Navštíveno 2508x

15.11.2011, 20:37 |
jzxr mají svoje dny, kdy můžou všem ukázát svoje překrásné zadní mlhovky. takže jim neděkuji za vypálený oči kdy VE STOJÍCÍ KOLONĚ musím mžourat abych viděl něco jinýho než mlhovky a rozsvícený brzdový světla a vzkazuju jim: strčte si ty svoje hnusný mlhovky někam a nechte si je tam svítit třeba celou noc. děkuju těm bystřejším motoristům který ví co je čumět dobu do zadní mlhovky a alespoň v tý koloně ji ohleduplně vypnou.
Bohuzel zapomínas na to, ze dle zakona musíš zadni mlhovku mit rozsvícenou a při těch momentálních mlhach mne ani nehne je porad zapínat a vypínat, naopak jsem rad ze lidi sviti a jsou vidět, tu chvíli v koloně to vydrzim, spis mne serou mlhovkari v době, kdy není mlha ani omylem a ideálně ještě v noci...

15.11.2011, 20:44 |
hanzz to je marný... :)

15.11.2011, 20:46 |
DaveX jako johanik.

15.11.2011, 20:50 |
JR Pouziti mlhovek je dany zakonem .... takze jako Johanik ...

15.11.2011, 20:52 |
jzxr nezapomínám a je dobře když lidí jsou vidět i s mlhovkama KDYŽ NENÍ NA KROK VIDĚT. na osvětlené jižní spojce je vidět i v mlze na 200kroků ale je to marný, je to marný:) přední mlhovky mě nevadí ani v noci (pokud jsou seřízené, to platí i o potkávacích samosebou)
Myslím hlavou, tak ich v meste vypínam, inak ale ako johanik...
me zase vadej lidi co si stezujou na kazdou picovinu,a taky kvuli tomu nezakladam novej topic.

15.11.2011, 21:07 |
Pekys | Upraveno: 2011-11-15 21:08:01
asi uz starnu a zacinam bejt tolerantni, ale mlhovky porad zapinam a vypinam. Ten pohyb rukou me fakt nezabije, a vim ze kdyz nekdo stoji v kolone za mnou, tak to uvita, protoze me zajiste dobre vidi i bez mlhovky, na druhou stranu se neposeru, kdyz je nekdo necha rozsviceny. Je mi to nekde, mam jiny starosti nez se nad timhle nervovat.
Na dalnici zapinam zadni i za deste, to taky dost pomuze abych byl videt v ty zvedly vode.
Teď mi došlo, že za celou dobu co mám papíry, zas taková doba to neni. Jsem ani jednou nerozsvítil mlhovky ve městě. Možná ani venku :-D Hlavně mlhovky ve městě mi přijdou tak nějak mimo.

15.11.2011, 21:12 |
JP Teď je skoro nejhorší doba na ježdění. Až pořádně nasněží, tak se velká část těch největších vemen bude bát vyjet a ty co ne se do měsíce rozsekaj. Pak se zase chvilku bude jezdit líp. Jeden z mála důvodů proč mam rád zimu:D. Dneska jsem v tý mlze potkal několik lidí co kvůli mlze jeli 20-40, přestože bylo vidět minimálně na 80. Alespoň že se takovej mamlas cejtí při tý svý 30 bezpečně, když ho v tý mlze předjíždí jedno auto za druhym.

15.11.2011, 21:21 |
Rudi jako muSlim
dalkovy taky nevypinas a nezapinas?strasna prace si tuknout na vypinac johane :-D
taky to nemam rad.jak za sebou vidim v blizkosti auto,zadek vypinam.zmizi z dohledu zapinam.
dneska po praze u smichova jsem takhle jel v tunelu za santafeckem.prijemny,opravdu
Dálkový používám jen když potřebuju :) a mlhoviny jen tehdy když musím :)

15.11.2011, 21:44 |
Alííí Já teda zhasínám, i když dojedu mimo obec někoho na kufr... Sám to nemám rád.
Teď jak to čtu, tak teda přesně jako PEKYS. :-D Taky stárnu...

15.11.2011, 21:52 |
bafis u nas jsou ted mlhovky potreba celej den, ve meste a hlavne kolem v kopcich, slusna inverze...
jet na mlhovkách v koloně je podle mě nesmysl (vyjma posledního auta) a může bejt danej zákonem jak chce. přední mi nevadí, zadní přes den víceméně taky ne. sám je vypínám a pokud mi někdo za šera nebo tmy pálí do očí zadní dálkový z 10m, tak většinou postačí ho několikrát prosvítit dálkovýma a dotyčnej pochopí.
nicméně, nechápu smysl tohodle příspěvku...

