníčku. U té CX700 by laik skoro nepoznal, že to není televizní kamera.
o 23.11.2011, 14:38 | C...arlos
Jen tak pro info. Dnes jsem objednal Canon HV40 z megafota za 12 400,- příští týden ji mám doma.
o 23.11.2011, 15:07 | Mr.Scully
Tak pak něco natoč a hoď na youtube :-) Já bych sice svoji SD90 neměnil, potřebuju větší zoom, ale kvalitativně na tom budeš asi o něco málo líp.
o 23.11.2011, 17:20 | C...arlos
Určitě něco natočím. No ono to bude asi ještě zajímavé.Canon není zrovna širokoúhlej, takže budu muset přikoupit předsádku, ale to až později. je to pěkná pálka.

Já bych do toho Panáka šel asi taky, ale to bych se potom mohl rozloučit se stříháním.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3327 sekund.