Navštíveno 6145x

vím, že se tu pár lidí poměrně profesionálně zabývá ošetřováním a renovací laků. máte zkušenosti se skleněným voskem od sonaxu? proč se ptám- má smysl u novýho laku? nabízí to na ručním mytí, chtěj za to 7-15tis podle náročnosti a říkaj, že jako ochrana nového laku je to super, nedrží se tolik špína, auto se snáz myje apod. sonax tuhle srandu nabízí za 2tis s daní, ale když jsem viděl nutnou přípravu, tak tohle doma nedám. bude to na auto v denním provozu, na mytí bude jezdit na textil nebo pěnovou myčku a jde mi o to, jestli to má nějakej efekt, nebo se to po několika cyklech v myčce "smeje".
případně nějakej jinej produkt (ne folie).

12.11.2011, 16:13 |
foxos tak já osobně řikam že nic moc. A jestli chceš jezdit na myčku tak je úplně zbytečný na auto cokoli dávat protože lak stejně totálně zníčíš a pak budeš dávat někomu 7-15 tisíc aby z toho udělal zase auto pomocí renovace laků.
jedná se o lak ještě nikdy nemytej. se svým autem střídám ruční mytí s myčkou s textilníma kartáčema a je naprosto v pohodě, rozhodně nemůže být řeč o nějakým totálním zničení a to jezdím min 2x měsíčně už skoro rok.

12.11.2011, 16:39 |
foxos já si myslim že kdyby jsi viděl auto pod halogenem tak by jsi to poškození viděl stejně tak na sluníčku. já říkám kde chce jezdit do myčky tak jsou všechny tyhle věci(vosky, nano technologie, skelný laky) vyhozený peníze.

12.11.2011, 16:57 |
mr.brain | Upraveno: 2011-11-12 16:57:40
Jako foxos s tím halogenem...
Pokud chceš OPRAVDU kvalitní vosk, najdi si Auto Zippo, dělají převážně se Swisswax a to je prakticky to nejlepší co tu seženeš. Cena odpovídá kvalitě... Pokud chceš jen něco co vypadá dobře (tím nechci nijak shazovat kvalitu Doda anebo lidí co s ním dělají!!!!) tak kohokoliv kdo dělá s Dodo Juice (třeba Matěj Vepřek). Pokud ale plánuješ dál jezdit do myčky, tak je to naprosto zbytečný. Agresivní chemie používaná v myčkách - resp. na prvotní umytí Ti většinu vosků sundá hned při prvním mytí (všechny přírodní).
ok, tohle jsem vícémě potřeboval vědět. jsou to auta s velkým ročním nájezdem, na ruční mytí se pokaždý nedostanou(tím neříkám, že jsou huntovaný na těch plastových kartáčích), na druhou stranu lak nebude nikdo zkoumat pod halogenovým světlem z 30centimetrů. je mi jasný, že i na laku, kterej mě se líbí a říkám, že není poškozenej byste vy, co se tím zabýváte nenechali niť suchou.
šlo mi o to, jestli se tahle věc vyplatí pro běžnýho uživatele auta (ne obráceně) a hlavně u auta, který je zatím myčkou nedotčený. ale asi by to byly fakt vyhozený prachy.
No pozor, pokud Ti jde o dlouhodobou ochranu, tak i to lze udělat, třeba Matěj ví jak... Jenže jde o to, jestli když pak s tím pojedeš jinam na ruční mytí, tak jestli to je jen ostříknutí vodou a pak nějakým detailerem vhodným pro ten daný vosk anebo prostě to berou nějakým silným saponátem. Při první možnosti to není špatný, pro to druhý jsou to fakt vyhozený peníze...
Jako třeba nano sealant od Wolf´s Chemicals
[ Link ] je fakt něco viz video. Výdrž je fakt neskutečná, ta vrstva tam zůstane minimálně půl roku, jen je náročnější údržba, přímo Wolfs doporučují používat jejich šampon i detailer, jak to bude když s tím budeš jezdit někam kde mají nějakej fakt silnej detergent, těžko říct. Ale tohle je jedna z možností...
[ Link ]

12.11.2011, 17:19 |
clown u Porsche a VW v Malackach se kontrolujou narazniky z 2m pod halogenem .. sorry za OT :o)
mr.brain- jj, šlo mi právě o tu dlouhodobou ochranu. ale zas pokud by to znamenalo bejt odsouzenej jezdit na ruční mytí jen někam, kde ví co na to nanesli, tak to je o ničem. já se svým sice jezdím na ruční mytí, ale jen na nějakej quick program na 10minut, sednu se vedle na židli a oni mi auto na počkání umejou. a dělám to jen proto, že nechci huntovat lak na myčkách (tam jen v případě nouze a jen na hadry), tzn takový to ruční mytí na hodinu a víc stejně nepadá v úvahu.
clown: nechápu souvislost...