15.11.2011, 22:10 |
Fox_cali | Upraveno: 2011-11-15 22:11:28
ty vole mlhovky vyuziju tak jednou maximalne dvakrat za rok, mozna beru kdyz je mlha nekde na okresce, ale ve meste je zapnu az kdyz nevidim dal jak 20 metru pred sebe, absolutne me serou ti nadrzeni mamrdi co jezdi ve meste jak kralove ze muzou svitit mlhovkama jak prednima tak zadnima kdyz se trosku venku zamlzi, "mam chut jezdit necim velkym a do vsech bourat" :D
A jsme zase u toho. Díky pár nesvéprávným jedincům je pevně nařízeno kdy zadními mlhkovami svítit. A přitom by stačilo jen přemýšlet... Ale ne, tady se stát opět postaral o blaho občana a jak to dopadlo :) Svítím s nima jen když to má smysl, zákon nezákon.
Uz nekolik lidi s jinym statnim obcanstvim mi potvrdilo ze pro cechacky je typicke neustale stezovani si a fnukani. Nektere topicy zde jsou toho dukazem.
Boze kdyz te to sere ze ti v kolone nekdo sviti do xichtu bez mu to vysvetlit nebo zavolej esembaky ze te oslnuje,ja uz fakt nevim.....
Bud rad ze ty je mas vypnute a ten za tebou si o tobe nemysli ze jsi pi.a.
howgh
Ne jako johanik, dneska 1200 km za volantem a fakt, dementi, dementi a dementi! Mlha, kdy je vidět na 500 m netřeba používat mlhovku, ale proč vypínat, když možná za 20 km zase bude hustší, že?, jsou vidět normální světla. Mlha, která je hustá, ale 5 m nad vozovkou, to samé.
Ale škoda slov......
Další dementi jsou s automat. světly, které nepoznají, že je mlha (zn. Audi) a auto A6 jede jen na denní svícení, tudíž svítí jen přední ledky, taky paráda....
jo je to teď všude, ale jak píše Hightower daleko více mně vadí idioti jezdící na denní svícení .....

15.11.2011, 23:22 |
JP | Upraveno: 2011-11-15 23:23:59
Taky jsem dneska potkal pár Audin jedoucích jen na denní. Nesvítící auta mě přes den ani v mlze nějak netankujou, stejně se snažim jet tak, abych včas viděl i "maskovanýho" chodce. Ještě se mi nikdy nestalo, že bych před sebou přehlídl nějaký auto, nebo ho viděl pozdě.
copak mlhovkáři, ti se zadní se dají přežít, ale vemena s denním svícením co jim nesvítí zadek vůbec, to je extra třída vylízanýho paka ...
Jako Petura ... tenkrát Tuzer HID, teď Tesco LED ... sem zvědavej, co přijde dál ::)

16.11.2011, 08:32 |
Lufas jj taky mě štvou ty s tim denním svícením ala tesco....Jak to vůbec je, může to být na autě nebo ne? u nás to má snad každej druhej
:-D Zase topic o ničem.
Nevadí mi mlhovky, nevadí mi dálkový, nevadí mi HIDky, když někam nevidím, tak si připrzdím, když mě něco oslňuje tak do toho nečumím jak osel. Ale rozhodně si nejdu stěžovat na forum a fňukat tu jak blbec :-D

16.11.2011, 08:40 |
Zdenek (A) | Upraveno: 2011-11-16 08:42:23
Mlhovky pouzivam vcelku rozumne, si myslim... Se zhasinanim nejsem tak striktni, ale kdyz si to uvedomim, tak zhasnu. Ale je potreba rici, ze jsem za to jednou dostal pokutu!!! Jel jsem na sluzebku do Nemecka. To se jeste jezdilo pres Plzen, protoze z obchvatu nestal jeste ani metr. Na dalnici se valely chuchvalce mlhy. V Plzni ale mlha nebyla, tak jsem pres mesto jel bez mlhovek. Za Plzni pri najezdu zpet na dalnici me zastavili benga a chteli mi dat flastr za nezapnute mlhovky. Na najezdu nebyla mlha ani nahodou a nejblizsi chuchvalec mlhy na dalnici byl asi 200m daleko. Neprejte si videt, jaka tam vznikla hadka! Vystopil jsem z auta a rvali jsme tam na sebe jak mali kluci na piskovisti. Nemel jsem ale cas se s nim hadat moc dlouho. V Nemecku na me cekali ve firme. Skoncilo to na pokute "jen" 100,- Kc. Proste me nechtel nechat odjet s nulou, ikdyz vedel, ze mam pravdu. Od te doby nejsem se zhasinanim tak dusledny. Takze az za mnou nekdo pojedete a ja vam budu prazit mlhovkama do oci, tak podekujte nasim uzasnym prislusnikum VB.

16.11.2011, 09:20 |
Conan | Upraveno: 2011-11-16 09:20:50
Zadní mlhovu zhasnu v případě, že ten za mnou zhasne svoje přední, pokud jde o stání v koloně.

