Navštíveno 5358x

11.11.2011, 14:59 |
Conan | Upraveno: 2011-11-11 15:00:48
Hledá se auto okolo 270.000 Kč typu SUV/MPV, v benzínu s výhledem na předělání na LPG, 4x4 (jen na zimu, žádnej terén). Mám tu tenhle výběr, uvítal bych vaše zkušenosti a názory:
Subaru Forester 2006
Subaru Triebica 2007
Mitsubishi Outlander 2005-6
Honda CR-V 2005-6
Toyota RAV 4 2005
Lexus RX 300 2004-5
Hyundai Santa Fe II 2006
Vylučuji Tribecu - ta se za tyhle prachy sehnat nedá.
A 3,0R není motor příliš vhodný pro LPG.
Za mě - Forestzer 2006 a LPG Vialle. Bude asi nejlevnější na servis, nevím jak bude cenově Santa Fe. Nemám s ní zkušenost.
forester je dobrý kompromis na cesty i do středního terénu, volil bych pouze manuál, naboť 4°AT je přeci jen dost starý typ.
Jeste si zapomnel napsat,pro co to budes vyuzivat. Forester nezatizeny je docela tvrdy a skakavy,ergonomicky vyborny,lec prosty.Dale z vybavy pokud bys chtel manual,tak mas z bezpecnostnich systemu jen ABS. Spotrebu kolem 10l ,vyhoda je ze forestri sli uz v originale s lpg.
Pokud lepší svezení, tak RX 300, pokud Ti nesejde na tom, že to auto je nezáživný, tak CR-V (nezáživný, ale k*a spolehlivý!) ;-)
Pavle, že zrovna Ty navrhneš tuhle krabici :o)
Žiadny terén, tak nestačí kombík?
Kde je Range Rover V8? :-)
O_O: pochybuju, že by druhá generace nějak zaujala když hledá ročníky 04-07 a třetí generace je cenově trochu jinde...
Luk:no krabice nekrabice,ale technika a vybava je super...o))
Aha, teď čtu - žádný terén! V tom případě Outback 2,5i LPG je to.
Lexus RX 300, nebo rovnou 350
Pavel: technika a vybava je na urovni 5er e39 / 7er e38 ne? Tj. stroje s cenou kolem 100tis vs. X5 za min 200k... :O)
Luk>ja vim,ze je to vetsi e39..proto pisu,ze super technika.....o]]
jen jaksi taky nechapu ty ceny za x5,to je fakt....

12.11.2011, 14:38 |
Conan Já osobně BMW (a Mercedes) nemusím, ale "nehaním ho" ;-)
Jinak to bude hlavně na ježdění po silnici a s 4x4 se počítá spíš na zimu, pro lepší pocit.
Kombík asi ne, chceme něco "vyššího".
Prolejzal sem mobile.de a ještě autoscout.de a tam mi to vyhodilo Triebici asi tři, cena do 12.500euro.
Range Rover to už je moc "Off Road", stejně asi jako Jeep Grand Cherokee.
Tribeca je dobré auto, sám jsem o ní vážně uvažoval. Ale o pravdě? K čemu je dobrá? jedině, dkyž máš 5-ti členno rodinu a potřebujkeš hodně jezdit s bagáží. Jinak pro ježdění do práce?... Náklady jsou značné, od spotřeby, přes 18´´ gumy, servis olejů, atd...
A za 12,5t EUR půde o auto s hodně bohatou minulostí...
Jinak jako auto samotné je tribeca kombinací luxusního pohodlí, výborné kvality zpracování a symbolem poctivého auta. Jako ostatně i další modely SUbaru. jen má prostě svá specifika, mezi které u 3,0R patří ne příliš optimální sladění AT s motorem, u novější 3,6R už to je lepší. Tribeca je auto na dlouhé cestování, kde ti nevadí, že koštně 12/100 benzínu.Ale krátké trasy, hlavně v zimě, to je 15 jak vyšitých a přes to nejede vlak, to viím na daleko lehčím Legacy, které mám doma se setjnou motorizací. A nyní, když se ochladilo, první kilometry jsou opravdu drsatické, z pohledu spotřeby, 13-14 litrů no problem.

12.11.2011, 15:13 |
Conan Proto právě chci to auto s LPG, kde obecně spotřeba 15-16L plynu by bylo OK.
Samozřejmě mým favoritem je Volvo XC 90, ale koukám i po "alternativách", které by mohly být ve výsledku "levnější"...

12.11.2011, 15:14 |
petis Conan: grantíka zkoukni. Třeba WJ je vcelku malý auto, WK bude jen otrochu vetší. Nekde ho vyzkoušej zato nic nedáš. Já bych WJ nevymenil ani za zlatý prase:-)
O XC 90 si přečti moji dnešní zkušenost ve vlánu Volvo V70 D5 ze včerejška.Dnes jsem XC90 podrobil zkoumání :-)
3,0R není pro LPG moc vhodná, i když přestavby jsou.
hlavně ne XC90, tak je tak neuvěřitelně nudný, bezpohlavní, podvozkově zcela tragický auto, ve vnitř rozvrzaný až běda...
Luke_288:
po dnešku souhlas.
kde je to vlákno ve kterým to píšeš?
Zdeny, Ty máš toho trojlitra asi pokazeného, keď Ti to toľko žere ;-)))
Ja hlavne fakt nechápem prečo si zvyšovať provoz SUVčkom, podľa mňa by si bol bohato spokojný s Outbackom 2.5 LPG za úplne iné prevádzkové náklady...

