Čau stavebníci :oD
potřeboval bych poradit s následující situací.
1. Dům je pod střechou - jen krytina, latě, kontralatě, fólie - záklop není.
Výška krokví (tloušťka) je 16 cm.
Předepsaná tloušťka izolace je 24 cm - ve dvou vrstvách.
Rozumím tomu, že mezi krokve dám 16 cm.
Méně rozumím tomu, jak dát tu 8 cm vatu, když CD profil na sádroš má jen 4 cm na výšku. Kolega mi radí,
že nejdřív dám CD profily - udělám rastr a mezi něj dám tu vatu. Ale já nechápu, jak tam dám 8 cm, když CD profil má na výšku jen 4 cm.
2. strop chci 265 cm, kleštiny jsou ve výšce 295 cm - potřebuji jej snížit. Rozumím tomu, že zavěsím od kleštin profily a udělám rastr, shora na něj položím fólii a vatu v potřebné tloušťce a shora to zatluču prkny - podlaha půdy - nevadí vzduchová mezera?
3. Jak vyřešit dilatační spáru mezi plochou zádveří (venkovní veranda) a samotnou podlahou domu.
Veranda je nekrytá a bohužel jsme ji zapomněli postavit, když jsme lili desku - budu to dodělávat až nyní. bojím se, že to bude pracovat a utrhne mi to schod, který tam musí být. Jak tohle pořešit? Když už se to zvedne, tak ať se to zvedne tedy jako celá deska a ne jen to exponované místo mezi prahem a schodem..
Ach jo, to jsou kraviny :-)))
vždyť mezeru mezi krokví a CD profilem si můžeš určit sám - jde defakto jen o to, jak nízko ti půjde "T"éčko(které se připevňuje na krokev), na který se zavěšuje CD profil. Vzal bych nejnižší krokev, od té si naměřil potřebnou výšku, hodil na zeď UD profil a hotovo. Hodně záleží, jakej systém zavěšení rastru si zvolíš, těch možností je mnoho.