16.11.2011, 09:30 |
Luke_288 | Upraveno: 2011-11-16 09:31:25
když stojíš v koloně, tak vidíš mlhovky auta za tebou? vím snad jen o jedničkový oktávce a superbu co je maj v hlavních světlech (a i ty jsou v koloně stejně většinou schovaný), jinak je drtivá většina aut má u země narozdíl od těch zadních do kterých chtě nechtě musíš čumět víceméně pořád a přední vidíš tak maximálně ve zpětným zrcátku když jsou vysoko.
zhasínám teda obě naráz, ale takhle jsem o tom nikdy nepřemejšlel.

16.11.2011, 09:33 |
Conan | Upraveno: 2011-11-16 09:33:43
V 50% auto za mnou stojí tak, že mlhovky vidím (nebo alespoň jednu) a jelikož mám seřízený zrcátka "na oči", tak mi to svítí pěkně do očí...
jako Aliii, nejak extra me netoci kdyz lidi sviti kde cim, sam predni mlhovky vypinam kdyz dojedu auto, zadni kdyz auto dojede me - sice je to v rozporu se zakonem - viz johanik, ale tak nejak se snazim z tech predpisu pri rizeni vychazet a pouzivat vlastni rozum, ono jezdit striktne podle predpisu tak mam karu naborenou kazdej tejden, jezdit striktne podle predpisu na motorce tak uz sem nekolikrat mrtvej.
a u toho denniho sviceni, kdyz je snizena viditelnost tak jasny, mely by svitit normalne kvuli tem zadnim svetlum, ale ve dne na to lidi umi taky nadavat a to mi hlava moc nebere, driv se nesvitilo vubec a taky to nevadilo.. kdo ve dne v lese apod nevidi auto kdyz nesviti tak je bud slepej nebo jede rychleji nez by v tu chvili bylo rozumne..

16.11.2011, 10:53 |
hanzz Ještě, že ty zákony máme, jinak by se tupé stádo obvčanů muselo řídit vlastním rozumem a úsudkem ... a to by i dle mnohých zdejších diskutérů mohl být docela průser. Takže jen houšť, potřebujeme víc zákonů a regulací! Je sice jedno, že jsou mnohdy úplně idiotské, ale hlavně že máme život nalinkovaný a nemusíme o něm moc přemýšlet ... například o tom, že je zbytečné svítit mlhovkama, když v řídké mlze na dohled za mnou jede auto.

16.11.2011, 11:10 |
Zdenek (A)
hanzz: Krasne receno!
Jasně,mělo by se to řídit selskym rozumem..zhruba nějak takhle-pokud auto předemnou vidím bez mlhovek,je to ok,pokud ho nevidím/má mlhovky zapnutý a je vidět jentaktak..zadní mlhy zapínám..Zrovna dneska jsem dojel na magistrále v Holešovičkách nějaký Audi A8 až na kufr a ten taky svítil tak,že jsem v koloně viděl za chvíli jen barevný fleky..Párkrát jsem ho problik/vypnul zapnul mlhy a nakonec mu to došlo a vypnul je.. :o) Jinak přední mlhovky mi nevaděj a už hooodně dlouho se mi nestalo,že by mně mlhama někdo oslnil..
Jezdm kazdy den ze satelitu do prahy, takze stani v kolone skoro kazdy den a neni nic krasnejsiho, kdyz stojim za autem, kteremu sviti obe zadni mlhovky a uplne nejlepsi, pokud castecne prsi, ty kapky vody na skle to pak pekne roztristi a mam oci jak kralik. Ja mam treba ovladani mlhovek na leve pacce a znamena to jen otocit a vzdy zhasinam, pokud me dojede auto.

16.11.2011, 14:18 |
zipp jako hanzz...lidi jako johanik mě na silnici díky své neohleduplnosti vůči ostatním vadí
nejsem neohleduplnej, bavím se o mlze, která ted panuje, to tě nemůže mlhovka ani z metru pomalu osvítit. Pokud je jen rádoby mlha, ani je nepouštím. Ale debata jako vždy o ničem
johanik mlha co ted panuje neni nejaka strasna mlha - zazil jsem mnohem mnohem horsi a viditelnost je vice nez metr, takze mlhovky oslnuji. Pak staci prijet do mista, ktere je osvetleno a je videt v pohode.

16.11.2011, 15:10 |
hanzz Ale je třeba zajímavý, že na tomhle se pozná, jak má kdo citlivé oči, respektive, jak je citlivý na vnímání intensity světla. Já, když dojedu někoho s mlhovkama, tak kleju a je to hned samý kokot a pod., protože po chvíli mám na sítnici vypálené černé body. Ale vedle mne sedící žena se diví, že jí to nijak nevadí a nemá s tím problém... :)
hanzz> jj presne, me to silene vadi, nejlepsi jsou jeste ty led svetla vzadu to je fakt peklo a cim horsi viditelnost tim horsi to je, to si pak na svetlech, kdyz predemnou stoji nekdo na brzde, davam ruku pred oci pac nevidim, a mlada jen blbe remca ze ji to nevadi tak co blbnu