13.11.2011, 18:45 |
Conan Zdeny60: jo, četl jsem to, ale prostě mě se XC 90 hodně líbí :-)
A k tomu ta bezpečnost. Jízdní vlastnosti očekávám přiměřené k tomuto typu auta.
To vypadá na upřednostnění pasivní bezpečnosti před tou aktivní :o)
No ona ta "legendární" bezpečnost u soudobého Volva už tak nějak není co bývala za dob pravých "švédských tanků" takže si za ni připlácet tím, co kurvítek navíc v tom Volvu je a tím víc co se může podělat je spíše úsměvné.....

14.11.2011, 08:39 |
Conan XC 90 v době uvedení na trh byla to "nejbezpečnější" co v tý době bylo, takže tam to mam jasné.
Já se "snažím" tu bezpečnost dost zohlednit, prostě ta možnost bourání je v dnešní době vysoká, takže chci pro to udělat co možná nejvíc.
Ale vždy je to o kompromisu.
Co ten Mitsubishi Outlander, nemá někdo nějaké info/zkušenosti o něm? Vypadá celkem pěkně ...
a jel jsi v ní už? ono je to fakt o prioritách, bezpečnost sice dobrá, ale v každý zatáčce se ti bude vlnit pod zadkem, ve větru taky hodně nestabilní...AWD je spíš k smíchu...
na druhou stranu jí máme druhým rokem, najeto 120tis, kupovaná v něco přes 90 a bez problému. jenže je to dost krátká doba na hodnocení.

15.11.2011, 16:01 |
Conan Nejel, až to bude aktuální tak zkusim někde testnout pokud možno všechny kandiáty.
XC 90 je image car :-) O praktičnosti bych mohl pochybovat, protože tváří se to jako pomalu off-road, ale není to ani SUV, které zvládne lehčí terén. Bohužel je to tak, jinak auto se mi celkem i líbí,negativa však převažují.

17.11.2011, 20:12 |
Conan | Upraveno: 2011-11-17 20:12:30
Koukal jsem teď na ten Lexus RX 300 a vypadá to fakt pěkně. Co ten vzduchovej podvozek, jak je na tom s kvalitou, netušíte někdo?

04.02.2012, 20:31 |
Conan Tak nakonec pořízeno Volvo XC 90 SUMMUM, 2.5T 154kW, 6 st. man. převodovka, 7-mi místné, r.v. 2004/5, najeto 150.000km, cena 230.000,-.
Koupeno v CZ a servis vždy u Volva.
Bylo teda bourané napředek v cca 60.000km, ale v servisu to poznali až při nahlídnutí do historie vozidla.

04.02.2012, 20:32 |
Conan

Conan

Conan

04.02.2012, 20:33 |
Conan No a aby to nebylo staršímu synovi líto, tak dostal XC 60 ... na ovládání ;-)

04.02.2012, 20:35 |
Conan Zatím velká spokojenost, motor na to výborně stačí, neni to žádněj lenoch.
Samo to půjde do LPG.
tak auto kurtz velká pohoda. kolega si nedávo pořídil xc90 D5 .. ale teď se mu zachtělo S80 V8 :-) tak ji tam má vystavenou. a ještě tu bílou šedesátku .. tu jsi asi viděl :-)

04.02.2012, 20:52 |
Conan Jo jo, tak 60-tka je pěkná ...
Jak jsem psal, gratulace, vypada super! ;o)
Pristi sobotu te cekam na kafe!

05.02.2012, 09:48 |
Conan tappaja: jestli budeš "doma", tak nemám problém ;-)
Kolik to žere teď a na kolik počítáš, že se dostaneš s plynem ? Jinak krasavec, gratulace.

05.02.2012, 22:23 |
Conan Když jsem to koupil, tak palubák ukazoval průměr 12L.
Po resetu a nájezdu cca 280km jsme se dostal na 11,8L = takže to samé.
Pokud bude jezdit na plyn za 15L, tak budu spokojen ;-)
krásný volvo, zase to tu moji nahlodalo, jinak 12 průměr bych vůbec neřešil a zůstal u benzinu

06.02.2012, 08:39 |
TUNER Mno ono když to dá do plynu a bude jezdit o 2 koruny na kilometr levněji,tak myslim že za půl roku to má zpátky )))
Jinak,vítej f klubu ;-)
gratulace take,tohle auto se mi take libi a to je co rict..o)))
Plyn do takového auta schvaluju a ač manuálista, tak do tohohle podle mě patří automat. Přeju ať dlouho, věrně a pokud možno levně slouží :o)
2 Pavel 528: kuš, a vlez zas pekne do tých parádne tvarovaných 5er sedačiek. Btw mám desne drahý volant! ;-))))
muSlim:no ja nerekl,ze bych si neco takovyho jako je Volvo koupil,jen,ze je to zvenku hezke,to je vse...o)))
Joo tyhle sedacky jsou super...nooo a s tim volantem me pekne se.es..DD
automat u volva nic moc. 6°geartronic s D5 XC60 je strašně utahanej. Na cokoliv reaguje dost líně a spíš mě otravuje než těší.

06.02.2012, 10:55 |
Conan Já se automatu nebránil, snad 95% XC90-tek ho má. Volvo automat jsem si vyzkoušel pouze v S80 r.v. 1999 v naftě a tam mi byl celkem sympatickej.
Plyn bude, vejde se tam min 70L nádrž pod kufr - nemá to rezervu.
Only_One: Jenže takovej je charakter celýho XC90 a proto k tomu tahle převodovka pasuje jako zadek na hrnec :o)